Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi raporu olanlar ÖTV'siz araç alabilir mi?

benim

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Kafami karistiran bir cok soru var.
Sayın oturanboga nin tecrubelerine sonsuz güveniyorum. Bir konuda daha yardımınızı isteyecegim.
Ötv siz araç alımında epilepsi rahatsızlığına dair bir istisna var mi?
Engel oranının yüzde 40 üzerinde olması mi gerekir?
Yoksa epilepsi rahatsızlığı olan birinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için hastalığa istinaden ötv siz araç alımı sağlanabiliyor mu?
Teşekkür ederim simdiden

benim ötv siz araç almak için ya ortapedik engelli olmanız gerek yada yüzde 90 ve üstü engelli r aporunuz olması gerek engelli olarak başka bir şekilde ötv siz araç alamazsiniz

Aslında biliyorum lakin şu yazıyı gördüm.

Resim olarak atamadım yazıyorum.

Diğer tüm indirimlerden yararlanabilmek için en az yüzde 40 engel raporu gerekirkenAraç aliminda bu durum söz konusu degildir.
Ornegin nöroloji bir rahatsızlık olan epilepsi hastaları günlük hayattaki her türlü ihtiyacı karsilayabilrken sahip oldukları epilepsi raporu yüzde 10 olsa bile ötv indirimli araç kullanabilirler.

Simdi buna istinaden bilmedigim bir degisiklik var mi diye merak ettim.

Bence bu sadece ortapedik engelliler için geçerli çünkü ortapedik engelliler de engel oranı önemli değil yani illa yüzde 40 engelli olacak diye bir hüküm yok yüzde 20 ortapedik engelli olsun uygun görülürse ötv siz araç alabilir bu yukarıda paylaştığınız yazıyı nerden alidiniz bilmiyorum en son hali bu şekilde diye biliyorum benim

Maalesef hiç bir şart altında vergi avantajından yararlanılamaz.

Üst Alt