Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı alıyorum. Eve kontrole geldiler..?

YellowArmy

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
bugün denetime geldiler sizlere de geldi mi sorun yok dediler

verdikleri 10 kuruşa denetim yapıyorlar utanmadan kesmeye bahane arıyorlar

@YellowArmy, istisnalar kaideye bozmaz.Ama bence iyi yapiyolar keşke sık denetleseler.bakim parası alıpda engelliye bakmayan,haksız yere o az gördüğünüz paraya tamah edenler varki.iste kurunun yanında yaşta yanıyor.

ee ne yaptılar kapıdan bakıpmı gittiler içeri girio engelliyimi gördüler?

@YellowArmy, kimse kesmek için bahane aramaz,ben hem engelli hemde meslek elemanı olarak bu işi yapıyorum, denetim yılda en az bir defa mecburi denetim yapılmak zorundayız evraklarınız tam raporunuz değişmediyse kimse yardımı kesmez. Bu arada o parayı almak için kırk takla atan yalancılar var,bu ayrımı yapmak kadar zor birşey yok.

@monser, engelli her durumda görülmek zorunda,kapıdan bakıp gidilmez, ama şizofrenle oturup muhabbet te edemezsiniz çok risklidir.

@Ndm1914, bulunduğun ilçenin Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğüne (Yetişkinse Tam bağımlı, çocuksa *çok ileri özel gereksinimi var,belirgin özel gereksinimi var veya özel koşul gereksinimi var* yazan heyet raporu ile birlikte) bakım hizmeti vermek isteyen kişi başvuru yapacak orda gereken evraklar verilir. Evdeki kişi başına düşen gelir 18717 tl yi geçmiyorsa (her türlü gelir kapsamında tarım geliri,kira geliri, banka mevduat geliri falan varsa) ekonomik şartı da karşıladığınız için başvuru hakkınız olur ve 3 kişilik evde bakım heyeti tarafından değerlendirilir. Olumlu veya olumsuz sonuç değerlendirme sonunda tarafınıza bildirilir.

Üst Alt