Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Maaşı banka hesabıma bloke konuldu!?

Ayşe uyur

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba üstüme olan bi icradan dolayı evde bakım maaşını aldığım hesabıma bloke konuldu ayın 14 ünde yatıyor maaş maaşı alırmıyım onada bloke konulmuşsa ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun oğlum otizmli o para ile ona ekstra ders aldırıyorum 4 yaşında onun için şuna 1 aylık bi kayıp hayatı için büyük bir kayıp

başka bankadan maaş alma durumunuz var ise hesap açıp yeni iban numaranızı bildirin bence,

Evde bakım maaşı sadece ziraat bankası hesabına yatıyor benimde tek hesabım bu evde bakım maaşı haciz edilebilirmi ? Bilginiz varmı

Maasiniza haciz koyabilirler...ama 4 te birine hepsine değil....hepsine ipotek konulmussa ...icra dairesine git maaşının ancak 4 te birine haciz konulur hepsine değil diye dilekçe yaz müdüre ver...onlar sana yazı yazacak....o yazıyla bankaya git..bloken kalkar ..

Peki itiraz dilekçesi versem hemen sonuçlanırmı
Kalem adlı kullanıcı melek hanımı görmüştüm forumda önceki yazışmalarda burdamı acaba yardımcı olabilirmi bana rica etsem

Evde Bakım Maaşı, dul ve yetim aylığı, yaşlılık maaşı gibi aylıklara T.C. yargı kararlar ışığında ve Anayasal hak kapsamında hiçbir şekilde haciz edilemez olduğu net şekilde belirtilmiştir. ... Maaşınıza herhangi bir noter kanalı ile haciz işlemi uygulanırsa, itiraz ederek haciz işlemini kaldırabilirsiniz.

Bankaya ve icra dairesine dilekçe verin, kanunlara göre konulamaz gibi duruyor.

İlgili kanunlar gereği bankanızdan almış olduğum ........evde bakım maaşının haczedilemez olduğu belirtilmiş olduğundan ..... iban numaralı hesabım üzerinde haciz işleminin kaldırılmasını, aksi halde yasal yollara başvuracağımı ve haciz işleminden doğan maddi ve manevi kayıplarımın tarafınızdan talep edeceğimi arz ederim.

Şeklinde dilekçe bankaya verebilirsiniz.

Peki çok teşekkür ederim yarın gidip dilekçe vereceğim sonuçlarını burdan sizinle paylaşırım inşallah haciz kalkar

Ayrıca icrayı kim koymuş, büyük ihtimal banka filan değil gibi anlıyorum, evkur gibi avmler ise onların faiz oranları çok fahiş oranlarda o yüzden eğer öyle bir durum ise faiz oranını söylerseniz itiraz edilmesi gereken bir durummudur bakabilirim.

mandreyam

İcra dairesi maaş hesabımı normal hesapmıdır bilemez o yüzden bankaya başvurması gerekiyor, bankadan sonuç alamazsa en azından bankadan maaş hesabı olduğuna dair yazı alarak icra dairesine başvurabilir, ama yüksek ihtimal bankadan sonuç alacaktır.

emir2011 evet beyefendi evkur gibi bi avm tarafında bloke konulmuş aslında bugün bankaya gidip söyledim ben maaş alıyorum bu hesaptan kanun var haczedilemez diye dedi benim bi bilgim yok bu konu hakkında

Evde bakım maaşı na haciz koyulamaz itiraz edin

Ben Adıyaman da ikamet ediyorum icra İstanbul Anadolu 8 icra dairesi yazıyor ben dilekçe verirken bu kurumamı itiraz etmem gerekiyor yoksa başka bir kurum mu

Öncelikle sanırım hesabınıza bloke geldi ise itiraz hakkınızı kaybettiniz, (borca itiraz bankaya vereceğiniz dilekçe ile ilgili değil) sürenizi geçirmemiş olsaydınız tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde yetkiye, borca ve ferilerine (faiz v.b) itiraz edebilirdiniz, şuan sadece eğer faiz oranı %18 üzerinde ise buna ilişkin icra mahkemesinde ya da tüketici mahkemesinde dava açabilirsiniz, dava sizi korkutmasın sadece basit bir dilekçe yazacaksınız faiz oranının yasal faiz üzerinde olduğunu, sözleşmenin matbu olduğu vs. sanıırm 400-500 lira masrafı var bunun dava sonucunda bu masrafı karşı taraftan alacaksınız zaten.

Yani ben bu ay yatacak olan evde bakım maaşını çekemezmiyim bu hesaptan abi

Bankaya dilekçenizi verin, benim dediğim olay icra ilamına itirazınız ile ilgili.

İcra İstanbul Anadolu 8 icra dairesi tarafından konulmuş bende oraya bi dilekçe yazdım şimdi bu hesaba evde bakım maaşı yattığın bunun 2828 sayılı kanunun 29 maddesi gereğince deviz temlik haciz edilemeyeceğini belirtim Banka danda yazı aldım hesap dökümü ile birlikte icra müdürlüğüne verdim arkadaşlar inşallah bi sonuç alırım doğru yapmışımdır

Bankaya blokeyi kaldırın diyince banka size ne cevap verdiki,

Bloke yi banka koymuyormuş onların yapacağı bir durum değilmiş bu icra müdürlüğüne gidip itiraz dilekçesi vermeniz gerekiyor dedi

evkurun avukatını bulup anlaşacaksınız yada nöbetçi adıyaman nöbetçi icra müdürlüğüne maaş olduğunu haciz olamayacağını belirten silekçe yazın bir dahaki ay haciz gelmez zannediyorum

Bloke yi banka koymuyormuş onların yapacağı bir durum değilmiş bu icra müdürlüğüne gidip itiraz dilekçesi vermeniz gerekiyor dedi

Blokeyi icra müdürlüğünün yazısına istinaden banka koyar, ama o banka isterse ilgili kanun gereğince bakım aylığı hacedilemez olduğundan bankamız nezdinde işlem yapılamıştır diyerek icraya cevap verebilir. Siz dilekçenizi bankaya bırakın onlar genel müdürlüklerine gönderir ve banka tarafından bloke kaldırılır, ikincisi icra müdürlüğünede verin dilekçenizi birisinden illa sonuç alırsınız, siz gidip bankadaki memura derseniz benim hesabıma bloke var kaldırıdın bu bakım maaşı diye mevzuattan haberi olmadığından size şifai bilgi verip icra blokeyi koydu diye başından savar ama dilekçe ile başvurursanız bu kez açıp mevzuata bakmak zorunda kalacakları gibi en azından neden blokenin kaldırılamadığını yazılı olarak bildilrmek zorunda kalacaklar, eğer bloke kalkma ise o yazıylada bankaya maddi manevi dava açabilirsiniz.

Peki çok teşekkür ederim bankaya dilekçe hazırlarken genel müdürlüğüne degil herhangi bir şubesinden yapabilirim herhalde degilmi

Ayşe uyur şöyle yazmışsın yukarıda: "İcra İstanbul Anadolu 8 icra dairesi tarafından konulmuş bende oraya bi dilekçe yazdım şimdi bu hesaba evde bakım maaşı yattığın bunun 2828 sayılı kanunun 29 maddesi gereğince deviz temlik haciz edilemeyeceğini belirtim Banka danda yazı aldım hesap dökümü ile birlikte icra müdürlüğüne verdim arkadaşlar inşallah bi sonuç alırım doğru yapmışımdır"

bankadan, bloke konulan hesabın evde bakım aylığı olduğuna dair bir yazı alıp dilekçene eklediysen işlemlerin doğru ablası. kafanı hiç karıştırma.

sorun çözülecektir. çünkü evde bakım aylıkları asla asla asla haczedilemez.

Kalem evet melek abla bankadan bu hesaba evde bakım maaşı yatıyor diye evrak aldım Adıyaman icra müdürlüğüne gidip İstanbul Anadolu 8 icra dairesine bu maddeyi belirterek bir dilekçe yazdım bankadan aldığım belgeyle birlikte yolladım inşallah haciz kalkar abla doğru yere yollamışım degilmi evrakları

Bu arada cimer’e de e devlet üzerinden konuyla alakalı şikayette bulundum abla

evet doğru yere dilekçe göndermişsin doğru işlemleri yapmışsın ablam. icrayı koyan icra dairesine göndermişsin doğru adres.
zaten gerekli yerlere ayrıca şikayet de etmişsin.
başka işleme gerek yok. bir gelişme olursa yazarsın. sorun çözülecek merak etme.

Tamam abla çok teşekkür ederim inşallah hayırlı haber veririm burdan size

Ayşe uyur
Evine en yakın olan adliye binasına gidip icra dairesine maaşına haciz koyan icra dairesinin adını yazarak evde bakim maaşıma haciz konulamaz ve haciz konulan paranın iadesini talep ederek haciz işleminin tc.ziraat bankasından aldığım evde bakım maaşından kaldırılmasını talep ediyorum diye dilekçe yaz. Senin yazdığın bu dilekçe sistem üzerinden alacaklı olan icra dairesine saniyeler içinde gider. Bir iş günü içinde evde bakım maaşına haciz işlemi kalkar. Uyap vatandaş portalından dosyalarım icra takip kısmından gelişmeleri takip edebilirsin.

Bu arada eğer ayın 15 inde ya da bloke tarihinden sonra yatacak olan bakım maaşınızıda büyük ihtimal çekebileceksiniz, zira icradan bankaya ulaşan haciz talep yazısı sadece yazının tebliğ edildiği zamanda bulunan bankadaki mevduatınızla sınırlıdır. Misal o gün 200 tl niz banka var ise ona haciz işlemi yapılır, sonradan hesaba gelebilecek miktarlara haciz işlemi yapılmaz.

Öylemi tamam arkadaşlar maaş yattığı gün bakıp size burdan bilgi vereceğim inşallah çok teşekkür ederim sizlere

Arkadaşlar merhaba bugün e devlet o açık olan icra dosyama şöyle bi ek gelmiş anlayamadım ben yardımcı olurmusunuz nedemek istemişler “ziraat bankası İstanbul Anadolu 8 icra dairesine :5 .11.2021 tarihli 2021/17178 sayılı haciz yazınız ilgide kayıtlı yazınız 9.11.2021 tarihind genel müd tebliğ edilmiştir.icra ve iflas kanunun 89 .mad gereğince genel müd birimleri ve şubeler nezdinde yer alan kimlik bilgileri üzerinden araştırma sonucu yapılan işlemler arka sayfada belirtilmektedir .Borçlu borçlular adına başkaca hak ve alacak kaydına rastlanmamış tır.Diğer taraftan haciz kararı borçlunun üçüncü şahıs nezdindeki mevcut ve bilinen alacakları üzerine uygulanabileceginden gelecekte doğup doğmayacağı bilinmeyen Ümit ve ihtimale dayalı hak ve alacaklar üzerine haciz tatbiki mümkün bulunmamaktadır .bilgilerinize arz ederiz ziraat bankası genel müdürlüğü “ bu yazı eklenmiş dosyaya bilen varsa bana anlatabilir mi ben anlamadım arkadaşlar

Ayşe uyur

TC. Ziraat bankası alacaklı olan icra dairesine senin üzerinde alacaklı bir şey olmadığını yazmış. Yani 3.şahıs dedikleri size kalacak olan miraslar örnek anne ve baba ya da akrabalar tarafından kalan miraslari araştırmak gibi düşün. Üzerinde kayıtlı araba, ev ve arsa gibi varlıklar olmadığı sürece emekli maaşına ve devlet yardımı altında ödenen maaşlara haciz işlemi uygulanamaz. TC. Ziraat bankasına giderek haciz işleminin kalkıp kalmadığını sorun. Borçlu olduğun icra dairesi sizin bankadan aldığınız paranın devlet yardımı ile ödenen para oldugunu bilemez. Siz bunu zaten dilekçe ile alacaklı icra dairesine gönderdiniz. E - devlet üzerinden uyap vatandaş portalından icra dosyanı her gün takip et.

Üst Alt