Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erkekler dul maaşı alabilir mi?

Konular
10
Reaksiyonlar
105
Bir yakınım için soruyorum. Eşi engelli emeklisiydi vefat etti şimdi eşinin bir geliri maaşı vs yok eşinin maaşını alabilirmi kosulları şartları nedir cevap için şimdiden teşekkürler

@Konyaereğli,

Üstadım merhaba,

Yakınınızın başı sağolsun İnşAllah🤲🏻.

SGK üzerinden primleri ile herhangi bir sistemden emekli oldu ise vefat eden eşin bağlanmış maaşını eşi alabilir.Ölüm aylığı maaşı adı ile başvuruda bulunması gerekmetedir.

Sizinde belirtiğiniz üzere engelli vergi indirimi ile emeklilik sistemi ile emekli olanlarda buna dahildir.

@bilgeadam, arkadaşımızın belirttiği üzere sosyal yardım adı altında alınanan yani SGK primleri sebebiyle değil bulunduğu ve yaşadığı süreçler sebebiyle devlet kurumları tarafından ödenen aylık veya farklı ad altında ödenen sosyal yardımlar ölen eşe ödenmez.

Size yazımın sonunda yakınınızla paylaşabilneniz için SGK kurumunun ölüm aylığı bağlanma ve ödeme şartlarınının linki ekliyor olacağım.

Tekrar yakınınıza baş sağlığı diliyorum,hakkında hayırlısı olsun İnşAllah 🤲🏻

Saygılar.

Üst Alt