Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin psikolojik sorunları olmaya başladı. Ne yapmam gerektiğine dair öneri..?

yardimedin

Şizofren bir insandaki hezeyan ve paranoya fikirleri HİÇBİR ZAMAN silinemez. Ama bunlara bağlı ortaya çıkan saldırganlık,sözlü şiddet ve kırıp-dökme gibi davranışlar kontrol altına alınıp belli bir seviyede tutulabilir. Mesela Ayda 1 defa yapılan öfke kontrolünde etkili depo iğneler (clopixol vs.) var. Bence sizin bu türden çözüm seçeneklerini denemeniz lazım Eşiniz özellikle ilaç kullanma konusunda direniyorsa.. Daha önce yazdığım aile-çift terapisi seçeneğini de mutlaka uygulayın. Eşiniz paranoyak çıkarımlar yaptığında onun gibi düşünmeye çalışın "Evet, haklısın, doğru diyorsun" gibi onaylama cümlelerini sıkça kullanın. O zaman sakinleşir ve uzlaşıya daha yatkın hale gelir...

öncelikle geçmiş olsun. Bipolar bozukluk zor bir hastaliktır. yıllarca ilaç kullansanız bile etkileri devam eder. Eşinizin hastalığı ne boyutta olduğu ve tam teşhis önemli .

Geçmiş olsun..

Hastalık boyutuna ulaşmış vakaların doktorlar tarafından tedavi edilmeleri gerektiğini düşünüyorum.
Doktor kişilerin ilaç başladığı bir hastaya Psikologların bir faydası olmayacağını söyleyebilirim. Psikologlar doktorların tedavilerine yardımcı olarak terapi verebilirler.

Burada doktorda çok... her türlü hastalığı yakıştırmışlar bunlar yanlış. Bu yanlışa sizin ortak olmamanız lazım bir arkadaşın da söylediği bigi buradaki psikiyatri hastalarından bir tanı tedavi ilaç ismi bir medet ummanın yanlış olduğunu bende ilave etmek isterim. Nerden bilsin ne olduğunu ama sallamaya gelince şu hastalıkta olabilir bu hastalıkta olabilir diye işkembeden sallıyorlar.

Siz perseküsyon halüsinasyon vb kavramları biliyorsunuz ve eşim şöyle dedi bunu yaptı bunlar hastalıktan mı demişsiniz. Bu üzerinde düşünülmesi gereken bir durum. Konuyla ilgili yorumumu saklı tutuyorum.

Olaylara Psikologların gözüyle baktığınızı da düşünüyorum. Buda yanlış. Hastalık boyutuna ulaşmışsa Doktorlarla görüşün mutlaka.

Antipsikotik ilaçların etki etmediğini söylemişsiniz. Olabilir farklı bir tedavi başlanır ilaç değiştirilir uygun doz ayarlanır eşiniz stabil hayata devam eder. İlaçlar etki etmedi diye Psikiyatrik tedaviden vazgeçmenin ne gereği varki.

Eşinizin size kötü davranması size hakaret küfür etmesi şunu şöyle demesi bigi şeyler teşhis için kullanılan veriler değildir. Teşhis ve tedavinin kendi yöntemleri vardır. Onlarca doktora gitmiş olduğunuz halde Teşhis aşamasını geçememişsiniz veya siz doktorlara belki güvenmek istemediniz. Sanki böyle anlıyorum.

Atak olayına gelince birsürü kişi atak geçirdim diye burada konu açıyor post atıyor. Bi durumla karşılaşınca bunu atak zannediyorlar. Ortalıkta böyle bir sürü kişi var. Saçma salak yazıyorlar. Oda yanlış.

Psikiyatri ve psikolojiyle ilgili çok sayıda makale konu post internet ortamında çöplük halinde bulunmaktadır ve internet ortamını kirletmişlerdir. Doğru bilgiye buralarda ulaşmanız imkan dahilinde değildir. Bundan vazgeçin diyorum çünkü hastalık sağlık konularındaki yazıları makaleci kişiler yazıyor. Parasıyla yalan yanlış bilgiler konuyu anlaşılmaz hale getirmiştir.

Konuya genel olarak yorum yaptım... Geçmiş olsun...

Çok uzun yazmışsınız, özet şeklinde atlamalarla okudum. Bu okuduklarıma istinaden yorum yapmak istiyorum.
siz kimseyi değiştiremezsiniz,bu çabalarınızın karşılığında değişen siz olacaksınız. hem ruhen, hem bedenen.
Evlenmeden önceki halini görmüş birisiniz, sevginin üstesinden gelemeyecek durumları sadece göz ardı etmişsiniz.
bu durumları yaşayan birileri mutlaka vardır. fakat bu durumların oluşmasına neden olan çevresel koşulların, herkeste aynı etkiyi gösterme amacı olamaz. tavsiyeler de, hastalık yakıştırmaları da yanlış yol izlemenize neden olur. biraz her şeyden, herkesten uzaklaşıp birbirinizi anlayacak konuşabileceğiniz alanlara yönelin. ilaçlarını düzenli olarak almasına yardımcı olun. evlilik terapistinden önce psikolojik olarak destek almasını sağlayın.

yardimedin
bende hepsini okudum da bişey dikkatimi çekti. Eşimle iletişimimiz zayıf dediniz banada aşırı zayıfmış gibi geldi. Yani şöyle ki eşin aileni birşeyle yargıladığında sende gözlerine bakarak , hayır canım öyle bişey yok senide ailenide seviyolar diyemiyo musun mesela?
Her kaynana kayınpeder damadını bağrına basıcak diye bişey yok zaten kimileri mesafeli olabilir normal şeyler bunlar. Eşin ailenden şüphelenmiş işte bakışlarından hareketlerinden vücut dilinden. Ve kendi kafasından senaryolar yazmış. Bu tam olarak paranoya sayılmaz psikoz değil yani.
Bence önemli olan ortada bir problem varsa 2 birey olarak sizin bunu aile içinde çözmenizdi onu yapamışsınız.
Birde ortada bi aşı mevzusu var işte arkadaşım bana aşı yaptı falan diyomuş işte bu psikoz olabilir. Ama senide kandırmış olabilir ilgi çekmek için vs.
Eşinin yanında bikaç gün dursam herşeyi anlarımda işte bu kadar hikayeyle belli değil yani hiçbişey. Geçmiş olsun. Eşinden düzelmesini ve artık sana iyi davranmasını problem çıkarmamasını aksine problem çıksa bile ben senin yanındayım demesini iste. Zor ama eğer yapamıyosa Boşan gitsin ailenle sorunu varsa sana yansıtmasın adam olsun.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın konuyu açan arkadaşım forma girmedim bir kaç gündür zaten şöyle birşey biz sdece kendi hastalık ile ilgili bilgi verdik acaba aynı durumlar semptomlar var mı diye tabikide kimse doktor değil ve bunu ancak alanında uzman hekim bilebilir kardeşim dediğim gibi bir kadın olarak zor bir süreç Bnde bir hasta olaraktan söylüyorum Allah yardımcınız olsun sabır ve zaman isteyen bir süreç bu.. En iyi en doğru kararı kendin vereceksin zaten bunca zaman pes etmemiş ve sabır etmişsiniz toplumda deli gözüyle bakılsakta insanız bizde siz ailede bu problem ile karşılaştınız iş yerimde banada aynı damga vuruldu ve nazikçe kovulan biri olaraktan söylüyorum lütfen kimse alınmasın dedğim gibi aynı gemideyiz ama bir kadın olaraktan korkuyor ve tedirgin olmakta haklısınız bol bol dua edin aile terapisti olabilir yada dedğim gibi haplar hafif veya içimiyordur içsede gerçek şu ki o düşünceler beyinde hep...

Maalesef sorunun kökenine inilmeden hiçbir şeyi açıklığa kavuşturamazsınız. Burada bazı arkadaşlar siz doktor musunuz ki karışıyorsunuz gibisinden ifadeler kullanmış veya buna benzer tutumlar içerisine girmiş. Evet internet ortamında hastalık araştırılmaz burası kesin. Lakin burada bir ton hayat tecrübesi olan kişiler var. Burası insanların derdine, problemine az da olsa çare olamayacaksa neden var diye sormak gerek? Gerçeğin farkında olmak gerek. Sizin yaşadığınız duruma öfke kontrol kaybı, sinir krizi, mizaç veya kişilik bozukluğu ne derseniz diyin mutlaka işi uzmanına danışın ve bu danışma belkide aylar belkide yıllar boyunca sürecek. Sonuçta buradaki hiçkimse sizin yaşantınızı bilemez. Sevmek, sevilmek bunlar mükemmel şeyler lakin bahsettiğim gibi içtiğiniz çayda, kahvede huzur bulamıyorsanız, derin yaralarınız varsa bunların çaresi maalesef burada değil. Belkide sizin zannettiğinizden çok daha farklı bir durum var, belkide herhangi bir şey yok. Belkide sizin burada anlattığınızın daha fazlasını eşiniz yaşıyor kendi iç dünyasında. Ama şunu biliyorum sevgi uğruna bir şeyleri göze alan kişi o sevgi uğruna birçok şeye de tahammül eder. Tabiki şiddete, aldatmaya ve bunun gibi kötü şeylere boyun eğin demiyorum. Ama eğer ki ayrılıkta net değilseniz. Çabalayın derim. Bataklık kurutulduğunda üstünde çiçekler açar. Saygılarımı sunuyorum.

Merhaba, topluca cevap yazmak istedim. Uzun olabilir ama eğer konuyla ilgiliyseniz ve mesajı okursanız çok mutlu olurum.
deep_blue85 eşim 5 yıldır ilaç kullanıyor zaten.. rexapin ve duxet kullanıyordu, sonra değiştirmek istedi bir doktor abilify ve zestat ile. cumartesi 5 senelik doktoruyla görüşeceğiz o ne diyecek merak ediyorum. ailemle yüzleştiği, ailemin ondan özürler dilediği de oldu (çoğu konuda hatalı değillerdi bile), ama eşim şu "hatalı değillerdi bile" lafını okuyunca bile bağırıp çağırıp sinirlenmeye başlayabiliyor. asla gerçekleri görmüyor, yüzsüz bir zihniyetle "bana tahammül edeceksiniz! ben unutmam! ben affetmem" diye bağırıp duruyor.
perseküsyon eşime hiçbir zaman "şizofreni" tanısı koymadılar, paranoya demiş doktoru. cumartesi günü randevumuz var, doktora bunları açıkça soracağım. benim eşimin tanısı nedir? bu aşırı alınganlık hali düzelir mi? diye. eşim ilaç kullanmaya asla direnmiyor, öfke kontrolü konusunda da, ben öfkesini kontrol etmesinden ziyade böyle salak saçma şeylerden alınmasın istiyorum. onu da düşünüyorum. biz boşansak yarın öbür gün başka şeyden alınacak, belki iş hayatı mahvolacak, belki daha zor şeyler gelecek başına.
noz88b bipolar tanısı da almadı, paranoya dediler sadece. "bende paranoid kişilik bozukluğu yok şüphecilik var" diyor mesela. bence öyle değil ama. okuduğum her şeye birebir uyuyor eşim, paranoid kişilik bozukluğunda.
zaferim34 ilaç tedavi önerisi istemiyorum aslında, paranoid düşünceleri ilaçlar yok ediyor mu, düzgün düşünmeye başlayabiliyor mu hasta? yoksa bunları düşünmeye devam ettiği halde sadece tepkisiz mi kalıyor? bunu anlamaya, onun gibi hisseden insanlarla haberleşmeye çalışıyorum ki onu anlayabileyim. ilaç tedavisinden vazgeçme-vazgeçirme gibi bir niyetim asla yok, eşim ilaçlarını kullanmaya başladığı ilk 2 sene harika biriydi ama 20 gün askerde kullanamadıktan sonra tuhaflaştı ve bir daha asla düzelmedi. takıldığı şeyleri size anlatsam gerçekten garip şeyler olduklarını anlayabilirsiniz. mantıklı görünen, ama aşırı düzeyde alıngan, asla ikna edilmesi de mümkün olmayan takıntıları oluyor.
chesterrr eşimle konuşmaya çekinir halde olduğum için iletişimimiz çok zayıf. zaten eşim pek konuşkan biri değil. işten gelir yemek yer çay içer uyur. çok gündelik, sıradan konuşmalarımız olur. oturup bir şeyi derin şekilde konuşmak istesem, bir şeyden rahatsız olsam konu mutlaka onun bana bağırıp çağırdığı ve üstünlük tasladığı saçma bir duruma evriliyor. asla derinlikli konuşmalar yapamıyoruz. ailemden hoşlanmaması psikoz değil farkındayım ama çok saçma şeylerden alınıp bunlardan tetiklenmesi psikoz değil mi? mesela "burada husumet var! demiştim husumet diye bağırmıştım sana! kan dökülecek o kan benim olacak demiştim!" falan diye bağırıyor. yani cia ajanı değiliz altı üstü kaynana muhabbetleri. "her şeyi anlarım" demişsiniz ya ben aslında sizle konuşmayı çok isterim. bazı tartışmalar esnasında ses kaydı almıştım (eşimin haberi var), onları dinleseniz belki anlarsınız durumunu diye umutlandım. telegramınız varsa konuşmak isterim, biliyorsunuz telegramdan görüşünce telefon numaranızı öğrenmiyorum, sadece kullanıcı adı öğreniliyor.
tapasya ne eşime ne de başka psikiyatri hastalarına asla deli gözüyle bakmam. herkesin duygularını anlamaya çalışır, irdelerim hele ki eşim için bunu yapmayı çok isterim. bu yüzden sizlerle iletişime geçmek istedim, çünkü dediğiniz gibi çok ama çok zor. eşimin annesinde, babasında, amcasında bipolar var. ama kendisine hiç bipolar demediler. paranoya dediler sadece. bilmiyorum ki ne yapsam, konuşurken diken üstünde olmak neyden alınacak diye düşünerek yaşamak imkansız bir şey.

herkese not:eşimde inanılmaz bir affetmeme, kin, düşmanlık durumu var. yani mesela ona "bana neden böyle yapıyorsun hiç mi için acımıyor" desem, "siz bana acıdınız mı?" diyor. bu sorusunun sebebi de kaynanasının kendisinden hoşlanmaması, ben ona çok para harcadığım için gıcık olması falan. neymiş annem ona senelerce "iş okul askerlik" demiş. hangi kız annesi bunu demez? oysa ben onu okuttum, askerliğini yaptırdım, işine soktum, düğünümüzü yaptım, annesini tedavi ettirdim, ona hep sevgi gösterdim. elbette kötü zamanlarımız oldu ama maddi manevi desteğimi üzerinden hiç çekmedim. bunları unutup "bana siz acıdınız mı" demesi bana yüzsüzce geliyor. normal insan davranışı değil bu.

Merhaba . yardımedin hanım eşinizin de bu forumu takip ettiğini belirtmişsiniz.belki o da bir çözüm arıyordur kendi içinde. bence bundan sonra birlikte oturarak bir karar alip geleceğinize bir yön vermeniz en sağlıklısı olacaktır

yardimedin yok sizin için demedim bn o olayı. Dedğim gibi en iyi kararı siz vereceksiniz bir kadın olaraktan korkmakta haklısınız kesinlikle bn ne kadar hasta olsamda bir bayanım seni anlıyorum kardeş lütfen sana en uygun olanı yap

eşinizin tanısı paranoid psikoz diger adı delüzyonel bozukluk ilaç kullanmadanda normal insan gibi davrana bilir şizofreni bambaşka bir yelpaze agir bişey

merhaba yardimedin öncelikle çok geçmiş olsun. ben bi noktaya takıldım. eşiniz askere gitmeden önce ilaç kullanarak gayet iyi olduğu halde askerlik dönüşünde bambaşka biri haline bürünmüş. askerden döner dönmez askere gitmeden kullandığı ilaçlarına başladığı halde düzelme olmadı mı yoksa ilaçlara askerlik dönüşü hemen değil de bir süre sonra mı başladı ya da değişik ilaçlar mı kullandı? ilaç kullandığından emin misiniz? çünkü bazı hastalar ilaç kullanmasına gerek olmadığını düşünerek mış gibi yaparlar. ve madde kullanımı devam ediyor olabilir mi? şüphecilik abartılı özgüven hırçınlık ve özellikle aile hikayesinin pozitif olması bipolar belirtileri olabilir. çok para harcamaması hastalığı ekarte ettirmez. tıpta hastalık yoktur hasta vardır. çok ve hızlı konuşma konuşurken daldan dala atlama gece uykularının azalması az uyumasına rağmen enerjik ve coşkulu hissetmesi olur mu hiç

yardimedin Merhabalar yazdıklarınızı okudum öncelikle umarım ferah yolu bulursunuz. Bence burada bu durumu yorumlamak çok sağlıklı olmaz sizin için çünkü zaten acabalarınız var eşinizle ilgili bazı şeyeleri netleştirememişsiniz kafanızda. Uzmanların dediğine güvenin bence yada daha nitelikli bir uzmana eşinizle birlikte tekrar gidin. Burada ki sorun hem eşinizin psikolojik,ruhsal sıkıntısı hemde evliliğinizle ilgili bir takım hususuzlar. Bu yüzden ciddi bir şekilde bir uzmana anlatın hatta eşinizle birlşikte yapmaya çalışın. Sevgiler.

bburakk öncelikle konumu detaylıca okumuşsunuz ilginize emeğinize sonsuz teşekkürler. eşimin ilaçlarını kullandığından eminim, dışarıda olsak "ilaç saatim" diye eve döner ilacını içer her gün yanımda 1 litre suyla içtiğini gözlerimle görürüm. ilaç kullanmaya karşı durma durumu asla yoktur doktorlara güvenir takıntılı şekilde güvenir hatta. eşim askerde 20 gün ilaçlarını kullanmadı. gitmeden önce doktoruna azaltmak istediğini bırakmak istediğini söylemişti. çok hızlı şekile azaltarak (2 hafta gibi sürede) askere kullanmadan gitti. askerden dönünce de azaltılmış kullanıyordu ama berbat biri olarak döndüğü için doktora gittik ve hemen yeniden başladı. madde kullanımı olmadığından da %100 eminim sadece çok sigara içer. 4 yıldır madde kullanımı kesinlikle yok. "şüphecilik abartılı özgüven hırçınlık" bu yazdıklarınız birebir uyuyor eşime. abartılmış adalet duygusu. intikam hisleri. düşmanlık. affetmeme. mağdur olmasa bile mağduriyet yaratıp saldırganlaşma.
eşim sinirli değilse normal konuşur hatta mayışıktır. ama sinirlenirse (ki bunu sağlamak inanılmaz kolaydır, ben sinirlendirmemek için ip üstünde yaşıyorum 2 yıldır) inanılmaz bağırarak, ezici, aşağılayıcı ve hızlı hızlı konuşur. sizi bastırır, konuşmanızı engeller. söylediğiniz her şeye itiraz eder. sağlıklı iletişim imkansızlaşır. konuşurken daldan dala da atlar. hiçbir zaman enerjik ve coşkulu değildir (kavga ederken sinirliyken hariç), uykusuna çok düşkündür uyuyamama ya da az uyuma durumu asla yaşamaz. çok uyur. iş yoksa akşam 11 de yatar ertesi gün 12-1 de uyanır mesela.

dün beni çiçekle gelip aldı yemeğe götürdü. söylediğim her şeyi dikkatle dinledi, sinirlenmedi ya da bana göstermedi, normalde "ulan öyle şey olur mu" diye bağırarak beni susturacağı şeyleri sakince dinledi. eve dönmem için mi yapıyor bilmiyorum ama kendimi lafım kesilmeden, ezilmeden anlatmayı özlemişim. onu sevmeme imkan sağlamıyor çok uzun zamandır. düşman gibiyiz. ama bugün de ekonomik güçlüklerimizle ilgili endişelerini anlatıyor sürekli. sürekli endişe halinde, ekonomi ekonomi ekonomi. halbuki biz ne haldeyiz. aramız düzelse bunları el ele çözebiliriz. ben şu an eşimden herhangi bir konuyu konuşmaya çekindiğim korktuğum için ekonomi konusunu da gerçek fikirlerimi anlatarak konuşamıyorum. kavga çıkacak endişesi her şeyimin önüne geçiyor. çok sinirli bir insan en ufak anlayışı olmuyor. çok zorlanıyorum.

BİPOLARı yaşatan biri olarak söylüyorum size belki farklı gelebilir ama BİPOLAR hasta deli gibi para harcar kardeşim

Zaten çok hızlı konuşan daldan dala atlama aşırı enerjik olduğu için para harcar durmadan kardeşim

Çok gecmis olsun oncelikle gercekten üzücü ve zor bir donem olmali sizin için. Ben şunu merak ettim bende eşimde okuyoruz demissiniz forumda paylasilan konular. Bu yazdiklarinizi okuması sorun teskil etmez mi ?

sunnshine

Hayır kendisine linki gönderdim buradaki konuları iyi takip ettiği için kim nasıldır bilir, düşüncelerinizi merak eder okur. Kendisine buradan da selamlar biz barışsak da boşansak da inşallah iyileşir :)
Eşim böyle bir şeye kızmaz ama mesela o beni aradığında aşırı gerilirim. Marketteysem bunu söylememeye çalışırım çünkü bundan ötürü sinirlenip bir şeylerden kavga çıkarabilir. Böyle garip bir durum işte. Yarın 2’de doktorla görüşmemiz var gelişmeleri yazacağım.

''Marketteysem bunu söylememeye çalışırım çünkü bundan ötürü sinirlenip bir şeylerden kavga çıkarabilir.''
Bu normal bir durum, buna bir insan neden sinirlensin ki?
Düşünceleri merak eden biri kendide konu açabilir,kendi düşüncelerini burada paylaşabilir. forumun amacı belli.
herşeye sinirlenen biri konu başlığı altında yapılan olumsuz eleştirilerede sinirlenebilir.
eşinize kendini ifade etme şansı vermelisiniz.

Allah ikinizinde yardimcisi olsun. Umarim herşey yoluna girer. Hayata sadece bir kez geliyoruz neden daha güzel yasamayalim ki? Kendinize zehir edeceginize bu hayati guzellestirin mutlu yaşayın mutlu bitirin .

Nurtan

Mesela markete annemle gittiysem "her şeyi annenle yapıyorsun" diye kavga çıkarıp saldırmasından korkarım. Peynir hava almıştır kenarı azıcık kurumuştur (iki dilim) "sen bana bakamıyorsun" diye bağırır çağırır. Bunu ben evi terk etmişken barışmak üzere konuşmaya eve geldiğimde yapar üstelik. Sandalyeleri kaldırır fırlatmak için. Herhangi bir konuda eğer konu tatsız bir konuysa konuşursam "ben işten geldim bunu nasıl konuşursun", "ilacımı içmedim çayımı içmedim nasıl bu konudan bahsedersin" gibi konuşup bağırır çağırır terör estirir. Normal değil.

yardımedin hanfendi bence hiç mesajlaşmaya gerek yok tek mesajda size bütün tecrübelerimi aktarayım ben.
Konuyu açış amacınız eşim psikoz mu değil mi.Yoksa kötü bir insan mı bana bunları yapıyor. Boşansam mı diye açtınız anladığım kadarıyla...
Bana psikoz değil gibi geldi büyük ihtimalle çünkü konu sadece aileniz. Yani ailen peşime adam takmış falan dese o zmn psikoz diycem.Ama bana daha çok eşiniz biraz depresyonda ve size yansıtıyomuş gibi geldi.
Eşiniz psikoz olsada olmasada yola devam edicek misin ona destek olucak mısın mesela ? Hiç taşınmayı düşündün mü yani mesela bi 5sene başka şehire taşının bak bakalım halâ eşin aileni problem yapıyor mu ? yani ona 5 sene deme bile daimi burda yaşıycaz de ama düzelirse geri gitmeyi istersin. Bu seferde ailenle konuşma falan diycek mi mesela ? veya başka problemler mi bulucak. Yani boşanma aşamasına gelene kadar çok yol var. 1- taşınmak 2- ara vermek. Bir sene falan ara ver bakalım burnu sürtsün yine aynı davranışlarda bulunucakmı.
Birde şu var doktora kendi isteğiyle gidiyo yani bu kişi gerçekten hasta olabilir. Depresyonda anksiyete falan olabilir.
Şunuda çok iyi bil eğer bir insanın biraz ruhsal problemleri varsa bunu mutlaka karşısındakine yansıtır.
Taşınmayı veya ara vermeyi bi düşün. Eğer sana bilerek kötü davranıyosa ve hiç pişman olmuyosa zamanda çözüm olmuyosa o zaman boşanırsın yapçak bişey yok bulsun kendisine bağırmaya birini.

yardimedin

Hanımefendi anlattıklarınız doğrultusunda yazıyorum. Karşı tarafı dinlemediğim için sizin anlattıklarınızla ilgili yüzeysel görüşlerimi paylaşmak istiyorum. İlaç kullanıyor ve sinirlilik saldırganlık devam ediyorsa, ilacın etki etmediğini söylemek mümkün sanıyorum. Takibi yapılmıyor mu? eşinizin. Doktor sormuyor mu? gibi basit sorular geldi aklıma...

Yani şu var Doktor kişiler teşhis aşamasında ortak kriterlere göre karar verirler. Teşhis koyarken hata olmasın diye bunlar standarte edilmiştir. Psikiyatrideki hastalıkların kimisi yıllardır kimisi yüzyıllardır ismen biliniyor. Tedavi tarafı ise 50 yıllık bir geçmişe sahip. Henüz çok yeni. Önemli tarafıda burası zaten "hastanın iyileşmesi" ***

Kullandığı ilaçlar eğer sinirlilik saldırganlık belirtilerini ortadan kaldırmıyorsa yeni bir tedavi başlatsın doktorunuz...

Üst Alt