Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı alıyorum 2022 için başvurdum. Sonuç ne olur?

yoki_72

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar

Ben %80 Ağır Engelliyim Evde Bakım Maaşı Alıyorum

2022 Maaş Başvurusu Yaptım
Evde 5 kişiyiz
600 TL Kiradadayım
Bir Evim Var ordan 550 TL kira Alıyorum

100 metre kare Babadan Kalma Hisseli Ev Var Bu Evde Annem ve kardeşlerim Oturuyor Mahkeme Hisseleri Bana kardeşlerime ve Anneme bölüştürdü burdan gelir elde etmiyorum

Vakıf Görevlisi Gelir olarak 550 kira 1.089 TL Evde Bakım ve Babadan kalma Hisseli ev Gelir Olarak Gösterilecek Dedi

Bende Gider olarak 600 kira 600 gıda vb Toplam 1200 TL Dedim

Vakıf Görevlisi Babadan Kalma Ev Kaç Metre Kare Diye Sordu Evin Hissesini Nasıl Hesapladılar Acaba

Vakıf Görevlisi İşlemler Bittikten Sonra Yeşil kart için Sgk'ya yolladı beni Sgk Başvurdum Gelirime Göre
Sgk dan yeşil kart 60c1 çıktı şu anda yeşil kartlıyım
Arkadaşlar Sizce 2022 Maaşı bana çıkar mı

Yardımcı olursanız Çok Sevinirim Saygılar

Yeşil kart 60c 1 demekse eğer 2022 maaşıda bağlanır muhtemelen

Sana yeşil kart bile verilmemesi gerekirdi.

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nedeni İle Beraber Söylermisin

Lütfen Konu İle ilgi Net Bilgisi Olan Yönetici ve Üyeler Bilgi verirse Memnun Olurum

Son düzenleme:
2022 engelli aylığı için kişi başı 483 TL×5=2415 TL geçmemek gerekli.
1085 +550=1635 TL gelir
Gider olarak gıda sayılmıyorda
Ev kirası rayiç bedeli sayılır,

Olur engelli maaşı bağlanır

Zorro

Cevabın İçin Teşekkür Ederim

Bir Evim Var kirada 550 TL
Kiradayım 600 TL

Babadan Kalma Annemin ve Kardeşlerimin Oturduğu 100 Metre Kare Benimde Hisse Hakkım Olan Evden Gelir Elde Etmiyorum

Siz Değerli Yönetici ve Üyelerden Bilgi Almak İstediğim konu Acaba 100 Metre Kare Hisseli Evin Raiç Bedeli Fazla Çıkıp Geliri Aşarmı Sizlerden Cevap Bekliyorum.

İlk önce bir agrasifleşmeden davran. Engelli aylığı hiçbir geliri olmayan ve hane içi kişi başı düşen muhtaçlık sınırını aşmayan insanlara bağlanır. Bu sınırda 483 liradır. Yalnız mı yaşıyorsun. Oturduğun evde kaç kişisin. Diyelim ki 2 kişi yaşıyorsun evde ve eve giren gelir 1000 lira. Bu bin lira ikiye bölündüğünde hane içi kişi başı düşen gelir 500 lira olur ve 483 lirayı geçtiği için aylık asla bağlanmaz.

Kalem hanım tatile çıktı ve siteye uzun bir süre giremeyeceğini beyan etti 2 gün önce. Ama ilk fırsatta siteye girmek için elinden geleni yapacağını da söyledi. Yani beklemekten başka şansın kalmadı. Bu arada site yöneticileri teknik konularda ütelere yardımcı olur. Yani burası bir forum olduğu için yöneticiler değil forum üyeleri birbirlerine yardımcı olur.

5 kişiymiş Bitmeyenumut
Üstelik Ağır engelliymiş, olabilir çifte maaş
Onun hakkı çünkü,
Normal kişi olsaydı yani engelli olmasaydı,
Hiç uğraşmazdı bu maaşlarla herhalde

Zorro

Evet Yukarda 5 kişi Olduğumuzu Belirtim

Bilgisi Olan Lütfen Yardımcı Olsun

Tmm erdal anladım avukatlık yapma salak değiliz her halde.

Bitmeyenumut

Bu Dediklerine Göre Anladığına Eminmisin Benim Sorduğum Soruyla hiç Bir Alakası Yok

Bilen Cevaplandırırsa Daha Faydalı Olur.

Hacı kusura bakma hava sıcak insanın beyini bazen error veriyor. Bir de radyoloji teknikeriyim ben günde en az 100 tane film çekiyorum radyasyondan kafayı yediysem demek ki. Falan filan işte.
Ya sen dalga mı geçiyorsun sen 2022 engelli maaşı almak istemiyor musun. 2022 maaşı almak için en önemli kural 483 lira kuralıdır.

Yaz tahtaya çifte maaş işte yoki_72 🙋
Evden gelir elde etmiyorsan sayılmaz bile rahat ol

Zorro

100 Metre Kare Hisseli Evin 240/1 mi 120/1 mi Ne Raiç Bedeli Gelire Ekleniyor Benim Merak Ettiğim Bu Raiç Bedel Nekadar Gelire Eklenecek ve Geliri Aşarmı Acaba Bunu Merak Ediyorum

Konu İle İlgili Bilgisi Olan Lütfen Yardımcı Olsun

60c1 çıktıysa bağlanmaz 60c3 çıkması lazım

O evde annen ve kardeşiň oturmuyor mu
Kira veriyorlar mı
Onların oturduğu mahalle muhtarından ikametgah bilgisini çıkar kuruma görevliye ver. Oradan gelir elde etmiyorsun diye bildir.

60c1 çıktıysa bağlanmaz 60c3 çıkması lazım

2022 Maaşı İçin 60 c1 de olur Bu primi Devlet Ödüyor

"60 c1) Harcamaları, taşınır ve taşınmazları ile bunlardan doğan hakları da dikkate alınarak, Kurumca belirlenecek test yöntemleri ve veriler kullanılarak tespit edilecek aile içindeki geliri kişi başına düşen aylık tutarı asgari ücretin üçte birinden az olan vatandaşlar,

60 c3) 1/7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişiler,

60 g Çıksaydı Her Ay Kendim 60 tl prim Yatırsaydım 2022 Maaşı Başvurumu Kabül Etmezlerdi

@Zorro

Kuruma Sözlü Olarak 100 Metre Kare Hisseli Evin Annemin ve Kardeşlerimin Oturduğu Söyledim Herhangi Bir Gelir Elde Etmiyorum Dedim

Görevli Evin 100 Metre Kare Raiç Bedeli Gelire Eklenir Diye Bilgi Verdi Öyle Hesapladı

Benim Merak Ettiğim 240/1 Mi yoksa 120/1 de mi Raiç Hesaplama Yapacak ve Bu Hesaplama Sonucunda Acaba Gelirimi Aşar Mı.

Aşmaz merak etme
100 metreden ne çıkar 300 TL bile çıkmaz

100 Metre Kare Hisseli Evin Raiç Bedeli

Aşağıdaki Hangi Hesaplama Yapılır 240/1 mi Yoksa 120/1 mi Bunu Anlamadım

2022 aylığına başvuruda bulunan kişinin hanesinin muhtaçlık hesaplaması dikkate alınırken hanenin farklı konutlardan oluşan kira geliri bulunmaktaysa bu gelirde muhtaçlığa dahil edilir mi?

Evet dahil edilir.Evin belirlenen rayiç bedelinin 240’ta biri ve kira gelirinin toplamı hane gelirine eklenir.

2022 aylığına başvuruda bulunan kişinin hanesine ait farklı konutu bulunmasına rağmen kira geliri bulunmamaktaysa bu konutta muhtaçlık hesaplanmasında dikkate alınır mı?

Buna Anlam Veremedim

yoki_72

[FONT='inherit']54) 2022 aylığına başvuruda bulunan kişinin hanesinin muhtaçlık hesaplaması dikkate alınırken hanenin farklı konutlardan oluşan kira geliri bulunmaktaysa bu gelirde muhtaçlığa dahil edilir mi?[/FONT]
[FONT='inherit']54) Evet dahil edilir.Evin belirlenen rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira gelirinin toplamı hane gelirine eklenir.[/FONT]
[FONT='inherit']Bu durmda sizin evin raiç bedelinin 240 da 1 ve aldıgnız 550 lira kıra bedeli hesaplamaya dahil olur.evinizin raiç bedeli 100 bin diyek bunun 240 da 1i 416 lira ediyo.416+550 : 966 lira eder[/FONT]

[FONT='inherit']55) 2022 aylığına başvuruda bulunan kişinin hanesine ait farklı konutu bulunmasına rağmen kira geliri bulunmamaktaysa bu konutta muhtaçlık hesaplanmasında dikkate alınır mı?[/FONT]
[FONT='inherit']55) Evet dikkate alınır.Kira geliri olmayan konutun rayiç bedelinin 120'de biri dikkate alınarak muhtaçlık gelir tespitine dahil edilir.[/FONT]

[FONT='inherit']100 mlik evden gelir etmesenız bile o evin rayiç bedlinin 120 i dahil edilir. dahil edilirken tamamı değil hisseniz oranında dahil edilir.bunun değeride 100bin diyek 120de 1 i 833 lira ediyo anne kardeş sen 3 kişi hissedarmış 833 / 3 : 277 lira dahil edilir[/FONT]

[FONT='inherit']Gelirnizi toplarsak (evlerin değerini misal verdim gerçe kdegerı ne ise artık ona göre hesaplama edersınz burdakı sadece bir tahmindir)[/FONT]

[FONT='inherit']Hisseli ev, kira aldığınız ev,bakım maaşı. 277 +966+1179,40 : 2422,4 lira
2022 maaşında gıda giyim falan değil sadece kırada oturanların emsal kıra bedelı hesaplanmaz 600 lira kıra öduyomusunuz 2422,4 – 600 : 1822,4.evde 5 kişi oldugnuz için gelir şartınız tutuyor 1822,4 / 5 :364,48[/FONT]

[FONT='inherit']Dediğim gibi ev bedellerini tahmını hesap ettım raiç bedelleri daha fazlaysa gelrı şartınız tutmayabilir evde çalışan vardır emeklı maaşı alan vardır yani sadece kıra ve evde bakımdan başka gelırde vardır eğer varsa onlarda dahıl edılır. burdakı bilgiler nasıl hesaplama yapacagınzıa dair sadece yol gösterme amaçlıdır.[/FONT]

Zorro
erdalll ıkametınden başka kısaca birden başka evi varsa kıra geliri olmasa bile raiç bedelin 120 de 1 i gelire dahil edilir

her engellinin şartı tutacak ve engellı maaşı alacak diye bişi yok.şartı tutmayanın engelı ne olursa olsun maaş alamaz

-mka

Hesaplamadan Dolayı SizdenTeşekkür Ederim

Hisseli Evin Raiç Bedelini Ben Bilmiyorum
Bilseydim Hesaplama Daha Kolay Olurdu

Benim Kiradaki Ev ve Hisseli Ev Raiç Bedeli 240/1 e mi Yoksa 120/1 e mi Bölünecek

Yorumu Olan Yönetici ve Üyelerden cevap Bekliyorum Saygılar

yoki_72
kardeş,kiradakı evınızın raiç bedelı 240 / 1 e bölünecek ve çıkan miktar almakta oldugunuz kırasıyla beraber hesaba dahil edilecek

hisseli evinizin ise raiç bedeli 120 /1 hesaplamaya dahil edilecek.siz hissedar olup tek sahıbı olmadıgınız için hisseniz mıktarı gelırınıze dahil edilecek.

Kendi evin varsa 120/1
Kirada oturuyorsan 240/1
Rayiç bedeli hesaplanıyor
Böyle Adalet mi olur -mka

-mka

Kendi Evimin Metre Karesi 54 Kendi Evimin Raiç Bedeli 2522.75

Hisseli Evin 100 Metre Kare
Raiç Bedeli 6500

Hesaplama Nasıl Yapılıyor Acaba Geliri Geçermi

Herkesten Bilgi İstiyorum

yoki_72
sizin evin metrekare raiç bedeli2522 lira ise bunu 54 mkare oldugu için 54 ila çarpacan o da 136228,5 lira ediyo bunun 240 / i 1 567,61875 lira ediyo + 550 de kıra bedeli toplamada kıradaaldıgnız evin bedeli olarak 1117,61875 lira eder

hisseli ev 100 mkare ve m kare bedelı 6500. 650bin yapr 120 / 1 i 5416,6666 yapar 3 ortakmıs / 3 : 1805.5555 lira yapar

1179 evde bakım+550 kira+ 567,61875 evin 240/1 i +1805,555 lira hisseli evden :4102,174 bundan 600 ü düş emsal kıra bedeli olarak :3502,174sizin başka gelri yoksa hane geliri üç bin beşyüz iki lira evde 5 kişisiniz böl bunu 5 e :700,434 lira bu durumda 483 lirayı geçtiği için malesef 2022 maaşı bağlanamaz.

Zorro
erdal öyle değil
kırada oturuyosan oturdugn evın emsal kıra bedelı gelirden düşer ama senin kıracın varsa kıraya verdıgın evın varsa bu evın 240 /1 i ve aldıgın kıra mıktarı gelr olark dahıl edılır
kendı evın varsa sadece 1 tane ise ve sen o evde oturuyosan hesaplamaya dahıl edılmez
arkadasın hem hısselı ortak oldugu ev var kıra almadıgı için 120 / i 1 hesaplamaya dahıl olur 3 ortak oldgu için bu mıktarı 3 e bölecek hemde 550 lira kıra aldıgı evı var bununda hem aldıgı kıra bedelı hemde 240/1 i gelire dahıl edılır üstte verdıgı bilgilere göre gelirini hesapladım 2022 maaş gelir sınırını geçiyo.

-mka

Sizin Yaptığın Hesaplamada Oturduğum Evin 600 TL Kirasını 600 TL Diğer Gıda vb Gibi Harcamaları Düşürmediniz

Hisseli Evde Hisse Sahibi Benimle Beraber 8 Kişi Var

@yoki_72
[FONT='inherit']Kardeş üstteki mesajlarınızda hısselı ev için anne kardeş ve ben dedıgnız için 3 kişi zannedip 3 kişi olarak hesap ettım 8 kişiymişiniz bu sizin için büyük avantaj sağlar hesaplamayı yenıden yaptım.[/FONT]

[FONT='inherit']1179 evde bakım +550 sizin aldıgnız kira+576,61875 evin 240/1 i + 677,0833333 hisseli evden size düşen. toplam 2973,70208333 bundan -600 emsal kıra bedeli düş : eğer başka gelırlerınız yok ise 2373,70208333 hane gelırnız .evde 5 kişiniz böl 5 - 2373,70208333 / 5 : 474,74041666 hane kişi başı gelriniz.yuvarlak hesap 475 lira bu durumda 8 lira gibi kıl payı 2022 maaşı alabilme sınırını geçmiyonuz kısaca bu durmda sizn burda verdiğiniz bilgilere göre yaptığım hesaplamayla 2022 maaşını gelir şartını kurtarıp 2022 maaşını alabiliyonuz. [/FONT]

[FONT='inherit']Kırmzı ile yazılı ksıımda ödediğiniz 600 lira kıra bedelını düştüğümü göreceksınız üsttekı mesajımı dıkkatlı okursanız ordada kıra bedelını düştüğümü görürsünüz
kardeş 2022 maaşında sadece ve sadece kırada ıkamet edenlerın emsal kıra bedelleri düşülür onun harıcınde yeme içme gıda giyme dgaz elektrık su vs vs gelirden düşmez .SADECE VE SADECE EMSAL KİRA BEDELİ DÜŞÜLÜR.[/FONT]

[FONT='inherit']Amma gene dıom eğer başka herhangı bi gelriniz yok ise. Heyet der 550 kıra alıp 600 lira kıra ödüyon aldıgn kıraya 50 lira katıp ıkamet ettıgın yern kırasını ödüyon bu durmda 5 kişilik aile sadece bu aydan itibaren 1179 lira olan gelirle nasıl geçınıyonuz diye sorabilir.bakın eger kı akraba yardımı falan alıyosanz onlar bıle hesaplamaya katılır. Her ne kadar az bi mıktarla maaş almaya hak kazanıyor görünsenız bile son sözü heyet söyler.çünkü emsal kıra bedelı sızn eve ödedıgınız kıra bedelı değil o cıvardakı benzer emsal evın kıralarına göre işlem ederler siz 600 öderken belkı orda 800 dur o zamn 800 den işlem yaparlar kı bu lehınıze olur fakat emsallerı 600 bile değilse 400 gibi 500 gibi ise bu kezde kıra bedelı 600 değil 400 yada 500 düşerler bu da aleyhınıze olur.ama tahmınım sizin verdiğiniz 600 lirayı emsal olarak düşerler.[/FONT]

[FONT='inherit']Siz genede 2022 maaşı için başvuruda bulunun.[/FONT]

Üst Alt