Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı almak istiyorum..?

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
evt ben evde bakım aylığından faydalanmak istiom ağır özürlüdür raporum var %50 bugün aile politikalar sosyal hizmetlere gittim benim vasim var dedim bana vasin gelsin dediler şimdi ben bizim kardeşle yaşıom fakat kardeşime fazla güvenemiom bu bakım aylığını ona verseler aylıktan kendine kesinti yapıp alır yani bana faydasının fazla olacağını zannetmiom şimdi başka biri olsa bakım aylığını o alsa böyle olabilirmi acaba bide illa bakan kimseyemi verilio bu para hastaya vermezlermi acaba

Başarı, bakım aylığı bakan kişiye veriliyor. Yeni yönetmelik yayınlanmadı henüz. bu konuda değişiklik olur mu bilmem. ama durum şu an bu şekilde. sen il müdürlüğünün dediğini yap kardeşin de gitsin oraya.

zaten aylık baglanır mı bağlanmaz mı belli değil. işi uzatma başvurunu yap.
şüphelerini vs il müdürlüğünde onlara anlat. onlar senin hakkını korur merak etme:)
sen hemen işlemleri başlat.

ben vakıflar müdürlüğünden aylık 480 tl alıom bu bakım aylığını etkilemio orda sordum fakat vakıflara sorduğumda bakım alığı alırsan bu maaş kesilir dediler yani aldığım maaşı kestirmem gerekiomuş bide şunu soracam bakım aylığı alan kişiyle bakılan kişi aynı adresde oturma zorunluluğu varmı başka yerde otursa olurmu acaba

melek hanım bi yakınımız var 87 yaşında baypas amaliyatı olmuş..bi gözü görmüyon .astım var..kullandığı bazı sinir ilacları var..cocuguda yok eşide menenjit gecirmiş yani bakamıyor ona..sizce heyete koysak bakıcı falan veririler mi..bide yüzde kaç rapor veririler..yardımci olursanız sevinirm..teşekürler

başarı bakıcının bakıma muhtaç engelliyle aynı evde oturması esastır. fakat 7 gün 24 saat bakım hizmetini aksatmayacak şekilde ve en az engelliyle 8 saat geçirmek kaydıyla her gün gelebilecek uzaklıkta ise bakıcı başka adreste olabilir. ama buna heyetin onay vermesi şarttır.

wagman, rapor oranı konusunda bir şey diyemem. siz aile ve sosyal politikalar bakanlığına gidin durumu anlatın onlar yardımcı olurlar size.

Üst Alt