Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi ve beraberindeki rahatsızlıklarım var. Evde Bakım maaşı alabilir miyim?

SER-VET

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
18 Aralık 2009 Güncel: 36. Mesaj

ilk bakım paramızı dün aldık,eve gelen heyetin ardından 2 ayı buldu paranın bankaya yatması,merak eden arkadaşlara bilgi olsun,belkide ben şanslıydım bilmiyorum,allah herkeze nasip etsin parasını almayı​

merhaba, ben 47 yaşında 27 yıldır durdurulamayan epilepsi hastasıyım. günde 5-7 bazen 10 nöbet geçiriyorum, 2 yıldır kanserle mücadele ediyorum, ameliyat kemoterapi radyoterapi aldım, kanserin türü metastasa yatkın diye halen kemoterapi uygulanıyor, maddi yetersizlik sonucu tüberkiloz başladı, verem savaş takibi ile ilaç alıyorum, psikolojik sorunlar başladı, bir de pisikolojik ilaç tedavi başlandı ,peş peşe gelen birkaç tane daha hastalık ortaya çıkınca artık ihtiyaçlarımı yanlız göremez oldum
bunca hastalıkla mücadele ederken ilaçların verdiği yan etkilerden dolayı nöbetler sıklaştı, yemek yirken, banyoda ve hastaneye gitmem gerektiğinde eşim sürekli yanımda, eşim emekli, emekli parası da kiraya gidiyor başka gelir ve malımz yok.
eşim bakım parası alabilir mi? neler yapmamız gerek?

bana lütfen bir yol gösterin ve aydınlatın...

2022 maaşı için il/ilçe defterdarlıgına, bakım maaşı için shçek e başvurmalısınız.
Eşiniz emekli maaşı eger evde 2 kişi iseniz 318 çarpı 2, 636 LIRAYI yı geçmıyorsa alırsınız. Eğer çocuk falan varsa rahat alırsınız.

Bundan bir onceki mesajinizi okudum. Raporunuz yok galiba?Evde bakim maasi alabilmek icin ilk once agir ozurlu ibareli rapor almaniz gerekir.Eger evde kisi basina dusen gelir 318tl den az ise bakim maasiniz baglanir.

evet cocukta var bir tane.ben basvurdum ama esim emekli diye vermiyoruz esinden ayrilirsan alirsin dediler....

%85 raporluyum...

Raporda agir ozurlu ibaresi var mi?

Esinizin emekli olmasi birseyi degistirmez. Eve giren gelir kisi basina 318 tl den az ise maasiniz baglanir.

sadece %85 ozurlu diyor raporda..agir ozurden bahsetmiyor.

Onemli olan raporunuzda agir ozurlu ibare olmasiydi. Eger, yemek,banyo,tuvalet vs onemli ihtiyaclarinizi kendi basina yapamiyorsaniz evde bakim maasi icin tekrar rapor cikarmayi, agir ozurlu ibaresini ekletmeyi deneyin.Elinizdeki raporla bakim maasi baglanmaz.Gecmis olsun.

620 tl maas aliyor.ama borcumuzdan dolayi maasa haciz kondu.elimize 400 tl geciyor.

epilepsi krizleri cok olmaga baslayinca yanliz hicbisey yapamiyorum.banyoda yemek yirken gelen nobetlerden yaralanmalarim bile oluyor....cok sagolun allahrazi olsun aydinlatiginiz icin.... tesekkur ederim.

epilepsi nöbetlerinizin tesbiti için büyük 1 ihtimal hastanede yatırılırsın oradabakılır ve bahsettiğin sayıda ve sıklıkta nöbetlerin varsa ve bunlar doktorlar tarafından tesbit edilirse ve epileptik ilaçlara dirençli olduğu kararıda verilirse alırsın evde bakım parası alırsın ama bu anlattığın nöbetlerinin doktorlar tarafından görülüp tesbit edilmesi lazım senin tarifine göre karar vermezler.

620 lıra maaşınız varsa alırsınız, ancak sizin hastalığınız shçek in prosedürüne giriyormu bilmiyorum.

3 ay hastanede yattim ve izlendim,durdurulamiyan epilepsi raporu verildi.zaten esim nobetlerin suresi ve sikligi cogalinca hemen devlet hastanesine goturuyormus ve yatis islemi yapiliyormus.bu 27 yildir hep ayni degisen bisi yok yani.tek degisen hastalik cesitlerinin cogalmasi ve daha cok ilac almam.beni ve hastaligimi iyi tanidi doktorlar.bende sizlerden yardim istedim ne yol izlicegim hakkinda. shçek in prosedürüne giriyormu bilmiyorum durumum.duyarli sizlere tesekkur ederim cevap verdiginiz icin.sagolun.....

nöbet esnasında düşme oluyorsa ve günde dediğiniz sıklıkta oluyorsa girer tabii ki çünkü o zaman yalnız kalmayacağınız anlamına geliyor.

nobetlerin gelicegini hissedemedigim icin banyoda dustum ve kolum kirildi.kasilmalar siddetli ve uzun suruyormus esimin tarifi ile soyluyorum.

dediğin gibi her gün dediğin sıklıkta oluyorsa ve ilaçla kontrol altına alınamıyorsa ve bu doktorlar tarafından tesbit edilirse rahat alırsın

tekrar herkeze meraba,biz sizlerin aydınlattığı gibi gidip başvuru yaptık hastaneye, hastanedeki bir memur senin ağır özürlü ve yanlız yaşamsal işlerini göremez raporun zaten var deyince şok olduk,bir memurun yanlışı yüzünden ben bir yıldır kışı soğukta ve her öğünü çorbayla geçirdim,yinede çok şükür dedim,eşim ve kızım iyi dedim,ifırından aldığımız bayat ekmekle çorbaya talim ettik.isyan etmedim.....şimdi ise hatası olmayan raporumda yazan %95 ağır özürlü ve sürekli,yaşamsal işlerini yanlız yapamaz ibareli bir rapor verildi elime bu gün..evet kardeşlerim durumum meğer böylemiş ve benim hiç haberim yok,memur isim benzerliği dedi,inanmadık ama neyse...umarım benim çektiğimi kimse çekmez ve bende budan sonra rahat ederim ve canımın çektiğini alabilirim.. bundan sonra başvurcağımız yerlerde umarım bir yanlış yapılmaz,yine sizlerin yardımını isteyebilirim şimdiden söylüyeyim,inanın bişi bilmiyorum,yönlendiren memurlara inanıyoruz sonucunu görüyoruz....hepinize minnet boçluyum tek tek herkeze teşşekkür ederim kardeşler,sağolun....

bundan sonra herşey gönlünce olur senin ve ailen için dönüm noktası olur hayatı sev gönlünce yaşa

iyi dilekleriniz icin teşekkür ederim kardeşlerim allah razı olsun herkezden.ben gelişmeleri siz dostlarla tekrar paylaşıcam.....umarım hepimiz hak ettiğimiz gibi yaşam standart'larında gönlümüzce yaşarız...ailemizle ve siz dostlarla tabiki,herkeze iyi geceler allaha emanet olun....

hayırlı uğurlu olsun. inanır mısınız bilmem ama inanın ki o maaşı ben alacak gibi sevindim. :):):)

Teşekkür ederim celik kardes.....umarim ters giden bisey olmaz memurlar budefa iyi calisir da ben de rahatca geceleri bi uyku uyurum.sizlerin emegini gozardi edemem tabiki....helal edin hakkinizi kardeslerim.

nihayet...

merhaba arkadaşlar,bugün eve heyet geldi uzun bir bekleyişten sonra, sorulan sorulara cevap verdi eşim,sonra bana bakıp yazık yaa deyip bankadan hesap açtırmamızı istediler. bu ne anlama geliyor şimdi?

bankadan hesap açıp onlara bildircez... daha sonra yine çok mu beklicez maaş bağlandı yada bağlanmadı haberini
,bülent bey kardeşim sonuç ne zaman belli olur.

hepinize teşekkür ederim.....

çok sağol M zahit kardeşim,umarım artık çok beklemeyiz...

Hesap açın denildiğine göre, hayırlı olsun diyorum bende abla. Gerçekten çok sevindim.

Siz gene dosyanızın takibini yapın, telefonla da arayın bunalttın:), daha çabuk bağlarlar.

Yok yok,i hesap açmak büyük olasılıkla bağlanacağı anlamına gelse de, bir kesinlik ifade etmez. O aşamada maaş bağlanmayan üyelerimiz de var maalesef.
Burada eve gelen görevlilerin tavırları ve söylemleri daha belirgin bir sonuç ima eder diye düşünüyorum. Onlardan olumlu elektrik aldıysanız bağlanacaktır...

:)düzelttim ablam özür dilerim:)

suç galatasaraylı futbolcu servet çetin'de:)

bülent bey eve gelenler içtiğim ilaçları sordular,eşimde bir küçük koli dolusu ilaçları gösredi. bunların hepsi yani günde 36 ilaç alıyor hangini isterseniz bakın dedi. daha sonra evrakta birçok yere işaret koydular,yemek yiyemiyor vc banyo su bile içemiyor yanlız başına, kanat getirdiler ve bana bakarak yazık yaa kaç hastalık var ve hala gülebiliyor deyip tamam abi sen git bankadan hesap aç hemen bize getir dediler
işte böyle...

Üst Alt