Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelsiz bir yaşamda elele olmak adına

Projemin bittiğini nereden çıkardınız ? Ben bir ön taslak sundum, finale kaldı. Şuan geliştirilmesi ve eksikliklerinin giderilmesi gereken bir proje var elimizde. Hamuru yoğurmaya başladık diye içine hiç bir şey ilave etmeyecek miyiz bundan sonrasında sanıyorsunuz :) İnanç kişinin kendine özgüdür ve siz istemedikçe ben sizi samimiyetime inandıramam zaten bu bir gerçek :)

projenizin finale kaldığını siz söylediniz ... samimi olduğunuza güvenmediğimden inanmadım bunun sizle de alakası var inşallah projeler hayırlı uğurlu olur ...

ismim Muhammed esre

yada lanet olsun amaç size yardım etmek değilde belki ilerde gerçekleşir vicdan azabı çekmeyeyim aklıma gelenleri yazıyorum dediğiniz park içinde bir dernek kurulabilir ve bu dernek bütün o derneğe üye olan engellileri belediyenin de yardımıyla hafta da bir toplayabilir bütün üyeleri ama yatalak olan felçlileri de haftada bir gün bu toplantılar dışında özel açık hava sineması vb şeyler yapılabilir bütün üyeler için özel olarak belediyeyle ve özel araçlarla anlaşıp gezmeler düzenlenebilir ve parkın içinde engellilere yardım sağlayan derneğin bir kafesi olur bu tür gezme tozma vb ihtiyaçların parası oralardan karşılanır ayrıca gerekli zamanlarda engellilere hem moral destek olsun diye ünlüler valiler veyahut din görevlileri haftada bir konuşma düzenleyebilir engellileri üniversite vb okul alanlarını görmek için götürülebilir yani bir park olacağı kadar bunları sağlayacak bir dernek de olmalı bütün üyelerin dışarı çıkmasını en azından haftada bir de olsa sağlamalı ...

sağol canım sen güzel demen yeterli değil zira fikirlerin tamamını eklemeyi unutma esas olan engellilerin hepsinin dışarı çıkıp arkadaş olmasını sağlamak en azından ama bütün engellilerin haftada bir toplanma olayı ve bütün engellilerin toplanması oraya açılan kafeyle bütün gezme ihtiyaçlarının paralarının oradan karşılanması falan ...yani yukarıdaki paragrafdan ayrı bir proje çıkar bunları birleştir sen kesin kazanırsın inşallah uygulanırsa birileri daha kazanır

Esra Hanım elinden geleni yapmaya çalışıyor iyi bir niyetle. Binlerce kere teşekkür ediyorum. Emeğe saygı duymak lazım dilerim projeniz kazanır ve günlük yaşamda uygulamaya geçebilir. Bizler öyle bir ülkede yaşıyoruzki engelli olmadığım halde kaldırımında zorla yürüdüğüm, yollarından zorlukla geçebildiğim, günün her saatini eksilkikler üzerine kurulmuş bir hayatta mücadele ederek geçirmek zorunda kaldığım. Bu açıdan engelli dostlarımı düşündükçe utanıyorum verilen hizmetten. En basiti benim oturduğum şehirde okullarda asansör yok. Bunun ne kadar zor olabileceğini oğlum ayağını kırınca anladım. bir ay boyunca 3. kattaki sınıfına çıkaramadığımdan okula gönderemedim. Gerisini siz düşünün. Bu sadece en basiti. Etrafınıza empati kurarak dikkatlice bakın o kadar eksiklik göreceksiniz ki bizim için basit ama onlar için olması gereken bir çok eksiklik. Biliyoruz ama neden yapmıyoruz işte can alıcı soru....

Esra hnm kardeşim,

öncelikle katıldığınız yarışmanızda başarılar dilerim. Projeniz güzel olabilir ama uygulanabilir mi bilmiyorum?
Benim penceremden engelli ihtiyaçları, diğer arkadaşlarımdan farklılık gösteriyor olabilir. Ben zaten bir bankada çalışıyorum hani bu proje bana pek hitap etmiyor.
Benim ihtiyacım daha düz bir Türkiye, daha az basamak, daha az kaldırım...

Yıllarca farklı bir bankada işe alımlarda da görev almış biri olarak, sizde okul ruhunun ışıltıyla parlayan gözlerini, size cevap veren arkadaşlarımda da aynı umutlarla yola çıkıp yıpranmışlığın, hayatla boğuşmaktan yorulmuşluğun izlerini ve gerçek hayatı okudum (en azından bazılarında)

Dilerim size yardımcı olacak arkadaşlarım çıkacaktır, sizin gibi inanan ve destek veren arkadaşlarım.. Ama yapmak istediğiniz şey de çok kolay değil..

Sevgiler

kasap sen gibi kaymak tabakada isi olan icin bile cok iyi dusunuyor esra:eek: bedavadan hava alirsin tabiatin nimetlerinden faydalanirsin dost edinir hosca vakit gecirirsin.
is kolay. topallarda dil zeka ust limittedir ha bunlar az olsa bile dil kuvvetiyle guzellik olmadigi yerde dille adam bile oldururler:p temsili laf bak bulamadim karsiligini ben sagirim.
sagirlar her isi yapar da dil zayif yerine oturtanda duymaz. ver allah kuvvet
. tutar sagir irgatla yola devam

Heveslendiren yorumlarınızı görmek beni çok çok mutlu ediyor, dualarınızı esirgemeyin nolur, hepimiz başaracağız bunu..
Cuma günü yola çıkıyorum, şuan gece gündüz çalışır durumdayım.. İnşallah bi sonraki girişimde size güzel haberler veririm :)

Düşünceniz çokgüzel ama bu projeyi nerelere gönderdiniz ne aşamada ve bizlerden ne gibi öneri istiyorsunuz yada işgücümüzümü nasıl değerlendireceğiz ve ülkenin nerelerinde olacak Mantıklı güzel gibi görünüyor hevesinizi kırmayın ama çok hemde çok mücadeleci olmanız sabırlı olmanız ve iyi ekip seçmeniz iyi derken yanlış anlamayın Bizler gibi düşünmeyen hissetmeyen ekiple yola çıkarsanız o işbaşlamadan biter Bir arkadaş olarak benden size tavsiye

Ve sevgili kardeşim sunu sakın unutma ömrü boyunca 4 5 kilodan fazla kaldıramayacak olan kişden bahçe bellemesini, ürün taşımasını yaniişin özü esra kardeşim çok ama çok zor işin var Projen onaylansa bile süper ekip bulman lazım ,onuda boşver bizler yeri geliyor iki yol yürüsek yoruluyoruz iki koşsak nefesimizi zor çeviriyoruz yeri geliyor bunları yapamıyoruz Ama belki senin azminle başarıya vesile oluruz Allah yardımcın olsun kardeşim, Bu anlattıklarım sakın hevesini kırmasın ama gerçeklerle yola çıkki bizleri daha iyianla ve projelerinde hiç birimizi unutma yani benim bu anlattıklarım minicik başlangıç Sana sonsuz başarılar,Ama fikir edinmek istersen herzaman destekçiniz yeterki İnsanlık adına birşeyler yapılsın biz herzaman destekleriz Ama bizleri kırmadığı kullanmadığı vede incitmediği sürece Saygılar sevgili hanım kardeşim

proje hüsrana uğrarsa hiç şaşırmam çünkü kapsamı bu kadar geniş bir projeyi bu kadar küçük bütçelere sığdırmazlar diye düşünüyorum??? Hakkınızda hayırlısı diyelim yinede.

arkadaslar bildirmekten mutluluk duyuyoruz bu gece olan finalde 2. olduk ve balikesirde baslamak uzere ilk sponsorumuzu bulduk :) destekleyen ve desteklemeyen herkese cok tesekkur ediyorum :)

çünkü bunu hep birlikte başardıgmzda onlarda destekliyor olacaklar :)

Üst Alt