Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin psikolojik sorunları olmaya başladı. Ne yapmam gerektiğine dair öneri..?

yardimedin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, bu forumu ve bu kısmı çok fazla okudum, eşim de sık sık okur. Öncelikle her birinize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve hayatınızın en güzel şekilde ilerlemesini diliyorum. Sizden yardım almak istiyorum. Çünkü bu durumu en iyi yaşayanlar bilir gibi geliyor bana, doktorlardan daha fazla yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.

Ben 13 aylık evliyim eşimle 8 senedir beraberiz. Eşimle tanıştığımızda nerde akşam orda sabah bir hayatı vardı ve kısa süreli birkaç ay uyuşturucu yoğun şekilde kullanmıştı. Sonrasında toparladı o normal bir yaşama başladı ve yine biraz umursamaz biriydi ama hayatı çok normaldi okulu, dersleri vs. odaklı yaşıyordu. 2016 yılında ben işlerimin yoğunluğu nedeniyle onunla fazla ilgilenemedim ve bir gün bana ev arkadaşının ona geceleri iğne yaptığını söyledi. Gece 5'te acile gidiyordu doktorlara kendini inceletiyordu bana iğne yapılmış mı diye soruyordu. Çok şüpheleniyordu ben de ona inanıyordum çünkü inanılmaz mantıklı dayanakları vardı. Birisini görüyorduk mesela yolda, bu kesin uyuşturucu kullanıyor diyordu. Bu iğne meselesi yüzünden bir gariplik olduğunu anlamıştım ama çok mantıklı dayanakları olduğu için inanıyordum ona, ev arkadaşına karşı kin besliyordum onu başka eve taşımak için çabalıyordum. Bu olaydan önce de mesela çakmağı kaybolmuştu bana çakmağını çalmışım gibi muamele ediyordu. Çakmaklarını tek tek rafa dizip kaybolan çakmağının yerine soru işareti koyuyordu falan. Komik geliyordu bana, espri yapıyor sanıyordum. Kırılıyordum ama espri anlayışı öyle sanıyordum. Gerçekten çaldığımı düşündü mü yoksa cidden komiklik olsun diye mi yapıyordu bilemiyorum hala.

Sonra eşim kendi isteğiyle doktora gitti ve şüphecilik dedi doktor. Rexapin 2,5 ve Cymbalta başladı. Eşim ilaçlardan sonra çok iyi duruma geldi, sessizdi pek konuşmuyordu ama asla şüpheciliği kalmamıştı, bana çok iyi davranıyordu sevgi dolu bir insandı. Annem onun geçmişini ve beni zamanında çok üzdüğünü bildiği için (başka kızlarla falan konuşuyordu ilk zamanlarımızda, ben çok ağlardım annem görürdü), bir de ben onun için çok para harcadığımdan dolayı onu istemiyordu. Ona aşağılayıcı davranıyordu. Ama eşim annemin gönlünü almaya çalışıyordu ona karşı çok iyiydi.

Sonra biz nişanlandık ve eşim 20 gün askere gitti geldi. Askerde ilaçlarını içemedi. Askerden döndükten sonra bambaşka birine dönüşmüştü. Sonra zaten annesi meme kanseri tanısı aldı, beraber tedavisini yaptırdık ben çok destek oldum. Elimden gelen her şeyi yaptım. Ama eşim çok zorba, katı kalpli, sert biri haline geldi (annesi kanser olmadan önce de bu hale gelmişti ama, kanserden sonra olmadı). Bana eskisi gibi iyi davranmıyordu ve anneme karşı inanılmaz bir düşmanlık beslemeye başladı. Annem kaşını kaldırsa saldırıya geçiyordu küfürlerle hakaretlerle ve garip yaklaşımlarla annemi suçluyordu. Mesela "annen benim anneme o...pu gibi baktı" diye saçma sapan bir kavga çıkarıyordu. Bana baskı yapıyordu "annenle dedikodumu yap ve bana ses kaydı at hemen" diye, ben artık o kadar panik haldeydim ki sürekli gözlem halindeydim kim ne yapacak da eşim huysuzluk yapacak tatsızlık çıkaracak diye diken üstünde yaşıyordum. Stresli diyordum, iş sıkıntısı var annesi hasta diyordum çok kötü şeyler söylese de ayrılmadım ve evlendik.

Evlendikten sonra ben onun annesiyle ilgili sorunlar yaşamaya başladım, eşim aynı katı tutumu ve sevgisiz davranışlarına devam ediyordu. Aileme karşı hep kinliydi, "kendimi şerefsiz gibi hissettiriyorsunuz, siz şöylesiniz, böylesiniz, sizin kültürünüz" diye çok üstüme geliyordu. Benim onun annesiyle yaşadığım problemler yüzünden benim ailem de eşime tepkiliydi çünkü, evlendi kızımız yüzü gülmedi sürekli ağlıyor diye yakınıyorlardı. Eşim çok kışkırtıyordu ailemi, durduk yere olay çıkarıp "benden özür dileyeceksiniz" diye bağırıyordu, 2 kez tokat yedi ailemden. Ben de onun ailesi tarafından hakaretlerle evden kovuldum, berbat şeyler yaşadık.

Neyse bunlar detaylar. Sizin başınızı ağrıtmak değil yardım almak niyetim. Eşim ailemle hiçbir ilişkisi olmamasına rağmen (evimize gelmezler, eşimi arayıp sormazlar asla rahatsız etmezler, ben ailemle yakınımdır ama, eşimin hiç alakası yoktur, eşim evde olduğu sürece de ailemle asla ilgilenmem, hep onun yanında olurum) aileme karşı kin dolu.

Mesela bambaşka bir konu olsa diyelim ki ben onu kıskansam, ben kendimi şerefsiz gibi hissediyorum, siz para harcadınız diye beni köpeğiniz yapmaya kalktınız (kimseyle hiçbir işi yok ailemden), senin yüzünden sağlıklı beslenemiyorum (her gün yemek yaparım ev yemeği yeriz normal klasik tencere yemekleri), sen benim ailemle ilgilenmiyorsun aileme ne faydan var, annen herkesi dolduruyor, kötü insanlarsınız ne olduğunuzu bileceksiniz temalı, çok ağır sözlerle hakaretler ediyor. Konuyla hiç alakası olmasa bile böyle yapıyor. Telefonunda notlar yakaladım "delirirsem şizofren olursam eşim bana bakar o olmazsa deliririm" gibi şeyler yazmış. Sonradan onları tabi ki öyle bir şey yok, senden ayrılmama bahanelerim onlar, anlık sinirle kavga üzerine yazmışım gibi şeyler dedi ama ben bu dedikleri gerçek mi diye çok merak ediyorum tabi bunu öğrenme şansım yok.

Mesela "annene annemlerden geldiğimizi söyledik nasıl olduğunu sormadı, bu husumettir" diyor. Annesine basit bir eşya almıştık annesi de "kızım ne gerek vardı bir sürü vardı evde" dedi. Ben de "anne eşim alalım dedi aldık" dedim. Ben annesine "benden hiçbir şey beklemeyin" demek istemişim, nezaketsizmişim. Bu gibi milyonlarca olay sayabilirim.

Eşimde halüsinasyon vs. yok, bana hiç öyle bir şey demedi. İşinde gayet iyidir bir kurumda çalışıyor 8.30-17.30, işini yapar dersleriyle ilgilenir. Ama hiç normal iletişimimiz yok mesela. Normal iki insan arasındaki diyalogu kuramıyoruz, ben zaten sürekli korku halindeyim, neyden dolayı anneme kinini kusacak, neyden dolayı bu konular açılacak? Annem telefon etse endişeleniyorum, annem aradı falan diye kızmaz ama bende panik olmuş artık. Sabah uyanır "çok kötüyüm", akşam gelir "çok yorgunum", ilacımı içip çayımı içmeden kafam yerine gelmiyor, konuşamam, güleryüzlü olamam der. Ama ona göre keyfinin yerinde olduğu süre gün içinde yarım saat falan. Geri kalan saatlerde terör estirme potansiyeli olduğu için ben de o yarım saati bile normal geçiremiyorum.

Benim sorunum ve sizden yardım istediğim konu şu, eşim paranoya rahatsızlığından ötürü mü sürekli bunları mesele ediyor ? Mesela "sen böyle huysuzsun ben çocuğum olunca napacağım, çocuğu annemle büyüteceğim sen kim bilir bana ne eziyetler edersin" diyorum, "benim çocuğum senin yeğenin gibi hazır kek yiyemez" diye bağırmaya başlıyor, çok sinirli davranıyor, hiç böyle değildi eskiden. "Ben sustum, sen de susacaksın! Tahammül edeceksin!" diye bana zorbalık yapıyor.

Bunlar hastalıktan mı oluyor ? Yoksa eşim kötü birisi mi ? Bana sürekli "ilacım değişti, dozu değişti, ondan böyle yaptım, düzeleceğim" diye vaatler veriyor ayrıldığım zaman. Defalarca ayrıldık ama hiç cesaret edememiştim bu sefer gittim boşanma davası açtım. Çünkü hayatımı zindan etti, hiçbir şeyi beğenmiyor, sürekli her şeyden şikayet ediyor bağırıyor çağırıyor ailemden nefret ediyor ve üstüme nefret yağdırıyor.

Sizce eşim psikoz hastası mı? Psikotik atak mı oluyor? Ama başka hiçbir ama hiçbir sorunu yok gündelik yaşamında. Bir doktorla yarım saat görüştük (onlarca farklı doktorlara götürdüm), psikoz değil bu kişilik bozukluğu değil falan dedi. Ama ne kadar dinledi ne kadar anladı emin olamıyorum.

Bir ara eşim çok ileri boyut kötü davrandığında rexapin 5'e duxet 60'a çıkardılar. Sonra yeniden 2,5 düştü. Bir ara cymbalta (duxet) kestiler cipralex başladılar rexapinle beraber. Geçenlerde de rexapin'e abilify eklediler şurup. Sonra rexapini bırakmasını söylediler. Ama eşim sanırım vazgeçti rexapin 5 ile devam ediyor.

Benim eşimin durumu ne, psikotik mi yoksa kötü biri mi sadece ?

Fikirlerinizi merak ediyorum vakit ayırdığınız için sonsuz teşekkür ederim.

ayDÜNYAvazo perseküsyon Paranoya chesterrr
Mırnavs

Son düzenleme:
Saldırganlık kalp kırma kendini beğenme üstün görme nefret duyguları size normal gelen ona normal gelmeme ani karar değiştirme ruh değişikliği para harcama bana BİPOLAR gibi geldi yada şizoafeklik bozukluğu da olabilir çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah 😞

tapasya

Eşimin ailesinde çok fazla var bipolar tanısı ama bunca doktor onun bipolar olduğunu nasıl anlamadı acaba, hep paranoya dediler.. eşimde aşırı para harcama ya da belli dönemler sürekli yatma gibi durumlar yok, bu saydığınız semptomlar sadece bipolara mı özel acaba

Başlarda sese bile tahammülüm yoktu bnm kardeşim çok sinirli saldırgan bile olabiliyorum d

Depresif dönemde bile yemk yiyemez tedavi edilmezse ilerleyip şizofren ile aynı belirtileri gösterebilir mesela paronoyak ses duyma insanların onun hakkında kötü şeyler düşünmesi gibi

Zaten depresif dönem dediğimiz dönm en zor dönemdir sanırm mani durumunda İşinde aksama olmuyor değil mi ani parlamalar yaşıyor kavga ediyor bazende çok sessiz huzurlu gibi davranır bu dönem ise karma dediğimiz dönemdir depresif dönem biraz ağır geçer maniye göre

tapasya

Eşim 2 senedir hep aynı, sinirli öfkeli iletişimi zayıf. Ama iştahında iş yapmasında para harcamasında hiçbir değişiklik gariplik yok, sadece ailemden çok kötülük bekliyor nefret ediyor bana bir şeye kızdığı zaman ailemin ne kadar kötü insanlar olduğunu anlatıyor öfkeyle. "Kan dökülecek bu kan benim kanım olacak" gibi laflar ediyor.

İnsanlardan iletişimden kaçıyor mu peki

Şöyle söyleyeyim size mesela bi film izlediniz filmde ki sanatçıya çok kötü oynuyor dedi ve filmi izlemedim sizinde izleminize karşı çıkıyor ve ve kötülüyor filmi aniden sonra diyor ki biraz zamn geçince özür diliyor sizden bu gibi durumlar oldu mu

tapasya

Bu gibi durumlar olmadı, ama iletişimden hep kaçıyor. Mesela bir şey tartışıyoruz "konuşuruz sonra" diyor günleeer günler geçiyor, ben bekliyorum konuşucaz diye. Hep bahane buluyor bugün çok yorgunum, erken kalktım, yarın iş var, konuşuruz konuşuruz... Ama asla konuşulmuyor.
Benden zaten asla özür dilemezdi, çok nadirdir son 2 senede. Hep kendisi haklıdır. Mesela 2 ay önce annem "annenler nasıl" diye sormamış onların yanından geldiğimizde, bunu bana birkaç gün önceki kavgada söyledi. Yüzüme vurdu hesap sordu NEDEN NEDEN, NEDEN BÖYLE YAPIYOR, NEDEN HUSUMET VAR diye bağırıyor. Olayın üstünden 2 ay geçmiş benim aklıma bile gelmez bu durum.

Size şöyle söyleyeyim BİPOLAR hastalar depresif dönem de olsun manide olsun karma dönemleri olsun yaptıkları davranışları hatalar olsun unutmazlar sadece zamanla ilaç takviyesi ile yumuşama yapar pişmanlık duyarlar yada hiç unutmazlar zihinde kalır ama bu kişiden kişiye değişir tabi Allah yardımcınız olsun cümlemizin inşallah siz bi psikiyatriye gidin kendisinin sorunlarını anlayamayabilir tam olarak ama siz anlatabilirsiniz psikiyatriye özel olsun devlet olsun fark etmez

yardimedin hanım merhaba

Eşinizde dürtü ve öfke kontrolü sorunu olduğu anlaşılıyor Bu patalojik tabloya bazı akut alevlenme durumları da eşlik etmiş. Eşiniz sizinle evlenmeden önce ailesi tarafından baskıcı ve fazla korumacı yetiştirildiyse bunun yansıması olabilir. Sinirlenip bağırıp çağırdığında sakin kalmaya gayret edin Çünkü (aynısını yaşadım) öfke patlamasında her şeyi yapabilir. Camı çerçeveyi indirip kendine bile zarar verebilir. Size tavsiyem ; aile ve evlilik terapistlerine gidiniz... İlaçlarını da düzenli kullanması konusunda destek ve teşvik yapınız. Arada ufak ödüllendirmeler vs. Her şeye rağmen sizi sevdiği anlaşılıyor. Aile büyüklerinin (sizinki veya onunki) ilişkinize müdahale etmesine müsade etmeyin. Kendi aranızda bir uyuma ulaşmanızı dilerim. Gelişme olursa yazarsınız. Şimdilik hoşçakalın

tapasya

Çok doktora gittim tek görüştüm tek görüştü beraber görüştük... İlaçları değişse bile aynı kaldı zaten çok da değişmedi onun iddia ettiği gibi, 2 sene önce başladı bu durum ve asla düzelmedi. Bundan sonra da düzelmez gibi geliyor bana. Boşanmada kararlı olmalı mıyım ne düşünüyorsunuz ?

perseküsyon
Çok teşekkür ederim beni anlayabilecek birileriyle konuşmaya çok ihtiyacım var çünkü klasik bir evlilik sorunu değil psikolojik rahatsızlıklar var arada.
Eşim yaptı mesela ona dedim ki "abim eşinin yemeklerini hep övüyor sen benimkileri övmüyorsun"
Aniden evi yerle bir etti bütün eşyalara zarar verdi kendisini odaya kilitledi. Şimdi ayrı yaşıyorum boşanma davası açtım. Yeniden denemeyi düşünmüyorum çünkü aile bireyleri evliliğimize karışmadığı halde geçmişte yaşıyor asla aşamıyor sürekli "kendimi şerefsiz gibi hissettirdiniz" diye hayıflanıyor kavga çıkarıyor. Bir kere de kavga ediyorduk kendimi tutamadım üzerine çok gittim ve bana sigara fırlattı. Yanık izi kaldı. Ayrılıyoruz evden gitmişim konuşmaya çağırıyor gidiyorum, sandalyeyi kaldırıyor yere atacak gibi yapıyor. Ben ondan zaten çok korkuyordum iyice korkmaya başladım. Her normal davranıştan bile kötülük çıkarıyor. İlaçlarına ve doktorlara çok güvenir ilaçlarını da hep düzenli kullandı (aynı saatte alır her gün), ama gelişme olmuyor. Ailesi de serbest yetiştirmiş ama ailesinde de bipolar var ne yazık ki. Kendisi bipolar değil sanırım ama düzelmiyor bir türlü.

Herşeyden önce arkadaşımızın dediği gibi aile terapisti iyi olabilir belkide ilaçları almadı siz aldı sandınız buda olabilir o yüzden sabır ve sevgi ile yaklaşın tabi size zarr verebileceğini düşünüyorsanız karar sizin çok geçmiş olsun..

Duygularını kontrol edemiyor ise zor bir durum hepimiz aynı sornları yaşıyoruz ama mücadelede veriyoruz çok zor bir durum dedğim gibi bir kadın olaraktan sizde bir kadın olaraktan korkmakta haklısınız ben bi BİPOLAR olsamda kadınım Bnde o yüzden size uygun gelen davranışı seçin.

internet üzerinden psikiyatri hastalarından teşhis beklemek bana doğru gelmiyor. biz zaten yasadıklarımızdan dolayı nereye baksak bir akıl hastalığı görme eğiliminde oluyoruz. yerinizde olsam eşinizi tatlı dille ikna edip önce bir psikologa sonrada gerekliyse onun yönlendirmesiyle psikiyatra giderdim

tapasya
İlaçlarını aldığından %100 eminim ilaçlarını 1 kez bile aksatmamıştır çok korkar aksatmaktan.. Onu çok sevdim ve senelerce çok emek verdim hastalığında da hep yanında oldum asla yadırgamadım hep destek oldum ve 2 senedir düzeleceksin atlatacağız desem de artık ben de bittim tükendim, kendim hastalanacağım bu gidişle.. Yardımınız için çok teşekkür ederim

bipolaren
Defalarca gittik şüphecilik paranoya vs. dediler tanı olarak ama son gidişlerimizde kimse açıkça teşhis söylemedi
Rexapin kullanıyor bir doktor abilify a yönlendirdi onun prospektüsünü okuyarak kendimce anlamlandırmaya çalıştım

benim söyleyebilecegim tek şey eşi için mücadeleden kaçmayan zorluklara göğüs geren bir insan olduğunuz .itiraf etmek gerekirse bir psikiyatri hastası olarak ben başka bir psikiyatri hastası için bu mücadeleyi verebileceğimi sanmıyorum . Allah size güç versin dilerim herşey yoluna girer

ben yazdıklarınızı baştan sona okudum ama gerçekten inanılması güç bır durum:)tamam eşiniz hasta olabilir tedavi olur ilaç alır vs,3gün 5gün katlanırsınız,idare edersiniz,bagırır kızar susarsınız,tamam hayatım,tamam canım dersiniz bunlar normal ama siz anlattıklarınıza göre hiç huzur bulamamışsınız,bu nasıl sabır anlamış degilim sanırım siz evliya olmalısınız?size hakaret annenize hakaret bunlar dayanılmaz şeyler,içinde şiddette var,kabul edilebilir durum degil yani,allah yardımcınız olsun,boşanırsınız yada boşanmazsınız bilemem,bunun kararını siz vereceksiniz ama sakın çocuk filan düşünmeyin bence,bari çocuga yazık olmasın.

hakan06

Zamanında annem eşimi istemediği için sustum haklı dedim sonuçta istenmeyen damat durumundaydı çok şey duydu sustu dedim... Ama evlendik herkesin çenesini kapattım kimse eşime laf etmezken bile yine huzursuzluklar, bu defa onun annesi benle uğraşmaya başladı, eşim "eskiden çok alttan aldım çok sustum şimdi siz susacaksınız" deyip durdu, hayatı bana zindan etti. Çocuk zaten düşünmedim hiç, cinsel yaşamımız da yok... Ona hiç kıyamadım bırakıp gidemedim ama sanırım artık yapmak mecburiyetindeyim.

hastaysa bile bu insan her zaman hasta degilya.
ona anlayisli olucam diye kendinize sayginizi kaybedeceksiniz.
birak anasina babasina saskin seyide bosan.
yarin birgun birde cocuk yaparsaniz cocugada sana da yazik.
bosver, kendine bak. hayatini yeniden sekillendir.
hayat kisa. bir insan icin kendine yazik etme.

Terapiye gidelim diyor çift terapisine. Bu noktadan sonra işe yarar mı bilmiyorum.

sen bu kadar odun verirsen tabi iteleyecek bahaneleri.
adam 8 yillik emegi silerek hergun seni uzuyorken, aileni umaci gormekten vazgecmezken...
terapi ne ise yaricak. cocuk yokken kes birak. koptugu yerde kalsin.
yarinler senin. hayat devam ediyor...

Terapiye gidelim diyor çift terapisine. Bu noktadan sonra işe yarar mı bilmiyorum.

bence denemeye değer..
bende hep aklın üstünlüğünü ve asaletini savunmuş ve inanmışımdır. (Aşk , severek evlenmek felan benim için çok fazla birşey ifade etmiyor neredeyse mesela)
ancak kararı siz vermişsiniz ve yine siz vereceksiniz. Diğer insanlar ve bizler bireyin kendini ilgilendiren kararlara saygı duymalıyız.

birçok şey vardıda söyleyeceğim bunu da yazmayayım yazmayayım dedim ama not düştüm.

terapiye qidelim demesi çok iyi ...belki size karşı yanlış tutumlarını düzeltmesine neden olabilir ....😌

yardimedin

İyileşme ve uzlaşı açısından önemli bir adım olmuş. Bence de işinize yarar

perseküsyon

Ama çok psikiyatristlere gittik eşimde ilaç kullanmasına rağmen düzelme olmadı aileme olan takıntısı geçmedi. umutsuzum. zaman kaybedecekmişim gibi geliyor.

yardimedin

elimde faydalı olabileceğine inandığım ve söyleyebileceğim tek kırık dökük son not:

"öfkeli iseniz karar vermeyin o esnada. Biraz bekleyin, öfke geçsin sonra sakin kafayla düşünüp kendiniz karar veriniz."

Allah yardımcımız olsun.

Allaha emanet olunuz.

oyle birine omur boyu alttan alarak melaikemisinizki. sonucta hepimiz insaniz. en bas kendi geleceginizi goz onune getirin.
cekilirmi boyle biri hayat boyu.
yillar gecince gencliginize yanarsiniz...

Bu sitede doktor yokki. Yanlış yerde çözüm arıyorsun.

Sizde ailenizle olan iletisiminizde onu devre dışı bırakın mümkünse belli bir süre gorusturmeyin o zaman bir takip süresi başlatın ve ne gibi değişimler olucak gözlemleyin mesela hiç kendi aileniz ile konuşmayın o açsa da siz kapatın vede birazda siz kendinizle bas başa kalın acaba benimde yanlışım var mi diye sorgulayın iyi aksamlar

ailemle zaten görüşmüyordu ki, kırk yılda bir belki acrl79 onun derdi geçmişte yaşadığı şeyler.

eşim her şeyi ima zannediyor, esas sıkıntı bu. mesela birisi bir şey söylese konu alakasız bile olsa, ben eşime laf sokulmadığından %10000 emin de olsam eşim kendisine ima yapıldı, laf sokuldu sanıyor, kinleniyor, unutmuyor, senelerce aynı şeyleri söyleyip duruyor.
mesela barışma aşamasına geldik iki gün önce, güzelce oturduk konuştuk dedim ki şu doktora gidilecek, çift terapisine gidilecek. tamam dedi her şey iyi gidecek gibiydi, ertesi gün kart ekstresi geldi diye sinirlendi, ben bu kadar çalışıyorum ailemden para alınmasına izin vermem diye yükseldi. yine sinirlenip rest çektim şimdi yine özürler diliyor. anlayamıyorum.
perseküsyon Paranoya

fluo
Ben eşimle aynı duyguları yaşayan -özellikle perseküsyon duygusu- insanlardan fikir almak istemiştim, elbette çare olmaz biliyorum ama onu anlamaya çabalıyorum.

Bir uzmana danışın mutlaka. Bunu yaparkende ilk başta çift terapisi almanız gerek mümkünse psikolog yada psikiyatr sizi ayrı ayrı değerlendirmeli ilk başlarda. Özellikle eşinizi daha sıkı tedbirlerden geçirmeli gibi duruyor durum. Mesela akşam uyurken diş gıcırdatmalar olsun veya normal zamanlarda bu gıcırdatmalar eşinizde öfke kontrolünün olmadığının göstergesi olabilir. 8 yıllık emek az değildir. Sürekli hakaret belli bir süre sonrasında kendini maalesef fiziksel şiddete çevirebilir. Belkide aylarca bu terapilere gitmeniz gerekecek belkide eşinizin yıllarca bizim gibi ilaç kullanması gerekecek. Ama size şu kadarını söyleyebilirim size önem veren yuvasının dağılmaması için her şeyi yapar. Gelen faturalardan vs den dert yanmaz. Hepimiz zor dönemler yaşıyoruz. Herkesin ödemeleri var. Mesela sizde ilişkiniz devam ederse bundan sonraki süreçte eve katkı yapacak ufak tefek işler yapabilirsiniz. İçtiğiniz çayda veya kahvede huzur yoksa maalesef sizin terapi almanız gerek. Emin olun bunu yaşayan ne ilk ne de son insan sizsiniz. Biraz cesaret belkide ailelerin yüzleşmesi hataların cesurca söylenmesi ama başa kakılmadan birbirlerinizden özürler dileyerek olacaktır. Bunu doktorların huzurunda da yapabilirsiniz. Hiçbir insan doğuştan kötü olarak doğmaz bunu unutmayın. İllaki yaşadığı aileye de bağlamayın. Mesela ben 31 yaşında evlendim ve maalesef bu sürenin 25 yılı kavgalı hemde en uç noktalarda kavgalı geçti ailemle. Ama dediğim gibi sindirebilmesini başarabildiğime inanıyorum. Kendi ailesine olan öfkesini sizden ve ailenizden de çıkarıyor olabilir. Ve maalesef bunun için de ayrıca terapi alması gerekiyor. Farklı hobiler edinsin bu zamanlarda kendine kitap gibi sinema gibi müzikler gibi ama öyle arabesk tarzı değil az hareketli müzikler. Tabiatla ilgilensin. Ve eğer gerçekten devam etmek istiyorsanız bu yola ona bu tedaviye başlamadan önce sımsıkı sarılın ve ona sevginizi gösterin. Ondan sonra başlayın terapiye. Gerisi bir şekilde gelecektir. Ama tam olarak bitirdiyseniz ve o gücü kendinizde görmüyorsanız da çare burada değil. Yaşadığınız 8-10 yıl arası süreyi değerlendirmek amacıyla bu sefer de sizin terapi almanız gerekecek. Maalesef çok zor bir durum yaşadığınız. Tüm saygılarımla.

Üst Alt