Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı almak 2022'ye engel mi?

oy ablacım bu risk 2022 aylıgında da var. 2022 aylıkları da evde bakım aylıkları da garantili aylıklar değldir. bellli şartlara bağlıdır ve şartlar ortadan kalktıgında aylık kesilir.

şimdi evde bakım aylığında sen nelere dikkat edeceksin söyleyim:
1. yan sokakta 1 eve taşınsan bile bunu en geç 15 gün içinde il müdürlüğüne bildir.
2. haneden 1 kişi bile ayrılsın ya da hanenize 1 kişi bile gelsin (ikamet adresi değişiklikleri) bunu en geç 1 ay içinde il müdürlüğüne bildir.
3. bakıcı bir yere giderse tatil için ya da bakıma muhtaç engelli bir yere giderse tatil için, ikisi birlikte gitsin gitmesin bunu il müdürlüğüne bildirin.
4. araç ev vs alınırsa, hanede bir kişi çalışmaya başlarsa, birine emekli aylığı vs aylık baglanırsa bildirin.

ha bunlardan gözünden kaçan olursa da artık sistem tarafından hanedeki değişiklikler görülebiliyor zaten. borç durumuna düşmeden aylıgın kesilir zaten.
ilerde bana borç çıkarsa vs diye korkmana lüzum yok.
ha bunları da kaygı etmene lüzum yok.
kafana takılan bir şey olursa sorarsın, cevabını alır ve rahat uykunu çekersin:9
sakın evde bakım aylığını kestirme. uykusuz kalacagına ve stres çekeceğine bu siteyi uykusuz ve streste bırak, kafana takılanları çekinmeden sor dur:)

Kalem abla bende eşimde engelliyiz eşim benım adıma bakım aylığı alıyor.2022maaşlarımız kesilince benım sağlık guvencemdemı olmayacak olursa esimde ne olur teşekkur ederım şimdiden

ablacım diyelim ki 2022 aylığınız kesildi. e bu durumda gelir testi yaptırılır ve gelir testi sonucuna göre GSS'lı olursunuz.

bugünkü şartlara göre g1 çıkar gelir testiniz ve eşin ayda 45,36 Tl prim öder.sen de onun bakmakla yukumlu yakını olarak saglık güvencesinden yararlanırsın. ama bu hesap 31 aralık 2014'e kadar geçerli. asgari ücret, evde bakım aylığı hepsi netleşsin 2015 için ben tekrar hesap yaparım.
ocak ayının ilk haftasında sen bana konuyu hatırlat bir hesap yapayım ablası oldu mu? şimdilik bir şeye canını sıkma.
o zaman gerekli yönlendirmeyi yaparım.
bu arada varsa bir yakınınız hanenize ikametini aldırsın 3 kişi olun. sizle yaşasın. varsa böyle biri. onun akrabasından ya da senin akrabandan olabilir. geliri olmasın hiç. haneye birini alacagınız zaman da bana soyle, haberim olsun.

Ablacım sizce bakım aylığımı alıyım yoksa eşimle ben 2022 maaşlarımızı alalım.allah razı olsun ablwcım iyiki varsınız

rica ederim ablam, siz de iyi ki varsınız...
ablam sakın 2022 aylıklarını da evde bakım aylığını da kestirmeyin. durumunuzu ocak ayı başında tekrar değerlendirip oyle yönlendireceğim seni. sosyal incelemeler Ocak'ta başlayacak. şu an risk yok rahat ol.
hele Ocak'a girelim bir, gerekli verileri göreyim, seni yönlendiririm o zaman oldu mu?
Ocak ayının ilk on gununde en geç her şey netleşir. ona göre tekrar hesaplayacagım gelir durumunu, ona göre yönlendiririm seni.

Gelir testi sonucu : G0 (Asgari ücretin 1/3'ne kadar) G1 (Asgari ücretin 1/3'ü - asgari ücrete kadar) bu ne demek anlamadım ?

gelir testi ile ilgili sorular da geliyor ve konumuzla da zaman zaman alakalı olduğundan dolayı şurayı geçenlerde güncelledim ablası:http://www.engelliler.biz/forum/sag...an-yararlanabilmek-icin-gelir-kriterleri.html

31 Aralık 2014'e kadar geçerli olmak üzere 5510 sayılı Kanun, 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında olanların ;

eger ailede kişi başıan düşen aylık geliri 378 liranın altındaysa gelir testi sonucu G0 çıkar ve 60/c 1 kapsamında tescili yapılır. primini devlet öder.

ama ailede kişi başına düşen aylık gelir 378 lira ile 1134 lira arasında ise gelir testi sonucu G1 çıkar ve 60/g kapsamında GSS tescili yapılır. 45,36 Tl prim öder.

kalem apla bizede cvp verirseniz sevinirim evde 3 kişiyiz evde bakım ve 2022 aylıgı var bide oturdugum ev var oturdugum evin raiç bedeli sayılıyormu

kardeşim gss sigortalıydı primleri birikti sonra toplam ödedi sgk'ya, 1 buçuk yıldır asgari ücretle +sigorta ile çalışıyor tabi onun maaşı gelire ekleniyor 2015'te 2022 maaşlarını detaylı araştırdıklarında bu ortaya çıkar

Üst Alt