Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı alıyoruz. Adres değişikliği işlemi 8 aydır sonuçlanmadı!?

emre27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
6 Mayıs 2010 güncel: Sonunda 6 aylık toplu para aldım (bkz: başlıktaki 26. mesaj)

adres degişikligi yaptık daha önce aylık alıyorduk son 8 aydır alamıyoruz. işlemler uzun sürüyormuş
martta alırsınız dediler acaba alınmayan diger aylıkları alabiliyor muyuz

Hayır alamıyorsunuz. Bizde nakil yaptırdık 4 ay aradan sonra bu ayın maaşını alabildik. Geçmişe dönük ödeme yapmıyorlarmış.

Evde bakım ücreti banka hesabınıza yatmıyormu adres değişikliği ile ne ilgisi varki maaş kesilsin, kaldıki bu engel durumuna verilen bir hak, bana göre biriken aylıklarınıda vermeliler.

evet vermeliler zaten bankamatiklerden çekiyosunuz maaşları adres değişikliği yapmanıza gerek yok

Alakası yok. Şehir değiştirdik. Bildirmek zorundaydık.

adres değişiklikleri gerek şehir içi gerek şehir dışı olsun 15 gün içinde bildirilmesi gerek.
ama benim bildiğim kadırıyla geriye dönük ödemeler yapılıyor. bir de arkadaşlar hangi şehirde olduğunuzu belirtin hem fikir edin mek hemde yardımcı olmak için

arkadaşlar adres değişikliğinde maaşın kesilmemesi lazım bunun hangi gerekçe ile kesildiğini bildirmeleri lazım bildirmedilerse gerekçeyi öğrenin

Yuh! 8 ay ne demek Allah aşkına. Sıfırdan başvurulsa daha kısa sürede bağlanırdı! BİMER'e şikayet etmek gerek... Böyle iş mi olur!

Olası bir adres değişikliği en geç 15 gün içerisinde sosyal hizmetler müdürlüğüne bildirilmek zorunda. Aksi halde aylık kesilir ve hatta yersiz ödenen aylık varsa geri alınır.

Adres değişikliklerinde aylık durduruluyor ve inceleme sonunda evde bakım hizmetinden yararlanmaya mani bir durum söz konusu değilse, aylık kaldığı yerden ödenmeye devam ediliyor. Yani 8 ay uzamışsa iş, bu 8 ayın biriken aylıkları hesabınıza yatacak.
Öncelikle ödeme durdurulmakta,akabinde yeni adreste gerekli değerlendirmenin yapılması, bu değerlendirme neticesinde bakım hizmetine devam edilmesi kararı verilmiş ise ödemenin tekrar başlatılması ve varsa ödenmeyen aylara ilişkin ödemenin yapılması, ayrıca ikametgah değişikliğinin bildirilmemesi halinde ilgililerin bu konuda ikaz edimesi (ilerde yapılacak ikametgah değişiklikleri konusunda kişilerin ikaz edilmesi),
bkz: SHÇEK görüşü

Bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler Bülent bey.
Bende ekteki görüş talebi hakkındaki yazının çıktısıyla birlite bir dilekçeyle SHÇEK'una ödenmeyen 4 aylık ücretin tarafıma ödenmesini talep edeceğim.

ya arkadaşlar hangi illerde yaşadıgınızı yazarsanız çok iyi olcak. ve diger bakım maaşı alırken adres degişikliği yapan arkadaşlar sizlerde süreç nasıl işledi aylık larınız kesildikten sonra ödenmeyen maaşlarınızı toplu halde alabildinizmi? lütfen bilgileriniz yazın bende adres degişikliği yapacağım akıbetimin ne olacagını önceden bileyim.

arkadaşlar eğer adres değişikliği il sınırları içinde yapılıyorsa aylık almada hiçbir kayıp olmaz diye düşünüyorum. fakat il farklı olursa biraz uzayabilir. mantıken de budur.

SHÇEK'undan ilgili yetkiliyle telefonla görüştüm, internetten konuyla ilgili bir bilgiye ulaştığımı ve o belgeyle birlikte bir dilekçeyle başvuruda bulunmak istediğimi söyleyerek, bu konunun ne şekilde sonuçlanabileceğini sordum.

Görüştüğüm görevli (bakım hizmetleri bölüm şefi) kendilerine böyle bir yazının gelmediğini ve böyle bir uygulamanın mümkün olmadığını, eğer olsaydı kuruman hesabına aktarılırdı ve bizde size öderdik, ama böyle bir uygulama yok dedi.

not: dikkat ettiyseniz, belgenin altında dağıtımın İstanbul ve Burdur illerine yapıldığı görülüyor. Buda demek oluyor ki sadece o iki ile istinaden yapılan bir uygulama.
Ne derece uygulandığıda meçhul yazı sadece görüş talebi.

Bence 8 ay çok uzun bir süre. Ben olsam BİMER'e yazar ve mağdur edildiğimin altını çizip, işlemin bir an önce tamamlanması isterdim.

palmiye1, shçek görüşleri herkesi bağlar. Görüşü hangi il talep etmişse, oraya cevaben yazar kurum, ama aslında o cevap herkesi bağlar! Kesinlikle konuda ısrarcı olun ve BİMER kanalıyla shçek'ndan resmi görüş isteyip eksik ödenen aylıkları talep edin

bizde adres değiştirmek durumundayız bildirmek zorundamıyız acaba istanbulda oturuyorum yine ist içi değişiklik olacak

Kesinlikle en geç 15 gün içinde bildirmelisiniz.

valla konuyu tekrar gündeme getirmeye cesaret edemiyorum.
Bu aylık bağlama meselesi kurumun uzmanlarının insiyatifinde olan bişey, fazla kurcalarsam bir bahane bulup aldığımıda keserler diye ödüm kopuyo.

Ha bu arada ben İzmirde yaşıyorum.

olurmu öyle şey bu kadar uzamaması lazım.bulunduğunuz ildeki sosyal hizmetlere sorun.

arkadaşlar ben bakıcı değiştirdim benimde iki aylık verilmedi
yanlız bakıcı değişikliği 2.5 ay sürdü bu aradaki iki aylık verilmedi bunun için itiraz hakkım varmı.?

bu arada çocuklarımı mardine akrabaların yanına gönderdim arada mardine gidiyorum on onbeş gün kalıyorum ikamet adresim istanbuldur herhabgi bir sorun yaşarmıyım.?

ben ALLAH ın izniyle üç ay sonra malülen emekli olma durumumda var ve o zaman ikamet adresimi de istanbuldan mardine götürmeyi düşünüyorum neticeleri hayretle izliyorum...

8 ay sonra bu ay maaş yattı ama tek maaş geriye dönük yok ben adanadayım başbakanlıga kadar şikayet ettim boşşş bana yardım edebilirmisiniz ne yapa bilirim kanunen 05438676527

engelli hakları diyorlar hep valla dogru nedense haklarımız hep engelli oluyor

emre27, şikayetinizi yaparken shçek'in yukarıdaki görüş yazısını aktardınız mı?

evet aktardım kanuni yollara başvuracam adanadayım kimler bana yardım edebilir

arkadaş bu kanun yeni olduğu için bu gibi aksaklıklar oluyor bence sen haklısın imkanın ve zamanın varsa bu işin peşini birakma bu işi bu şekilde yürütürlerse kim adres değiştirdiğini bildiririki burda adres değiştiriliken maaş kesilirmi kesilirse ne kadar süre içinde bağlanması zorunludur gibi soruların kanuni cevaplarını bulmak lazım yoksa erdini kimseye anlatamasın

işin dogrusu ne biliyormusunuz herşey yazmaktan ibaret o kadar ben artık yoruldum burda bile yaz tahtaya al haftaya

Adres değişikliği bildirimi yapmadığınız takdirde maaşınız kesilir

ticet77;
Ve tekrar yeni adresinizde sizi görmek ve bakım aylığı alma şartlarını hala taşıyıp taşımadığınız incelenir... Bu aylarca sürebilir o nedenle adres değişikliğinizi mutlaka zamanında bildirin.

Evde bakım aylığında adres değişikliği

emre27;
Gözünüz aydın ,BİMER e yazdıktan sonra mı aldınız?:)

evde bakım parasını adres degişikligi yapanlar toplu alabiliyorlar biz aldık 7 aylık

bütün iş bulundugunuz evde bakım hizmeti müdürlügünde bitiyor ayrıca 18 yaş altı çoçuklarda ayrıca 3 aylık özürlü maaşı alabiliyor kanunen uygun yasa var zaten

Üst Alt