Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastasıyım. 5700 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

SEMA KAYA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar,

nihayet beklediğim yazı eldi ve kntroluolarak emekliliğim onaylandı. ilk maasımı 19 ağustosta alacağım , benimle bilgilerini paylaşıp destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. 30.03.2012 tarihinde kontrolum olacak bu kontrolde nasıl yol izlemem gerekiyor.

Ben SEMA KAYA , yukarıda da belirttiğim gibi size SULTAN vasıtası ile ulaştım , onu rahatsızlığından dolayı erken emekli olabilmesi için yönlendirmişsiniz. Ben epilepsi hastasıyım. sigortalı çalışmaya başladıktan sonra hastalığım ortaya çıktı. 1993 yılından beri aktif olarak çalıştım , en son 2007 yılında uzun süreli çalıştığım işyerinden çıkarıldıktan sonra (12 yıl)
farklı işyerlerinde kısa süreli olarak çalışmaya devam ettim şu an 7 aydır çalışmıyorum. Zaten işte bulamıyorum. Rahatsızlığım nedeni ile yoğun ilaç kullanıyorum. sürekli olmasa da konuşma ve okumada anlama zorluğu çekiyorum , yani kitleniyorum, dr buna küçük nöbetler diyor bunlarla yaşamak zorundasın diyor ama işyerleri hata affetmiyor 19 yıllık -5700 gün- çalışma günüm var nasıl emekli olabilirim beni yönlendirebilirmisiniz.

ıyı geceler sema hanım yapmanız gereken ılk etapda ssk lı gıbı gorunup baglı oldugunuz ılın malıye yada deftarlıga gıdıp oradan baglı oldugunuz ıldekı ssk a yada devlet hastanesıne sevk ıle vergı ındırım raporu almanız en az %40 rapor alırsanız ankaradan onaylanırsa vergılerden yararlanır derlerse hemen baglı bulundugunuz ılın sgk sına gıdıp emeklı servısıne emeklılık dılekcesıne verıceksınız yapman gerekenlerı harfıyen uygulayın anladıgım kadarıyla suan ssk lı degılsınız

(Gün/ay/1993 +) 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün primle emekli olabiliyorsunuz. Yani hem sigortalılık süresi açısından hem de prim günü açısından emekliliği hak etmiş durumdasınız. Fulya'nın da yazdığı gibi, tek yapmanız gereken bir yede 10 gün sigortalı çalışan olmak ve o esnada sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurmaktır. Elde edeceğiniz sakatlık indirim hakkı sizi emekli edecek... O aşamadan sonra yapmanız gereken şey emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapmaktır...

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

ilginiz için teşekkürler , dediğim gibi şuan çalışmıyorum, özürlü raporu almak için çalışma mecburiyeti varmı ? devlet hastanesine gidip rapor almak istiyorum dediğimde vermezlermi, sigortam olmadığı ve ilaçlarımı almak zorunda olduğum için onun sigortasına kayıt oldum. rapor için gerekli tetkikleri ondan faydalanarak yapabilirmiyim. Yani rapor almak için çalışma mecburiyetim varmı?

sema hanım rapor almak ıcın calısma zorunlulugu yok bıyerde calısıyor gorunmenız yeterlı rapor ıcın dılekce verdıkden sonra heyet ıslemlerı bıtınce ssk nızını ıptal ettırebılırsınız ılac ıcın sıgorta baslattım dedınız sızınkı gss mı sızınkı normal ssk prımı oder gıbı olucak bulent beyın not olarak verdıgı lınke tıklayın ıstedıgın yapman gereken yol ızleyın yeter

Defterdarlıktan sakatlık indirim hakkına başvuru yapabilmek için bir yerde çalışıyor olmak şart. Ancak çalışan kişiler gelir vergisinden istisna olmak için başvuru yapabilir çünkü...

Merhabalar Bülent Bey,

Söylediğiniz gibi sigortamı başlattığım defterdarlığa gidip özürlü raporu için talep yazısını aldım . SADİ KONUK Bakıköy Devlet hastanesinden pazartesi günü için Nöroloji servisindende randevu aldım, bu ilk muayeneden sonra beni heyete ne zaman alırlar... heyette nasıl davranmam gerekiyor, defterdarlıktaki bayan epilepsi ve buna bağlı olan tüm rahatsızlıklarımı tek tek anlatmamı oranın o zaman daha yüksek verdiklerini söyledi, ben kriz anlarımı hatırlamadığım için refakatçi ile gideceğim refakatçiye izin verirlermi? Bu rapor işlemi ne kadar sürer ay sonu sigorta çıkışım yapılacak devam etmesi gerekiyormu?

teşekkürler,

Heyete ne zaman alınacağınızı size bildirecekler heyette sorulan soruları cevaplayın yeterli Refakatçi izin verilir tabiki neden verilmesin ?
Hastane raporunuzu müracaat ettiğiniz Maliye'ye gönderecek Maliye de Ankara Sağlık kuruluna gönderecek bu süreç Maliye Ankara'ya göndermesinden sonra yaklaşık olarak 45 gün içerisinde çalışıyor göründüğünüz iş yerine yazılı olarak bildirilecek.
Maliye'ye müracaatınızı yaptığınız ve hastaneye sevk almışsınız artık ister prim ödeyin ister ödemeyin size kalmış bir olay.Çalışıyor göründüğünüz iş yeriniz ile irtibat halinde olun ki Vergi ind. hakkınız gelir gelmez hemen emekli olmak için müracaat ediniz kuruma ...

bilgiler için teşekkür ederim ilker, bu arada sultan'ın sana selamı var, kendisi kardeşimin arkadaşı bana bu yönlendirmeyide o yaptı...

Rica ederim yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize..sizde Sultan ablama selamlarımı iletin ayrıca gelişmeleri bizim ile paylaşır iseniz mut'lu oluruz..

merhaba ilker,

bugün heyete girdim heyet sonucu % 20 epilepsi için rapor verdiler , ne yapmam lazım. Bu oran emekli olmam için yeterli değil herhalde ... saat 16.30 da raporu alacağım, raporu almadan itiraz edebilirmiyim yardımcı olursan sevinirim

aldığım raporla ilgili bir işlem yapmadan yeni rapor almak için şişli etfal den randevu aldım , orada sistem biraz daha farklı işliyor, sadece hastalığına bağlı bölümlerle görüşüyorsun , nöroloji hastalığımı onayladı oranı belli değil , psikiyatriyede gönderdiler , psikiyatri 3 muayeneden sonra karar vereceğini söyledi bugün ilk muayenem vardı , benden psikolojik test istedi , testin yapılacağı tarihi 10 nisan bu testi başka yerden yaptırabilirmiyim, bu arada nöroloji servisinden de eeg, emar, kan tahlilleri istediler onları yaptırdım , bu sonuçlar benim oranımda değişiklik yaparmı bu raporu almak ne zormuş..lütfen doğru yoldamıyım yardımcı olurmusunuz.

Verilen testleri başka yerde yaptırmak genelde soruna yol açmaz. Ama bence bunu testi isteyen doktora sorup ona göre hareket etmek en iyisi.

Sema hanım bende epilepsi hastasıyım epilepsi hastası için yapılaanlar ilaç tedavisi lazım bir süre asıl yapılması gereken doktorun hastaneye yatırıp epilepsi halini videomonitsazyon denen cihaza bağlayıp nöbet halini görmeleri gerekiyor 10 gun en fazla yatırması lazım bu bir delildir yapılması gerek asıl o dur bunu doktora söyleyin ve yapması gerek odur yönetmelikte vardır bence doktor bulan daha hayırlıdır çünkü doktorlar bile bile az veriyorlar ben karşılaştım piskoloji de bir yıl ilaç tedavi görürsen 10 veriliyor yinede araştır ben 2009 beri uğraşıyorum 5 raporum olacak bir birinden farklı birde :) göz veriyor diğeri vermiyor nöroloji veriyor diğeri vermiyor karışık bir durum normalde 110 toplayın ca çıkyor ama vermiyorlar savaşmaya devam doktorlar hükümete karşı aslı o yüzden sorun çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar aslı budur hadi hayırlısı olsun inş

merhaba ,

istenen raporu başka bir hastanede yaptırdım ve bugün heyete girdim . heyet sonucu epilepsi . %40 , psikiyatri . %24 toplamda %64 oranında raporu cuma günü alabilirsiniz dediler . ben bu raporu breysel olarak başvurup aldım şu an çalışmıyorum , sigortamı başlatıp cuma günü raporumu aldıktan sonra vergi indirimi için başvuracağım . 10 gün sigortalı görünmem yeterlimi? vergi indirimi aldığıma dair evrak işyerinemi banamı gelir. bu arada benim 2 sigorta numaram var vergi indirimi almadan bunları toplatacağım , vergi indirimini beklemem gerekiyormu?

yardımlarınız için teşekkürler...

1-Vergi indirimine müracaat ta çalışıyor olmak şart 10 gün ssk lı iş yerinde çalışır görünmeniz yeterli vergi indirimi müracaatınız dan sonra işten çıkış alabilirsiniz.iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak hemen müracaat edebilirsiniz.
2-Vergi indirimi kazandığınıza dair belge iş yerine gelir irtibat halinde olun evrak geldi mi gider alırsınız.
3-ssk numaranız 2 tane ise hemen sgk ya dilekçe ile müracaat edebilirsiniz vergi indirim hakkını beklemek ile bir bağlantısı yok.

Merhaba ilker bey,

bugün sigortalı çalıştığıma dair evrakımı almak için şirkete gittim , daha önce sadi konuk hastanesinden aldığım rp. (%20 oranlı) aynı oranla onaylanarak işyerine vergi indirimi alamaz diye tebliğ edilmiş. şimdi ben özel başvurarak aldığım rp.ile tekrar evraklarımı hazırladım ve cuma günü vergi ind.için başvuracağım eski rp. Bana engel olurmu? Nasıl yol izlemeliyim. Bu arada o raporu 20 ocak ta almıştım, işyerinede 20 mart ta tebliğ edilmiş demek ki artık sürec o kadar uzun sürmemiş buda benim için avantaj ...sizden bilgi bekliyorum

Yeni raporunuz % 40 ve üzeriyse, eskisini değil, hep yenisini kullanın. Yeni raporunuzla başvuru yapın her yere...

olur büyük ihtimalle hayırlısı olsun şimdiden bana epilepsi 40 pilastik cerahi 10 kbb 18 verdi %55 verdiler şimdi anakradan onay bekliyorum inşallah bu sorun bir an evvel sonuçlanır vergi indirimi muhabetti kalkar çok mağdur engelli arkadaş var çok ciddi seviyde

Merhabalar,

vergi indirimim onaylanmadı ama iş teklifi aldım, pazartesi görüşmeye gideceğim.. Ben sigortacı olduğum için büyük bir ihtimalle 10 kişiden az çalışanı vardır. Aldığım rapor hakkında işyerine bilgi vermeliyim.. Benim için sorun olurmu?

Raporunuzu beyan etmek zorunda değilsiniz. Bir şey söylemenize gerek yok...

%64 ile onaylanan raporum vergi dairesinden geldi ama rapor tarihinden (30/03/2012) 1 yıl sonra tekrar sakatlık derecesi değişikliği olabileceği için tekrar hastaneye sevki uygun görülmüştür yazıyor. Bu şekilde emeklilik için başvuru yapabilirmiyim. Raporda epilepsi %40 , zihinsel ve ruhsal davranış %24 oranında... Lütfen bilgi verirseniz sevinirim emeklilik için başvuracağım. Not: Raporum sürekli

Eğer emekliilik için sigortalılık süresi ve prim gün şartını tamamlamışsanız, elde ettiğiniz vergi indirim hakkına istinaden erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapın ve emekli olun. Emekli olurken sgk'ya "vergi indirim hakkım 1 yıl süreli verilmiş. Bu süre sonunda emekliliğim açısından sgk'da yapmam gereken bir şey olacak mı" diye sorun. Büyük olasılıkla onlar "maliye'nin kontrol muayenesi bizi bağlamaz. emeklilik kararında biz bir kontrol muayenesi istemezsek, emeklilik açısından sizin maliye ile ne yaptığınızın bizim için hiç bir önemi yok" diyeceklerdir...
Böylece emekliliğinizde hiç bir sorun yaşamazsınız.
Eğer SGK kendisi bir kontrol muayenesi öngörürse, o zaman onların sevki ile hastaneye gidip % 40 rapor almanız gerekecek. Bu da zaten durumunuz açısından bir soruna yol açmaz. İstedikleri raporu alıp, emekliliğe devam edersiniz...

teşekkürler, emeklilik için başvurumu yaptım orada süre konusunda birşey söylemediler ,siteden emeklilik le ilgili süreci takip etmem söylendi. inşaallah bu son aşama olacak ...

Hayırlı olsun en kısa zaman da sonuçlanır... Emekli olduktan sonra SGDP ödeyerek çalışabilirsiniz hem emekli maaşınızı hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız. Yalnız emekli olduktan sonra çalışmaya başlar iseniz iş verene ben emekliyim SGDP ödeyerek çalışmak istiyorum demeniz yeterli...

merhabalar,

uzun bir aradan sonra hala emeklilik için onay bekliyorum, bugün sitede dolaşırken maaşımı hesaplatmak için sgk sitesine girdim. yaşlılık aylığı bağlanmış olduğu için hesaplama yapılamaz diyor, emeklilik takip için girdiğimdede evrak işlemde diye yazıyor ben 12 haziranda başvurmuştum eve yazı geleceği söylendi ama hiçbirşey gelmedi şimdi ne yapmam lazım ptt ye gitsem maaşımı alabilirmiyim , yoksa beklemem mi gerekiyor.

ptt gitmek saçmalık olur sgk ya gideceksiniz

semacım %40 sakatlık erbabı olarak emeklı olanlar yaslılık aylıgı adı altın emeklı olur yaslılların 3600 uzreınden emeklı oldugu gıbı daha yenı dılekce vermıssın daha 1 ay beklemen lazım sana bıldırı gelır mutlaka haberın olur ortalama 2 bucuk ayla 3 ay arasında degısır emeklılık ısın yogunlguna baglı

Üst Alt