Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ESC coli bakteriden nasıl kurtulacağız?!

ENGELLİ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Lütfen yardımcı olun..yaklaşık 3 aydır bu bakteri ile mücadele ediyoruz..antibiotik vs..ne geliyorsa yaptık ama hala aynı seviyede duruyor.böbreklerden voiding çekilecek bu bakteri yüzünden malesef aylardır bekliyoruz..aynı sorunu yaşayanlar,ve bir şekilde kurtuldum diyen varsa lütfen yazsın..

bende bundan çok çektim aylarca durmadan antibiyotik kullandım bir sonuç alamadım en sonunda koruyucu antibiyotik tedavisine başladım enfeksiyon olsada olmasada 3-4 günde bir tane antibiyotik kullanıyorum 2 yıldır artık enfeksiyon olup olmadığını kendim anlar hale geldim çok sıkışınca 4-5 gün ard arda kullanıyorum sorun çıkmıyor yalnız antibiyotiklerin yan etkileri çoğalınca doktora gidip değiştirtiyorum bundan kurtuluş yok gibi sonda kullandığımız sürece bu risk her zaman var

Çok teşekkür ederim bende sabahtan beri araştırdığım kadarıyla durum sizin de yaşadığınız gibi sanırım ümitsiz..yine de Allah tan hiç ümidimizi kesmeyelim :eek:

arkadaşım sonda kullanan herkeste e.coli mikrobu oluyor. Hijyene dikkat edip bilmiyorum size sakıncası var mı kuşburnu çayı idrar söktürücü özelliğe sahip bakteri gideriyor eğer böbrekte sıkıntın yoksa hergün bir bardak iç faydası kısmen de olsa var endişelenme geçmiş olsun...

gereksiz ve kültür yapılmadan alınan antibiyotik bağışıklık sistemini ve böbreği olumsuz etkiliyor... Lütfen dikkat arkadaşlar...

Benim altımda bez varken, sonda kullanırken, e coli bahterisi idrarda üremişti, bu bakteri barındığı yer en cok dışkıdır.Temizliğe, hijyene dikkat etmek gerekirde yatar hastanında her gün duş alma imkanı yok, Avrupada bu hastalık hortladı, sebzeden bulaşıyormuş salgın var, sağlıklı insanlarda risk altında, tuvalet el temizliğine dikkat !!!

Benim önerilerim aşağıdaki gibi....
Ben olsam, 5 gün sabit sonda kullanırım ve o arada bol bol bol su içerim. En çok 2-3 saatte bir torbanın mandalını aşıp mesaneyi boşaltırım.
Bu arada her gün 1000 mg C vitamini içerim.
Ayrıca her gün bol bol Yaban Mersini tüketirim. Çay şeklinde de olabilir, kapsül şeklinde de...
  • Her TAK öncesi antibakteryel sıvı sabunla ellerinizi yıkayın (Lifebuoy Antibakteriyel Sıvı Sabun öneririm).
  • Kateterin girdiği yeri TAK öncesinde sabunlu bezle temizleyin, bu mümkün değilse Octenisept vb. ürünlerle temizliği sağlayın.
  • Haftada 3-4 defa duş alın ve genital bölgenin temiz olmasına özen gösterin. Eğer duş alma olanağı yoksa, bol sabunlu bir bezle genital bölgenizi sabunlayıp, güzelce durulayın. Penis eğer aşağıya düşüp anal bölgeye değiyorsa, bu da oradan bakteri bulaşmasına neden olur. O teması önleyecek bir yol bulun mutlaka.
  • TAK için hi-slip plus su kitli kateter kullanın.
  • TAK yaparken katetere asla asla asla asla el değmeyin; bir an bile değmişse kateteri çöpe atıp yenisini kullanın. Kateteri ambalajının arasına sıkıştırın ve ambalaj yardımıyla tutup itin/çekin.
  • Üşütmeyin. Üşütmek enfeksiyonu tetikler
  • 4 saatte bir TAK yapın. Daha uzun süre mesaneden idrar kalması bakteri üremesini arttırır. Asla ama asla (gece dahil) iki TAK arasında 5 saati aşan bir süre olmasın.
  • Kendi başınıza TAK yapmadan işeyebiliyorsanız, her seferinde TAK yapmayabilirsiniz. Kendi başınıza işeyin, günde birkaç sefer de TAK yapın (Tabii işediğinizde mesanede ne kadar idrar kaldığına bağlı bu önerim)
  • Kesinlikle günde 2-3 litre su için.
  • Şu tür destek ürünleri kullanın: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ulmak-icin-d-mannose-vitamini-oneriyorum.html
  • Bakteri ürediğinde kültür testi yaptırmadan asla antibiyotik kullanmayın! Doktor verse bile kullanmayın! Kültür testi yaptırın ve onun sonucuna göre doğru antibiyotiği doğru süre kullanın. Dirençli bakteri söz konusu ise 21 gün antibiyotik kullanmanızı öneririm. Asla kafanıza göre geniş spektrumlu antibiyotikler kullanmayın! Kullanırsanız bakteriler dirençli hale gelir.
  • Mesane iç basıncını azaltıcı Mictonorm vb. bi ilaç kullanın.
  • Enfeksiyon ağırsa, 3-5 gün sabit sonda kullanılabilir. Bu sayede sıvı tüketimi arttırılabilir ve mesanenin temizlenmesi sağlanabilir. Ama, idrarın sürekli torbaya akışını engelleyen mandallı sonda kullanın.

Benim oğlum da idrar yolu enfeksiyonlarıyla boğuşuyor. Bağırsaktan mesane büyütmesi (ogmentasyon) yapıldığından mesanedeki salgılardan oluyo diyolar. Kendi kendine işyerek mesaneyi boşalttığı için biz TAK yapmıyoruz. Önceleri, haftada 3 gün sonda takıp mesane yıkaması yapıyorduk. Küçükken ben yapıyordum aksatmadan. Büyüdükçe ergenlikle de birlikte sonda taktırmayı reddetdikçe son bir yıldır sık sık tekrarlayan testis iltihapı (epididimit) yaşamaya başlayınca bununla bir ilgisi olabilir diye her gün mesane yıkama yapmamız istendi. Tabii bu da reddediliyor. Hergün olmasa da yapmaya çalışıyoruz gönlünü edip. Kültür testi, antibiyotik o da ben de sıkılıyoruz. 4 yaşına kadar da böyle bir dönem geçirmiştik, ama oğlum hatırlamıyor tabii.

Ben burdan şunu söylemek istedim, mesane sorunlarıyla ilgili pek çok kongreyi takip ediyorum, gitmesem de internettten sonuçlarına bakıyorum. Son Mayıs ayında yapılan TÇCD-PEDURO ortaklaşa yapılan kongre sonuçlarında "Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarında HYACYST kullanımı" başlığı adı altında Rize Üni. Tıp Fak. Çocuk Cer.A.B.D'nın bir sunumunda bilgi verilmiş, mesane yoluna aralıklı yapılan bir ilaçtan bir ay sonunda elde edilen başarılı sonuçlardan bahsedilmiş, Sonuç olarak da HYACYST kullanımının güvenli olduğu belirtilmiş. Bu konudan haberdar olan varmı? Ben de daha sormadım, doktorlarımıza. Deneyen varsa bilgisini paylaşsın.

Havva hanım, HYACYST kullanımına dair bir bilgim yok. Ama araştırdım nette, denenebilir gibi geldi bana... Dilerseniz HYACYST başlıklı yeni bir konu açın... Böylece daha görünür olur ve bilgisi olan varsa paylaşır...

Yetişkinler için yukarıda yazdığım önerilerin işe yarayacağını düşünüyorum. Çünkü öyle ya da böyle, ecoli denen illet elle ya da genital bölgedeki temasla bulaşıyor. Ekstra bir temizlik ve bol su içme ile bu meretten kurtulunabilir.

6 senedir of liyim ilk dört yıl enfeksiyonlardan mahfoldum sürekli kültür antibiyotik 15 gün iyi sonra yine ateş artık bir sürede bu bakteriler antibiyotiklerede direnç geliştiriyor en son canıma tak etti prezervatif sondaya geçtim 2 senedir rahatım Allah a şükür tıklama yöntemine bile gerek yok geldimi hafif bastırıyorum meshaneye boşaltıyorum hepinize tavsiye ederim yoksa sürekli antibiyotik kullanmak daha kötü bence mahfediyor bünyeyi hepinize geçmiş olsun

Hyacyst

HYACYST

Bu ürünle ilgili uluslararası bir makale okudum. Oldukça etkili görünüyor. Ortalama 90 gün olan enfeksiyon görülme sıklığını 460 gün ve üzerine çıkartıyor. Hyacyst

Merhaba

Oturanboğa kullandığın c vitamininden ( Solgar 1000 mg'lık C vitamini) memnun musun ?Zira bende vitamin hapı almayı dusunuyorum..

Haa bu arada idrar tahlili yaptırırken C vitamini kullandığınızı belirtin.Zira idrarda yüksek miktarda C vitamini yalancı pozitifliklere neden olabilir.Özellikle idrarda glikoz pozitif cıkabilir.Sonra seker hastası muamelesi görmeyin:)))

merhaba ben enfeksiyon yüzünden bir böbreğimi kaybettim sürekli sonda kullandığım için enfeksiyondan kurtulamıyorum diğer böbreğimide kaybetmekten çok korkuyorum.hi-slip plus sonda kullanıyorum bir sondayı yaklaşık 1 hafta kullanıyorum.ssk dan ücretsiz almak için ne yapmam gerekiyor?bide Octenisept in fiyatı nedir eczanelerde bulabilirmiyim?

zeynoşum, nasıl oluyor da bir Hi-slip sondayı bir hafta kullanabiliyorsun!? Yazık değil mi sana. Hay Allah!

Sigortalı mısın? Hangi ilde yaşıyorsun? Hangi seviyeden felçsin? 20 cm'Lik uzunlukta olanı mı 40 cm olanı mı kullanıyorsun?

Bülent abi yaban mersini kapsülü kullanmak istiyorum hangi markayı önerirsin .. gün aşırı c vitamini kullanıyorum kullanmadığım günlerde yaban mersini kullanmak istiyorum ..

evet sigortalıyım.istanbulda yaşıyorum.benim rahatsızlığım doğuştan idrarı tutamıyorum kendim boşaltamıyorum.12-13 yıl önce ameliyat oldum ondan sonrada sonda kullanmaya başladım önceleri bir sondayı 1 ay kullanıyordum doktorum sonra 15 güne indirdi şimdide 2-3 gün hatta bazen bir hafta kullanıyorum.ben tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum rapor almıştım raporda hata olduğu için geçerli olmadı yeni çıkarmam lazım ondan ne yapacağım nerelere başvuracağımı bilmiyorum

Sabit sondadan bahsetmiyorsunuz değil mi? Günde 5-6 defa yapılan Temiz Aralıklı Kateterizasyondan bahsediyorsunuz?

Hay Allahım, nasıl bugüne dek bu şekilde defalarca aynı sondayı kullandınız aklım almıyor. Bu konuda nasıl olmuş da kimse sizi uyarmamış. Bu tür bir uygulama ile tabii ki enfeksiyondan kurtulamaz, böbreğinizi kaybedersiniz. Neyse, diğer böbreğe zarar gelmeden kurtamış olacaksınız inşallah...

sgk günde 6 adet olmak üzere tüm sonda ihtiyacınızı karşılar. cebinizden tek bir kuruş çıkmaz. İstanbul'da benim de yıllardır alışveriş yaptığım Platin Medikal'i arayın ve beni (Bülent Küçükaslan) referans vererek sizin sonda ihtiyacınızı karşılamak için gerekli her türlü yardımı onlardan alın. Tek bir kuruş ödemeden sondalar evinize gönderilir...

Platin Medikal
Adres: Molla Şeref Mah. Emin Ali Yeşim Sok. No: 3/1 Fındıkzade İstanbul
Tel: 0212 635 94 51

çok teşekkür ederim ben sondayı ssk nın karşıladığını bilmiyordum burdan öğrendim.ssk ne zamandan beri karşılıyor?bana doktorum bu konuda herhangibir şey söylemedi.bundan 3-4 yıl önce tekrar gittim doktora tahlillerle enfeksiyon olduğu halde böbreğimi kaybettiğim halde ilaç vermeden hiçbir şey demeden gönderdi ama ben çektiğim acılardan anlamıştım böbreğimde sorun olduğunu o bıçak saplanır gibi acı beni mahvediyordu nefesimi kesiyordu geceleri kaç kere o ağrılarla uyandığımı çok iyi hatırlıyorum artık beni ameliyat eden doktora gitmiyorum ara sıra başka üroloji doktorlarına gidip tahlil ultrasyon yaptırıyorum durumumu takip etmek için bundan fazlasıda elimden gelmiyor.bu konuda bana yardımcı olacak önerebileceğiniz bir doktor varmı?

Ne diim bilemiyorum. Size bu önemli konuda bilgi vermeyen doktorun koyayım kafasına bi odun! SGK 10 yılı aşkın süredir kendinden jelli kateter ödemesi yapıyor. Dediğim firmayı arayın siz, gerekli bilgileri vereceklerdir.

İyi bir doktor... Bilemiyorum. Ama Cerrahpaşa'nın üroloji bölümü çok iyidir.

yani ben sonda kullanmaya başladığım zamanlarda ssk karşılıyordu.çok teşekkür ederim.

Bülent, Zeynep felçli değilki, profiline baktım, nörojen mesane, tıpkı benim oğlum gibi, mesane ogmentasyınu (bağırsaktan mesane büyütme) yapılmış, mtr mi takılı da TAK yapıyo onu anlamadım, ama ben de çok şaşkınım, sondayı bir hafta nasıl kullanabildiğini anlatmasını merakla bekliyorum. Acaba bir böbreğimi tak yüzünden kaybettim derken o dönemde de bir hafta aynı sondayı kullanıyormuş ??? Zeynepcim yaşını merak ettim bi de.

Canım arkadaşım kardeşim nasıl kabul edersin doktorun sana bilgi vermedi sen böbreğini kaybedecek kadar acılar çektin hala o doktorumu tercih ettin benim kuzenimde böbreğinin tekini kaybetti ve çok korkunç ağrılar yaşadı o ağrıları bizde onunla yaşadık ama ne olur bu kadar toplumdan soyutlamayalım kendimizi hiç çevreden sondanın değiştirilmediği takdirde enfeksiyon yarattığını duymadın mı kendinden jelli sondalar 12-13 yıldır ülkemizde mevcut bu kadar acı çektin doktorunu değiştirmedin hastanede demi birşeyler duymadın arkadaşım kısacası sende pek önemsememişsin rahatsızlığını inan ben çok daha önemsiz sorunlar yaşadığımda inan ki ikinci doktorada gösteriyorum sonuçlarımı ve doktora kendisinden önce başka doktora göründüğümü de söylüyorum gücenirse gücensin umurumda bile değil umarım bundan sonra dikkatli olursun. Geçmiş olsun...

Benim altımda bez varken, sonda kullanırken, e coli bahterisi idrarda üremişti, bu bakteri barındığı yer en cok dışkıdır.Temizliğe, hijyene dikkat etmek gerekirde yatar hastanında her gün duş alma imkanı yok, Avrupada bu hastalık hortladı, sebzeden bulaşıyormuş salgın var, sağlıklı insanlarda risk altında, tuvalet el temizliğine dikkat !!!

Merhaba belki bir çoğunuz biliyordur belki de bilmiyordur.
Türkiye de bu durum için çok önemli bir ürün üretiliyor.
Antibakteriyel Perine Bölgesi Temizleme Bezleri. Bu bezlere emdirilmiş özel solüsyonun E coli bakterilerini öldürdüğü klinik araştırmalarda kanıtlanmıştır.
Her gün banyoya girmeden de bu ürünler ile hijyeninizi muhafaza edebilirsiniz.
Saçını yıkamanız için bile Bone ler üretiliyor.Hiç su kullanmadan saçlarınız temizleniyor , besleniyor ve güzel kokuyor.
Hijyen Salk - Herey Salk in... adresinde bu bahsettiğim ürünler ve benzerleri ile ilgili daha detaylı açıklamalar var.
Umarım yardımım dokunur.

Evet, Hijyen Sağlık ürünlerinden ANTİBAKTERİYEL PERİNE BÖLGESİ YIKAMA BEZİ temizlik için çok yararlı ve kullanışlı görünüyor.

Yücel bey, bu ürünün (ve benzer diğer ürünlerin) ortalama satış fiyatı nedir acaba?

urun2.jpg

OturanBoğa;

ben internetten baktım 12 li paket 5.50 tl

PERİNE BÖLGESİ YIKAMA BEZİ 25'lik (6,50TL)
PERİNE BÖLGESİ YIKAMA BEZİ 50'lik (8,50TL)
ANTİBAKTERİYEL SAÇ YIKAMA BONESİ (6,50TL)
VÜCUT YIKAMA BEZİ 12'lik (5,00TL)
VÜCUT YIKAMA KESESİ 8'lik (7,50TL)

Fiyatlar yukarıda belirttiğim gibidir. Sağlık bakanlığından onaylı bu ürünler şu an SGK tarafından karşılanamıyor maalesef.Biz firma olarak bunun üzerine düştük fakat bize gelen cevapta bunu talep eden kişilerin bir başvursunun olmadığında söz edildi.

Duyarlı insanların başvurusu ile bu ürün daha rahat kullanılmaya başlanacak ve belki bir çok arkadaşımız çok daha rahat ve hijyenik koşullarda zahmetsiz bir şekilde hayatlarına devam edebilecekler.

Ürünlerin kullanılması esnasında ve sonrasında su kullanılmamaktadır.Herhangi bir durulama ve kurulama işlemine gerek duyulmamaktadır.Aslında daha bir çok faydalı yönleri var.Her ne konuda olursa olsun sorularına cevap vereceğim.

Saygılarımla

Fiyatlar da gayet uygunmuş.

Peki bu ürünleri nerelerden satın alabiliyoruz?

Bu ürünleri satın alabilmenin bir çok yolu var.
Bunlardan en kolayı direkt olarak bize sipariş verilmesi.Web (Hijyen Sağlık - Her Şey Sağlık İçin...)sayfamızda müşteri sipariş formunun doldurulması ile verilen siparişler en kısa sürede gönderilecektir.
Fakat dileyen müşterilerimizin için Gittigidiyor sayfasında bir profil oluşturmayı düşünüyoruz.

Üst Alt