@
kerimc 2022 aylığı başlığı adı altında 2022 aylığı gelire dahil edilmez dedim ablası. yani 2022 aylığı gelir hesabı yapılırken alınan 2022 aylıkları gelir hesabına dahil edilmez.
ayrıca evde bakım aylığı gelir hesabını yaparken de şöyle dedim: "2022 aylıklarının 1 aylık miktarları da dahil tüm gelirleri toplayıp hanedeki kişi sayısına böldüğümüzde.."
evde bakım aylığı gelir hesabı yapılırken alınan 2022 aylıklarının 1 aylık miktarı hanenin aylık gelir hesabına dahil edilir çünkü.
özetle, 2022 aylığı hesabı yapılırken alınan 2022 aylıkları dahil edilmez. ama evde bakım aylıkları dahil edilir.
evde bakım aylığı gelir hesabı yapılırken de alınan evde bakım aylıkları hesaba dahil edilmez. ama 2022 aylıkları dahil edilir.
iki kardeşinin aldığı 2022 aylıklarının ilk incelemeden sonra kesileceğini söylerken şunu söylemek istedim.
2022 aylıklarında sosyal inceleme yapılır. bu inceleme için vakıftan heyet gelir haneye. bu şekilde sosyal incelemeniz yapıldığında hane gelirinizi tespit ederler ve daha sonra da muhtaçlıktan çıktıgınız gerekçesiyle alınan tüm 2022 aylıkları kesilir. bundan sonraki olacakları söyledim.
haneye gelmeden de sistem üzerinden de inceleme yapabilirler. ama hanenize geleceklerdir. artık ne zaman gelirler bilemem. fakat bayadır incelemeniz yapılmadığı belli. geldiklerinde de tekrar hane gelirinizi hesaplarlar. sonra da heyet kararıyla aylıklar kesilir.
2022 aylıkları kesildikten sonra haliyle 60/c 3 GSS (eski yeşil kart/primi devlet ödüyor) sağlık güvenceleri de kesilecek kardeşlerinin. eger malul derecede rahatsızlıkları varsa tabi ki yetim aylığı alabilirler.
eger maluliyet tespiti hiç yaptırmadıysanız siz şimdiden yetim aylığı için maluliyet tespiti yaptırın. 60/c 3 GSS (eski yeşil kart) avantajlı değil haliyle. kardeşlerinin sağlık sorunları varsa yetim aylığı aldıkları takdirde 60/f GSS'lı olurlar ve bu da diğer sigortalıların sağlık güvencesi gibidir. universite hastaneleri vs her yerden yararlanırlar. bu açıdan hiç olmazsa iyi olur.
bir de aldıkları yetim aylıkları, alabilecekleri 1 aylık 2022 aylık miktarından düşük olursa, yetim aylığını 2022 aylık seviyesine yükseltme şansları da var.
diyelim ki kardeşlerine 300 TL yetim aylığı baglandı.
rapor oranlarına göre alabilecekleri 1 aylık 2022 aylığı miktarı: 566,49 TL
bu durumda yetim aylığı 2022 aylığından düşük. SGK'ya başvurup yetim aylığını 566,49 TL'ye yükseltebilirler. hane gelirine de bakılmaz hem
işin açıkçası 2022 aylıkları kesilecek diye üzülmüştüm. ama yetim aylıkları işini duyunca sevindim
2022 kesilecek ama yetim aylıkları baglanacak inşallah
kardeşlerinin hiç sgk sevkiyle aldıkları malul olduklarına dair bir rapor var mı?