Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekli olduktan sonra SGK kontrole çağırdı..?

alya444

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaslar herkeze saygılar ben 25,07,2012 de hakem hastane kararıyla göz %36 tek kulak işitme kaybı %12 toplamda %44 özürlü raporu aldım ankara aynen onayladı raporum sürekli bankadan kredi çekip askerlik borclanması yapıp emekli oldum 30,11,2012 ocak 19 da ilk maasımı aldım ki ne büyük sevincti sgk 23,01,2013 tarihli ki bugun eline gecti 20,02,2013 beni üniverste hastanesine kontrole gönderiyor bundan sonra beni nasıl bir sürec bekliyor üniverste hastanesi oranı düsürürmü düsürmezse o rapor ankaraya tekrar gidecekmi ankara onaylamaz veya oranı düsürürse ne olacak ya Allah askına aldım krediyi ödemek için sgdp ödeyerek bir işte calısmammı bunlara sebep zaten özürlüyüm diye nerde berbat iş var bana yaptırıyorlar sabahtan aksama kadar w.c temizliyorum sgk dan aldım 775 tl ile borclarımı ödeyememki cok rica ediyorum aydınlatıcı bilgiler bekliyorum herkese saygılar kontrol muansi tebligatından sonra kac günde kontrol muanesine gitmem gerek ve sgk bu kontrolden sonra her kafasına estınde beni kontrol muanesine cagırımı saygılar tekrardan acil cvp

Tarafınıza tebliğat uşlaştıktan sonra (üstünde yazmazı lazım şu tarihe kadar diye) hemensgk ya başvurun ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk alın.Alacağınız rapor 40% ve üstü olur ise emekli maaşı almaya devam edersiniz. Anılan oranın aşağısında olur ise emekli maaşınız kesilir.
Not:Kontrol muayenesine gitmez isenizde emekli maaşınız kesilir.

SGK yeni uygulama mı başlattı arkadaşlar? Nasıl oluyorda süreklidir raporuna rağmen tekrar kontrole çağırıyor anlamadım. Bu kontrolleri her sene için mi istiyecek? Bir erken emeklilik sevincimiz vardı onuda elimizden alacaklar bu gidişle.

alya444;
Görme ve duymanızda iyileşme ihtimali mi vardı?

hayır zaten biri tek kulak işitme kaybı digeri dejeneratif miyopi 37 senedir iyilesmeyen 6 aydamı iyilesecek raporu alalı 6 7 ay oldu zaten ama sürekli olan rapora ben her senemi bu raporla ugrasacagım kontrolle erken emeklilik sevincim bile kursagımda kaldı tam bız özürlülere layık uygulamalar

syn officer evrakta tarih yok sgk aradım teblig tarihinden bir hafta içinde hastaneye git denildi benm rapor tarihim 27,07,2012 oran %44 erken emekliyim sevkedilen hastane oranımı düsürürmü ne yapmam lazım saygılar

Bugünden tezi yok kontrol için sevk edildiğiniz hastaneye gidin mutlaka. Geç kalırsanız aylığınız kesilir (rapor aldıktan sonra maaş kaldığı yerden devam eder).

Sürekli kontrol istemeleri söz konusu olur mu, kimse bilemez. Dilerim kontrol muayenesi sonucu Sürekli olarak onanır emekliliğiniz.

devletin yetkili hastanesinin verdiği ömür boyu - sürekli ibareli rapor ankara merkez sağlık kurulu tarafından 1 yıl sonra kontrole çevrilmişti. Kontrol tarihindenden 2 gün önce SGK ya gitmiştim ve orada kontrole geç kaldığım için emekli maaşımın kesildiğini öğrenmiştim.Sözlü olarak itiraz ettiyseİYOm de bir işe yaramamıştı.Tekrar hastaneye gittim aynı raporu verdiler. Bu işlemler 5 ay sürdü. 5 ay boyunca emekli maaşı alamadım. 5 ay sonra ankara yine 1 yıl sonra kontrol olarak yazıp göndermiş. Diyabet-Hipertansiyon-Psikiyatri... Şu anda maaşım devam ediyor ancak ağustos 2013 de yine kontrole çağırdılar.. Devletin bu konu ile ilgili tüm bakanlıklarına resmi olarak şikayette bulundum. Hepsi de birbirinden farklı cevaplar verdiler.. SGK ise ÇOK BİLİYORSAN GİT MAHKEMEYE VER dedi.. Sanırım en sonunda bunu yaptıracaklar.. Kanunları herkes kendi kafasına göre yorumluyor bu ülkede..

sgk ile görüstüm bu rapor bir kez istenilece3kmiş ve beni erken emekli eden %44 raporla vergi indirimi aldıgım ve emekli oldugum halde ki raporum sürekli benden yeniden üniverste hastaneden rapor istiyor %40 ve altı olursa maas iptal üzeri olursa devammış yani biz özürlülere işkence ama bu işkenceden yılmayıp o raporuda alıp vermek ama insan stres ve o telaseyı yeniden yasaması inanın cok zor ALLAH tan işini bilen ve titiz dr denk gelirde bu dönemide sizlerinde duasıyla basarıyla gecerim sherkeze saygılarımla

nasıl yane bundan sonra böyle bir uygulamamı varmış...vergi indirimi alıp emekli olup sonra tekrar kontrol olurda kontrolde olduda oranı bir doktor aşağa çekerse aynı hastaya başka başka oranlar veriliyor bu ülkede...o zaman ne olucak çok saçma duruyor hayırlısı

ankaradan onama bekliyorum 2 aydır onansada normal emeklilik için günlerim dolmadan erken emekli olmuycam.. emekli olup işi bırakıcaz sonra emekliliğimiz başına bir taş düşücek sonra otur iş ara...en azından ordan iptal ederlerse bi emeklilik hakkım elimizde olsun diye düşünüyorum..

alya444;

Benim de raporum sürekli - ömür boyu ancak SGK daki bürokrasi hazretleri takmıyor ve kazımıyor .. 14 Ocak 2012 tarihli genelge ile gittim yanlarına.. Benden tekrar rapor isteyemezsiniz dedim.. O ZAMAN BİZİ MAHKEMEYE VER dediler.. Her kurum kraldan çok kralcı bu ülkede.. 3 ncü kez rapor aldım hastaneden :( Sonra SGK yine 1 yıl sonra geleceksin kontrole dedi.. Bakanlık makamlarına resmi yazı ile şikayette bulundum.. Hepsi ayrı telden çalıyor.. Kimin ne halt ettiği belli değil.. Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman çelebi derlermiş.. Bu da o hesap ...

öyle ama yapıyorlar genelge falan takmıyorlar birde son zamanlarda para karsılıgı rapor alanlar varmıs sgk daki memur hnm biz bunların önüne gecmek için bu uygulamayı yapıyoruz diyor her hastane farklı oran verebiliyor ki bana cok sacma gelen olay 2009 larda üniverste hastane heyet raporunu kabul etmeyen sgk simdi oranın raporunu istiyor madem öyle kardesim bastan hangi hastanenin raporunu istiyorsan söyle oradan alalım ben askerlik borclanması yapıp kredi çekerek emekli oldum olamıyacaksam niye borclanma yapayım 60 yasına kadar birsekilde doldururdum gunu bu borcun altına neden gireyim ve duydugum bir olayıda paylasayım vatandas acık kalp ameliyatı oluyor hastane rapor verıyor erken emekli oluyor sgk 2 maası almadan kontrol istiyor gönderdi hastaneden rapor alamıyor ve emeklilik iptal bu sebeple siz degerli dostlarımdan dualarınızı birbirimizden eksik etmeyelim Allah biz özürlülülere bu memlekette yardımcı olsun herkese saygılar

ben 1 ekim 2005 te öğretmen olarak göreve başladım. bir gözümde görme sorunu var. bu sağlık raporumda belirtildi. ancak memur olabileceğimi zorda olsa rapora yazdırdık. askerlikten de 2000 yılında sağlık raporu ile aldığım malul belgesinide vererek normal statüde memur olarak göreve başlatım. şimdiye kadar hep bu durumumu çalışma yerlerinde dile getirmeyip gizli kalmasını istedim. şuan rapor nasıl alırım? erken emekli olabilirmiyim? ne zaman olurum ekim 2005 ten beri sürekli çalışıyorum.İlginiz için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM...

alya444;

Her kurum ve kuruluşun kafasına göre yorumladığı kanun,genelge ve yönetmelikler nedeniyle işimiz Allah'a ve dualara kalmış durumda arkadaşlar.. İleri demokrasinin alabildiğine hızla uygulandığı ülkemizde biz özürlüler demokrasinin normal hale gelmesini ve kanunlarla verilen hakların iş bilmez memurlar tarafından alınmasını içimize sindiremiyoruz...

seranko senin raporun kontrollümüydü yoksa benle aynı durumdamıydın yani sürekli bir raporun varmıydı benle aynı durumdaysan yani sürekli raporun varken erken emekli olup tekrar kontrol muanesinemi gittin sonuc ve gelişme ne oldu bilgilendirirsen sevinirim saygılar

bülent bey sgk buna hakkı varmı yada ne gb durumlarda bu kontrol muanesi istenir yukarda arkadas 14,ocak 2012 sgk genelgesinden bahsetti tekrar rapor istenemez diye madem öyle neden isteniyor bu kontrol muanesi saygılar aydınlatıcı bilgi bekliyorum

rapor sürekli ise ve vergi indirimi alındı ise emekli olurken tekrar rapor gerekmiyor ancak her sey olur burası türkiye hakkmımız arayalım itiraz edelim

rapor sürekli vergi indirimi aldım erken emekli olduktan sonra 2 ay sonra sgk baska hastaneye sevk ederek kontrol muanesine gönderdi

Hastanenin bana verdiği 3 rapor da (her yıl bir tane) sürekli - ömür boyu olmasına rağmen her yıl ankara maliye beni kontrole gönderiyor.. Vergi indirimi alarak emekli olmuştum tam rahat edeceğim derken her yıl ankara tarafından kontrole gönderiliyor olmam beni bir hayli üzüyor..

Sakatları fişliyorlar, yakında çalışabileceklerden ,çalışabilir vergisi keserler, malum şahsen ben emekli olduğum halde çalışıyorum, 800 lira emekli maaşla 3 cocuk yapamıyorum.

faruk34;

800 TL maaşla 3 çocuk yapmak (!) ... Bizim de gemiciklerimiz ve şirketlerimiz olsa 3 çocuk yapabiliriz belki.. Ama biz Allah'tan korkarız.. Allah'ı sadece ağızlarında söz ile dile getirenler 3 çocuğun nasıl büyüyeceğini ve geleceğini hiç düşünmüyorlar maalesef... Bu da onların ne kadar halktan kopuk çağdışı zihniyete sahip olduklarını ve dinimizi kendi amaçları için kullanmaya çalıştıklarını açıkça gösteriyor.. İşin ilginç olan diğer bir yanı ise her seçimde oyları yükseliyor.. Hak,hukuk,adalet istediğinde sus sesini çıkarma diyorlar.... Yaa. nereden geldim bu konuya.. Pardon.. Sinirlerime hakim olamadım kardeş...

avfukatla görüstüm kanunklara aykırı dedi dava acarsak 700 800 tl gider sgk maasınızı keseer dava en az 7 8 ay ssürer en iyisi kontrol muanesine gitmenizz dedi ki ben bu süreci göze alamadım türkiyede adalet kaplumba hızıyla oluyor zaten aldım 775 tl buda kesilirse ne yapacagım insallah bu raporuda alıp sgk gözüne sokacagım dualarınızla ve elbet Allah her zaman mazlumun yanındadır ama zoruma giden beni emekli eden kurumun oyuncagı olmak madem o hastanenin raporu gecerlıydi bana bastan söyle ben gideyım oradan alayım ha alamazsam emekli olmayayım ki birde sgk askerlik borclanması yapıp 5000 tl ödemeyım inanıyorum ki bu ülkede özürlü olmak cok zor sgk oyuncagı ol iş istersin nerde en kötü ve zor iş var sana gösterirler vallahi cok önceki zaman olsa daga cıkıp eskiya olası geliyor insanın yada simdiki zamanda demokrasisi ve adaleti bizden daha iyi olan uganda veya papau yeni gine vatandası olmak geciyor içimden saygılar herkeze

raporunuz sürekli ise tekrar kontrole çağırmaları yasal değil benimde vergi indirimim var sürekli 2001 yılında alınmış 2016 emekli olucam ben sizin yerinizde olsam dava ederim çünkü rapor oranları düşürülüyor sgk kanunsuz iş yapıyor her yıl uğraşmaktansa dava eder işi kökünden hallederdim hakkımı almış olurdum ya rapor oranı düşer de emekli maaşınız kesilirse ne olucak ben olsam işimi garantiye alırdım ama size kalmış bi durum allah kolaylık versin umarım işiniz çözülür dualarım sizinle

güzel kardesim kimi kime şikayet edeceksin bu memlekette zaten 775 tl veriyorlar emekli olmak için askerlik borclanması yaptım 5000 tl kredi çekip aylık 445 ödüyorum 250 kira gerisini siz düsünün dava açmak 700 800 tl dava ne kadar süre sonuclanır ki bu memlekette adalet kaplumba hızıyla ilerliyor bbsgk yaptırma giderek maası kesecek bu sürecte magdur ben olacagım bu sebeple ben sevk yapılan hastaneye gidip tekrar rapor almayı yegledim bakalım sonuc ne olacak saygılar

alya444;

kardeş dava ac yada acma..işin aslı nı debakam...
sen kontrol muayensine gidince rapor oranın düşme ihtimalı varmı...??..
varsa saten dava acma orasıda sonunda seni hastaneye gonderecek ve raporunu kalıçı olması ıcın adlı tıptan muayeneni istyecek
eger raporunun oranı na guvenınyoksa...
yapacak bırseyyok...
dava acma saten kaybedersın...

sgk kontrol muayenesine çagıramaz dıye bır kanun tutrkıyr cumhurıyrtında yok...
laflara ınan mayın...
sgk senı yılda 1 kez olmak kaydıyla her sene raporun sureklıde olsa ...
adı uzerınde(tamamam bu isim bilerek konmuştur)KONTROLE ÇAGIRIR SENİ...
ASLI YENİ RAPOR ALMANI SAĞLAMAK EGER RAPORUNDA BIR ALA VERE DELEVERA VARSA ONU ORTAYA CIKARMAK..
bak kontrol geciyor adı:;
sgk sana kanunnen ve hukuka uygun olarak..
gel seni kontrol edeyım diyor....
sende gıtmek zorundasın...
benim senden anladığım...
sen tekrar %40 uzerınde rapor alamamaktan korkuyon...
o sebeple veryansın edıyon..
yok %40 UZERINDE ALACAKSAN...
gıt kontrolunu yaptır...
tekrar altını çizeyim....
kanunen sgk seni kontrole çağırma yetkısi vardır.

pekii rapor oranları neye göre düşürülüyor örnek poliosekeli bir engellinin ne oluyorda birden bire rapor oranı %40 altında kalıyor arkadaşa hak veriyorum haklı bence bu hepimiz için geçerli bir bakmışısız bizede sen sağlamsın diyebilirler git 25 sene çalış emekli ol derlerse şaşırmam

mehmet-41;

Benim bir arkadaşım 2002'de vergi indirimden E rapor almıştı, aralık ayında işten ayrıldı, emekli olacaktı.
SGK'ya müracat etti, rapor 2008 öncesi olduğundan dolayı tekrar muayene istediler.

SGK emekli olsan dahi (sürekli raporun olsada) istediği zaman seni kontrole çarır ( kanunda açık ve net bir şekide yazıyor).

arkadaslar kanunen hakkı yok bunu dün konustugum sgk memurunun konusmasından anladım memur dediki ankaradan yazı geldi bizde vergi indirimi sebebi ile emekli olanları tekrar kontrol muanesine gönderdik dedi kanunen hakkı olsa ben kanunların geregini yapıyorum der kestırır atardı elbette korkarım nedeenide acık ilk raporum %31 itiraz ettim %17 ye düstum onada itiraz ettim hakem hastaneden %44 alıp vergi indirimi hakkı alıp askerlik borclanması yapıp emekli oldum hastalık aynı fakat yazılan oranlar farklı bir nevi dr insiyatıfınde ben inanmıyorum özürlü oranlarına göre verildigine ama neyseki suanda sadece gözden %42 ve belfıtıgından %8 aldım ayın 19 kulaktanda %12 alırım alamazsamda vermesse dr onun olsun bu oran bana yeter birde sgk memuru bu uygulama 1 kez ypılacak dedi saygılar

Ali kardeş istemesekte kurum bizi kontrol muayenesine tabi tutuyor.
Yok sen dersen 5510 sayılı kanunda öyle bir şey yok, haklısın ama vergi indirimi emeklilik hakkı sadece 506 sayılı kanunda var ve biz o kanunla vergi indiriminden emekli oluyoruz.

a) Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce bu Kanunun 53 üncü maddesine göre malul sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya arızası bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az 15 yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malullük , yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar.

b) Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmış durumda olan sigortalılardan; ilgili mevzuatı uyarınca, I. derece sakatlığı olanlar yaşları ne olursa olsun en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak, II. derece sakatlığı olanlar yaşları ne olursa olsun en az onsekiz yıldan beri sigortalı olmak ve en az 4000 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak, III. derece sakatlığı olanlar yaşları ne olursa olsun en az yirmi yıldan beri sigortalı olmak ve en az 4400 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmaları şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar. Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanması dolayısıyla yaşlılık aylığına hak kazanarak yaşlılık aylığı alanlar Kurumca kontrol muayenesine tabi tutulabilir.

S&S;

aynen kardeş yazdıgıngıbii..
sgk nın kontrole çağırma yetkisi kanunen vardır...
illa oradaki memur ben kanunu uyguladım deme si veya dememesii
gerekmezz...
kanun bunu dıyor...

ha dersenki bu kanun vadandaşın faydasınamı...
tabiki HAYIR her özurlulere yönelik yeni kanunlar gibi zararına işler...
devlet sosyal olmak bir tarafa ..nekadar güç leştirirsek emekli olmayı,yada emekli kalmayı..
esnaf devlet anlayışı...

tery;

Yazılanları dikkatli okursan ben net bir biçimde 506 sayılı SSK kanunu diye yazmıştım.:)
Ben oraya kendim yazmadımı, direkt kanun metninden kopyaladım.

Üst Alt