Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastasıyım. 5700 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

merhabalar,

nihayet beklediğim yazı eldi ve kntroluolarak emekliliğim onaylandı. ilk maasımı 19 ağustosta alacağım , benimle bilgilerini paylaşıp destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. 30.03.2012 tarihinde kontrolum olacak bu kontrolde nasıl yol izlemem gerekiyor.

Hayırlı olsun yalnız kontrol muayenesi 2013 yılında olmasın.?

Evet doğru 2013 o zamana kadar bir şey yapamıyorum herhalde...

Evet o zamana kadar bir şey yapmanıza gerek yok hangi ayda ise 1-1,5 ay evvel SGK ya sevk için müracaat etmeniz ve yetkili hastaneye sevk almanız..

tekrar hastaneye sevkte rp.aldim ama su an calismiyorum ne yapmaliyim

daha once rp alip vergi ind.icin basvurdum beni tekrar hastaneye sevk ettiler rp.yeniden aldim biz gonderecegiz dediler suan calismiyorum vergi ind.yazisi son calistigim yeremi gelir... yoksa sigortami devam ettirmem mi gerekiyor bilgi verirmisiniz?

siz vergi indirimini emeklilik için aldıysanız sigortanızı devam ettiriniz yeri zamanı geldiğinde emeklilikte gerekli olacak. ayrıca vergi indirimi yazınız hem işyerinize hem sizin adresinize gelir

sema kaya vergı ındırım belgesı olarak onaylandıgında bırısı sıgortalı gorundugun yere oburu malıyeye gelır haberın olur

Vergi indirim başvurusu yaparken sigortalı olmak yeterli, başvurudan sonra çıkış yapmanın hiç bir mahsuru yok.

Maliye sonucu hem işyerinize bildirir hem de -bazen- evinize bir yazı gönderir. Ama siz her koşulda defterdarlığa gidip sonucu öğrenebilirsiniz.

SEMA KAYA;
Kontrol muayenesi sonucu ne oldu...

Kontrol muayenesini ocak ayında oldum yine aynı oranla (%65) raporu emekli olduğum için sgk müdürlüğüne götürdüm. her ayın 19 u maaş günüm ve cuma günü maaşım yatmadı bunun rp. la ilgisi olabilirmi sgk daki memur maaşın kesilmez demişti ama yatırılmadı . bu konuda nereden bilgi alabilirim?

tşk..

Siz rapor alıp götüremezsiniz ki, bizzat sgk ya müracaat edecektiniz sgk sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecekti almış olduğunuz rapor hastane tarafından sgk ya posta yolu ile ulaşacaktı.

Doğru söylüyorsunuz İlker Bey, bende öyle yaptım önce sgk ya gittim kontrol için sevk aldım . rp.%64 olarak yeniden onaylandı, sgk daki memur rp. posta yolu ile gönderirler ama siz yinede bana bir nushasını getirin, maasınız kesilmesin dedi. Bizde buradan gönderelim hastane gecikmeli gönderir dedi, ben o yüzden bendeki bir nüshayı onlara verdim , herhangi bir cevap gelmedi, bu zamana kadar.. ama maasımda yatmadı. Bu konuda nereyi aramam gerekiyor,bilemiyorum....

Postadan evrak gelmeden nasıl yapacak ki işlemi resmi evrak gelmesi lazım, sizin verdiğiniz fotokopimiydi. Ayrıca raporunuz ankaraya gönderilecek ve tekrasr incelenecek bu sürec biraz sıkıntılı süre uzuya biliyor raporunuz aynen onaylanır ise ayrıca maaşınızın kesildiği tarihten itibaren maaşınızı toplu olarak ziraat bankasından alacaksınız.
Maaş aldığınız postan veya banka değil ziraat bankasından alacaksınız.

Şimdi sgk sitesinden evrak kayıttan kontrol ettim benim verdiğim raporu sgk 28.01.2013 tarihinde şişli etfal den gelen raporu 18.02.2013 tarihinde maliyeye göndermişler sizde raporum bu sürede onaylanmış olabilir mi?

maliyenin 482 li bir numarası var , ben bulamadım , numarayı biliyorsanız paylasırmısınız.
tşk

O geçen bir ay evrağın postaya veriliş süresidir :)

Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 03-04-05-06 & 0312 415 27 05 veya 0312 312 27 71 dahili 6024 ve 6077

Hala hiç bir telefona ulaşamıyorum, maaşımda kesildi ...Vergi dairesi siz emeklisiniz evrakınız buraya gelmez diyor, SGK biz gönderdik bekliyoruz diyor , ben ne yapacagımı bilemiyorum. Evrak onaylansa bile nereye gidecek onu bile bilmiyorum , maasım tanımlı bankaya yatmazmış , nasıl bilgi alabilirim? Lütfen biri yardımcı olsun...:(

Sema hanım, Vergi dairesinin hiç alakası yok siz emekli oldunuz artık tüm işleminizi SGK dan yapacaksınız sgk evrakları yollamış şimdi bekleme zamanı maaşınız kesilecek bu süreçte ama raporunuz Ankara'dan onaylanır onaylanmaz maaşınız tekrar bağlanacak ayrıca maaşınız birikiyor birikmiş maaşınızı da ziraat bankasından toplu olarak alacaksınız

170 numaralı SGK hattını arayıp bilgi edinmeye çalışın bence

Herkese Merhaba,

maaşımı alabileceğime dair yazı geçen hafta geldi. Bu ayın 19 unda maaşımı birikmiş olarak maaş hesabıma yatacakmış. Bilgi vermek istedim. İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Hayırlı olsun ama dikkat etmeniz bir husus maaşınızı maaş hesabınızdan almadığınız biriken maaşınızı da Ziraat bankasından alacaksınız

sevindim maaşınızı alacagınıza.. Baştan sona okudum yazılarınızı
Benim kızımda epilepsi hastası daha 10 yaşında..
saygılarımla

Üst Alt