@
Fatios
Sizi kırmak için yukarıdakileri yazmadım. İnsanlar kendi kaderini yaşar ama, yaşadığı durumu veya tercihi değiştirmek kendi elindedir.
ailenizden bu durumu saklamak doğru bir şey değil, bu durumdan gerçekten kurtulmak istiyorsanız eğer tedavi olmaya başlamanız gerek.
Merhaba,
istanbul tıp fakültesi psikiyatri anabilim dalı psikiyatri kitabından aynen alıntılıyorum.
Ruh Sağlığı ve Eşccinsellik
Eşcinsellik-lezbiyenlik bir ruhsal hastalık değildir. Karşıt cinsel olmak gibi, GLB lik de kişinin kendi isteği ile seçilen bir özellik değildir. Çok erken yaşlarda belirlenmiş bir durumdur. Ama kişinin cinsel kimliğini keşfi zamanla ve aşamalı olur. Cinsel arzu ve fanteziler, cinsel eylem daha sonraki yaşlarda ergenlikle birlikte giderek netleşir
görüldüğü gibi tıpta eşcinsellik hastalık olarak kabul edilmemektedir çünkü kişinin kendi elinde olan bir durum değil. bende eşcinselim ama beş vakit namazını kılan biriyim fakat böyle bişeyi sizin anlamnız sanırım çok zor (yaşamadığınız için ve empati de yapmadığınız için)
eşcinseller ne yapmalı
*** hayatı akışına bırakmalı
*** diğer insanların sorumlu olduğu namaz,oruç vs ibadetlerden onlarda sorumludur
*** neden böyle , niye böyle çok fazla üzerinde durulmamalıdır ,sadece bu böyle o kadar.
*** bilimsel çalışmalarla ilgilenmeleri mümkündür
*** Yüce Allahın onlara nasıl muamelede bulunacağı bilinmemektedir, mesela kurallara uydukları takdirde daha fazla mükafat alıp almayacakları bilinmemektedir ancak peygamberin sözlerinden Alahtan gelen sıkıntıya sabır gösterilmesi ve bunun kıymetli olduğu bilinmektedir .
*** çok fazla kendilerini bunaltmamaları önerilir.
üstte yazılan öneriler şahsıma ait olup bazıarında teolojik yaklaşım içerdiğinden -yanlı görüşlerdir yapılıp yapılmaması kişinin hür iradesine bağlıdır.
sağlık ve esenlikler sizlerle ve bizlerle olsun
dipnot: bunu çok iyi araştırmadım ama sanıyorum kuranda lut peygamber olanlar karşısında "alın kızlarım sizin olsun ama bu çirkinliği yapmayın" diyor bu durumda lut peygamberin dediğini yapmak da benim için seçenekler arasında (oda bir peygamberdi çünkü) ,yalnızca karşı tarafın hayatını zora sokar mıyım bunu bilmiyorum...
ama çocuk sahibi olmakda başka bir mutluluk olsa gerek deneyebileceğim bişey