Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev alırsak bakım aylığı kesilir mi?

@Kalem hanım bir sorun çıktı bugün maş dokümanları götürdük evin raiç bedeli 330tl hesaplanmış 24 tl kalmış sınırı geçmeye hazırana kadar sorun yok maşlara zam gelince kesilr diyorlar hesplama doğrumu bana yardımcı olurmusunuz

tapuda 80bın tl gözüküyor rayiç bedeli 330 tl hesaplan mı bu hesaplama doğrumudur

ayiç bedelı nasıl haseplanır

Kalem merhaba abla kayinpederm ev aldi kendisine esim engelli asansoru olmayan bir evde kiraciyiz tazminat davasini kazanana kadar evinde oturabilecegimizi soyledi adres degisikligi icin basvurdugumda sosyal hizmetlerde bakim ayligi sknti olmaz degil mi

evi 80 binden hasplamışlar bunun yıllık gelir vergisine bakmışlar sonra bölmüşler ben hesplamadan hiç anlamadım ev alan yokmu rayiç bedeli naıl hesaplanır

@kerimc evet, hesapları doğru. 80 bin tl'nin 240'da biri 333,33 Tl eder. ama o evden kira geliri varsa, evin rayiç degerinin 240'ta biri hesaplanır.

kira geliri yoksa evin rayiç degerinin 120'de biri dikkate alınır. bu durumda evin rayiç degeri 80 bin ise 120'de biri 666,66 TL eder.
sizin evden kira getirisi yok bildiğim kadarıyla? bu durumda evin rayiç degerinin 120'de biri dikkate alınır.

UYARI! bu hesap 2022 aylığı gelir hesabında geçerlidir, evde bakım aylığında değil.

hanede kaç kişisiniz şu an? annen ve senin maaşın ne kadar oldu? hane gelir bilgilerini ver hesabı bir de ben yapayım tekrardan.

allahh razı olsun sizden evi kiraya vermicem şuan evde 4 kişi kaldık eve giren gelirimiz annem dul maşı alıyor 1310 tl ben malulen emekli 1600 tl engelli kardeşim 2022 maşı alıyor 1700 tl en son aldiği evimize net bukardar giriyor

not @Kalem hanım bu hesap evde bakım için hesaplanmasını için rica ediyorum

@kerimc rayiç bedeli vakıftan hesapladılar di mi?

ablası senin söylediğin aylık gelirlere göre hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL'yi geçiyor. dolayısıyla yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra 2022 aylığı kesinlikle kesilecektir, bilgin olsun.

evde bakım aylığı için sınırı geçmiyorsunuz. zam gelince oturur tekrar hesap yaparız o kadarını şimdiden düşünme. temmuzun ilk haftasında maaşlarınızın artışı belli olunca bana hatırlat yeniden hesap yaparım. bir sorun çıkarsa o zaman çaresine bakarız. zaten zam olsa bile 2022 aylığı kesilirse sınırı geçmezsiniz.

cevap ve bilgi için çok teşekkür ederim Kalem hanım kafama takılan var ben bu evden herhangi bir gelirim yok tam tersine verecekliyim eve herhangi geliryok bu haksızlık deyilmi evin rayiç bedelinden hesaplanması yoksa kanunmu deyişti bazı arkadaşların yazısnı okudum bu siteden 2011de yazılmış kira geliri yoksa sorun yokmuş ben kopyalıyamadım size örnek göstermek için

kerimc ablacım 2011 de okudugun yazının üstünden çok sular geçti. o tarihten beri yönetmelik de değişti, kanunda değişiklikler de oldu.

yürürlükte olan 2022 aylıkları ile ilgili yönetmeliğe göre;
kirada oturuyorsan toplam hane gelirinden emsal kira bedeli düşülür.
kendi evinde oturuyorsan, oturdugun ev hane gelirine dahil edilmez.
oturdugun ev haricinde bir evin varsa ve o evden kira alıyorsan, o evin rayiç degerinin 240'da biri ve aylık kira getirisi hane gelirine eklenir.
oturdugun ev haricinde bir evin varsa ve kira almıyorsan/beyan etmiyorsan, o evin rayiç degerinin 120'de biri hane gelirine dahil edilir.

ilgili yönetmelik'in geçici 1. maddesinin ilgili hükümleri ile baş başa bırakayım seni:

[SIZE=1]"3) Hanenin ikamet ettiği konut haricinde diğer konutları için (takdir edilen/beyan edilen) rayiç bedelinin 240'ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,

4) İkamet edilen konut haricindeki konut için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa konutun rayiç bedelinin 120'de biri,"
[/SIZE]

UYARI! bu mesajımda yazdığım bilgiler, 2022 aylıklarındaki gelir hesaplaması için geçerlidir sadece. evde bakım aylığı gelir hesaplaması farklıdır.

yukardaki sorum için bakım paras için ev aldım tamam 42metre kare 80bin tl den hesaplanmış rayiç bedeli kiraraya verince gelir deyişir ben tam tersine beden para çıkıyor eve gelir gelmiyor bir yazlık aldım burnumuzdan getircekler biryere çıkamıyoruz kardeşi 12 yıldır evden çıkamıyor kardeşimde vefat edince kendisi bunalıa girdi o yüzden yazlık aldık keyifden deyil ama bunu anlatmak zor

Kalem abla peki bakım parası için konut ve vadeli gelir hesabı nasıl yapılıyor?

benim anlamadığım ozaman açıkça desinlerki ev alınca araba alınca bakım maşı kesilir desinler ben ev aldım gelir yok tam tersine evden çıkıyor bunuda ispatladım açıkçası ev alınca zengin oluyorsun

kerimc sen ev işini 2022 aylığı için sordun di mi? evin rayiç değeri 2022 aylığında hesaplanır çünkü. oturulan ev haricinde başka bir ev varsa, 2022 aylığında diğer evin rayiç degeri hane gelirine eklenir. yukarıda uzun uzun anlattım zaten.

kalem hanım 2022 maşında şuan sorun yok benim bu sorularımın hepsi bakım parası için 2022 maşı kesilirse zaten sorun yok

kerimc
evin rayiç bedel hesabıyla ilgili anlattıgım her şey 2022 aylıkları için geçerlidir. evde bakım aylığında satın alınan evin rayiç bedeli dikkate alınmaz. evde bakım aylığında, evde bakım aylığı baglandıktan sonra alınan bi ev söz konusu olursa ev için ödenen paranın nerden geldiğine ve evden bir gelir elde edilip edilmediğine bakılır. bu konuda da en başta görüşlerimi yazmıştım. hane içindeki beyan edilen/tespit edilen gelirle evi almışsan, hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL altında ise sorun çıkmaz demiştim. evi kiraya vermeyecekseniz, evden bir gelir yoksa evde bakım aylığında dikkate alınmaz. ama o daireyi kiraya verme imkanı varsa, boş bırakmanı da anlayamazlar söyleyim. o konuda bir mazeret bul:)

yukarıda demişsin ki: [SIZE=1]" Melek hanım bir sorun çıktı bugün maş dokümanları götürdük evin raiç bedeli 330tl hesaplanmış 24 tl kalmış sınırı geçmeye hazırana kadar sorun yok maşlara zam gelince kesilr diyorlar hesplama doğrumu bana yardımcı olurmusunuz"[/SIZE]
ben bu denilenleri 2022 aylığı için dendi sandım ve hep 2022 aylığı üzerinden cevap verdim bu sorun için.

2022 aylığında rayiç bedel hesaplanır. evde bakım aylığında rayiç bedel hane geliirne dahil edilmez. bunu söyleyen sana kim/hangi kurum?
eger evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü böyle söylemişse, bu sözler evde bakım aylığı için sözylenmişse yanlış! ne kanunda ne de yönetmelikte evde bakım aylığı için böyle bir hesaplama söz konusu olamaz.

ben ev almak istediğinde evde bakım aylığı açısından sana tüm görüşlerimi yazdım. bu konu en başta konuştugumuz gibidir yani.
sana bunu kim/hangi kurum söylediyse böyle bir şey yok.

evde bakım aylığında evin rayiç degeri hane geliirne dahil edilmez. mevzuatta böyle bir şey yok. 2022 aylığı gelir hesabında evin rayiç degerinin 120'de biri (kira getirisi yoksa 240'ta biri) hane gelirine eklenir. evde bakım aylığında böyle bir şey yok. söz konusu bile olamaz.

bu arada yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra alınan 2022 aylığı kesilecektir bilginiz olsun.

Allah sizden sonuna kadar razı olsun kalem hanım en sonun anladım ben hep bakım parası için net bilgi almak istemiştim yazlık ev aldım ailece gitmek için aynen sizin dediğiniz gibi memur bey dediki ben sandım ki dedi bu ev nasıl alındı buparanın nerden geldiğini sorcak lar sandım oysa rayiç bedelini sordular dedi memur bey evi rayiç bedelinden hesplamışlar benim anlamadığım hep buydu bunun için kanun maddesi varmı bu haksızlığı nasıl önliyecem bu sorduklarım bakım parası için 2022maşını incelenip kessinler

kerimc
öyle bir şey yok. kanunda da yok,yönetmelikte de. atmasınlar. onlara de ki 2828 sayılı sosyal hizmetelr kanunu ek 7. madde gereği işlem yapmak zorundasınız. hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL altında ise evde bakım aylığı kesilebilir, aksi durumda evde bakım aylığı kesilemez devam eder. ev aldıysan da hane gelirine bakacaklar. eve verdiğin para hane gelirinle alınabilmişse ve sınırı geçmiyorsan sorun çıkmaz. evin rayiç degerini hane gelirine ekleme diye bir şey yok. bunu iddia ediyorlarsa geçip mevzuatı açacaklar dayanak gösterecekler. öyle bir şey mevzuatta yok. hane gelirini hesaplayacaklar, eve verdiğin para hane gelirinden karşılanmışsa ve snırı geçmiyorsa sorun yok. evden bir gelirin de olmadıgına göre sorun çıkmaz.

hane gelirini tekrar gözden geçirelim senle dur. demişsin ki: [SIZE=1]"hanım sizde ricam hemen cevap verirmısız daha öncede yazmştım bu konu için ben yazlık aldım 42metre karelik 115tl tapusunu dün aldım tapusunu adığım kağıtda 80bin tl yazıyor kredi çktm aylık öd emem 1165 tl eve net gelirimiz annem 125o tl ben 1516 tl kardeşim 2022 maşı alıyor 1700 l evde 5kişiyiz kardeşimin bakım parası kesilimi cevap için rica ediyorum"[/SIZE]
hane geliriniz bunlardan ibaret di mi?
hanede 5 kişi var.
aylık gelir toplamı: 1250 + 1516 + 598,72 (1 aylık 2022 miktarı) = 3364,72 TL

hanede kişi başına düşen aylık gelir: 3364,72 / 5 =672,95 TL

bu durumda sınırı geçmiyorsun.
ev için hane dışından toplu para aldın mı hiç? yani ev için bu gelir dışında hane dışından ya da başka bir gelir oldu mu? emekli toplu para alacağım demiştin aldın mı?
ev için taksit ödeme dışında, bu saydığın gelir dışında eline bir para geçtiyse bana soyle onun da hesabını yapayım.
diyelim ki emeklilikten 15 bin tl toplu para geçti eline. bunun aylık ortalaması 1250 TL eder (tek seferlik gelirlerin aylık ortalaması alınır).
bu durumda yine sınırı geçmiyorsun.

ama hiçbir şekilde evin rayiç degerini evde bakım aylığında hane gelirine dahil edemezler.

2022 aylığında dahil edilir. evden kira almadığın için evin rayiç degerinin 240'ta biri hane gelirine dahil edilir. ama buna da gerek yok zaten. hane geliri yüksek olduğu için 2022 aylığı yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra kesilecek.
(2022 aylığı gelir hesabına evde bakım aylığı da dahil ediliyor).

senin evde bakım aylığın kesilmez rahat ol:) ama yukarıdaki sorularımı da cevapla yine de.

evde bir deyişiklik oldu ağlum askerde uzman çavuş onu hallettik 4ay eğitimi var izinden sonra babaannesinin yanına alçak kaydını zaten evlenme durumu var oğlumla ilgili sorun yok bizim hanemizden ayrıldı şuan da evde 4 kişiyiz annem 1310 tl ben 1600 tl kardeşim 2022 maşı 1700tl eve giren bukadar ben 2015de sgkdan toplu para aldım 15000 tl birazda ben biriktirdim ozaman vefat kardeşimde vardı ozaman iyi para giriyordu onunda 2022maşı vardı bakım parası alıyordu inanın bizi çok rahaladık bu cevaplardan sonra

not kalem hanım kardeşi bugün 2022maşını bugün aldı 1860 tl bakım parası hesaplamasında gelir geçermi

kalem hanım ilsosyal hizmetlerle görüştüm sizin dediklerinizi aynen söyledim evi kiraya vermediğim halde evi kiraya vermiş gibi hesaplamışlar kira geliri 330 tl tarlada olsa ekmesende oranın gelirini hesaplanırmıış birde bu niye evde oturmuyor hesabına bakarlarmış birde bana deki nerden duydun bu yanlış haber diyor

Son düzenleme:
kerimc
e ablacım 15 bin TL'yi ta 2015'te almışsınız. ev kalabalıktı ve geliriniz de yüksekti. haliyle para da biriktirebildin. evi hane geliriyle aldığın belli. ödeyeceğin taksit tutarı da ortada. ev alman sorun olmaz.

tarladan bir gelir elde ediliyor mu diye il tarım müdürlüğünden belge istenir. eger il tarım müdürlüğü gelir yok diyorsa ona uymak zorundalar.

sen evi kiraya vermiyorsun. kafadan alınmayan bir kira miktarı belirleyemezler. yazlık olarak kullanacaksın yazın siz ve aileniz gidecek. mecbur musunuz kiraya vermeye? hayır.
mevzuata uygun iş yapsınlar. sonuçta alınan ev yazlık olarak düşünülmüş ve kiraya vermek zorunda değilsiniz.
o 330 tl'yi de gelir olarak yazamazlar.

şu an evde 4 kişi kalmışsınız. söylediğin gelirlere göre hane gelirini yeniden hesapladım. evde bakım aylığının kesilmesini ya da durdurulmasını gerektirecek bir durum yok sende.

temmuzun ilk haftasında annen ve senin maaşlarda artış olursa bana söylersin. risk olursa 2022 aylığını kestiririz sorunu kökünden çözeriz (o zamana kadar 2022 aylığı için sosyal incelemen yapılmazsa).

tamam kalem hanım çok teşekkür ederim

Kalem hanım hatırladınızmı siz bana temmuzdan sonra hesaplama yapcakdınız aldığım evi kiraya vermediğim için o sorun kalktı bu sorduğum sorular bakım parası için bizim eve giren net annem dul maşı alıyor 1430 tl ben 1750 TL kardeşim 2022 maşı alıyor 1950 Tl bizim eve giren bu evde 4kisiyiz annem bayram ikramiyesi 750 TL aldı ben 1000 TL aldım tabiki 2 bayram aldık şimdi bizim gelir geçiyormu bizden eylülde maaş dökümanlarını istediler bu durumda bizim gelir geçiyormu siz net hesap yapıyorsunuz bana yardımcı olurmusunuz hesaplamaya şimdiden teşekkür ederim

kerimc

ablam, 2018 yılının ilk altı ayında aldığınız emekli aylığı ve dul aylığı miktarlarını önceki sayfalarda yazmıştın. demişsin ki: [SIZE=1]"şuan evde 4 kişi kaldık eve giren gelirimiz annem dul maşı alıyor 1310 tl ben malulen emekli 1600 tl engelli kardeşim 2022 maşı alıyor 1700 tl en son aldiği evimize net bukardar giriyor"[/SIZE]

kanun gereği evde bakım aylığı gelir hesabında yıllık gelirin aylık ortalaması dikkate alınır.
buna göre hesabı yapalım.
önce tek tek emekli ve dul aylığının aylık ortalamasını bulalım:
1. emekli aylığının aylık ortalaması: 1675 TL
1600 + 1750 = 3350 TL
3350/2 = 1675 TL

2. dul aylığının aylık ortalaması:1370 TL
1310 + 1430 = 2740
2740/ 2= 1370 TL

3. 2022 aylığının aylık ortalaması:624,62 TL
598,72 + 650,52 = 1249,24
1249,24 / 2= 624,62 TL

4. İkramiyelerin aylık ortalaması:
750 + 1000 = 1750
1750/12 = 145,83 TL

şimdi tüm bu aylık gelirlerin ortalamasını toplayıp hanenin toplam aylık gelirini bulalım:
hanenin toplam aylık geliri: 1675 + 1370 + 624,62 + 145,83 = 3815,45 TL

hanede 4 kişi var. buna göre;
hanede kişi başına düşen aylık gelir: 3815,45 /4 = 953,86 TL

hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL'nin altında olduğundan ebde bakım aylığı kesilmez ablası:)
ama gördüğün gibi sınıra çok yakınsınız. en ufak bir gelir artışı evde bakım aylığının kesilmesine yol açar.

bu arada en başta dediğim şeyi tekrar edeyim. hanede kişi başına düşen aylık gelir, 483,64 TL üstünde olduğundan dolayı 2022 aylığı kesilecektir. bilginiz olsun. istersen vakfa gidip hane gelirindeki artışı söyleyip sen kestir işi sağlama al.

soruma verdiniz cevap için çok teşekkür ederim kalem hanım beni çok mutlu ettiniz benim hesaplamam çok farlıydı şuanda çok rahatladım allah razı olsun sizden.

bugün komşudan rica ettim maaş dökümanlarımızı SGK dan alması için gönderdik sadece ağustos maaş dökümanını vermişler ama bayram ikramiyesi görünmüyor sizinkide öylemi bir sorun çıkarmı.

Kalem
kalem hanım bir başka sitede hesaplattırdım cevap bu çıktı

Sizin aldığınız ikramiye 2000/12=166
Annenizin aldığı ikramiye 1500/12=125
Kardeşinizin aldığı 2022 maaşı sanırım %70 üzeri raporla aylık 650
Annenizin maaşı 1430
Sizin maaşınız 1750

1750+1430+650+166+125=4121 lira olan bir aylık geliriniz

4121/4=1030 civarı bir kişi başı düşen miktar olur buda 967 tl olan evde bakım maaşı kişi başı düşen miktarı aştığından dolayı çok üzgünüm ki bakım maaşınız kesilir.

sizie yazdıklarımın aynısını yazdım hesaplamada bu arkadaşınki gibiydi ve bakımın kesilceni söyledi bende şimdi hangi hesap doğru diye tedirgin oldum aslında o arkadaşında ve sizin hesaplamanızada çok güveniyorum herhalde birnizin hesaplması farklı bana bu konuda açklama yaarmısnız

kerimc
yukarıdaki hesabımdaki 4. maddedeki ikramiyelerin hesabında sadece bir bayramlık ikramiyelerin ortalamasını bulmuşum. kafa gitmiş sadece 1 bayramın ikramiyelerinin aylık ortalamasını bulmuşum.
hesabı buna göre düzelteyim:
iki bayramda alınan ikramiye toplamı (2 kişi) 1500 + 2000 = 3500 TL
Aylık ortalamsı ise : 3500/ 12 = 291,67 TL

şimdi tüm bu aylık gelirlerin ortalamasını toplayıp hanenin toplam aylık gelirini bulalım:
hanenin toplam aylık geliri: 1675 + 1370 + 624,62 + 291,67 = 3961,29 TL

hanede kişi başına düşen aylık gelir: 3961,29 /4 = 990,32 TL

evet, maalesef 2 bayramda annen ve senin aldığın ikramiyelerden dolayı evde bakım aylığı kesilir.

bunu önlemek için en kısa sürede 2022 aylığı aldığınız vakfa gidip feragat dilekçesi vererek 2022 aylığını kestirmen gerekecek.

2022 aylığı kestirildiği takdirde hanede kişi başına düşen aylık miktar şu şekilde uygun olacaktır:

1675 + 1370 + 291,67 = 3336,67 TL

hanede kişi başına düşen aylık gelir: 3336,67 /4 = 834,17 TL

gelelim, alıntı yaptığın hesabı yapan arkadaşının yanlışlarına:

evde bakım aylığında hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı olan 967,27 TL
1.1.2018- 31.12.2018 tarihlerinde geçerli olmak üzere 1 yıl geçerlidir.

arkadaşın hanenin aylık gelirini hesaplarken,
senin maaşının 2018 yılının 2. altı atında geçerli olan miktarını,
annenin maaşının 2018 yılının 2. altı ayında geçerli olan miktarını,
2022 aylığı 1 aylık miktarı için de 2018 yılının ikinci altı ayında geçerli olan miktarını esas almış.

Oysa, kanun gereği, evde bakım aylığında hanede kişi başına düşen aylık gelir belirlenirken, her bir gelirin aylık ortalaması dikkate alınır. arkadaşın sadece 1 temmuz'dan sonra zamlanan miktarları esas almış:)

doğru hesap şu şekildedir:
Örneğin 2022 aylığı
2018 yılının ilk altı ayındaki 1 aylık miktarı (%70 ve üstü için) 598,72 TL
2018 yılının ikinci altı ayındaki 1 aylık miktarı 650,52 TL'dir.
dolayısıyla 2022 aylığı 1 aylık miktarının 1 yıl üzerinden aylık ortalaması 624,62 TL'dir.

ben bunları yukarıda tek tek hesapladım.
sadece ikramiyeleri 2 kişi için 2 bayram üzerinden hesaplamayı unutmuşum.

hemen en kısa vakitte vakfa koş, 2022 aylığının kesilmesi için feragat dilekçesi ver.

Hem eşim (%95) hem çocuğum (%90) ikiside ağır engelli 2 ayrı EVDE BAKICI maaşı alıyorum. Şimdi tüm aile birleşip nakit parayla bi daire alacaklar benim üstüme. Bu durumda kiradan kurtulacağız inşââêllâh. Gelir durumu ve hanedeki kişi(4) sayısı değişmiyor. Sadece alacağımız daireye taşınacağız inşââêllâh. Öyle olursa maaş kesilir mi ? Lütfen cevap verin, kafam çok karışık 😪

Şimdiden Allah CC sizden razı olsun ablacım.

Evi olan ve aracı olanların evde bakım maaşı kesilmez sadece evi olup kiraya verdiği zaman gelire dahildir yapılan yorumlar kafanızı karıştırmaktansa en güzeli aile ve sosyal bakanlığına uğrayıp bilgi almanız bilgi alırken de görevliden değil bizzat müdürden alın

bilgeadam Allah razı olsun abi. Kurumu da aradım, anlattım işte, sordum, dedilerki gelir yokken bir anda nakit para nasıl ev alacak paranız oldu (halbuki tüm aile imece usulu para toplayıp alacaklar) diye kurul sizden savunma manasında gerekçeli bir dilekçe ister, kanaat getirirse keser veya kesmez dediler. Yani kurulun insiyatifindeymiş, öyle anladım.

evde bakım alanın evi olmayacak diye bir kanun yoktur ev ve araca izin veriliyor. Farzedelim kestiler tekrar müracaat eder bağlatırsın en fazla 3 ay maaş alamassın

Merhaba arkadaşlar, ben de bu ev alma konusunda bir soru sormak istiyorum. Ben ve eşim kas hastası engelliyiz evlendikten bir kaç yıl sonra eşimin amcası bize kredi çekip ev aldı bizde aylıklarımızla kira öder gibi eşimin amcasına bu evin kredisini ödüyoruz bir müddet sonra evimizin borcu bitecek ve evi üzerimize alacağız. Bu durumda bakım aylığımız kesilir mi? Eğer böyle bir durum olursa bunu sosyal hizmetlere nasıl açıklamalıyız. Ayrıca bu ev bizim için çok önemli çünkü kendimize ait bir evde kalıcı olarak yerleşmemiz gerekiyordu. Çünkü kiralarda olduğumuz süreçlerde her taşındığımız evde sürekli tadilat yaptırmamız gerekiyordu. Ve bu süreç içindede sağlık olarak çok etkileniyorduk. Sonra böyle bir çözüm bulmak nasip oldu. Şimdi bu durumu nasıl değerlendirebilirler bunu merak ediyorum. Maddi olarakta tabii hem evimizi ödeyebilmemiz için hemde kendi ihtiyacımız için bakım aylığınada muhtaç durumdayız. Sizlerden bu durumu değerlendirmenizi rica ediyorum.

Evde bakım maaşı alan kişilerin evi oluyor sıkıntı yaratılmıyor

Üst Alt