Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim asgari ücretle çalışıyor. 2022 maaşı alabilir miyiz?

Esraesra

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben raporu yni alicam yuzde 45 civari 2022 ayligindan yararlanbilirmiyim esim sigortali asgari ucretle geciniyoruz ikisi cocuk dort kisiyiz hesaplanirken kredi varsa ne oluyor yardimci.olursaniz sevinirim

2 cocuk olursa olur sizin icin 3 aylik maas.

Ama.kredi oduyoruz aylik 415 lira birileei sorun olur dedi teşekkür ederim

Esraesra

borçlara değil eve giren gelirlere bakıyorlar o yüzden kredi kartı borcunuz engel teşkil etmez.borçsuz kim varki.

Esraesra eşiniz sigortalı çalışan olduğu için size 2022 aylıgı baglanmaz.

Esraesra sen yine de kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) başvur ve şansını dene. çevrenin ekonomik durumuna göre hanenin geliri düşükse böyle durumlarda vakıflar inisiyatif kullanabiliyor ve hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırın (423,58 TL) altındaysa 2022 engelli aylıgı baglanabiliyor. ama eşin sigortalı çalışan ve bu yüzden sana 2022 aylıgı baglanmaz derlerse de 2022 aylıgını unut.
NOT: 2022 aylıklarında emsal kira bedeli hariç hiç bir gider hanenin toplam gelirinden düşülmez.

Iste bende öyle yazacaktim sydv ye basvur diye.
Kac kisinin babasi sigortadan emekli,e.3 aylik alanlar var.neymis ev kalabalik ve kirada oturuyomuslar.
Basvur gelismeleri yazin buraya esrahanim.

Emsal kira nedir?metrekaremi?ev kirasimi nedir kalem hanim.

google amcaya başvur emsal kira bedeli için? bilgilendirecektir seni.

Kalem abla ben engelli maaşına 17.03.2016 tarihinde başvurdum tam 1 yıl oldu iki ay önce onaylandı toplu para olarak ne kadar alırım birde nereden alıcam toplu parayı.

Maalesef Toplu para ne yok 2 ay önce onaylandıysa artık bankayi yokla Ama toplu para yok bir aylikdan başlar 960tl.

Ama kurum bana toplu para alacaksın dedi. Toplu para olmaz olur mu bir yıldır birikiyor.

Mehmetozsoy2627 2022 engelli aylığı için vakfa başvurduğunu söyluyorsun. engelli aylıgın da onaylanmış. bu durumda vakfa başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren birikmiş paranı, Mart dönem aylıgınla birlikte mart'ta alırsın.
yalnız bir sene önce başvurdugunu soyluyorsun vakfa. bir aylıgın baglanması bu kadar sürmez. aylık başvuru tarihini hesaplayabilmem açısından sorduğum sorulara cevap ver lütfen:
1. rapor oranın kaç?
2. Raporunla birlikte vakfa hangi tarihte başvurdun?
3. vakfın verdiği başvuru formunu ve başvuru alındı belgesini hangi tarihte imzaladın?
4. vakıftan sosyal inceleme için hanene hangi tarihte geldiler?

Dalga gecmişler
Dusunsene iki ay once onaylaniyor.
Nasil toplu para olur.
Hem hicbir engelli onaylandiktan sonra toplu para falan alamadi.

Kalem abla engel oranım yüzde 48. Vakfa başvuru tarihim 17.03.2016. maaşın geç onaylanmasının sebebi iki defa adres değişikliği yaptım kontrole gelip bulamadılar. Memurların eve geldiği tarih 03.11.2016 bu tarihten sonra edevlette maaş durumu devam ediyor yazmaya başladı. Toplu para miktarı ne kadardır birde PTT denmi alıcam.

erdal71 yine yanlış bilgi veriyorsun. 2022 aylıklarında başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren birikmiş ödemeyi ilk ödeme dönemi maaşıyla birlikte öderler. bu güne kadar da her 2022 aylığı baglanan kişiye birikmişi varsa ödemesi yapılır.
neyse bir daha sana cevap vermeye yanlış düzeltmeye çalışmayacagım. sen bildiğini okumaya devam edeceksin nasılsa. çalışan bir insanım birileriyle ugraşmaya hakkaten vaktim yok.

Erdal71 kardeşim lütfen yanıltıcı cevaplar verme bu işten anlamadigin belli. Sen toplu ödeme yok diyorsun memurlar ve buradaki kalem abla var diyor. Lütfen bildiğin hususlara cevap ver.

Mehmetozsoy2627 adres değişikliği derken ilçe dışına mı çıktın? yahu 2 defa adres değiştirmişsin sosyal inceleme için gelememişler bu durumda başvuru tarihini ta mart 2016'da yapmazlar. e-devlet şifren varsa e-devletten bak bakim. başvuru tarihin kaç yazıyor? başvuru tarihini yaz ben ne kadar alacagını ve nasıl alacagını yazarım sana.

Aynen ablacim. Erdal beyin verdiği cvp yüzünden saatlerdir kara kara düşünüyoruz. Çünkü bizim o toplu paraya çok ihtiyacımız var. Toplu ödeme yok sen alamazsın bugüne kadar kimse alamadı gibi yanlış bilgiler veriyor. Bilmiyorsa karışmasın.

Yok kalem abla şehir içinde adres değişikliği yaptim. Kuruma bildirmeyi unuttum. Edevlette başvuru tarihi 17.03.2016 raporumda da aynı tarih yazili

Mehmetozsoy2627 rapordaki tarih ne alaka? e-devlette başvuru tarihi mart görünüyorsa baya yüklü para geçecek eline ablası:)
işi sağlama alayım ben. e-devletteki bilgileri buraya kimlik bilgilerini saklayarak kopyalayabilir misin?
yarın da alo 144'ü arayıp 2022 aylıgı için aylık başlangıç tarihini sor. işi garantiye alalım. boş yere sevindirmek istemem seni. mart'ta başvurduysan aylık başlangıç tarihin 1 nisan 2016 olur ki bu da 14 aylık ödeme anlamına gelir. Mart ödeme dönemi (mart,nisan,mayıs) de bu 14 aya dahil.

Ablacim ben kopyalama yapıştırma falan anlamıyorum inan 😀 ama durum aynen böyle. Ben yarın bu daha arar sorarım. Peki sizce ne kadar para alırım ve nereden alırım ablam. Bu son soru hakkını helal et.

Ablacim birde mart 2016 dan mart 2017 ye 12 ay maaş ediyor siz neden 15 dediniz.

Mehmetozsoy2627 ablacım bu hesabı senin verdiğin bilgiye göre yapıyorum bak. eger senin başvuru tarihin 17 mart 2016 ise aylık başlangıç tarihin 1 nisan olur.
bu durumda
2016 yılının ilk altı ayındaki nisan,mayıs ve haziran için 979,77 TL,
2016 yılının ikinci altı ayındaki temmuz,agustos,eylül,ekim,kasım,aralık için 6 X 342,92 = 2057,52 TL
2017 yılı için ocak,şubat,mart,nisan,mayıs için 5 X 353,21 = 1766,05 TL
olmak üzere toplam 979,77 + 2057,52 + 1766,05 = 4803,34 TL eline geçecek.

fakat eger başlangıç tarihin yanlışsa bu hesap da anlamını yitirir.
örneğin senin aylık başvuru tarihin mayıs 2016 kabul edildiyse bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 haziran olur.
aylık başlangıç tarihine göre hesap değişir.
o yüzden aylık başlangıç tarihini öğren. ya da vakfa benim başvuru tarihim kaç yazıyor diye sor. eger başvuru tarihin mart 2016 olarak kesinse aylık başlangıç tarihin de 1 nisan olur ki benim hesap doğrudur.
hemen sevinme, önce şu verdiğin bilgiler doğru mu teyit et bana ablası oldu mu?

Hesaplarda kullandığım maaş miktarları için:
2017 yılının ilk altı ayının miktarları için bkz: http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html
2016 yılının ilk altı ayı ve son altı için bakınız:http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

Bende evde bakim maas sandim.
2 ay once onaylandi deyince.

Mehmet,
Hem siz 2 defa adres degisikligi yapmisiniz.
Nasil olurda yersiz ödeme yapilir.
Iki ay.önce onaylandiysa martta 3 ayligi almaya baslayacaksiniz
Toplu ödeme falan olmaz.
Mart ayini bekleyin.burayada yazin gelismeyi dogrumu yanlismi diye.

kafadan kontakmısın erdal milletin kafasını karıştırma saçma sapan cevaplar veriyorsun

Erdal kardeşim bak şimdi. Ben 17.03.2016 da vakfa basvurdum. Vakıf heyete yolladı. Bir ay sonra rapor vakfa ulaşmış. Eve gelinecek dediler yaklaşık dört beş ay gelen giden olmadı. Daha sonra vakfa gittim neden gelmediklerini sordum gelicez dediler. Sonra adres değişikliği yaptim. Gelmişler eski adreste bulamamislar. Yeni adresimi gösteren belgeyi götürdüm geldiler 11. ayda (2016) onayladılar. Yani önce kurum çok geç kaldı eve gelmeye sonrada ben adres değişikliği yaptim diye uzadı. Benim kuruma ilk başvuru tarihim önemli değilmi. Neden toplu para alamam sence.

Paranoya,
Dogru degilmi oglum,kac kisinin maasi yersiz ödemeden kesiliyor,
Bu mehmet 2 defa adres degistirmis memurlar 2 adres evlerde bulamamislar bile.
Nasil olurda toplu paradan bahseder 1 yil hesabina ödendimi yani.
2 ay öncede onaylamislar yeri belli olunca.
Bu iste basvuru tarihin onemli degil,memurlarin seni bulmalari onemli hayattamisin diye.

Eger kendi dedigi dogruysa mart da belli olunca buraya yazsin.
Yazmazsa yanlis.

Peki kardeşim ben başvurduktan sonra memurlar dört beş ay gelmedi benim sucum mu. Erken gelselerdi maaşım daha erken baglanacakti.

Üst Alt