Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski ve yeni raporların incelenmesi icin bimer'e yazıyoruz katılımlarınızı bekliyoruz

Sizindediğinize katılmıyorum ozaman akara sürekli raporları neden kabul etmiyor neymiş 2007 dide alınmış rapor baltazar dan dolayı her sene oranlar düşüyor bukonuyada el atalım

Hoppp haydin hoppa el atın bu işe.

Benim canim yandi baskalarinda canı yansın konusu olsa daha iyimiş....

Temmuz ayı içerisinde ücretsiz kart çıkartmak için belediyeye gittim .orada kart çıkarttırmaya gelenler bana sordu %42 rapora kaç lira verdin .ben duyunca şaşırdım siz kaç lira verdiniz dedim 8000 tl veren var . Yazık dedim peki ankara vergi indiriminiz için başka hastaneye gönderirse 8000 tl yanacak dedim . Var arkadaşlar para ile rapor alan hala var .

Evet bizim eskişehirde 5000 lira vererek rapor alan kişiler var. Ve binlercesi adamlar gerçek engeli olan kişilerin hakkını yemiş. sitedeki bağzı insan ne gerek var diyor. almış almış ne var bunda diyor. Bu raporu alıp ekpss ile yerleşmiş nice insanlar var. Gerçek engeli olan kişiler sitede ağlayıp duruyor. Şöyle yapsak olur mu böyle yapsak olur mu. Olmaz kardeşim sizin yerinize onlar sahte engelliler çalışacak devlet memuru olacak aldığı puan yüksek olanlar hariç size sıra gelmez boşuna beklemeyin.

saçmalamayın ya eski ve yeni raporların incelenmesi için bimere böyle bir yazı yazılırmı biraz mantıklı olun eski raporlarda oranlar farklı yenilerde farklı sizler bir kaç sahtekarı bulmak kaç kişinin vebaline girmeyi düşünüyorsunuz etrafınızda sağlıklı olupta sahte rapor alanları ihbar edin eskisi derken ne kadar eskisi içimizdeki sahte raporu veren bu sahte raporu alanlar kaç yıldır alıyorlar 50 yılmı 60 yılmı 10 yılmı ne kadar geriye dönülcek 10 sene önceki rapor oranları ile 2014 deki rapor oranları aynımı gazete okuyun haberleri okuyun zaten sahte rapor veren hastaneler ve doktorlar hatta hastanedeki hizmetllerde bile suç duyurusunda bulunup incelemeye alınan açığa alınanlar var zaten şu anda rapor alırken heyete girdiğimizde doktorlardan çekmediğimiz sıkıntı yok kaç kişiye sor forumlardan oku bende söylüyorum dinlemeden etmeden verilmesi gerekn oranlar bile verilmiyor şu saniyeden bile sonra pisikiyatri raporları bile sahte ile rapor alan çok kişi olacak dr gidip 6 yada 7 ay kendilerini hasta gibi gösterip ilaçları yazdırıp ama içmeyip ilaçların bitiş tarihinde yine dr gidip aaaaa bu iyi gelmiyor diyen çok kişi olacak peki bunları yazarken bu sitede bu forumlarda onun bunun üstüne ötv siz araç almak isteyenleri okumadınmı anasının babasının üstüne alacak kensdi başka şehirde ya size onlarda örnek gösteirirm hangisini şikayet ettinz hangisini takip ettiniz hiç mi okumuyorsunuz forumda emekliliği iptal olan arkadaşlarınızı eski rapor ile emekli olup yeniden yıllar sonra kontrol istendi oranlar aynımı değil takmışsın kafayı kamuda sağlıklı olupta engelli memur olanları ya zaten böyle birini gördünmü bu kadar eminsin gördün isen git o kişiyi şikayet et bir iş yaparken nasıl olur ne kadar zamandao lur kimler ne olur düşüneceksin her şeyi bırak atıyorum kafadan 10 yıl içinde 5 milyon engelli raporu alınmış diyelim bunların kaç tanesi sahtedir bir bilgin varmı ve devlete yeniden kontrol için sevklerinin maliyeti ne olur bundan bilgin varmı 10 milyon içinden 3 milyon kişinin rapor oranları düştü hakları elinden alındı diyelim sırf eski tarihli rapor oranları olduğu için olsun bunlarda hadi mahkeme peki sen bu 3 milyon kişinin vebalini alacakmsın gittin hastaneye heyete giriyorsun duydun birinin sahte rapor aldığını gördüğünün git onu şikayet et

birincisi velevki böyle bir çalışma yapıldı kurunun yanında yaşlarda yandı işte o zaman o vebalin altına girersiniz ikinciside sahte rapor veren doktor olamaz mesleki hayatını bitirmek demek bu çünkü siz bir çok doktorun olduğu heyete giriyorsunuz hiç kimse böyle bir riski göze alamaz şimdi alanlar var diyorsunuz alanlarda hastane dışında sahte rapor hazırlayan çeteler ve bunlarda tespit ediliyor bir şekilde görüyoruz medyada zaten milyonlarca raporlu var devlet hangi birini araştıracakki

Katılıyorum size ne gerek var boş verin gitsin. mağdur olan varsa mahkemeye gitsin. Puanı düşük olup atanamayanlar var ben onlara acıdım. konuyu açan arkadaşı destekliyeyim dedim. Sizinde dediğiniz gibi ne halleri varsa görsünler.

Kimse zan altında kalmasın ve kimse kimsenin hakkını yemesin, benim raporum %40 dı maliye kabul etmedi gittim yeni rapor aldım %43 oldu sürekli raporum olmasına rağmen beni 50 kez test ettiler hastane de ve %43 çıktı ben zan altında kalmadım ve hakkım olanı verdiler bana, zaten devletin kanunları %40 barajı koyuyor ve %39 alan gerçekten engelli biri bile engelli sayılmıyor bence bunun için uğraşmalıyız memur olarak atandığımızda zaten bizden çalışabilir raporu istediler mesela tekrar aldık rapor bu işler çocuk oyuncağı değil ki devlet her türlü sahteciliği önlemeye çalışıyor asıl üzülmemiz gerek %30-20-10 lar da kalan engelli kardeşlerimizi yok sayan bir sistemin olması, bu sistem öyle bir sistem ki %39 raporu olan ne engelli ne sağlam bunun için uğraşmalıyız arkadaşlar..

Yüzde 10-20-30 engelli ile yüzde 70-90 engelli de bir tutulmamali zaten. Memleketin yarısı engelli olur. Bi sınır olmalı bu da yüzde 40.

gercek engellilerin korkmasına gerek yok mahkemesi muhkemesi var bunun isteyen gider hakkını arar

Linkte bu yazıyor
Aradığınız imza kampanyası sayfa yok, çünkü bağlantı hatalı olmuş veya Topluluk Kurallarımızı ihlal etmiş veya imza kampanyası sahibi kaldırılmış.


Sonuna kadar destekliyorum. Eski rapor oranına göre bir hak verilmiş ise ve gerçekte bu engel varsa istediği kadar oran değişsin bu sahtekarlığa girmez. Nedeni ise kurumda eski tablolar da mevcut. Ama hak etmediği halde haddinden fazla engelli raporu alanlar var. Hatta kişi 1 defa rapor aldığı zaman belli periyotlarda raporun güncellenmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu güncelleme heyet ile olmayabilir. Herkes engeli ile alakalı dr a gidiyor. 5 yılda bir dr sisteme hasta ile alakalı genel bilgi girişi yapabilir.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Doktorlarla ilgili herkesin olumsuz tecrübeleri vardır. Onları eleştirebiliriz, hem de kıyasıya. Bununla beraber bir meslek grubunun tamamına hakaret etmek doğru olmaz sanırım. Sözlerinizi tashih ederseniz daha doğru olmaz mı?

hozgul

özür dilerim çogu yaramaz ama mutlaka iyileride vardır hepsini kastetmedim ben

Ya merak ettiğm bi konu var şimdi ben 2005yılında rapor aldım rapor oranım 60 daha sonra vergi indiirminden yararlanmak istedim raporumu kabul etmediler tekrar hastaneye gitttim 67 rapor verdler vergi indimi aldım yalnız indiriim alırken yeni formülle hesapladılar ve inanılmaz zorluk çıkarttılar siz şimdi öyle kaç kişi parayla rapor aldı vs dye raporları şikayet etmeye kalkıyorsunuz milyonlarca insan var eski förmülle rapor almış kaç tane aleye bakan engelli birey var şimdi raporları şikayet ediiyorsunuz rapor oranı 42 olan bırını 39 olarak yenileseler hiç mi üzülmeyeceksiniz bu insanlara zaten rapor alman için ölmeye yakın olman lazım yeni statüde bırakın başka şeylerle uğraşın ya insanların rapor alma süreçlerinde yaşadıkları sıkıntıları en iyi bizler bilirirz resmen kendi kendimzi vurmaya çalışıyoruz. Bu arada şu kadar para verdim rapor verdiler şu kadar paraya şu kadar rapor veriyorlar gibi konuşan arkadaşlarımız kaç tane rapor 39 dan geri dönüyor devlet o kadar baskı yapıyorki 1 puan bile vermiyorlar hastalara para için adamlar mesleklerini yakmazlar madem bildiğiniz bir şey var gidin isim vererek şikayet edin insanları tekrar hastane kuyruklarında rapor almak için bekletmeye kalkmayın yazıktır günahtır şunu sağlıklı bireyler yapsa anlarımda kendi kendimize olunca vay arkadaş

Parayla rapor almak 2013 den sonra tarih oldu alırım diyen yalan söyleyenler dolandırıci kişilerdir bu sisteme göre çok çok zor varsa bir sıkıntı 2014 yılından öncelere bakılması lazım bunlarada zaten aldığı tarihteki mevzuata göre oranları vermek zorunda onun için sıkıntı yok varsa bir dümen elinde sonunda çıkar rahat olun ne kişiler gördük sürekli emekli olup sonradan kontrole çağırıp hiç bir hastalığı çıkmayıp emekliliği iptal olan ödenen maaşı faizi ile geri istenen devletin mekanızması geçte olsa çalışıyor.

rapor oranlarından bahsetmişsiniz rapor oranları bence öncelikli kıstasdır %40 ile %60 aynı olamaz diğerinin daha fazla iş gücü kaybı var ve daha fazla zorlanmak zorunda 40 altında kalanlar için bir imza kampanyasına katılmak istemiyorum çünki katıldığımda bu sefer diğerleride engelli sınıfına gircek ve sistem değişecek bu sistem emeklilikten tutun engelli aylığından engelli memur sınavından her kademeyi değiştircek bir sorun kaldıki engelli memur sınavına girip atanamayan bir çok kişi varken ben böyle bir imza kampanyasını red ediyorum çünki insanların mayası bozuk illaki bir oran çıkarmak için uğraşacaklardır sahte rapor veren doktorlarda var bunu internette ve gazetelerde bir çok yerde okudum engeli olan korkmasın demiş bir arkadaş isterse mahkemede hakkını arar demiş bir mahkeme açmak için masraf ne kadar avukat ücreti ne kadar biliyormusun ve bu kişi hakları elinden alınmış emeklilği iptal olmuş biri olur ise hangi para ile acacak davayı ve ne kadar çok zaman aldığıda malum sırf kendinizi düşünerek yaptığınız bir iş bu

birde engellerinizin ardına sığınmayın kolaya kaçmayın aaaa ben 20 engelliyim emekli olayım vergi indirimi alayım yok öyle bir şey her şeyi suistima etmeye o kadar açıksınız ki bencilsiniz ayağı eli kolu olmayan gözü görmeyen kaç kişi var çalışıyor nedir bu ya bir silkelenini ilk önce kendinize gelin yukardaki imzayıda asla destek vermem zamanındaki engel oranı ile engelli memur olmuş ozamanda vergi indirimi alsadın şimdilerde rapor oranın düşük normal emekliliğini bekle demekki şimdiki rapor oranı ile daha az oranın ben niye senin için imzaya destek vereyim

Sayın Ahmet Akar

Konu ile ilgili olarak gerekli araştırmalar ve denetimler sıklıkla yapılmakta olup ilginiz için teşekkür ederiz.

Cimer-il sağlık müdürlüğü cevabı

Kurunun yanında yaş'da yanıyor misali bu kampanya maalesef... Zaten bu Sahte rapor alanların yanında zamanında usulüne göre %60 rapor almış SGK'dan emekli olmuş ancak sonrasında başka bir iş için rapor çıkarmaya gittiğinde %36 rapor verildiğinde SGK oranın düştü diyip emekliliklerini iptale kadarda gidilebiliyor. Ayrıca sabit bir engellinin oranı bir hastane %35 diğeri %40 bir başka hastanede %50 verebiliyor maalesef yani engellilik sabit ama her doktor kafasına göre ayrı rapor oranı veriyor !!
Bence bu kampanyayı başlatan arkadaşın hiç oranı düşüp mağdur olmamış yıllarca aynı oranlı raporları var anlaşılan !!
imza kampanyası açmışken EKPSS kadrolarından alımların çoğaltılması içinde açsaydınız daha mantıklı olurdu

Ekpss'ye çoktan atandı bu sahtekarlar düzen bozuk adalet yok engeli olupda düşük puan alanlar ne yazık ki yıllardır bekliyorlar. yazılsada yazılmasada devlet yetkilileri kontrol ediyor bildiğim kadarıyla mahallemden insanları kontrole çağırdılar.

bak akar_ahmet demedimmi sana okuyan memurun değerlendirmesine bağlı cimerden olumlu cevap gelmiş ne güzel baksınlar bütün raporlara önemli olan bu uygulamanın gerçekleştiğinden haberimiz olmak bunuds burdaki arkadaşların paylaşımıylaolacak konuya destek olan arkadaşlara tüm gerçek engelliler adına teşekkür ederim

Üst Alt