Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski raporların geçerli olduğuna dair BİMER'den gelen cevap!?

bilmiyorum ablacığım ama benim bir tezim var,aciz insan aciz insanla uğraşır.aciz kurumlarda aciz,mazlum,gariban sesi soluğu çıkmayan güçsüzlerle uğraşıyorlar.aslında bizim elimizde çok büyük potansiyel güç varda biz kullanamıyoruz.bizi adam akıllı bir teşkilatlandırsalar olacak,ama bakıyorum engelliler derneği olarak faliyete başlamış bir yer kendisini bile idare edemiyor.sıkıntının %90 buradan geliyor...

Arkadaşlar hakem hastaneden rapor sonucum bu gün elime ulşatı. Fakat rapor %39 olarak geldi bu benim 3. raporum oldu. Şimdi ne yapmam gerek, bu konuda yardımcı olabilecek bilgi desteği verebilecek bir arkadaşımız varsa yol göstersin... 1. raporum %60 yıl 1999, 2. raporum %33 yıl 2010, 3. raporum %39 (hakem hastaneden) yıl 2011. Mahkeme yoluyla ilk raporumu geçerli hale getirebilirmiyim, eğer mahkemeye baş vuracaksam nasıl bir yol izlemem gerek???

O % 1 kadar taş düşsün kafalarına!

Bu raporu ne amaçla kullanacaksınız? Verilen raporlar bir kurum sevki ile gittiğiniz hastahanelerden mi verildi?

Çalışmıyordum o dönemde işsizdim (4 ay önce bir fabrikada bilgi işlem sorumlusu olarak işe başladım) özürlü aylığı almak için gittim mal müdürlüğüne. Elimde raporum olmasına ve itirazlarıma rağmen hastaneye sevkettiler. Hikayeyi biliyorsunuz bundan sonrasını yazmıştım konuyu açarken. Bir şeyi merak ediyorum %60 olan raporum 1999 tarihli ve iş ve işçi bulma kurumu sevkiyle almıştım. Acaba o raporum iş başvurularında hala geçerli midir. Yani elimdeki üç rapor da ne maksatla almışsam onun için geçerli ve bir birini etkilemeyecek şekilde mi? Bu arad yaklaşık 2 ay önce vergi indirimi için %60 olan raporumu yollamıştım Ankaraya onlar da kabul etmediler yeni rapor al dediler. Acaba buna hakları var mı mahkemeye mi başvurmam gerek? Eğer dava vs. açmam gerekiyorsa ve bunun da elime ulaştıktan sonra belli bir süresi varsa gecikmek istemiyorum, acil cevaplarsanız çok memnun olurum. Durumumu BİMER'e de yazdım oradan da cevap bekliyorum.

Şu bilgiyi de ekleyeyim, aslında şu anda benim o rapora ihtiyacım yok artık %90 da verselerdi maaş bağlanmazdı çalışmaya başladım ssk lı olarak. Ama o rapor diğer raporlarımı etkiliyor mu bilemiyorum. Dava açsam kazanılmış haklar statüsünde ilk aldığım % 60 raporumu onaylatabilirmiyim. Aslında sorulacak o kadar çok soru varki, mesaj yazmakla olacak iş değil :confused:

Eski tarihli raporla yeni hak elde edemezsiniz. Kurumlar ille de yakın tarihli rapor ister. Vergi indirimi için eski raporu kabul ettirebileni hiç görmedim. Mahkemeler de hastaneye sevk edip yeni rapor istetiyor...

Bence yeni rapor için şansınızı deneyin...

Sevgili Bülent bey, bende sağlık bakanlığına yeni atandım ve benim önceki yıllarda çalıştığım yerde aldığım tam teşekküllü devlet hastanesinden aldığım vergi indirim raporum var ve daha sonrada iş değiştim sene 2007 de işyerim defterdarlığa yazı yazarak rapor bilgilerimi içeren ve ücretlerimde faydalandırlmam gerektiğini belirten yazıyı işyerime gönderdi ve iş yeride işleme katmıştı bunu ve şimdi ise; sağlık bakanlığına atandım il müdürlüğüne sordum anlattım durumu yeni bir rapor çıkartmama gerek olmadığını söyledi sonra defterdarlığa sordum hatta sorguladı bilgisayardan raporumun kayıtlarında olduğunu ve kendilerine bir dilekçe ve çalıştığıma dair işyerimden bir belge getirmemin yeterli olacağını söylediler biz üst yazıyla bildirriz iş yerine dendi yani yeni bir rapora gerek olmadığını söylediler. ve şu kanunu sizlere hatırlatırım:
16.07.2006 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan “ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİĞ”in geçici 1 inci maddesine, “ …ç) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları, geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

Lütfen insanları bilgilendirirken biraz daha araştırmacı davranmanızı ve daha sağlıklı bilgi aktarmanızı önemle rica ederim. Şimdi siz beni bu sözümden ötürü yasaklayabilirsinizde ancak; saygı duyarım ben sadece bişeyler paylaşıyorum burada ve amacım asla polemik yaratmak değildir yanlış anlaşılmasın. SAYGILAR,

Birde arkadaşlar gelir idaresi başkanlının bir linkini veriyorum vergi indirim raporuyla alakalı lütfen bu 10 soruda ki başlıklara tıklayıp maddelerin içeriğini incelerseniz kesin bilgi sahibi olursunuz. özellikle iş yeri değiştiren ücretliler ne yapacak başlıklı sorunun içeriğini iyice inceleyiniz. link aşağıdadır.
::10 Soruda Sakatlık İndirimi::

Arkadaşlar merhaba,

Ayşe hanım sizin söylediğiniz iş değiştirme sonucu daha önce almış olduğunuz vergi indiriminin yeni iş yerinizde de devam ettirilmesi ile ilgili olmalı.

Oysa ki Bülent Bey'in belirttiği ve Fatih Bey gibi bir çoğumuzun de mağdur olduğu konu, vergi indirimi başvurusu yapmak için elinde daha önce alınmış bulunan "sürekli" ibareli rapor ile yapılan vergi indirimi başvurusunun kabul edilmemesi. Oranların düşürülmesi ile de yeni rapor almak istendiğinde ise çok düşük oranda rapor alınması gibi bir sorunun olması.

Bahsettiğiniz linkte GİB'in sayfasındaki şu başlık önemli;

"[FONT=tahoma]Başka amaçlarla alınmış raporlar sakatlık indiriminde de geçerli midir?[/FONT][FONT=tahoma][FONT=tahoma]
Sakatlık indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlamaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır."

"Diğer kurumların sevki ile alınan raporlar" derken muhtemelen İş-Kur sevkinden bahsediyor ki bu da önemli bir gelişme olur. En azından İş-Kur sevki ile alınan raporlar kabul görür. Ama tarih konusunda yine endişelerim var benim. Son yönetmelikten önce alınan raporlar da kabul görecek mi orası koca bir soru işareti.

Saygılarımla.[/FONT]

[/FONT]

Ayşe hanım, bilakis, bir hata düzeltildiğinde sadece teşekkür edebilirim.

Yalnız, iş sizin dediğiniz gibi değil...
1- Alıntıladığınız 2006 tarihli yönetmelik iptal edildi ve yerine 10 Aralık 2010'da yeni bir yönetmelik yayınalndı (bkz)
2- Ama alıntıladığınız maddenin önceki yönetmelikten bir farkı yok aslında (aksine bi adım dahi olsa daha lehimizde yeni madde de var). Yani sözüm ona o zaman da kazanılmış haklarımız korunuyordu, şimdi de. Ama ortada bir gerçek var, o zaman da kurumlar haklarımızı gasp ediyordu, şimdi de!
3- Bu sitede eski tarihli raporları kurumlar tarafından (özellikle maliye bakanlığı ve sgk tarafından) kabul edilmeyen ve tüm itirazlarına rağmen mağduriyeti giderilmeyen binlerce insan var.
4- Hatta, alıntıladığınız kazanılmış hakkı düzenleyen maddeye istinaden maliyeye dava açan bir çok üyemiz de oldu. Peki mahkeme ne yaptı? "Eski rapor olmaz, git yeni rapor al gel" diye yasa dinlemezliği sürdürdü.
5- Son olarak, geçen aylarda yönetmeliğin başka bir maddesine (15. madde) istinaden bir arkadaşımız dava açtı ve kazandı. Ama o da geçmiş raporların geçerliliği ile ilgili değil, hastanenin verdiği raporların kabul edilmesi bağlamındaydı. Yani, bugün gidip %40 rapor alan birinin vergi indirim başvurusu eğer düşürülmüşse, bu arkadaşımız dava açıp hastaneden aldığı yeni raporun kabul edilmesini sağlayabiliyor: http://www.engelliler.biz/forum/sak...-verdigi-rapor-gecerlidir-mahkeme-karari.html

Sizin eski işyerinizde elde ettiğiniz sakatlık indirim hakkının yeni işinizde de geçerli sayılmasına gelince, bu uygulama zaten öyle... Çalışma yaşamının herhangi bir aşamasında defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmiş olan kişilerin bu hakkı tüm çalışma yaşamları boyunca geçerlidir.

Anlaştık mı? :)

Anlaştık Aslan abim benim. Seni seviyoruz Bülent abiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim.

Bu durumda işin özeti sumu oluyor kazanılmış haklara fazla guvenmemek gerekli. 3 ay önce bende %40 tum vücut fonksiyon kaybı sürekli özürlü raporu almıştım maliye %20 ye düşürdü şimdi mevzuat yenilendi benim raporumda geçmiş dönemden oldu ben maliyeye desemki kazanılmış haklarım var kabul edecekmi zannetmiyorum. Siz nedersiniz?

Hayırlı günler arkadaşlar ben foruma yeni katılıyorum bi sorum olacak ben tıp1 diabetim %40 sürekli raporum var.Rapor tarihim 17.12.2008 vergi indirimi için başvurmayı düşünüyorum rapor oranımı düşürürlermi şimdiden teşekkürler..

Yani 1999 ve sonrası için alınan rporlarımız geçerli dimi arkadaşım kafamızdaki soruları açıga çıkarmışşın ilğin için teşekkürler yolun açık olsun

fatihakyar;

öncelikle geçmiş olsun ve allah yardımcınız olsun adana numune hastahanesi rapor konusunda çok cimri umarım hakkınız olan raporu alırsınız bi çok arkadaşım numune hastahanesinden aldıkları rapola sıkıntı yaşadılar sen gibi başka hakem hastanelerdn tekrar rapor çıkartmak zorunda kaldılar inş sende karşılaşmassın böyle birşeyle

99 yılındaki raporun nerede geçerli olabileceğine dair kimse garanti veremez! Ben olsam kesinlikle yeni rapor almak için çaba sarf ederdim.

Kazanılmış haklarMADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

Mehmet kazanılmış haklarda rapor problemi yok kazandığın zaman iş biter.Sorun yeni kazanılcak hakta yeni rapor ve yeni hak isteyen yeni rapor almak zorunda milletin ne zoruna gidiyor anlamıyorum onca cefaya katlanılıyor telefonla arayıp randevu alıp yeni rapor çıkartmak neden zor geliyor insanlara hiç anlamıyorum sanki çok zahmetli iş kanunlar açık 14/01/2012 de yönetmelik değişti usule uygun rapor alınması şarttır yeni haklardan faydalanmak isteyenler...

Merhabalar,
Sn. OturanBoğa'nın da 14.01.2012 tarihli paylaşımında belirttiği üzere Özürlülük oranına ilişkin Yönetmelikteki değişikliğe gidilmiştir, ancak bu esasa dokanan bir değişklik değildir. Bu platformda okuduğum yazışmalarda genel itibariyle bu yönetmeliğin okunmadığı görüşüne vardım. Belki de metin hali sıkıcı gelmektedir bu yüzden elimden geldiğince kullanılabilecek önemli kısımlarını özetledim, sizlerle paylaşıyorum. Faydalı olması dileklerimle;
Ocak ayı içersinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması Ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yayınlandı. Söz konusu yönetmelik; özürlülerle ilgili derecelendirmelere, sınıflandırmalara ve tanımlamalara gereksinim duyulan alanlarda ortak bir uygulama geliştirmek ve uluslararası sınıflandırma ve ölçütlerin kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.
Yönetmelik’te;
- Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım veya rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi Özürlü,
-Özür oranı %50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişilerse ağır özürlü olarak tanımlanmıştır.
Özürlü Sağlık Kurulu Raporunun Doldurulmasında dikkat edilecek hususlar şunlardır;
1- poliklinik muayene tarihi, poliklinik kayıt numarası yazılmak suretiyle, bulgular ve teşhis ayrıntılı olarak yazılıp imza edilir.
2-Yapılan muayene, tetkik ve laboratuvar bulgularına dair bilgiler özürlü sağlık kurulu raporu formuna eklenir.
3-Özürlü sağlık kurulu, özürlü kişiyi bizzat görerek karar verir ve kişinin özür oranını belirler
4- Özre ilişkin klinik bulgular, radyolojik tetkikler ve laboratuvar bilgileri raporun ön yüzündeki ilgili bölüme özetlenerek yazılır
5- Özürlü sağlık kurulu raporları kurul üyelerince imzalanır, kaşelenir ve mühürlenir. 15 yaşından büyük kişiler için düzenlenen özürlü sağlık kurulu raporlarında, fotoğraf bulunması zorunludur.
6- Kişinin ya da kişiyi sevk eden kurumun talebi halinde, kişinin sağlığına etkisi dikkate alınarak çalıştırılamayacağı işlerin niteliği ile raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin yararlanmak istediği hak ve hizmetlere ilişkin talepleri belirtilir.
7- Raporun sonuç bölümünde yer alan “Ağır Özürlü” kısmında evet ya da hayır ifadesi yazılarak kişinin durumu belirtilir, bu bölüm hiçbir suretle boş bırakılmamalıdır.
8- Gerektiğinde birden fazla olmak üzere kişinin özür grubu da mutlaka işaretlenir, bu kısım da boş bırakılmamalıdır.
9- Kişinin özür durumunun zaman içinde değişme ihtimali olduğu ve hastalık bulgularının tam olarak görülemediği durumlarda kişinin mevcut durumu esas alınarak süreli rapor düzenlenecektir.
10- Özürlü sağlık kurulu raporlarının kişinin başvuru tarihinden itibaren en geç yirmi iş gününde tamamlanarak ilgiliye verilmesi esastır
Özürlü Sağlık Kurul Raporu’na itiraz mümkün; Özürlü, velisi/vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından rapora itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir. Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.
Birden Fazla Özrü Bulunanlarn Özür durumunun hesaplanması
1- Özür oranları ayrı ayrı tespit edilir.
2- Bu oranlar en yükseğinden başlanarak sıraya konulur.
3- En yüksek oran, özürlünün tüm vücut fonksiyonunun tamamını gösteren % 100'den çıkarılır.
4- Bu çıkarmada kalan miktar, sırada ikinci gelen özür oranı ile çarpılır. Çarpımın 100'e bölünmesinden çıkan rakam en yüksek özür oranına eklenir; böylece, birinci ve ikinci rahatsızlıkların özür oranı bulunmuş olur.
5- Özür ikiden fazla ise, birinci ve ikinci rahatsızlıkların özür oranı birinci sıraya ve üçüncü sıradaki özür oranı ise ikinci sıraya alınarak formül tekrarlanır.
6- 60 yaşın üzerindekilerde hesaplanan özürlülük oranına % 10 eklenerek kişinin özür oranı bulunur.

Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda raporun geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.
Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir. Özürlü sağlık kurulunca özür durumunun sürekli olmadığına karar verilmesi halinde de bu husus ilgili bölümde belirlenerek raporun geçerlilik süresi belirtilir. Zaman içinde değişebilen veya kontrolü gerektiren hastalıklar, hastanın önceki özürlü sağlık kurulu raporu da kurula sunularak, özürlü sağlık kurulunun belirleyeceği süre içinde yeniden görüşülür ve karara bağlanır. Sürekli/Süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.

Özürlü Sağlık Kurulu Raporu birden fazla tanzim olunabilir raporunuzu kaybederseniz üzülmeyin
Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir. Raporun bir nüshası, gerektiğinde belgelendirilmesi amacıyla raporu veren sağlık kurumunda saklanır. Raporların saklanma usul ve esasları; sağlık kurumlarının bağlı bulunduğu kurumların ilgili mevzuatına tabidir. Özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kurumları, özürlü sağlık kurulu raporlarına ait bilgileri Sağlık Bakanlığı veritabanına aktarır. Sağlık Bakanlığı, veritabanındaki bu bilgileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının belirlediği veri yapısında Ulusal Özürlüler Veritabanına aktarılmak üzere her ayın ilk haftası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına elektronik ortamda gönderir. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı bu bilgilerin Ulusal Özürlüler Veritabanına aktarılması amacıyla uygun servisler hazırlar.

Vergi İndiriminden yararlanabilirsiniz
Sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınacaktır.
Oran tespitiniz önceden yapılmış ve Sürekli rapora bağlanmışsa Yeniden Rapor almanız gerekmiyor
Özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez. Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

Merhaba, benim de şöyle bir sorunum var esasında sorunumun özeti şu linkte yeralıyor.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...-indirim-sureci-konusunda-guncel-bilgi-8.html

Kısaca özetlersem, Şişli Etfal hastanesinden 28.10.2011 tarihli olarak almış olduğum vergi indirim başvurusuna yönelik raporum, Merkez Sağlık Kurulundan raporumda bulgular yeterli yazılmadığı için karar verilemediği ,hastalığa dair bulgu ve tanıların tam ve ayrıntılı yazılması amacıyla hakem hastane Haydarpaşa Numune Hastanesine yönlendirilmeme karar verildi.Ancak bu hastanedeki benim doktorluğundan kuşku duyduğum ve insan da demek istemediğim bir zat bulgu ve tanıları detaylı yazmak yerine karaciğer siroz hastasına % 15 rapor düzenlemeye kalktı.Benim itirazlarım ve hocayla görüşmesi sonrasında ise gerek olmadığı halde benden cerrahi müdahalede gerekebilecek tetkikler yapmam talebinde bulundu.Ben yaptıracağı tetkiklere gerek olmadığını bende o bulguların olmadığını ancak cetvele göre o bulguların olmasına gerek olmadığını söylememe rağmen öncelerde % 15'i yazıp gönderme konusunda kararlı olan doktor raporu yazmamakta diretti.Bende o tetkikleri yapmak için o süreyi şuanda ayırma imkanım olmadığı için evraklarımı alıp hastaneden ayrıldım.

Benim sorum ise şu.Doktorun yaptırmak istediği tetkiklerin olmasının yada olmamasının cetvele göre bir esprisi yok.Çünkü benim zaten bulunan sadece biyopsi raporum karaciğerimde siroz olduğunu belgeliyor.Doktorun istediği testler ise benim hastalığımın ikinci evresinde olan belirtiler ki bende yoklar.zaten onlarında olması halinde benim alacağım oran %50 ile %95 arasında olmak zorunda.Ancak benim önceki raporum % 40 zaten ve fazlasını aramıyorum.

İş bu halde ben bu sürece dair ne yapabilirim? İstediği o tetkikleri yaptırmak istemiyorum.Allah göstermesin ya mideme yemek borusuna zarar verirlerse durduk yerde.devlet hastanelerine zerre güvenim yok.

Merhaba arkadaşlar..

Ben ocak 2011de rapor aldım, geçen ay vergi indirimden yararlanmak için Ankara'ya göndermiştim raporumu. Az önce telefon geldi ve Cevizlibağ Vergi dairesine gelip beni hastaneye sevkedeceklerini söylediler. Raporum %42. Ben vergi indirimden vazgeçip tekrar hastaneye gitmesem olur mu? Ve aporum hala geçerli olur mu? Artık yeter hastane görmek istemiyorum.

Ya da ne yapmalıyım, bana ne önerirdiniz?..

Saygılarımla..

büyük imtimalle %42 lik raporun geçerli olur sadece vergi indirimi alamazsın o kadar

mrb Fatih bey bende 2004'te İstanbul Şişli etfal eğtim ve Araştırma Hastahanesinden yüzde 40 rapor aldım tip1 diyabetim. Raporumu işe girmek için almıştım ama kullanmadım. 2012'de Hiper tiriodi guatır rahatsızlıgım ortaya çıktı. Levetron kullanıyorum günde 250.mg tsh degerim çok yüksek enson 150'di Vergi indirimi için başvurdum. hipertirodi+Tip1 diyabet aldıgım sonuç beni üzdü.Bakırköy Dr SADİ KONUK DEVLET HASTAHANESİ raporumu 0/0.37 düşürdüler 2004'te zahten 0/0.40 vardı(SÜREKLİ) şimdi ikinci rahatsızlıgım ortaya çıktı.ben raporumun normal derecesini 0/0.46 beklerken ortaya bu çıktı 13.yıldır diyabetim. dahiliye açlık kanşekeri 200.mg'üzerinde seyrediyor+hipertiroidi ama kuruldan 0/0.37 çıktı bununla ilgili olarak İl sağlık kuruluna itirazda bulundum Şimdi OKMEYDANI EĞTİM VE ARAŞTIRMA HASTAHANESİNE SEVK ETTİLER 26.04.2012'DE BAKALIM İŞLEMLERİME BAŞLAYACAGIM ŞİMDİ ONLAR YÜZDE KAÇ VERECEK.tel 0535.731.74.93 yazdıgınız gibi sonuçta kazanılan bi hak var. bence sağlık kurulunda olanlar sağlıklı insan oldukları için bizim halimizden anlamıyorlar.

Ben bir tek BİMER'e yazmadım.. Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı makamına,maliye bakanlığı makamına,sağlık bakanlığı makamına,SGK Genel müdürlüğü makamına yazdım ve iadeli taahhütlü olarak postaladım şubat 2012 de.. Benim raporum da SÜREKLİ-ÖMÜR BOYU.. Gelen cevapları bir görseniz hepsi de kel alaka.. Hiçbirinin cevabı birbirini tutmuyor. En önemlisi de 14.Ocak.2012 tarihli genelge,Danıştay ve Yargıtay kararları hakkında bilgi de vermiştim. İşin o boyutuna bakan tek bir kurum olmamış.. Kısacası Devlet kendi içinde kendini yiyor ve hiç kimse de buna dur demiyor.. Her zaman söylediğim gibi herkes kendi havasında.. Kanunlar ancak mahkemelerde işe yarıyor onun dışında fasa fiso arkadaşlar.. Maliye bakanlığının çok bilmiş merkez sağlık kurulu 1 yıl sonra kontrol yazmıştı.. O gün geldi çattı.. ve ben bugün SGK ya gittim.. Çünkü emekli maaşımı 3 gün önce kesmişler :( Bunlarla mahkemelerde hesaplaşmak lazım başka dilden anladıkları yok çünkü.. Beni hastaneye sevk ettiler.. Kısmetse yarın sil baştan rapor için başlayacağım..

nurhan hanım bu işi çok iyi biliyor ama yetkisi kadar mudahele edebiliyor

bende meb çalışıyorum 2007 %88 sürekli rapor ile sakatlık indirimi için maliye başvurdum fakat kabul etmedi bende BİMERE başvursam olur mu

eee 98/99 yılı işe giriş raporum var sürekli 2004 vergi indirim sürekli haklardan faydalanabilirmiyim yeni kanunda neler var emeklilikte tekrar rapor istenirmi

Üst Alt