Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Etraftaki insanların seslerinden/tavırlarından rahatsız olmak..?

Helsinki

Yasaklı Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
2
Aşağıdaki konulardan aşırı rahatsız oluyorum. Sizlerin de bu tarz rahatsız olduğunuz kişiler ve durumlar var mı?

- yüksek sesle telefonla konuşan kişiler
- biri ile yüzyüze konuşurken karşımdaki kişinin bağırarak konuşması
- erkek yada bayan farketmiyor sakız çiğnerken patlatması ve ses çıkarması
- yemek yerken birinin ağzını şapırdatması
- elleri ile yemek yiyenler
- iş yerinde çalışırken yanımda çalışan bayan arkadaşın yüksek sesle hapşırması
- seyyar satıcıların sesleri
- pazarcıların yüksek sesle bağırması
- haksız olduğu halde benimle inatlaşan insanlar

Bu rahatsızlığın tam olarak tanısı nedir?

elleri ile yemek yiyenler, yemek elle yenir niye rahatsız oldunuz diğerlerinde haklısınız kim olsa rahatsız olur

erkek egemen bi ailede yetismek, aristokrasi ozentisi desem alma emi ironcugum:eek:
su duyan kulagindan biri bende olsaydi. hepte seslerden kadinlardan sikayet.
sen bi kulak doktoruna gorun bence, tiz ses sikayetin var. bu seni calisma yasaminda baya zorluyor galiba:p

Bende pazara gidince pazarcıların bağırmasına sinir oluyom bide matkap sesine

Bide telefonla konuşmayı hiç sevmiyorum

Arkadaşlar sonuçta ses yaşamın bir parçası bir MR cihazı aşırı ses yapar fakat gerekli, matkap olmasa evler mekanlar Olmaz.
Ben şahsen
1-Otogarlarda sözde müşteriyi artırmak için bağırmaları sanki
2- Sakızı çiğnedikten sonra yere atanların kabahati sonucu ayakkabılara, daha önemlisi kuşların ayaklarına tüyüne yapışıp ölmeleri e neden olmalarını
3-Yolda, parklarda çekirdek yiyip yerlere bocalanmasını
Kim olursa olsun çok çirkin ve toplumun yarası olarak görüyorum.

Metrobüse binerken ve inerken birbirini iten insanlar 😂

Eczacılara gıcık oluyorum inadına hep eşdeğer ilaç satmak istiyorlar

shukufe
kulağım sana feda olsun:eek:

Batuhan4955
AKP hükümeti yüzünden eşdeğer ilaç yazmak zorunda kalıyorlar. İthal ilaçlara kur farkı uygulanacak ve daha pahalıya ilaç almış olacağız.
Kısacası hükümet kur farkını ödemek istemiyor bu nedenle eş değer ilaç almak zorunda kalıyorsun son 6 aydır ilaç sıkıntısı var depolarda ithal ilaç yok.

Pluvia
matkap sesi derken evde inşaat tadilat falan mı var ?
telefonla konuşmayı bende sevmiyorum beyin hücrelerini öldürmeye gerek yok boş yere radyasyon alıyoruz.

@iron maksimum 50 liraya kadar olan ilaçlarımı reçete ettirmek ile uğraşmadan direkt para ile satın alıyorum. 4/5 lira kar edecem diye bazı uyanıklar ellerinde ilaç varsa bile mahsustan eş değer veriyor. Gözüm az görmesine rağmen bir eczacının yalanını yakaladım. X ilaç elimde yok dedi istediğim ilacı rafta görüyorum bak orada duruyor dedim. Çıkardı verdi 😂

Ben şunu yazmaya unuttum sen hatırlattın şimdi
yürüyüşe çıkıyorum ve birilerinin gelip sürekli bir şey satmak için önüme geçip beyefendi size bir şey sorabilir miyim deyip elindeki kataloğu satabilmek için neredeyse ağzımın içine sokmağa çalışması :mad:

Ben 6 aydır suni göz yaşı damlası eyestil marka damlayı bulamıyorum. sürekli eş değer veriyorlar ama ithal ilaç kaliteli eş değerler beş para etmez

Erkek egemen aile konusunda haklısın bizde kız yok hep erkek yani :eek: ama aristokrasi özentisine katılmıyorum. aristokrat sonradan olunmaz insanlar doğduklarında aristokrat olarak doğar yani bir yıldız sonradan yıldız olmaz o zaten yıldız doğmuştur yetenek ses ve güzellik ona zaten doğduğu gün verilmiştir.
tiz seslerden nefret ediyorum. Shukufe bazen duymadığın için sana özeniyorum.:eek:

Yazın olıyoya inşaat işleri @iron

Bide mağazaya girince ne bakmıştınız:)) hiç girmiyom boş mağazaya:D

Bişi anlatımda gülün:))geçen arkadaş arıyo açmıyom mesaj attım telden ses gelmiyo dedim konuşmum diye oda mesaj attı gene bir arıyom dedi bu sefer açtım :D

Mesajla kurtaramadık

sabah nasıl kalkıyorsun alarm sesini duymazsınız telefonu titreşime ayarlayıp alarmı kurmak mantıklı titreşim uyandırır sizi telefonla konuşurken anlayabiliyor musunuz konuşmaları işaret dili biliyor musunuz ? konuşmanız akıcımı merak ediyorum hiç işitme engelli biri ile tanışmadım.

bende tiz sesleri daha iyi duyarim. kadinlarin cocuklarin konusmalarini daha iyi anlarim.bana oyle guzel geliyorki tiz sesliler.
bana ozenme valla:(zor is sagirlik. ama tilkinin erisemedigine pis dedigi gibi sagirligimla ovunurum hep:eek:
yasasin sagirlik:eek:

Çalışmadığom için yatıyom:)) iş falan olursa zaten saat gibiyim kakarım erkenden benim işitme ağır değil orta halli konuşmam iyi

Anlamam bozuk

Kalabalık yerde

Telefondan telefona dğşiyo anlamam babamın teli külüstür anlamıyom

fuuuuyt benim dilimden ucanka kacan kurtulur:eek:bazen derimki keski isaret dili bilseydim hic konusmaz hep kendime yontardim.
yetistigim cevrede hic sagir yok. yuzune bakarak konusmalari anlayip yuzunu gormedigimi hic anlamam. kimse inanmiyor banim duymadigima:(dikkat etse her seyi duyor yaramaz diye diye beni yaramaz ettiler

N11den biri aradı babamda beni veriyo alo dedim baktım az sesi al sen konuş dedim :D

shukufe

Sana niye yaramaz diyorlar?

Sen insanlara bir fincan şampuanı çok görürsen derler 😂😂😂😂

shukufe
işine gelmeyeni duymuyorsun yani :eek: sen dudak okuyorsun sabah nasıl erken kalkıp işe gidebiliyorsun alarmı duymazsın teli titreşime ayarlayıp uyanmak en mantıklı bazı işitme engellilerin konuşması bozuk oluyor diye okumuştum.

Tanısı: Sosyal rahatsızlık:rolleyes:
Bende özellikle erkeklerin, ağızlarını kapatmadan var gücüyle öksürmesine sinir oluyorum.
yere tükürenlerden dolayı zigzag:mad: yaparak yürüyorum. (bulsam onları dön bak eserine diyecem)
özellikle otobüste birilerinin yanımda gün boyu yaptıklarını karşı tarafa anlatmasına (inince arayım de, senin hayatını dinlemek zorunda değilim modunda yola devam)
gereksiz korna seslerine, konuşmaların arasına ilgisi bilgisi olmadan maydanoz olanlara gibi gibi...:rolleyes:

ya huu su duyan kulaklarinin degerini bilen hicmi cikmicak.
ayayaginiz varsa ayakkabisiz yurursunuz, tikayin pamugu gitsin

sigara izmaritlerini sahilde kuma atanlardan
çekirdek çitleyip kabuklarını yere atanlardan
içki içip şişeleri kırıp denize veya yere atanlardan
denize çöp atanlardan
hayvanlara eziyet edenlerden
toplu taşımada yüksek sesle konuşanlardan

irite oluyorum.

ya huu su duyan kulaklarinin degerini bilen hicmi cikmicak.
ayayaginiz varsa ayakkabisiz yurursunuz, tikayin pamugu gitsin

pamuk tıkamakla olmuyor işte:eek: Ben irite olduğum kişilere karşı bir çözüm yolu buldum. iş yerinde bilgisayardan müzik açıp kulaklık takıp işle ilgili bir şey sorduklarında tınlamama veya toplu taşımada kulaklık takıp müzik dinleme en güzeli

bazı insanların çok acayip gülüşlerine , toplu taşımalarda sığır gibi yüksek sesle konuşunlara , yine toplu taşımalara soğan sarımsak yiyip binen tipleri bırak rahatsız olmayı oracıkta laf manyağı yapmak istiyorum!!!!!

[FONT=Verdana]Eczacılara gıcık oluyorum inadına hep eşdeğer ilaç satmak istiyorlar[/FONT]

Doktoruma bu konuyu danışmıştım. ''Bazı insanlara ilacın kendisi, bazılarına eşdeğeri iyi gelir. '' demişti. Bu yüzden ille de ilacın kendini alacağım diye uğraşmıyorum.

Toplumda rahatsız edici şeyleri yazmaya kalksam sayfalar dolar. Hangi birini yazayım. O kadar eğitimsiz bir toplumuz ki.. En nefret ettiğim şeylerin başında sırada önüne geçmeye çalışmaları. Arabamla tramvaya ya da asansöre bineceğim, kapının önüne yaklaşıyorum, etrafıma doluşuveriyorlar. Bir bakmışım ki, en arkada kalakalmışım. Düşünün engelli bir insanın önüne geöçiliyor. Bundan daha kötü ne olabilir ki. Kaldırımları bisiklet yollarını babasının malı gibi kullanıp motorla kaldırımdan gidenler, araba koyanlar, rampaları kapatanlar vs. vs. yaz yaz bitmez. İnsanlar dünyada bir ben yaşıyorum sanıyormuşcasına davranıyorlar.

Öyle sakız patlatıyormuş, ağzını şapırdatıyormuş...bunlar hiç önemli değil, umurumda da değil.. Keşke sadece bunlarla kalsak...

İron

Ben de bunlardan rahatsız oluyorum. Hele ki yüksek sesle konuşanlara, yemek yerken ağzını şapırdatanlara, pis-ter kokanlara.. Çevremdekiler rahatsız olur diye insan bir kendine bakar düşünür di mi, görgü kuralları denen bir şey var yani.. kabalığı özgüven sanan bu tip insanlara tahammül edemiyorum. Sevmiyorum kalabalık ve gürültülü ortamları, zorunlu olmadıkça uzak durmaya çalışıyorum. Sessiz sakin bir ortam benim için en huzurlu yer. Takıyorum kulaklığı ohh mis :)
Bu rahatsızlığın tam olarak tanısı nedir?
diye sormuşsunuz. Hayırlı uğurlu olsun yeni bir hastalığınız var Mizofoni:)

Siz seviyonuz heralde Niloya:D

Tam tepende bağırınca seç seçebilirsen:D

Helede çocuk bağırınca beynim yanıyo:D

HakanEs26
valla haklısın hocam ben doktora gitmeden duş alıp temiz kıyafetler giyip dişimi fırçalayarak gidiyorum. düşünsene KBB doktorusun ve hasta sarımsaklı kelle paça içip gelmiş :p yada mesleğin kuaför müşterin bol sarımsaklı işkembe içip gelmiş :confused: karşındaki insanı düşünmek lazım rahatsız olur mu diye

berfin
seninle kafa yapımız aynı valla ama işyerinde mecbur kalıyorum yanımdaki bayana geçenlerde dedim ya hapşırmadan bana haber ver kendimi hazırlayım yok böyle bir hapşırma yemin ederim koltuktan zıplıyorum işe dalmışsın sessiz bir ortam ve birden hapşuuu çüş derler ya kız bana ne dese beğenirsin sana nasıl haber vereyim birden geliyor hapşırık birde bir telefon konuşması var kahkaha ata ata yüksek sesle hele bir sakız çiğnemesi var delirirsin ya :mad:

Büyükşehir'de yaşamanın vermiş olduğu tepkileri belirtmişsiniz çaresi küçük anadolu şehrine yerleşin sorun kökünden hallolsun. :)) Büyükşehirdeki imkanları bulamazsınız o ayrı.

Üst Alt