Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelsiz internet için en uygun paket ve fiyat hangisi?

chiko_url

bulunduğunuz yerde superonlıne altyapısı varsa tavsiye ederim çünkü ozaman telekomla bi alakanız olmaz,ama yoksa vodafondan bi farkı olmaz çünkü bağlantıyı telekom verecek sonuçta,ayrıca modem talep ederseniz 4 lira ekleniyor 54 liraya.

pusat11
Bugün superonline bayisine gittim.Sistemde sorun vardı ancak bilgilerim alindi ve sistem gelince aranacağım söylendi.Tarifeleri şu şekilde ;
8 mbps kadar 50 gb aknli 54 lira.Modem kurulum vs ücreti yok.İlk ay vergiler toplamı 15 liralık ek masraf çıkacak dedi.
Ama vodafone tarifesi daha iyi sanki.16mbps ve 60 gb aknli 48.90.modem ucreti vs ile 50 liraya falan gelir.ikisinde de tahattüt yok.Hangisinde karar kılmalıyım sizce?

ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kişisel deneyimim, superonline bağlatması kolay, vazgeçmesi zor.

Öncelikle modemi onlar veriyorsa modemin kutusunu, paketini falan çok iyi saklamanızı öneririm. Çünkü abonelik iptali için geri istiyorlar... aksi halde modemin 2 katı para ödüyorsunuz.

Ayrıca TTNET adsl'de 8 mbit hız alırken fiyatına kanıp transfer olduğum superonline'da 3mbit'in üstünü göremedim. Müşteri hizmetlerine yaptığım 30'dan fazla şikayete de doğru dürüst yanıt verilmedi. 8mbit derken 8'e kadar olan tarifeden bahsetmiyorum... Limitsiz, net 8 mbit olan tarife... Yani diğerinin 3 katı fiyatı olan. Normalde en düşük 6,5mbit garanti etmesi gerekiyor. Santale'de 1km kadar uzaktayım ve hatlar fiberoptik.

Açıkcası ben TTNET, Superonline ve Telekom aboneliklerini denemiş biri olarak en kötü hizmeti superonline'da (ADSL) gördüğümü söyleyebilirim.

Bu arada çok eski, hatta Türkiye'nin ilk internet kullanıcılarındanım. Yani aynı altyapıyı kullanan 2 firmada neden hız farkı olabileceğini bilecek kadar bilgi sahibiyim. En kötü tarafı insanı "hattınızı kontrol ettirin, virüs taraması yaptırın vs." gibi abuk subuk gerekçelerle oyalamaları...

Valla TTNET güvenilir, hiç yarı yolda bırakmadı... Vodafon'u bilmiyorum, hiç denemedim. Şu anda Uydunet kullanıyorum ve çok memnunum. 50 mbit hız, 250GB AKN, KabloTV, artı Teledünya HD sinema paketi 80TL ödüyorum. Superonline'da sadece 8mbit hız için 110TL ödüyordum.

Altyapı olan ter yerde uydunet tavsiye ederim. Sadece verdikleri modem işe yaramaz... ama ben onu da bir wifi router kullanarak çözdüm.

Bu arada yazmayı unutmuşum. Superonline aboneliği telefonla bile yapıyorsunuz ama iptali için cehennemin dibindeki bir başvuru merkezine ŞAHSEN gidiyorsunuz. Öyle önünüze gelen yerde iptal yapmıyorlar. Koca ankarada yanılmıyorsam sadece 3 yerde yapılıyor. Diğer şehirlerde durum nedir bilmiyorum.

MeTePe
Uydunet alt yapısı yok hocam bizim burda.Vodafone ve superonline arasındayım.Bakalım

ADSL bağlatacaksanız neredeyse hepsinin altyapısını ttnet veriyor. Fiyat farkı yoksa TTNET öneririm. En azından doğrudan muhatap oluyorsunuz. Ancak bazıyerlerde superonline kendi altyapısı var. Oralarda farklı olabilir.

Oncelikle kendi yanlisimi duzeltim ben 4tl modem ucreti saniyodum ama 96tl baglanti ucretiymis.yani aya bolunce 24ay 4tl ek oduyosunuz sartlarinda acikca yaziyor zaten.baglatma konusunda karar sizin dedigim gibi altayapiyi telekom vereck sonucta,turkcel bu konuda daha eski, vodafon daha yeni oyuzden sorun cozmede turkcel bi tik ondedir.ama aradaki fark buma degermi siz karar vereceksiniz.ben vodfondan memnunum suan sadece baglatirken acemi olduklari icin telekomun oyununa geliyolar ama baglattiktan sonra bi sorun yok,ayrica siz modemde talep edeceginiz icin baglatida sorun yasamazsiniz. Son olarak bayiye falan gitmenize gerekyok.must.hizm.arayip baglatabilirsiniz..

Evet,bugün vodafone'a giderek sozlesme imzaladım.Ama çalışanları ya bilgisiz ya da amaçları farklı tarifeler kakalamak.Engelli tarifesi ile evde internet bağlatmak istiyorum dedim,engelli ile normal tarife arasinda pek bir fark yok 8 mbps hız 50 gb aknli 69 lira dedi.Bende vodafone sitesinden daha önce ekran görüntüsü almistim engelli tarifesi ile ilgili onu gösterdim ve nette 48.90 yazıyor dedim,hmm diyip biraz bekler misiniz diyerek birine sordu ve evet gerçekten de öyle dedi.3 lira da modem ücreti alacaklar her ay.Taahüt yok.7-12 gün sürer bağlatmak dedi.Sms ile zaten sürekli sürecin aşaması ile ilgili bilgi veriliyor.Bakalım pisman olmayız umarım ...
Tarife:
16 mbps hız ve 60 gb Akn

chiko_url hayirli olsun, pisman olacaginizi sanmiyorum ama olsaniz bile modem parasini odeyerek istediginiz saglayiciya gecersiniz.

Evet arkadaslar,az önce internet hattını bağlamak için geldiler.Adam arabadan iner inmez bana nerden başvurdunuz Turk telekom mudurligunden mi diye sordu ben de hayir vodafone dan dedim.Kabloyu çıkardı ve başlayacağı telefon diregine dogru yöneldi.O arada bende yanlarindan 3 dakikalığına ayrıldım ve geri döndüğümde bana boş port olmadığını gidip basvurunuzu iptal etmemi söylediler.2 hafta icinde gelip yeni port acarlar dediler ve gittiler.Ben 2 hafta da gelip port falan acacaklarina inanmiyorum.Ne yapmam gerekli arkadaşlar?

Klasik Türk Telekomun yalanı yine.Müsteri hizmetlerini arayıp durumu izah etmeyi deneyebilirsiniz.

Kendi alt yapısını kullanmayan (yani gerçekte var olmayan) Vodafone gibi taşaron internet şirketlerine basvurmayın bence adamlar kendi alt yapısını bile kuramamış sorun yaşayacağınız baştan belli zaten... Uydunet i tavsiye ederim.

Engelsizbiz
Burada vodafone nun herhangi bir suçu yok çünkü gelen ekipler Turk Telekom calisaniydi ve bence yalan atarak gittiler.Vodafone bayisine gittim durumu izah ettim ve kendileri zaten port olmasaydi biz basvurunuzu almazdik dediler.Ortada bir yalan var dediler ve koordinatöru cagirdilar.O da bilgilerimi alarak durumla bizzat ilgileneceğini söyledi .Bence bu Turk Telekom yalanı.Cunku bana gelir gelmez basvuruyu nerden yaptigimi sormuslardi.

Ayrıca uydunetin bizim burada altyapısi yok.

şuan evde turknet kullanıyorum 150 AKN 16 MB Destekliyor bende ama bazı yerlerde 100 mb kadar desteklerse fiyat farkı yok ben 16 mb 150 AKN 45 tl ödüyorum gayet memnunum ama bağlatırken atla karayı oynatırsınız Türk telekom yüzünden ama değdi

Şimdi aradılar binada gerçekten port yokmuş ve başvurumun iptal edileceğini söylediler.
Şimdi turkcell dışında bütün şirketler telekom altyapısını kullandığına göre ben ya turkcell e abone olucam ya da telekomun port açmasını beklicem,durum bu sekilde mi?Turkcell de bazı yerlerde telekom alt yapısını kullanıyor diye biliyorum,ya onlarda port yok derlerse?
2016 yılındayız ve port sorunu yüzünden internet bağlatamıyoruz .Oysa ki bu sirketlerin reklamları çok farkli şeyler söylüyordu.

Telekom altyapısı olan yerde superonline'nınki olmaz. Turkcell'e de başvursanız aynı şeyi söyleyecektir. Bence şansınızı yine telekomda deneyin. Başvuru olunca kısa sürede yeni port koyabilirler.

Uydu Net te 150 GB 25 Mbps Engellilere 39,99 TL ve soylenen hızda teknik olarak sağlanıyor. Ustelik hazinenin şirketi yani paranız kendi devletinize yani kendi ülkenize dönüyor, Yabancılara ödeme yapmış olmuyosunuz. Vodafone=İngiliz, Turkcell=Rus+bir çok ülke, Türk Telekom=Arap. Dolar bozdurmaktan daha etkili aslında paranı nereye harcadığın...
marto1

Engelsizbiz

uydu nete baktım çok uğrastım ama alt yapı yok talep ettim getirmediler yani en azından şuan ben performnas açıısndan memnumum kopmalar asla olmadı en azından benim para yatırdığım türknet yerli ama türktelekom alt yapısı kullandığı için kira veriyor yoksa mecbur kalmasam vallahi kullanmam o yazdığım tüm kuruluşlardan nefret ediyorum

Ben Süper online kullanıyorum. Memnuniyetlik acısından fiyat acısından da çok iyi eğer lokasyon da alt yapı mevcut ise tavsiye ederim.

Engelli tarifesi 100 / 25 kullanıyorum eski aboneyim yalnız 54 TL sabit fiyat ödüyorum.

Daha önce de belirttiğim gibi port yok sorunu ile internet basvurum vodafone tarafından reddedilmişti.Telekoma gidip durumu izah ettik ve 3 hafta içinde gelip sorunu düzeltirler diye cevap aldık.Aradan 1 aydan fazla zaman geçti hala ses seda yok.Cuma günü telekom müdürlüğüne gittim ve neden hala gelip port sorununu çözmediklerini sordum,bana bugünlerde geleceklerini,geldiklerinde sizi arayacaklarını söyledi.Ben ise geleceklerinden pek ümitli değilim.Arkadaşlar bu sorunu çözmeleri için ne yapmamı tavsiye edersiniz?Bimer bu konu ile ilgilenir mi?Nereye şikayeti mi iletmeliyim?

bulunduğunuz yerde uydunet varsa uydunet! benim bulunduğum yerde olmadığı için vodafonenet müşteri hizmetlerini aradım, 3-4 gün içinde internetim açıldı. ayrıca kesinlikle taahhüt yok. aylık modem ücreti ile birlikte 51 lira. turknet i çok araştırdım, kampanyaları uygun ancak hakkında çok fazla kötü yorum vardı o yüzden vodafonenet i tercih ettim.

Benim herhangi bir firmadan internet aboneliği başlatabilmem için dağıtıcı firma olan Türk Telekomun gelip bulunduğum bölgede altyapı oluşturması gerekiyor.Telekom bu sorunu çözmeden hiçbir yerden abonelik başlatamıyorum.Yazdığım soruda bu durumu içeriyordu.Cevabın için teşekkür ederim yine de.

chiko_url sizin sorununuzu biliyorum zaten de konuyu merak edip de okuyanlar, ya da yeni internet bağlatmak için araştırma yapanlara bilgi olsun diye yazdım. umarım sizin sorununuz da bir an önce çözümlenir. sorun çözüldükten sonra da vodafonenet i tercih edecekseniz bayiye falan gitmenize gerek yok. müşteri hizmetlerini aramanız yeterli. kurulum yapmaya geldiklerinde elinizde nüfus cüzdanı ve engelli kimliğinizin fotokopileri olması yeterli...

Vodafone engelleri aşan internet
64 Mbps'ye kadar limitsiz FİBER/FİBERHIZ (240 GB AKN) 68.90 TL paketini seçerek 0850 542 0 542 müşteri hizmetlerini aradım.

Görüşme kaydı: https://youtu.be/KqfRfholWjw?t=55s

91% zihinsel engelli babamı telefona onay için istediler. Bunun mümkün olmayacağını babamın yasal temsilcisi olduğumu ve bunu belgeleyebileceğimi iletmeme rağmen işlem yapmadılar ve görüşmeyi sonlandırdılar. Çağrı merkezi hizmetinden sınıfta kaldılar anlayacağınız. Konuşma kaydına yukarıdaki linkden ulaşabilirsiniz.

Life

bence arkadaşlar en uygunu budur turknet çalışanı veya bir yakınım felan yok ortlalama enaz 10mb hız alırsınız tahatütte yok aknde 150gb 1mayıs itibariyle gece 2ile sabah 8arası aknden düşmeyecek kafana göre takıl memnun kalmazsan iptal et cayma bedeli yok hemde yeni abone olana ilk ay bedava 1 ay kullan iptal ettir sorun yok :) diger servislerde 150gblık netler 90 100lira arasıdır turknet bu konuda daha iyidir ben mesela fatura kesim 4 5 gün kala kota doluyor sıkıntı çekiyorum hızda ama 4 gün sonra çıkıyor saygılar

Üst Alt