Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı bağlanmasındaki gelir hesaplaması değişiyor mu?

mrtgbn

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

bugün heyetten bir arkadaş torba yasasında gelir seviyesinin asgari ücret seviyesine eşit olacagını söyledi, bununla ilgili bilgisi olan varmı,

gelir hesabı asgari ücretin 2/3 değilde asgari ücret baz alınacak mış.

Bakım maşı alabilme şartlarından olan "gelir kriteri" maddesi kaldırılıyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, bakıma muhtaç engellilere bakan engelli yakınlarına verilen 'bakım maaşı'nı alabilme kriterlerinden olan 'gelir kriteri'nin kaldırılması yönünde çalışma olduğu belirtildi. Söz konusu çalışmayla ilgili, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinin görüşü alınmış olup, il müdürlüklerinin konuya ilişkin olumlu yanıt verdiği ve gelen talepler doğrultusunda gelir kriterinin kaldırılması yönünde görüş belirttikleri öğrenildi. Çalışmanın en kısa zamanda gündeme geleceği ve uygulanmaya konacağı belirtildi.

Söz konusu kriter;

"MADDE 2 –(Değişik:RG-23/10/2007-26679)

(1) Bu Yönetmelik, her ne adaltında olursa olsun her türlü gelirleri toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendilerine düşen ortalama aylık gelir tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının2/3’ünden daha az olan bakıma muhtaç özürlüleri, bu özürlülere verilecek bakım hizmetlerini, hizmetlerin ücretlendirilmesini ve ücretlerin ödenmesini kapsar." şeklindedir ve gelirleri bu kriterin üzerinde olan engelli yakınları bu maaşı alamamaktadırlar.

önceden engelliler için asgari ücretin 2/3 ün üstünde olanlar bakım maaşı alamıyordu,

şimdi torba yasası ile bu tutar asgari ücrtetle eşit seviyeye gelecekmiş.

ben bu yazdıklarından anlamadım iyimı yoksa kotumu bu yasa

en son şubat 2014 te değiştirilen yasada böyle birşey yoktu bu yeni mi, kaynak filan yokmudur acaba,duyumdan öte içeriğini okusak biraz.

merhaba ben yukarıdaki açıklamanızı okudum ve şunu sormak istiyorum.evimde nüfus yeğenimle beraber 5 kişi oluyor.1 temmuzda çıkacak olan maddeyle yeğenimin gelire dahil edileceğini söylemiştiniz.1 temmuzda müracat ediyim mi yoksa torba yasadaki askeri ücret kriterini mi bekleyeyim ?
teşekkürler kalem abla :)

bu haberin çıkışı Aralık 2013 tarihli.. ben diyorum ki 2014 şubatında değiştirdiler kanunu ve;
böyle bir değişiklik yoktu orada..yeni bir torba yasa mı olacak diye sordum bu yüzden.

aksine, verilecek evde bakım maaş zammını da 'memur maaş katsayısı' na bağladılar yani yıl sonuna kadar 810 tl yerine 769 tl alınacak gibi görünüyor.

ev kirası gelir hesaplamasından düşülürmü?

merhaba,

Gelir hesaplaması yapılırken ödenen kira giderinin beyan edilmesi gelirden düşülürmü

bilgisi olan varmı?

Örnegin evde 2 kişi yaşıyor toplam gelir 1,300 Tl
550 TL kira ödeniyor
Gelir seviyesi ne olaraka hesaplanır

hayır ödenen kira gelirden düşülmez. giderlerini değil Gelirini dikkate alırlar.

2 kişi 1300 tl alıyorsa;
1300 / 2 = 650 TL

Kişi başına düşen gelir kriteri 540,47 TL olduğuna göre sınır aşılıyor demektir maaş bağlanmaz.

tekrar merhaba

Adrese özürlü bireyin kardeşinin kızını kaydetsek sorun çözülürmğü, Yada adreste kiimleri gösterebiliriz.

adrese kişileri kaydederek sorun çözülebilir ama dikkat edin onlarında gelirleri olmasın

çoçuk kayıt yaptıraagız.
teşekkürler

18 yaş altı çocukların ikametgahını ebeveyni olmadan aldıramazsınız.

ayrıca başvurunuz 1 temmuz öncesi olduğu için şimdiki mevzuat geçerli sizin için. yegen gelire dahil edilmez buna göre.

1 temmuzdan sonra başvuracaksın. 1 temmuzdan sonra hanede kim varsa gelire dahil edilecek. uzak akraba vs fark etmez, geliri olmayan birini bul, hanene aldır ikametini. sizde yaşayacak ama.
tek çözüm bu.

1 temmuza çok fazla birşey kalmadı, adres aldırmak felan saten bu haftayı alır, Dosyamız heyette duruyor ankaraya göndermedi bize yardımcı olmak için,

Aslında bize torba yasasında sizlere uygun birşey çıkacak gelir hesaplaması yükselecek dedi o yüzden bekletiyorum göndermiyorum dedi,
bende torba yasasını beklemeden bir çözüm bulmak istiyorum.

siz evde bakım aylığından mı bahsediorsunuz? evde bakımda dosya ankara'ya gönderilmez ki. il müdürlükleri onaylar evde bakım aylıklarını.

evde bakım dosyaası niye gönderilecek ankara'ya ya! yok öylee bir şey. siz başka bir şeyden mi bahsediorsunuz?

evet evde bakım aylıgından bahsetmiştim,
bize ankaraya dedi, Demekki ekti bizi. işte sorun gelir hesablamasında kriterlerin üstündeymiş ,

üstüde 2 kişi biri emekli biri asgari ücret toplam 1,600 TL :)

hanede kaç kişisiniz yazınızda çıkmamış. evet baştan savmak için konuşmuş işgüzar memur. ekmiş sizi. oyle bir şey yok. evde bakım aylıklarını il müdürlükleri onaylar.ankara ile asla işiniz yok sizin.

evde 2 kişi, o zaman bir çare kalıyor oda 1 temmuzdan sonra eve bir kişi kaydettirmek

1 temmuzda evde bakım gelir hesaplaması değişiyor mu?

merhaba

1 temmuzda evde bakım gelir hesaplaması değişiyor mu?
bilgisi olan varmı?

evet, değişecek. 1 Temmuz itibariyle hanedeki herkes gelire dahil edilecek. yani sadece bakmakla yükümlü olunan kişilerin gelire dahil edilmeye şartı kalkıyor. hanede kim varsa gelire dahil edilecek. evli kardeş, amca vs kim varsa.
evde birden fazla bakıma muhtaç engelli varsa ikinci engelli 2 kişi sayılacak.
lakin gelir kriterleri aynı bunda değişiklik yok:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html

bosanmis kocanin karisi gelir hesabina sayilirmi

Merhaba

Evde hakim maasi aliyorduk gelir hesaplmasindan dolayı kesildi, tekrar bgtmk için adrese akrabanizi kaydetin dediler bosanmis kocasinin kardesinin adresini bize aldirsak gelir hesabına sayilirmi

1 Temmuz itibariyle hanedeki herkes gelire dahil edilecek yazılmış yukarıda..gelire dahil ederler.

sevgili editör 1 temmuzda çıkacak olan yasaya göre maaş evde yaşayan kişi sayısına bölünecekti.bugün 1 temmuz acaba bu yasa kabul edildi mi ben de müracaat edicektim bugünden sonra etmeli miyim ? şimdiden teşekkürler...

Bu konuyu henüz bilen yok .cozemedik dahw

1 temmuzdan itibaren evde yaşayan 4 yaşındaki torunda dahilmi gelir hesabına müracaat edelimmi?

evde bakım maaşı gelirine 2022 maaşı hangi tarihte dahil edildi

mrb arkadaşlar evde bakım maaşı almaktayım 5 yıldır hiç memur gelip yeni evrak getirmemiz için denetim yapmadı 2 hafta önce geldi yeni evrak getirmemizi söyledi evrakları hazırlayıp kuruma götürdüm.
Kişi başına geliri 13 tl ile geçiyor dedi ve 2014 ocak ayından haziran ayına kadar olan ödemeyi geri alma ihtimali var dedi.
Benim sorum 2022 maaşı hangi tarihte evde bakım maaşını gelirine dahil edildi internette araştırırken 06.02.2014 tarihli 6518 sayılı kanunun 21.maddesini okudum 2022 maaşı 06.02.2014 tarihinde evde bakım maaşı gelirine dahil edildi diye anladım sizden ricam beni aydınlatmanız doğrumu anlamışım bilgi verirseniz sevinirim.

Üst Alt