Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı almak 2022'ye engel mi?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
iyi günler arkadaşlar.

ben ve eşim engelliyiz 2022 maşı alıyoruz
ayrıca eşim benim adıma bakım maaşı alıyor.
başka gelirimiz yok. burdakı sydv müdürü maaşımızın kesileceğini söyledi. aylık kriterleri geçiyormuş. bu doğru mu

bide eşimin 2022 aylığını kestırince benim 2022 maaşım gerı bağlanır mı. hem 2022 maaşımı hem de bakım aylığı alabilir miyim biz evde 2 kişiyiz lütfen bize bilgisi olan yardım etsin teşekkürler

kelebek biz 3 kişiyiz evde bakım alıyom birde 2022 2022 ye zararı olurmu

hacer demirbilek,
yeğeninizin ikametini yanınıza alırsanız olur.
Hem eşiniz, hem siz almaya devam edersiniz 2022'leri.

paranoya,
Başka hiçbir gelir yoksa sadece Evde bakım aylığı varsa, 3 kişi kurtarır. sorun çıkmaz.
270,23 * 3 = 810,69 TL'yi geçmemeli 3 kişilik haneler için gelir miktarı.

kelebek ev var 1 tane sadece tek evin raiç bedeli alınıyomu yönetmenlikte hariç diyodu 2 ci ev için raiç bedeli alınacak deniliyordu sence

oturdugum ev

paranoya,
2) Hanenin; mülkiyeti hane bireylerinden birine ait olan ikamet ettiği konutu ile mülkiyeti başka birine ait olmakla birlikte kira ödemediği konutu için konutun (takdir edilen / beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri,
buna göre alınır sanırım.

2) (Mülga:RG-25/3/2014-28952)
3) Hanenin ikamet ettiği konut haricinde diğer konutları için (takdir edilen/beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,
kelebek burda böyle diyor bi bakarmısın

Kelebek o alıntıladığın benim başlıktaki eski hükümdür. sonradan değişiklik oldu yönetmelikte. gelir kriterleri başlığımdaki sabitliği kaldırır mısın?
güncelememem lazım o başlığı vaktim olunca. bir de kilidi açarsan sevinirim.

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:Dkalem apla yönetmenlik dogru degilmi bi yanlışlık yok ordan baktımda

kelebek veya kalem hanım evde 2engelli olunca 1 engelli 2 kişi olarak sayılıyordu yanlış bilmiyorsam bu durumda biz evde 3 kişi sayılmıyormuyuz ozaman 2022 maaşlarımızın kesilmemesi gerekmezmi teşekkürler

Dediğiniz şey Evde Bakım aylığı gelir hesaplamasında yapılıyor. 2022 için ikinci engelli iki kişi sayılmıyor.

Görmemiştim abla, şimdi kaldırdım.

teşekkürler ablam:) kilidi de açar mısın sana zahmet?
daha sonra o mesajın altına güncelleme yaparak yazacağım.

yok zaten kilidi kaldırmıştım şimdi sabitliğini de kaldırdım :)

ablam kilidi açmışsın ama halen başlık sabit. sabitliği de kaldırırsan iyi olur. güncelleme gerekiyor.

hah tamam, çok teşekkürler:)

evde üç kişiyiz eşim ben kızım eşime bakım aylığını yeni bağlattık alıyoruz bu yeni sistemde 2022 maaşlarımız kesilecekmi şimdi daha yeni bağlattık nasıl olacak bu iş. her hngi bi mal varlığımız yok kiracıyız 400 kira 400 elektirik su ısınma ödüyoruz

Kalem hanim biz evde 3 kişiyiz 2 engelli birde bbakıcı 2022 ve Bakım maaş ları da alıyoruz bu ddurumda bizim 2022ler için hesaplama nasıl olur 2 evde bakımda dahil olur mu hesaba

Evde kaç kişi 2022 alırsa alsın, sadece bu dahil edilmez. Alınan 2022'ler hariç, evde bakım aylıkları dahil, diğer tüm gelirleri topluyorsunuz ve kişi sayısına bölüyorsunuz. 270,23 TL'yi geçiyorsa kesilir/bağlanmaz 2022 maaşı.

kısmet hanım peki bakım aylığını iptal ettirsek üç aylıklarımızı bi sorun çıkmadan alabilirmiyiz

Hacer demirbilek, 2022 aylığı kesilirse ve yakınlarının sağlık güvencesinden yararlanma hakkın yoksa o zaman gelir testi yaptırırsın ve gelir testinin sonucuna göre GSS kapsamında sağlık güvencen olur.
2022 aylığı kesildikten sonra durumu bildirirsin bu konuda o zaman sana yardımcı olurum, bilgilendirrim.

SAHİNNNN, ablacım neden evde bakım aylığını iptal ettirmeyi düşünüyorsun ki? evde bakım aylığı aylık ödeniyor ve miktarı fazla. evde bakım aylığında sağlık güvencesi yok diye mi böyle düşünüyorsun?

Şahin, sakın evde bakım aylığını kestirme. hele Ocak gelsin o evde bakım ve 2022 aylık gelir sınırları belli olsun o zaman düşün bunları. şindi değil. sakın evde bakımı kestirme.

Melek abla bu gün yarın kestirmek üzereydim zaten yeni bağlattık. kestirme sebebim bu bakım aylığı bayağı bi risklide ne zaman kesecekleri ne zaman geri para iadesi istiyecekleri belli değil burda okuyorum bazı konuları bu parayı almaya bile korkmaya başladım. bide bu gelir tespiti filan konusuda olunca madem 3 aylıklarımız dursunda bakımı kestirelim diye düşünmeye başladım. ocak ayını bekliycem senden bilgi alıcam ne yapmam gerektiğini öğrenicem ona göre hareket edicem

kalem abla biz evde 5 kişiyiz 2022 ve evde bakım maaşı alıyoruz ileride bir sıkıntı olurmu..

bilgilendirdiğin için çok çok sağol teşekkürler abla

Üst Alt