Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Escinselim, askerim. F43 uyum bozukluğu ile 1 ay istirahat aldım..?

Fatios

Sizi kırmak için yukarıdakileri yazmadım. İnsanlar kendi kaderini yaşar ama, yaşadığı durumu veya tercihi değiştirmek kendi elindedir.
ailenizden bu durumu saklamak doğru bir şey değil, bu durumdan gerçekten kurtulmak istiyorsanız eğer tedavi olmaya başlamanız gerek.

Fatios kardeşim öncelikle merhaba. Malesef her ortamda hala günümüz yüzyılında insanlarla nasıl iletişime geçileceğini bilmeyen insan sayısı oldukça fazla. Bu durumu burada tartışmaya açmayacağım.

Öncelikle size hakaret eden görevlileri size hakaret ettiği ve ya babanız ile iletişime geçerken sarfettiği hakaretleri BİMER aracılığı ile şikayette bulunabilirsiniz. Gerçekten etkili bir yoldur. ve kati çözüme ulaşacağı kanısındayım. enazından sizden sonrakilere bu şekilde davranmaması için bir ders niteliği taşıyacaktır.

Askerlik durumunuzla ilgili verilen karar yapamayacağınız halde sizi tekrar askere gönderecek şekildeyse bu karara itiraz etme hakkınız yasal olarak mevcuttur.

Allah kolaylık versin. Saygılarımla

Merhaba ben sevgilisiyim forumu takip etmemi ve sizinle iletisime gecmemi istedi ve bunlari yazdi bana smsten o askerde su an;

"herkese merhabalar. 5 mart günü teslim oldum. 7 martta hastaneye sevk edildim. Hastanedeki psikiyatri polikliniği beni heyete sevk etti. Bana uzun süreli bir hava değişimi için kurula sevk edildigimi söylemişlerdi çıktığım heyete beni yetersiz bir kıta anketiyle yollamış olsalar ki heyet psikiyatri doktoru amirlerin sana pek güvenmiyor gibi bir terim kullandı. Ve heyet sonucunun bir hafta içinde açıklanacağını tekrardan hastaneye gelmemi sonrasinda uzun süreli hava değişimi verileceğini söyledi. Bir hafta nasıl bekleyeceğim bilmiyorum neler yapmam gerekir ne yapmalıyım yardım edin lütfen"

Öncelikle herkese merhaba. Durum çok vahim yerlere gitmeye başlıyor sanıyorum. Birliğime döndükten sonra komutanlarim bir kita anket formu doldurarak (öncekinden daha yetersiz) beni hastaneye sevk ettiler. Psikiyatri polikliniğine gittiğimde farklı bir doktora girdim ve derdimi anlattım. Uyum bozukluğu olarak hava değişimi vermelerinin sebepleri insanlari etiket etmemek yani,fişlememek için bu şekilde yazıldığını söyledi.

Ardından fotoğraflı sevk ile saglik kuruluna gelmemi söyledi. Fotoğraflı sevk belgesini ertesi gün alarak erkenden hastaneye gönderildim. 12 doktorun imza ve görüşünü aldım. Bunların arasından Psikiyatri uzmanı (heyet doktoru olan) eşcinselliğimin yetersiz bir sebep olduğunu söyledi ve kıta amirlerimin bana güvenmediğini belirtti. O an saatlerce ağlayarak heyetin saatini bekledim.

Heyete cagirdiklarinda doktor bana tekrardan anlatmami istedi. İntihara meyilli olduğumu, eşcinsel olduğumu, onlarin beni yönlendirmesiyle tüm izin ve sıhhi izinlerimi kullandığımı belirttim. Oda bana seni uzun süreli hava değişimi olarak değerlendireceğiz dedi ve gönderdi. Ağlaya ağlaya döndüm ve artık çaresiz olduğumu hissediyorum.

Geri döndüğümde amirlerimle konuştum. Ancak kıta ankette kesinlikle güvensizlik belirtmediklerini aksine "amirlerine karşı tutumu? Sorusunu; samimidir. Askerlik yapamayacağı sorusunu; asker eşcinsel olduğunu beyan etmiştir ve muayene edildikten sonra gerekli islemlerin yapilmasini istediklerini yazmışlar. Komutanlarim iyi düşüncelerinden yada benden kurtulmak istediklerinden benim çürük raporu almamın en iyisi olduğunu ve onlarında cabaladigini söyledi.

Doktor eşcinsel olman yeterli bir sebep değil derken neyi kastetti? Gerçekten artık kendi canıma zarar vermeyi düşünüyorum. Ailemi İstanbul'dan Urfa'ya çağırdım sırf heyet sonucunu beklerken daha kötü olmayayim diye gelip beni evci iznine çıkarmalarını söyledim. Heyet sonucumu almaya gittiğimde neler geçecek başımdan lütfen başına gelen biri birşeyler anlatsın. 20 yaşında hayatım bitecek en çok bu canımı yakıyor. Yardim edin! Ne olue yardim edin.

Yardım edin ne olur artık ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Bimerde cevap vermiyor.

@Fatios

Sizi kırmak için yukarıdakileri yazmadım. İnsanlar kendi kaderini yaşar ama, yaşadığı durumu veya tercihi değiştirmek kendi elindedir.
ailenizden bu durumu saklamak doğru bir şey değil, bu durumdan gerçekten kurtulmak istiyorsanız eğer tedavi olmaya başlamanız gerek.

Merhaba,

istanbul tıp fakültesi psikiyatri anabilim dalı psikiyatri kitabından aynen alıntılıyorum.

Ruh Sağlığı ve Eşccinsellik
Eşcinsellik-lezbiyenlik bir ruhsal hastalık değildir. Karşıt cinsel olmak gibi, GLB lik de kişinin kendi isteği ile seçilen bir özellik değildir. Çok erken yaşlarda belirlenmiş bir durumdur. Ama kişinin cinsel kimliğini keşfi zamanla ve aşamalı olur. Cinsel arzu ve fanteziler, cinsel eylem daha sonraki yaşlarda ergenlikle birlikte giderek netleşir

görüldüğü gibi tıpta eşcinsellik hastalık olarak kabul edilmemektedir çünkü kişinin kendi elinde olan bir durum değil. bende eşcinselim ama beş vakit namazını kılan biriyim fakat böyle bişeyi sizin anlamnız sanırım çok zor (yaşamadığınız için ve empati de yapmadığınız için)

eşcinseller ne yapmalı

*** hayatı akışına bırakmalı
*** diğer insanların sorumlu olduğu namaz,oruç vs ibadetlerden onlarda sorumludur
*** neden böyle , niye böyle çok fazla üzerinde durulmamalıdır ,sadece bu böyle o kadar.
*** bilimsel çalışmalarla ilgilenmeleri mümkündür
*** Yüce Allahın onlara nasıl muamelede bulunacağı bilinmemektedir, mesela kurallara uydukları takdirde daha fazla mükafat alıp almayacakları bilinmemektedir ancak peygamberin sözlerinden Alahtan gelen sıkıntıya sabır gösterilmesi ve bunun kıymetli olduğu bilinmektedir .
*** çok fazla kendilerini bunaltmamaları önerilir.

üstte yazılan öneriler şahsıma ait olup bazıarında teolojik yaklaşım içerdiğinden -yanlı görüşlerdir yapılıp yapılmaması kişinin hür iradesine bağlıdır.

sağlık ve esenlikler sizlerle ve bizlerle olsun

dipnot: bunu çok iyi araştırmadım ama sanıyorum kuranda lut peygamber olanlar karşısında "alın kızlarım sizin olsun ama bu çirkinliği yapmayın" diyor bu durumda lut peygamberin dediğini yapmak da benim için seçenekler arasında (oda bir peygamberdi çünkü) ,yalnızca karşı tarafın hayatını zora sokar mıyım bunu bilmiyorum...

ama çocuk sahibi olmakda başka bir mutluluk olsa gerek deneyebileceğim bişey :)

ahmet22

Durumum kötü bir hale gidiyor artık çok çaresiz kaldim yardim edin ne olur.

Durumum kötü bir hale gidiyor artık çok çaresiz kaldim yardim edin ne olur.

sakin ol fatios, seni anlıyorum

fakat şöyle düşünmeye çalış : önce , askerlikten muaf olup olmayacağını bilmiyoruz bence daha erken bu bir.
ikincisi cinsellik bir parametre yalnızca bu olmayınca hayat yok demek değil bu iki.
en önemlisi şu an çektiğin sıkıntı , biraz dayanmaya çalış , benim her gün evde bana hakaretler eden bir kardeşim var bildiğin her türlü hakareti yapıyor. ben aldırmıyorum artık , ondan ordaki askerler ne yapıyor bilmiyorum ama hakaretlerini duymazdan gelmeye çalış..

kendine zararar verme , intiharı ise hiç düşünme ...daha önünde yaşabileceğin güzel yıllar var hayatın baharındasın

biraz bekle bakalım ne oluyor.

@Fatios sana mesaj attım bi bak bi kontrol et özel mesaj kutunu.

Fatios ziyaretçi mesajı gonderdım bana ulasabılırmısın, bende aynı durumdayım senınle. Bakalım sevk edıceklermı,
Yani anladığım kadarıyla doktor kıta anket formuna bakıyo sanırım. Ona göre işlem sağlıyor galiba ?

Askerlikten muaf oldum ama e-devlette onay beklemede diyor

Merhabalar ben askerligime 97/4 devre olarak basladim. ilk aylardan sonra cesitli uyum problemleri ve ozel bir durum sebebiyle komutanlarima durumu izah ederek hastaneye sevk edilme sürecim basladi. 1 ay ardindan 3 ay hava degisimi kullandiktan sonra döndüğümde direk hastaneye cikarildim. Tekrar heyetten gectikten sonra muaf tutuldum. Ama bundan sonraki süreç nasil ilerliyor bunu bilmiyorum.

Edevlet durum belgesinde muaf oldugum yazacak mı? Ve durum belgesinde suan " AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ASKERLİK YÜKÜMLÜLÜĞÜ BULUNMAMAKTADIR." yazmasina rağmen hemen altinda " MUAFİYET NEDENİ : ONAY BEKLEME AS. ELV. DEĞİLDİR " yaziyor. Bu süreçten geçen biri yardimci olabilir mi? Sigortali bir ise girmek istiyorum suan sorun yaratir bu durumbelgesi diye giremiyorum.

Fatios

E-Devlet sisteminde askerlik durum belgesi sorgulamak istediğinde karşına "askerliğe elverişli değildir" yazılı bir ibare çıkacak. Fakat muafiyet nedeni yazmayacak. İşe girmek istediğinde sorulacak soru karşısında mantıklı bir cevap vermek durumundasın. Ben eşcinseldim bu yüzden muaf oldum der isen bunu hiç normal karşılamayacaklardır. Farklı bir nedene bağlamanı daha doğru buluyorum ben şahsen. Yolun açık olsun...

UYUMSUZLUK 1 yıl erteleme kararı

Merhaba son yoklamamda isteğime bağlı (eşcinsellik) 27 Şubat tarihinde Kasımpaşa Deniz hastanesine sevk edildim.psikolok ve psikiyatr birkaç soru sorduktan sonra 600 soruluk test çözdürüp 1 yıl erteleme kararı verdiler.kararlarıda UYUMSUZLUK. .Ertelemeden sonra muafiyet durumu ne olur sizce.erteleme alıp red alanlar varmı.

Üst Alt