Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı için bakıcının sosyal güvencesinin olmaması şartı var mı?

Rasput

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
31
Merhabalar arkadaşlar, durumu benden çok daha kötü bir dostum var da evde bakım maaşı almaya çalışıyor ama bir yerde evde bakım hizmeti verecek kişinin sosyal güvencesi olmaması gerekiyor gibi bir bilgi okumuş, doğruluk payı nedir ? Yanıtlar için şimdiden sağ olun, çok teşekkür ederim.

@Rasput, Bakım maaşı alması için sosyal güvencesi olmaması diye bir şart yok. Bakacak kişi uzerinden işlem yapılıyor. Evde ikamet eden kisilerin uzerine olan mal varliklari, ev (ikamet ettiği ev hariç) varsa kira kontratı, boş ise rayiç bedelin 240 da biri, araba varsa 120 de 1, eve giren toplam maaş toplanıp kişi basina bölünüyor. Asgari ücretin 3de 2sini geçerse Evde bakım maaşı alamaz. Yoksa alır.
Not: Kız kardeşim üzerinden annemde bakım maaşı alıyor. Oradan biliyorum detaylarını

@koçyiğit66, Yardımcı olduğunuz düşüncesindeyim. Web ortamında bazı yanlış veriler olabiliyor galiba. Mesela malulen emeklilik ve / veya erken engelli emekliliği hakkında da şahsın ilk sigorta girişinden geçen süreyle ilgili şart/koşul hakkında bir konu vardı, bir bilgide sigorta başlangıç tarihinin emeklilik için yeterli olmayıp bizzat bu süre içerisinde bizzat çalışmış olması gerektiği vardı bir kaynakta. Ama ve fakat forumdaki arkadaşlar bunun gerekli olmadıklarını söylemişlerdi..

@koçyiğit66, Yardım ve destek, arzu ve isteğinize müteşekkirim fakat ben engelli raporu almadım. Henüz özel sektörde ya da devlette inşaat mühendisliği olan mesleğimi icra etmek umudunu ve de ümidini tamamen tüketmiş değilim. Ama ve fakat bir süre daha muvaffak olamazsam, engelli raporu alacağım. Tekrardan ilgi ve alakanıza teşekkür ederim. Aklıma takılan bir şey/şeyler olursa yazarım. Saygılarımla..

@Rasput, benim bakıcım kardeşim sigortalı çalışıyor. Sigorta engel değil, tam bağımlı raporu varsa ve gelir kriteri tutuyorsa alabilir.

Üst Alt