Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski tip ehliyetinizi değiştirin şeklinde NVİ'den SMS geldi!?

hayat76

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
29
Merhaba, arkadaşlar. Dün telefonuma NVİ din sms geldi. Eski tip ehliyetimin olduğu ve 31.10.2025 tarihine kadar yenilemem gerektiği bu tarihe kadar 15,00 lira olduğu, 31.10.2025 den sonra ise mağduriyet yaşamam hakkında.
Fakat, 2022 yılında yenilemek için başvuru yaptığımda, girdiğim Sağlık Kurulunca, skolyoza bağlı boynum istenilen derecede dönmediği için 28 yıllık sürücülüğüm iptal edilmiş, sürücü olamaz kararlı rapor verilmişti. İtiraz ettiğimde, sevk yapılan diğer sağlık kuruluşuna aynı kararı onamış ve ehliyet alamamıştım.

Aldıığım bu SMS den sonra e nabızdan raporlar bölümünden tekrar kontrol ettiğimde, iki sağlık kuruluşunun da vermiş olduğu rapor görünmüyor. Daha önce defaatle baktığımda görülüyordu, şimdi yok ama.

İster istemez kafam karıştı, 2 dolduğunda uzatmalardan dolayı yeni başvuru yapmamıştım ondan dolayımı kaldırıldı anlayamadım.
Sağlık Yönetmeliğinde durumum hakkında değişiklik yapılmadığı için tekrar başvuru yapmamıştım, kafam karıştı.

Aranızda benim gibi olan varmı? Varsa ne yapmayı düşünüyorsunuz.

@hayat76,
Dün gece bana da aynı mesaj geldi ama benim ehliyetim yok.Hiç olmadı.Dolandırıcı bunlar.Aman verdikleri linke tıklamayın sakın.

Dolandırıcılık la alakalı değil yenilemeyenlere sistem otomatik olarak yolluyor banada geldi ehliyetim iptal olduğu için önemsemedim

@bilgeadam,
Hiçbirzaman ehliyet sahibi olmayan bir insana niçin ehliyetinizi yenileyin diye mesaj gönderiyorlar ki.
Dolandırıcı olduklarını düşündüm bende.

@hayat76, E Devlet üzerinden de raporları görebilmen gerekir. Aşağıdaki linkten kontrol edebilirsin.

@BnymnYldz,

daha önce görebiliyordum, geçenlerde göremedim dikkatimi çekmişti. Bir daha kontrol edeyim bakalım ne olacak,
Şimdi yaptım, e devlette görülüyor,
Fakat Sağlık Bakanlığı e nabız sisteminde görülmüyor.

Hayatımıza büyük bir suç işlemişcesine, çıkmayacak bir mühür gibi vurulmuş sanki, SÜRÜCÜ OLAMAZ diye,
Rabbim, herşeyin en iyisini belindir, hayırlısı olsun. Elimden gelini yapmaya devam edeceğim. Kaçakda olsa yakalanana kadar nasipse kullanmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Banada gejdi de önce ehliyete kod yazdirmak gerekmiyor mu

Üst Alt