Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ESC coli bakteriden nasıl kurtulacağız?!

bu e.coli için yazacam diye bi ilacı fransada bulduk onu getirttik burdakilere allerjim geliştiği için ama o da 14 15gün kadar etki etti şuan yine e.coli 100.000 e çıkmış dr um yenıden yatırıcaz dedı ben ıstemeyınce dııger hoca bıraz daha atesının cıkmasını bekleyelım dedi . . . suan piyelonefrit yüzünden yeniden ağrılarım mide bulantım istifralarım ve allerjilerim var . . . bunu nasıl önleyebilirim şuan foley sonda var tak yapmıyorum tak la mesaneyi tamamen boşaltamadığım için bakteri daha fazla üremesin ve böbreklere kaçak olmasın diye foleye geçtik . . .brileri baana bi çözüm önersin lütfen . . .

Bende bir zamanlar mesane enfeksiyonları yüzünden cok cektim, bir deli doktorun eline düştüm vermediği antibiyotik kalmadı sonunda butun antibiyotiklere karşı mesanedeki mikroplar direnç gösterdi.Bir gün yine ateş mide bulantısı ile hastaneye kaldırdılar bizim doktor izinde olduğu için bana dahiliye doktoru baktı ultrason vesaire derken mesanede misket kadar taş oluşmuş dediklerine göre sonda taşıymış sonda kullananlarda cok rastlanan bişeymiş.Bukadar sıkıntıyı çektiren o taşmış meğer taşı kırdırdıktan sonra idrar yapışım baya düzeldi dahiliye doktoru bol bol su içmemi söledi sonra kontrollerde yine bakteri cıktı dahiliyeci dediki önemli olan kanda ne görüldüğü kanda intihap görülse ateş yaparmış zaten o zaman gelirsin dedi ilaç falan vermedi aradan 8-10 sene geçti ne ateş cıktı nede idrarda zorlandım son kontrollerde idrar kültür testinde bişeyler cıktı ama doktor dedi bu herkezde cıkar takma kafanı rahat ol, bu işin çözümü cok su içmek ve sonda takımında hijene dikkat etmek, c vitamininide öneriyorlar.

faruk bende taş vs yok hepsine bakıldı : / bebekliğimden gelen nörojen mesane tamamen şuan kilitlenmiş . . . : /

Benimde omurilik ameliyatına bağlı, nörojen mesane var, içerdeki idrar tam atılmadığı için içerde bakteri sonda taşı oluşmuştu, ultrasondaki adam tecrubesiz oldumu bazı şeyleri atlıyor sonuçta taş olmasada içerde kalan idrarın verdiği ureme var, sonuçta tak yapmanız sizin için daha faydalı olacaktır.Cok kacırma olan arkadaşlarda cok sık tak yapıyor veya sondayı devamlı acık tutuyor ,bu yuzden mesane kapasiteside azalıyor hemen sıkışma olur, 5-6 saatte bir idrar boşaltılmalı.Herkezin sosyal yaşamı farklı ona göre program yapılmalı.Antibiyotik kullanımının sonu yok ,esc-coli bakmışsınki başka bir form bakteriye dönuşmuş.

bugun yıne kultur vs aldılar muhtemelen bu hafta yenıden hastaneye yatıracaklar . . . enfeksiyon yüzünden ağrılarım istifralarım aşırı derecede arttı : / piyelonefrit yüzünden oluyormuş bunlarda yani idrar yolu enfeksiyonu böbreklerime yayılmış o bu kadar yoruyormuş . . . : / piyelonefrit olan var mı peki bu işin sonunda . . .

Benim ateş ve bulantılarımın olduğu en son dönemde antibiyotik artık fayda etmiyordu, mesanede taşı kıran doktor antibiyotik yerine bu bakterinin yaşam ortamını bozacak idrarın ph kimyasını bozacak ilaç vermişti yurtdışından gelme pahalı bir ilaçtı hatta bir muddet ondan kullandım sonra kabızlık yapıyor diye kendi kafama göre bıraktım ,bu tür ilaçlarda antibiyotik yerine düşünülmelidir.

arkadaslar fransadan getirttiğim azstrnam grubu serumda işe yaramamış :/ suan degerlerım yıne tavanda : / esc dahil bı cok bakterı daha uremıs foley sonda var suan yine : / lökosit 77 e cıktı erıtrosıt desenız yıne 1000lerde 5944 e kadar da cıktı gecen testte . . . bu kanamaların enfeksiyon yuzunden oldugunu soyluyorlar . . . suan sadece piyoleseptil kullanıyorum . . . antıbıyotıklere karsı allerjım oldugu ıcın ne yapacaklarını dr larda sasırıyor artık . . . onlarada hak verıyorum ama ben cok yoruldum artık yaaa bırılerı bır seyler soylesın dayanamıyorum artık : ( YETER YAAA : (

pacebaby;

istersen başka hastaneleri doktorları dene el elden üstündür iyi bir ürolog bilen varsa yazsın böyle vakalarda yaşlı doktorlar daha iyi oluyor tecrübe bakımından
Allah yardımcın olsun... sabır inşallah çaresi bulunur

merhaba arkadaşlar
bir böbrek nakilli olarak, ve böbreğini kaybedenleri okuyunca yazmam gerek dedim, çünkü az da olsa bilgim olan bir konu bu bir mikrobiyoloji dersi alıp mikropları laboratuvar ortamında tanımış biri olarak
benim çok şükür ki bugune kadar e.coli ile ilgili bir sorunum olmadı ama e.coli bakterisi hakkında yazmak istedim
yapılan birçok yorumu okudum, escherichia coli, dışkı kaynaklı bir patojendir yani hastalık yapıcı bir mikroorganizma...
ve hijyen bu organizmadan korunmada cok elzem... eller cok iyi yıkanmalı, meyvelerle ilgili sorun Avrupa'da çıktı bizim ülkemizde öyle bir durum söz konusu değil, ancak şöyle olabilir, ellerini güzelce yıkamayan birinin yemek yapması bu patojenin kontaminasyonuna yani bulaşmasına yol açabilir
okudugum kadarıyla sondadan da geçiyormuş, bu acaba dışkının sondaya bulaşması oradan da idrar yoluna bulaşmasıyla mı oluyor ki??? çünkü bu patojen dışkı kaynaklıdır...:confused:
arkadaşlar tavsiyem, el temizliğine, genital bölge temizliğine çok ama çok dikkat edin, herşey ellerle bulaşıyor.
hepinize acil şifalar diliyorum.
sevgiler...

gul2011'in uyarısına aynen katılıyorum. Ecoli söz konusu olduğunda bakterinin dışkısal yolla bulaştığı muhakkak.

Bu başlıktaki ilk mesajımda (bkz) önerdiğim konulara dikkat edilirse bu illetten kurtulmak mümkün. Temizlik, temizlik, temizlik...

slm.aradaşlar.benim 10 yaşındaki kızımında böbreklerinde çift taraflı idrar kaçağı mevcuttu.söylendiği gibi sürekli idrarında e-coli bakterisi çıkıyodu.ameliyat ettirdik.ama yine oldu.tabi bu arada sürekli antibiyotik verdik.
lafı fazla uzatmıyım.yine ameliyattan bir süre sonra idrarda yine enfeksiyon oldu.bizde bu sefer istanbul kartalda
enfeksiyon hast.uz.DR YAŞAR EKREN beye gittik..kızımn bütün film tahlil ilaç hepsine baktı ,muayne etti.ve bağışıklık sisteminin zayıf olduğunu ve bu yüzden çok sık hastalandğını söyledi.sadece bir ilaç ve birde bitkisel bir karışım verdi.bizde bu tedaviyi 1 yıl kullandık.şu an epey zamandır rahatız.ALLAH RAZI olsun doktor beyden.
sizlerede tavsiye ederim.ALLAH herkeze acil şifa versin.

Son çare olarak birde bunu incele arkadaşım. Aslında idrar yolları enfeksiyonları hakkında çok ayrıntılı tecrübelerimi detaylı anlatmak isterim bütün tıbbı litaratür kaynakları ile ama ne yazık ki şu an için vaktim yok. İnşallah bu konuda özel bir başlık altında anlatım yapacağım.

1- Gümüş Suyu Kullanım

KolladiAL gümüşsuyu hakkında net üzerinde çok bilgi var. İncelemeni tavsiye ederim. Kullanım biçimini hastalığın biçimine göre çeşitlendirdikleri için bizzat telefonda bilgi alman daha iyi olur. İlk kullanımda bende yüksek dozlarda baş ve mide ağrısı yapmıştı ama ciddi bir problem değildi.

2- Yüksek doz C vitamini [Toz formunda kullanmanı tavsiye ederim. Çünkü diğer türlü çok pahalıya gelir] Günlük bir 500-1000ml su içine 5-10gr kadar eritip bütün gün yavaş yavaş içebilirsin. Dışkıda yumuşama olduğunda bil ki vücut doyuma ulaşmıştır. Dozajı günlük 2-4gr ma düşürürsün. Sürekli koruma için. Doktorların 2gr ve üstü böbrek taşı yapar iddaası kanıtlanmış tıbbi bir iddia olmaktan ziyade varsayım üzerinedir. Çünkü kendim 2 yıldır günlük ortalama 2-5 gr toz c vitamini kullanıyorum. 6 ayda bir mesane ve böbrek ultrasonu ve böbrek kan değerlerine baktırıyorum. Problem yok. Midende hassasiyet varsa tok karnına al ve c vitaminini erittiğin suyun içine yemek sodası -karbonat- karıştır.

Silme bir çay kaşığı c vitamini 1 gr'dır. çeyrek silme çay kaşığı karbonat mide sıkıntısını önlemeye yeter.
Temini için ben Hammaddeler.com! - Sektörünün lideri! sitesinden sipariş veriyorum. İstanbul için Aksaray Ecza Deposu ve Balmumcu Ticaret

Enfeksiyondan korunmanın yolu dengeli beslenmek+özel temizlik+vücut direnci için gerekli olan [örneğin doğru d vitamini seviyesi vs.] geçer. Bunun içinde aşağıdaki siteyi detaylıca incelemeni öneririm. Ayrıca tekrarlayan enfeksiyonlar ve geç kapanan vucut yaraların varsa mutlaka tokluk kan şekerini kontrol ettir. Geçmiş olsun dileklerimle...

Beslenme Bültenine hoş geldiniz.

Yardımcı olabileceğime inandığın herhangi bir konuda bütün arkadaşların sorularını cevaplamak isterim. Çünkü bu dertten bende çok muzdarip oldum.

Çaresizim

Ben Azerbaycandan yazıyorum. Sizin yazışmalarınızı okudum. Bende yazmak istedim. Ben bağırsak ameliyyatı geçirdim. Bana kateter takılmısdı. 1 haftaya kadar takılı kaldı. Çıkartığımızda kanlı ve kirliydi. Bundan sonra benim idrar yollarım enfeksiyon kaptı. Bir doktor bana kültür testi yapmadan bir cok antibiyotik verdi, buda bende mantar oluşturdu, sistitimde gecmedi. Sonra başka bir doktora gitdim uzun süren tedaviden sonra hastalıklarım azaldı. 1-ci ve 2-ci kültür testlerimde başka mikrop vardı. 3-cü kültür tesdimi 3 ay önce yaptırdım e.coli 10 üstü4 çıkdı. Havalar soyuduğu için yine sistitim oluyor. Öyle görüyorum ki, bu enfeksiyonu yok etmenin bir yolu yok. Çok kötüyüm resmen bunalıma girdim. Bütün gece ağladım.

Gönül hanım suyu bol bol içip yürüyüş yapacaksınız.Çok ateş bulantı olmadıkça antibiyotiğe yönelmeyin.Antibiyotik yerine idrardaki asiti bozan ph seviyesine etki eden ilaçlar var bu ilaçlar genellikle mesanede taş oluşumunu engelleyen ilaçlar, bakterilerilerin oluşmasına da izin vermiyor.

Cok tesekkur ederim Faruk bey. Hic bir bobrek sorunum yoktu. Zaten kendimi bolca su içerek, tuvalete gitme aralıklarını çok aşmayarak, kendime iyi bakarak ancak sistitimin önünü ala biliyorum. Eger bunları yapmazsam hemen acılarım çoğalır. Ama düne kadar hep umutluydum, tedavi olup geçip giden bir hastalık biliyordum, sabr ediyordum. Kimsenin tedavi olup iyileşdiğini görmediyim için tüm umutlarım yıkıldı. Acaba hiç eskisi gibi normal olmayacakmıyım. Ömrüm boyunca böyle yaşayamam ki ben. Ameliyyati da kabzlık sorunumun ortadan götürülmesi için yapmıştım. Tam sağlıklı yaşamak istiyordum. Ama şimdi bende 2 hastalık birden oluştu. Ne kabzlığım düzeldi, bir de sistit oldum.

Kabızlık yüzünden ameliyat olanı sizden duyuyorum ,bagırsak dokusunda herhangi bozukluk dolanma ,yapışıklık gibi sebebler yoksa tabi.Şu bir gercektirki kabızlık ceken birinin idrarı mesaneden tam dışarı atılmaz ve genelde yanma olur ve karında biriken gaz mesane torbasına baskı yaptığı için devamlı idrar yapma hissi verir. Zaten idrarı yaparken sona doğru acı yanma olur.Bir şekilde yeme içme düzeninizi değiştirip kabızlığı ortadan kaldıracaksınız.
Bu kabızlıkla ilgi forumda baya anlatımlar var, göreceksin bu durumun mesane ile ne kadar çok bağlantılı olduğunu.

Üst Alt