Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim asgari ücretle çalışıyor. 2022 maaşı alabilir miyiz?

arkadaşlar yukarıda erdal71 'in yazdığı bilgiler saçmalıktan ibarettir. hepsi yanlış bilgidir. dikkate almayınız.

Kesinlikle. Kalem abla bu maaş ödeme gününden evvel miktar olarak edevlette görünür mu toplu odemeyle birlikte.

Mehmetozsoy2627 ödeme dönemi e-devlette sana ödenecek tüm ödemeler görünür.
başvuru tarihini takip eden ilk aybaşından itibaren 1 mart'a kadar birikmişin ve mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) hepsi birlikte ödenir. ödemelerini herhangi bir PTT şubesinden T.C. kimlik ile çekebilirsin. doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş gunde gidip PTT'den çekeceksin.

aylık başlangıç tarihini öğren bu arada. ya da başvuru tarihi olarak hangi tarihi yazmışlar vakıftan öğren sonra bana söyle. bu bilgileri bana kesin olarak verirsen ben de hesabı yaparım. zaten mart'ta başvuru tarihin kabul edilmişs eonun hesabını yaptım. ama başvuru tarihi değişikse hesap değişir.

Mehmetozsoy2627 şöyle demişsin: "Ben 17.03.2016 da vakfa basvurdum. Vakıf heyete yolladı. Bir ay sonra rapor vakfa ulaşmış. Eve gelinecek dediler"
17.03.2017 tarihinde vakfa gitmişsin. vakıf da seni rapor için hastaneye sevk etmiş. rapor yokken başvuru olmaz. raporun vakfa ulaştıktan sonra sana bir form imzalatmaları lazım. hangi tarihte başvuru alındı belgesini imzaladın?
başvuru tarihi sayılması için raporunun da kuruma verilmesi lazım. sen o tarihte rapor vermemişsin.
başvuru tarihini yanlış soylemişsin bana yani. yarın vakfa sor başvuru tarihini hangi tarih yazmışlar öğren?

Herkese oyle 2-3-4 ayda geliyorlar bulundugun buyuk sehirse degisiyor iste.
Belirttigin adresde bulunnmadikdan sonra memurlarin sucu ne.

Kalem abla bugün vakıftan öğrendim. Mart 2016 da raporu vakfa teslim etmişim ve imza almışlar benden. Nisan 2106 itibariyle maaşım baslamış. Birikmiş param da sizin hesapladiginiz gibi. Yaklaşık 5 bin TL. Yardımlarınız için teşekkürler ediyorum.

Ben bu isi tam cözemedim mehmetin anlattiklari esdahmi diye.
1-vakif mesailer 9-10 da baslar.
Bu mehmet ne zaman gittide ogrendi eve gelipde 09.50 de yazar.
2-%48 raporlu engelli 3 ayda 1000tl alsa,
Nisanda işleme başladıysa Haziran 1000 lira yatar ve
Eylül'de bin1000 lira yatar
Aralık'tada 1000 lira yatar
geçen yıl Toplam 3 bin tl yatar

Bu Mehmet geçmiş toplu para 5000 lira diyor. 2017 yili Yeni Mart ayı daha yatmadı.

soruyorum Bu işin neresi doğru?

(Kusura bakmayın yukaridaki arkadaşlar Ben sadece olayi çözmeye çalışıyorum. Özür dilerim yani yanlış tavır verdiysem.)

Son düzenleme:
Hala merzifon eşegi gibi anırıyon erdal yorum yapma yav sen insanların moralini bozuyon

Erdal ne ayaksın anlamadim. Birincisi saat 9.30da görüştüm ve eve gelmeden orada bir parkta oturdum yorum yazdım. İkincisi 5 bin demedim yaklaşık 5 bin dedim. Kalem ablanın hesapladığı gibi 4.780 gibi bir rakam çıktı. Üçüncü de sen bu daha yorum yapma. Senin bu siteden engellenmen gerekiyor. Sana Bir daha cvp bile yazmam.

Mehmetozsoy2627 ablacım eger mart 2016'da başvurduysan ve ilgili formu imzaladıysan bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 nisan 2016. böylece sana 1 nisan 2016'dan 1 Mart 2017'ye kadar birikmişin ve mart dönem aylıgın olmak üzere toplam 4803,34 TL eline ödenecek:) senin başvuru tarihin doğruysa benim de hesabım doğru:)
şu linkte doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş ödeme gunleri yazıyor:
http://www.engelliler.biz/forum/202...em-2022-maasi-odeme-gunleri-ve-tutarlari.html
doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş gunde T.C. kimliğinle birlikte gidip tüm ödemelerini çekebilirsin:)
zaten ödeme gununden önce de sana yapılacak tüm ödeme miktarı e-devlette yazacaktır. ödeme miktarı yazınca bana da buradan yazarsın. tekrar bir kontrol yaparım:)

Tmm ablacim. Sadece Erdalın şunu öğrenmesi lazım. Maaş için kişinin formu imzaladığı tarihten itibaren maaş başlar. Memurların geldigi tarihten itibaren değil.

Mehmetozsoy2627 başvuru formunu imzaladığı tarihten itibaren değil ablası. başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren ödeme başlar. yani başvuru tarihini takip eden aybaşı aylık başlangıç tarihidir.
ÖRNEK:
sen 2016 mart'ta raporunu vakfa teslim ettin ve başvuru formunu doldurdunuz. sonra da başvuru alındı belgesini imzaladın. başvuru alındı belgesini imzaladığn gun başvuru tarihin olarak kayda geçer.
başvuru tarihin mart içindeyse bunu takip eden aybaşı da 1 Nisan'dır. 1 nisan da aylık başlangıç tarihin olur. 1 nisan'dan itibaren ödemen başlar.

NOT: o yüzden ben sana surekli git, vakıftan "başvuru tarihini ya da aylık başlangıç tarihini öğren" dedim.

Kalem abla son bişey merak ettim. Sana zahmet cevaplar mısınız. 2022 Maaşları ödeme gününden kaç gün önce edevlette görünür.

Rapor isim bitti.sadece cikmasi kaldi aldigimda ilk yapmam gereken nedir ve ekpss ilk defa giricegim icin basvurmma gereken bir yer varmi raporu aldigim zaman

Genel bir cevap vermeye çalışacağım, herkese selamlar.
1-2022 Toplu Para Meselesi: SYD Vakfına müracaat edersiniz, vakıf müdürlüğü bu işlemi 1 ay içersin de hane ziyaretini yapıp olumlu veya olumsuz mutlaka karara bağlamak zorundadır. Olumlu karar çıkarsa maaşınızın başlangıç tarihi müracaat belgesine atmış olduğunuz imza tarihidir ve bu tarihten itibaren aylık bağlanır.
2-2022 aylığının bağlanmasında esas olan, aylık bağlanacak kişi adına SGK'dan düzenli bir aylık ödenmemesidir.Aile geliri önemli olmakla birlikte sosyal devlet ilkesi gereği vakıf mütevelli heyeti aileye giren geliri kişi sayısına böler ve bu gelir asgari ücretin 1/3'ünden aşağıda ise aylık bağlanması yönünde karar verebilmektedirler. Bu nedenle ailenize düzenli bir gelir girse bile başvuru yapmak sizin lehinize olacaktır.

Esraesra kardeşim raporun çıkınca 2022 maaşı için raporla beraber SYDV başvuru yapacaksınız. Ekpss için 2018 i bekleyeceksin.

2022 maası ıcın ne yapmak lazım bnm raporum var asgerı ucretle calısıyorum ve tek basıma calısıyosam eger bıde kıra odeyınce baglarlar mı

UZAKLAR daha önceki sayfalarda defalarca yazdım. 2022 aylıkları için aylık başlangıç tarihi, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.

şurada yazdıklarınızdan kırmızı ile belirginleştirdiğim yerler yanlıştır: " Olumlu karar çıkarsa maaşınızın başlangıç tarihi müracaat belgesine atmış olduğunuz imza tarihidir ve bu tarihten itibaren aylık bağlanır."

2022 aylığına başvuran kişiye başvuru formu imzalattırılır. başvuru işlemleri tamamlanınca da aylığa başvurana "başvuru alındı belgesi" verilir. boylece başvuru tarihi olarak da o tarih dikkate alınır.
başvuran kişinin aylıgı da onaylanırsa başvuru tarihini takip eden aybaşı aylık başlangıç tarihi, yönetmelikte geçen şekliyle de "aylığa hak kazanma baçlangıç tarihi" olur.
daha önceki sayfalarda kafadan yazmadım dayanağım yönetmeliktir:)

ve herkesi yönetmelikle başbaşa bırakayım:)
yönetmelik'in 9 maddesinin 1. fıkrası aylık başlangıç tarihinin nasıl belirlendiğini açıklar:
"Ödeme
MADDE 9 – (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır."

aynı yönetmelik'in 9.maddesinin 2. fıkrası da ödemelerin (toplu ödeme ) nasıl yapılacağını açıklar:)
(2) Aylığa hak kazanma başlangıç tarihinden ilk aylık ödemesinin yapıldığı ödeme dönemine kadar olan aylık hakları için, aylığın bağlandığı tarihi takip eden ilk ödeme döneminde defaten ödeme yapılır.

her defasında yönetmelikten vs alıntı yapmayım diyorum ama otoriteyi tescilleme adına mevzuatı konuşturmak gerekiyormuş onu anladım:)
nokta.

Kafadan yazdın diye bir kelime çıkmadı ki benim ağzımdan, düzeltme için teşekkürler. O kadar çok sık yönetmelik değişiyorki hangi birini takip edeceğiz bizde şaşırdık. Vakıf heyeti 1 ay içinde karar verecek zaten buda çok fazla bir zaman aralığı değil 1 ay ya olur yada olmaz, bazen SGK genel merkezde dosyanın işlem görmesi bir kaç ayı bulabiliyor bu nedenlede ben müracaat tarihi demekle bir nebze bunu anlatmaya çalıştım Kalem.

Yazicam doktorlara muayene isi bitti heyete girmesi kaldi onuda haftaya attilar rapor ciksin basvurunca yazicam sonucu

Üst Alt