Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekli olduktan sonra SGK kontrole çağırdı..?

burası türkiye dedirten olay ne yapabilirim cvp lütfen

herkese slm basımdan gecen olayı sizlerle paylasayım ben ilk defa özürlü saglık raporu almak için hastaneye müracat ettim hastane bana göz %22 tek kulak işitme kaybı %12 yani toplamda %31 verdi 1 yıla yakın zaman gecti il saglik müdürlügüne itiraz ettim beni baskla bir hastaneye sevk etti orasıda göz %10 bel fıtıgı ameliyat olmadıgım için %8 toplamda %17 verdi tabi bu 2 hastane oranı uyusmadı için hakem hastaneye sevk oldum orada göz %36 tek kulak işitme kaybı %12 toplamda %44 rapor aldım ankara vergi indirimi hakkı elde ettim son hakem hastane rapor tarihi 25,07,2012 ve 3,dereceden 17,yıl 3920 günden 30,11,2012 de emekli oldum tabi ki 480 gün askerlik borclanması yaparak emekli olduktan 2 ay sonra sgk beni emekli oldum halde üniverste egitim ve arastırma hastanesine sevk etti dediki %40 altına düsersen emeklilik iptal neyse özürlüyüz 2 sınıf insanız ya mecburen gittik sonucta göz %53 tek kulak işitme kaybı %12 belfıtıgı %8 toplamda %62 oran aldım ögrenmek istediklerim 1- bana dogru durust muane etmeden oran yazan doktorlardan ki sikayetim rahatsızlım oldu halde oran vermeyen dr şikayetci olma hakkım varmı bana ne getirisi olur 2 sgk beni sevk etti hastane olan arastırma hastanesinin %62 olan raporu dogrultusunda bir işlem yapmalımı söyleki ben 3 derece emekli olurken 480 gün askerlik ödedim 2,derece olsam daha az öderdim askerlik parasından iade isteye bilirmiyim 3 3derece emeklilik ile 2 derece emeklilik arasında maas farkı varmı bunu talep edebilirmiyim veya bundan sonra kanunlar cercevesinde ugramıs oldugum bu durum karsısında neler yapabilirim saygilrımla

Emekli maaşında bir fark olmaz.
Boşuna vakit kaybı, benim fikrim, uraşmaya deymez.
Emekli maaşın devam ediyor sen ona bak, kalansı yalan boşuna uraşırsın. doktor derki ozaman hastalık daha azidi, şimdi ilerleme var.

bence ilk rapor aldığınız tahlillerle son aldığınız heyet rapor tahlil değerleri aynı ise ilk oran veren doktorların işi baştan savmaca yaptıgı kanısına varabilirsin..

Ali bey, sorduğunuz 3 soruda da sizin lehinize sonuç doğuracak bir cevap yok maalesef.

alya444;

her doktorun teşiz koyması fark edebilir..
ki!!!!!
bu senın faydana olmuş ..bak oranın yuksek cıkıp hakını kaybetmememişşin...

şikayet ci olaçagın bir durum .yok..
maşının keyfini çıkar.....
son aldıgın rapor suresi varmı???
tekrar rapor alman nı ısteyeceklermı..???
onu paylaşşırmısın..

selamaetle..

hayır tekrar rapor istemiceklermiş raporum sürekli saygılar

sgk sürekli raporu kontrole çağıramaz. Kanunu ilgisiz kişiler kullanarak kendilerini emekli ettirmişler demek ki ve bunu ayıklama yolu için yine gerçek hastalar madur durumda anlaşılan. Gitmeyen yok mu, rapor yenilemeyin kesilecek mi bir baksaydınız. Göz korkutma diye bakıyorum. Yoksa sgk zorla kontrole götüremez ve kesemez diye düşünüyorum. Mantığım almadı, kusura bakmayın arkadaşlar.

degerli arkadaslar sgk göndermis oldugu kontrol muanesi sonucu % 44 alan özürlü raporum bu kez % 62 cıktı ama 1 yıl sonra kontrol muanesi olmak sartıyla
anlamadıgım % 44 olan rahatsızlıklarıma % 62 veriliyor ilk raporum sürekliydi bunu kontrole cevirmişler ve sgk ankaraya göndermişler ankara ilkinde sürekli olan bu raporumu onaylamıstı aynı rahatsızlıklar la % 62 olan ve kontrol ibareli bu raporu sürekliye cevirirmi sayet cevirmezse ilk raporda kendi onayladı kararla ters düsmez mi bu durumda benim yapabileceklerim nedir
degerli fikirlerinizi bekliyor herkese saygıllarımı sunuyorum

alya444 cok gecmis olsun gozunuzdeki sorun nedir gozden göz %53 aldiginizi yazmissiniz merak ettim.tekrar gecmis olsun saygilar..

arkadaşlar şimdi sürekli ibareli raporla vergi indirimine tabi olarak emekli olduktan sonra sgk isterse kontrol muayenesine çağırırmı çağırmazmı bunu netleştirebilirmisiniz?

vergi indirimi için aldığın raporda sürekli ise tekrardan rapor istenmez vergi indirimi alan herkes böyle emekli oluyor arada bazı memurlar kanunu yok sayıyorlar o da pek nadir böyle şeyler olabiliyor yani tekrar rapor istenmez

Bende ankilozan spondlit var. 2003 yılında % 40 raporla (sürekli ya da süreli kutucuğu işaretli değil) vergi indirim belgesi aldım. Vergi indirim belgesinde süre belirtilmemiş. Bu durumda da kontrole çağırırlar mı ?

sahte alanı ayırt etmek ise amaç AS tedavisi için Enbrel iğnesi kullanan birini emekli olduğunda kontrol muayenesine çağırırlar mı ?

Yani vergi indirim belgesinde süreli diye not düşülmese de kontrole çağırıyorlar mı ?

Daha emekliliğe çok var ama bu konularda net olan birşey yok anlaşılan ?

cagırabilirde cagırmaya bilirde kurumun insafiyetinde ben de ankilozanım malülen oldum 1 kere cagırdılar 2 ciye cagrılmadım sen vergi indirimi almışsan cagıracaklarını sanmam malülen olsa cagıra bilirlerdi

Üst Alt