Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Maaşı banka hesabıma bloke konuldu!?

Peki çok teşekkür ederim açıklamanız için günlük kontrol edecegim

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar . Ben evde bakım maaşı alıyorum ama bugün sabah itibariyle hesaplarima biloke konmuş bankada 150 TL vardı şuan sıfır hesap bu nasıl oluyor lütfen bana bilgi verin ben o parayla geciniyorum kiram suyum elektirigim dogalgazim hepsi o parada ne yapicam ben şimdi lütfen yardımcı olun

@_SEP_
Hocam benim maaşıma biloke kondu nasıl oluyor bakım maaşı çekemiyorum

Merhaba benimde hesabıma bloke konuldu hesapta 500 TL vardı çekemiyorum ama bu ayki evde bakım aylığını çekebildimayrıca hangi kurum bloke koymuşsa bankadan evrak alıp onlara itiraz dilekçesi gönderdim hala bloke var ayrıca İstanbul Anadolu 8 icra dairesinden bi kadın arıyıp küfür hakaret ve tehdit bile etti beni

Ayşe uyur
Benim bildiğim ilk anda o an banka hesabınızda ne kadar para varsa ona bloke konuyor tekrar bloke konulana kadar hesabı kullanorsınız (bloke edilen miktar dışında yalnız )

Evet ama ben bankadan o hesabın evde bakım maaşı için kullandığıma dair bir yazı aldım ve icra konulan kuruma 2828 sayılı kanun 29 maddesi gereğince sosyal yardımların haciz edilemeyeceğini bildiren ve blokenin kalkması için dilekçe de gönderdim henüz bi sonuç yok

Yani ben bu ay yatacak olan evde bakım maaşını çekemezmiyim bu hesaptan abi
bLOKE TUTARI 500 TL KOYULMUŞSA HESABINIZA( zaten o blokeli) o kadarın dışındakileri yeni yatanı alırsın bankadan da bu paranın evde bakım maaşı olduğunu belirten ekstre fotokopisini al imzalı mühürlü olarak . icrayı koyan kurum veya kişi kimse onu ara bunun bakım maaşı olduğunu söyle .posta yada maille belgeyi göndereyim de belgeyi gördüklerinde kaldırmaları lazım. Sonuç alamazsan aynı bankadan aldığın hesap özetini yaşadığın yerdeki icra bölümüne ver bir dilekçe ile onlar icranın açıldığı ildeki icra müdürlüğüne gönderirler verdiğin belgeleri p 500 tl nimde ,icrası kalkar .Fakat yardım parası dışında o hesabı kullanma icra konulabilir geriyede alamazsın sonra :)

Dediğiniz gibi yaptım e devletten bakıyorum bugün evrak 8 Nci icra dairesine ulaşmış görmüşler beni bugün aradı 8 icra dairesinden bi bayan ve küfür etti tehdit etti şaka gibi bankadanda evrak alıp mühürleyip yolladım ne yapmam gerekiyor daha fazla bu evrak şu en e devletten gözüküyor

Ayşe uyur
Bekleyin biraz kaldırılması lazım küfür eden kim yanlış mı okudum acaba ? :) Bence o icra dairesinden biri değildir öyle bir hakkı yok suç bu keşke şikayet edecem sizi deseydiniz

Evet söyledim sizi şikayet edicem diye bi cep numarasından aradılar isminide söylemedi icra dairesi adına aradığını söyledi

Pa_Pi Ayşe uyur

Küfür ve hakaret eden kişiyi savcıya şikayet edebilirsin. Gizli numaradan aramış olsa bile arayan kişinin saat kaçta aradığını gün ve tarih olarak savcılık kalemine şikayet dilekçesinde belirtiniz. İki ay içinde arama kayıtlarından küfür ve tehdit eden kişiyi bulurlar yalnız şikayetçi olduğunuz için duruşmalara katılmak zorunda kalırsınız. Yani ben duruşmalara gitmek istemiyorum diye sikâyetini geri çeken çok kişi gördüm.

hesabiniza bloke konulabilir ancak engelli veya bakim maasina asla el koyamaz.maaş dışında hesapta birsey varsa alirlar.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gönderdiğim evrak ayın 24 ünde ulaşmış icra dairesine e devletten görüntülebiliyorum ama hala bi işlem yapılmadı haczi neden hala kaldırmamış olabilirler

İcra dairesinden kimse sizi aramaz borcunuz var ya da borcunuza niye itiraz ediyorsunuz diye büyük ihtimal alacaklı kişi ya da onun yanında çalışan kişi icra dairesinin adını kullanarak küfür etmiştir, ayrıca itirazınızı kuruma değil icra dairesine yapmanız gerekmektedir. Umarım öyle yapmışsınızdır.

Evet kuruma degil icra dairesine yaptım ama hala kalkmadı haciz e devletten dosyaya eklenen son 20 evrak a bakıyorum en son benim itiraz dilekçem eklenmiş başka hiç bir şey yok

Evet kuruma degil icra dairesine yaptım ama hala kalkmadı haciz e devletten dosyaya eklenen son 20 evrak a bakıyorum en son benim itiraz dilekçem eklenmiş başka hiç bir şey yok

itiraz dilekçen eklenmiş ve cevap yazilmadiysa büyük ihtimal haciz işlemi durdurulmuştur. Maaşın yatıyor mu?

Maaşımı geçen ay çektim fakat bi önceki Aydan maaş tan hesabımda 500 TL vardı o haczedilmiş dilekçeye rağmen hala blokeli

Üst Alt