Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilikte tahsis talep tarihinden kaç gün sonra maaş bağlanır?

cdisci

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
şu an raporumun ankara dan %85 ile onaylanması ile 27 haziran 2011 tarihi itibarı ile tahsis talep dilekçesini verdim.ancak oradaki memurlar işlerinin yoğun olduğunu gerekçe göstererek evrağı işleme almadıklarını söyledi ben haziran 2011 sonu itibarı ile prim borcumu ödedim merak ettiğim şu benden bundan sonraki ayların primi alınır mı birde yasal süreç nedir emekli aylığımın bağlanması için oradaki memur alınmaz dedi ama bilemiyorum e devlette borç gözüküyor ve halen aktif sigortalı yazıyor. Formda incelediğim kadarı ile maaş bağlanma farklılık gösteriyor rapor tarihi diyende var tahsis dilekçesinin tarihi diyende

Ayrıca benden resim alınmadı

öncelikle resim alınmıyor maaş bağlamada tahsis talebine göre ayarlanıyor tabi bunu sigortadaki memurlar öyle yapıyor benim maaşıda rapor tarihine göre değil tahsis talep tarihine göre yapıldı tabii bende sgk ve bimere şikayet yazdım oradan cevap bekliyorum.birde senin evrağın işleme alınmazsa işin uzar durur.araya birini koymaya bak

Vallahi bıktım şu memlekette adamın olmadan iş çözülmez mi be kardeşim?müdürü arıyorum telefona çıkmıyor gelsin yüzyüze görüşelim diyor herhalde telefonlar dinleniyor.hayır iki gün sonra yok temmuz priminide ödeyeceksin derlerse o zaman zıvanadan çıkarım işte
bu işte tercübesi olan varsa yazsın lütfen tahsis talep geçerli değil mi?

hayret bir şey tabi ki elinden dilekçeni almazlar çünkü dilekçenin işlem tarihe girmesinden itibaren işlem süresi var nasıl dilekçeyi iş yoğunluğunu dikkate alarak cevaplamazlar yuh diyorum. Maaş bağlamada tahsis tarihi dikkate alınıyor. Ne kadar süre üzerinden yani primden emekli oluyorsun? Resim vermeye gerek yok. Ancak dilekçe işleme girmediği için ve emeklilik işlemlerin tamamlanmadığı için halen sistemde aktifsin.

Müdür beyle yüz yüze görüşüp engelli olduğunu öyle durmadan gidip gelemeyeceğini kamu dairelerinde engelli iş ve işlemlerine öncelik verileceğini belirtip eğer hala ikna olmuyorsa sende onlardan işlemin bitene kadar prim yatırmayacağına dair yazı iste. Kolay gelsin arkadaşım...

inanın insan çileden çıkıyor o şefi elime alıp evire çevire dövmek geliyor içimden hakkımı söke söke aldım ya o batıyor arkadaşa ama ben yapacağımı sonra yapacağım her tarafa şikayet edeceğim o kendini bilmezi p tesi müdüre çıkacağım bakalım ne olacak

Evrağı işleme koymak zorundalar. Cıngarın en büyüğünü çıkarın bunu yapmazlarsa... Çünkü tahsis talep tarihi emeklilik için baz alınacak tarihtir. Ayrıca bağkurluluğunuza son verdiğinize dair beyanınız işleme konmazsa, geçecek zamana ait prim borcu çıkartılır, emeklilik başlangıcı da o borcun ödendiği tarih olarak temel alınır...

Benim kafam karıştı Cemil kardeş,sen emekliliğim onaylandı demedinmi?daha neyin tahsis talebininin peşindesin.Ankaranın onayladığı tarih emekli maaşının başlaması demek...Benim emeklilik serüvenimde Adana malulen red,Ankara yaşlılıktan onay ve Adana Bağ-kur tlf na mesaj yolladı 25 ağustosta halk bankasından maaşınızı alabilirsiniz diye!tekrar ne işlemi?

Emrullah abi bunlar işi bilmiyor dedim ya arkadaşlar ankara onayladıktan sonra benden tahsis talep dilekçesi aldılar ve prim borcumu yatırtılar ama işleme konmadı oradaki memur tamam bir daha prim ödemene gerek yok dedi ama ben şu an e devlette borç görüyorum ne olacak bunun sonu bilmiyorum ama bugün sgk il müdürüne çıkacağım yazarım

Arkadaşlar merhaba evet rapor onay tarihi itibarı ile emeklilik geçerli diyorlar ama e-devlete göre hiç işlem yapılmamış sordum çok yoğun oldukları için beklemem gerektiğini söylediler peki bu prim borcu nedir dediğim de biz giriş yaptığımızda borç otomatikmen düşecek diyorlar peki bu işlem agustosa sarkarsa ben nasıl sağlıktan faydalanacağım çünkü 2 aylık borç oluşacak ve bu durumda otomatikmen sağlık duracak ne yapmalıyım şu an bimere yazdım daha ne yapabilirim bilinçli yapılıyor gibi oradaki şefle ters düştüm ya cevabınız bekliyorum

Anladım bülent bey bende hiçbir işlem yapılmadan beklediğim için sağlık hizmetinden faydalanamyacağımı düşünüyordum. E-devlette halen aktif sigortalı gözüküyorum bundan dolayıda borçlu gözüküyorum o zaman bekleyip göreceğiz değil mi?
Herşey için teşekkür ederim kolay gelsin

Emeklilik başlangıç tarihinin belirlenmesi için, sigortalılığın son bulması gerek. Oradaki memurlar bu ayrıntıyı atlarlarsa, geçen zaman sizin aleyhinize olur. Hem borç çıkartılır hem de emekli maaşı birikmemiş olur.
Bu konudan emin olman için oradaki memura sorun bence.

Bana söylenen rapor onay tarihinden itibaren emekli olduğum. O yüzden biz bilgilerinizi girdiğimiz zaman borçlarınız silinecek dediler orada yazana takılmayın sistemde sorunlar vardı ve yapılandırmadan dolayı yoğunluk olduğu için evrağınız biraz geçikecektir dediler.ayrıca ben işyerimi kapatmayacağımı belirten beyan dilekçesi verdim buna bağlı olarak sgdp kesilelektir herhalde

O zaman işlem doğru şekilde yapılmış. Bekleyip göreceğiz...

cemil bey bana yazdığınız cevap için teşekkür ederim işim çok yavaş yürüyo tanıdıklarım 23 günde bağlandı benimki hala sürümcemde.bana verdikleri tahsis numarası geçerli diyorsunuz onlar ise bağkur borcumu yatırdığımda başlar diyor başka bir memur dilekçe verdiğn tarih itibarı ile başlar diyor,bense ssk dan emekli olmak için uğraşıyorum,30 yıllık ssk lığım var 3 aylık bağkurluluğum var,bende ulaiılamayan yerlere e mail attım bimere başvurdum hala olumlu bir cevAP YOK OF OF artık nerdeyse uzman olacağım bu konuda:eek:

yaşar bey eğer tahsis numarası aldığınız tarihte borcunuzu sıfırlamış iseniz sorun yok ama ödeme yapmadıysanız malesef ödersiniz yani borç tahsis tarihiden önceki borç ise ödemeniz gerekir

sayıc- cdişçi

cemil bey ben dilekçe verdim bana hiçbir borcun olmadığ söyleyip tahsis numarası verdiler sonrada borç çıkarttılar.3 aylık bağkur borcu,onuda 1 ay sonra ödedim.ben aslında ssk dan emekliolacam 30 yıllık ssk pirimim var,herşartlarını yerine getirdim benim sormak istediğim maaşım tahsis numarası alış tarihindenmi itibaren başlar.selamlar

evet normal presüdür öyledir ama nasıl bir uygulama yapmışlar anlamadım daha sonradan prim borcu çıkartmaları mantıklı değil.tahsis talep tarihinden geçerli der yasa ama sgk kafasına göre işlem yapıyor

emeklilik

sağolun cemil bey verdiğiniz cevap için,bana kurumda biriside aylıklarınız birikir dedi bende ona diğer memurun birikmeyeceğini söyledi dedim oda ban kişiye göre değişir dedi,nasıl oluyor anlamadım yasa işler diyor ama ssk keyfi işlem yapıyor sanırım dava açmam gerekecek sgk uzmanı şevket tezel de öyle söylüyor

şimdi beklemelisiniz emeklilik onaylansın ve maaş bağlansın ondan sonra eğer haksızlığa uğrarsanız o zaman dava açarsınız

emeklilik

ilginize teşekkür ederim cemil bey ben şimdi yine ssk müd den geldim bana yine sistemde bir hata var yazısı çıkıyor dediler ankarada tanıdığım varmı diye sordu yok dedim demekki tanıdığım olsa hemen hallolacak

bülent bey bende emeki olmak için işten ayrıldım yazdığınız yazıda emekli işlemleri sürerken sağlık hizmetlerindn yararlanırsınız diyorsunuz bu benim içinde geçerlimi,

Arkadaşlar br sorum olacak benim emeklilik raporumun onayı 17.6.2011 maaş onay tarihinden mi başlar yoksa raporun hastaneden alınış tarihinden mi başlar?tam olarak maaşımız hangi tarihten itibaren birikmeye başlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Ankara'nın onaylaması maaş sürecinin başlangıcıdır...

Bu gün itibarı ile e devlette terk görünüyor yalnız terk tarihi rapor tarihinden sonra tahsis tarihi olan 27 haziran gözüküyor.halen emeklilik bilgisi yok sadece terk olarak gözüküyor emeklilik ne zaman onaylanıyor bilgisi olan var mı?

Hayırlı olsun emekliliğin onaylanmış,emekli bilgilerinde yakında görünür....

70 günde sonuç alırsınız .
8 /10/ 2011 e devlete emeklilik bilgilerini gürünürse,
Tahsis no suna göre .Eylül ün 16 veya 26 arası alırsınız toplu maaş.....

Teşekkür ederim arkadaşlar o zaman maaş eylül ayına kalıyor öyle mi?hayırlısı olsun emeklilik bilgisi ayın 10 u gibi mi görünecek erdoğan bey anladığım o yazdığınızdan

kimse kızmasın ama türkün işi en cabuğu 70 gün sürüyo

Cemil bey: Her ayın 10 gibi edevletden ben maaşımı görüyorum 8 ayın maaşını henüz sisdemde görünmüyor.
demek isdedigim bu bazen 10 oluyor bazen 11 -12 .....

erdoğan bey ama benim emeklilik bilgisi yok görünmüyor sadece terk ve tescil kaydında yaşlılık emeklilik talebi yazıyor başka birşey yok o zaman 10 undan sonra mı emekli olduğum yazacak o konuda bir bilginiz varmı?

Üst Alt