Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski raporumla Bağkur'dan emekli olabilir miyim?

yasinbey

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
@OturanBoğa, @gannicus, merhabalar abim bende eski duzene gore emekli olcaktim 1 ayim kaldi patlattilar basimizdaki hic bir seyi dogru yapamayan insanlar sgkdan emekli olamadik ama benim raporum 2010 da %83 vergi indirimide %76 almistim suanda 2 senedir bagkurluyum 2007 sigorta girisim beklesem bu eski raporla bagkurdan prim dolunca emekli olabilirmiyim yoksa yeniden rapor isterlermi sgkdan bir sef hanimla gorustum yinede son 6 ay raporu isterler dedi ama mevzuatida henuz tam bilmiyorlar gibi geldi bana cunku bu yeni cikan kanunun sadece sgk vergi indirimli olanlar icin gecerli oldugu soylendi

O zaman günün ve yılın tutuyor ise bu sistemde de emekli olabilirsin gibi görünüyor...

@gannicus, bu sistemdede emekli olurumda benim korktugum ehliyetimi iptal ederler mi ben eskiden ehliyetimi almistim raporu daha sonra almistim simdi gidicem hem oran dusucek biliyorum o sorun deil yinede rapor alirim 40 ve ustu ama ehliyetime problem olurmu diye korkuyorum

@yasinbey,
Oran neden düşüyor?

Onun orana bir etkisi yok. Bu rapor başka işler için hala geçerli olacak. Zaten iş gücü kaybından oran verilmeyecek. Sadece emekliliğe evet ya da hayır denilecek...

Zaten mantıklı düşünecek olursan ehliyeti iptal etseler şimdiye kadar çoktan ederlerdi...

@07antalya,

Evet. Bir de o var. Şu anda sskya tabisin. Son 5 yıla bakıyorlar. Senin 4 yıl sskli...

@gannicus, @07antalya, evet o yuzden doyorumki son 7 yila bakiyorlarya iki sene bagkurum var 1.5 sen3 daha devam bagkura bagkurdan emekli olim hic rapor filan urasmadan valla bi ehliyet isi kafami karistirdi yoksa buhun hastaneye heyete gircektim gitmedim vqlla yoksa rapor qlirdiklm sgkdan en az bi 50 59 belki

@yasinbey,

Bağkurda da rapor isteyecekler. Kurtuluşun Yok. Fark Yok. Bağkurda daha fazla gün isteniyor sadece...

Sen Normal heyete neden giriyorsun? Emekli başvurusu yap. O zaman gir.

@07antalya, ehliyetle calisiyorum o yuzden duydugum youtubede videolarda izledigim yeni rapor aldiginda ehliyeti olanlar yeniden wmniyetten cagrilip saglik raporu olarak degerlendiriliyormus ondan kaynakli bide derlerse sana daha ehliyet yok yanariz :)

@gannicus, normal emekli basvurusu nasil yapim 60 yas gerekli daha 44 um

yeni rapor olmadan emeklilik mümkün değil.

@yasinbey, yasin öyle bişey yok ya 26 yıldır ehliyetim var daha 7-8 ay oldu degistireli sadece göz muayenesine giriyorsun ehliyet değiştirirken de.emniyetin işi gücü yok seni arayacak takma kafaya😁

@07antalya, belli olmaz bunlarin isi b3n hic guvenmiyorum bunlara sinekten yag cikarmaya calisiyolar son 1 aydan az kalmisti az daha dursalar emekliydim mart 2 de vercektim emekliligi nasip olmadi :) butun hayallerin icine eden hukumet sag olsunlar hayirli bir ise el atmiyolar ne istersiniz 3ngelli insanlardan biz zaten zor durumdayiz benim meselq dogustan bi gozum gormuyor oteki gozum %50 bide goz tansiyonum var yinede beni urastiriyolar

@yasinbey, hem ticari hemde gözden raporlu valla bilemedim o durumu. Göz işi karistirdi... Yinede yeni ehliyet kullanıyorsan birşey olacağını pek sanmam.

@07antalya, ehliyeti 4 ay once yenilemistim dedigin gibi belki o yuzden yirtarim aslinda ben araba kullanmiyorum araba aldim bi kargo sirketine bagladim icinede emekli sofor koydum benim adima calisiyor anlayacagin ama benim calistirabilmem icin ehliyetim olmasi sart ben kullanmasanda ordan ayda bana 25 bin kaliyor iste onla geciniyorum

@yasinbey,

Aynen bende sordum şuan için eski sistem geçerli dediler. Henüz bir bilgi paylaşılmamış.

Üst Alt