Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı için geldiler, hesap açtırın dediler. Süreç nasıl işleyecek..?

asilçocuk

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
0
Merhaba cuma günü,1 ay önce başvurduğumuz evde bakım maaşı için 3 bayan geldi, hemen hesap açtırın ,fotokopisini de çektirip ilgili makama götürün dediler.
şimdi bizim başvuru kabul edilmiş mi sayılıyor? ayrıca evraklar teslim edildikten ne kadar zaman sonra maaş bağlanır?

Kbul edilmis..Onumuzdeki ay ilk maasinizi alirsiniz..

bizede hesap açtırdılar eksik evrak varmış onu istediler götürdük bakanlıktan onay alıncakmış 3-4 ay sürer falan dediler sizinki ne kadar sürdü:?

jon83

arkadaşlar ben mersin üns heyete girdim yüzde 78 rapor aldım kulak göz ve gögüs göz ve gögüsde detayıyla teşis ve açıklama vardı ama kulakta sadece sagın ve solun nekadar duydugu yazıyodu rapora bakıldıgında hemen teşis ve açıklama eksikligi hissediliyodu geçen gün maliyeye yazım geldi gittim aldım korktugum gibi oddio testi istediler üns göndermemiş raporda detaylı bilgide olmayınca tabi hemen odyametriden çizelgeyi alıp saglık kuruluna verip resmi yazıyla maliyeye ordanda ank gönderdim peki şimdi ne olucak kaç gün sürücek gelen kagıtta sadece o eksik görülmüş bende tamamlayıp gönderdim bir daha başka birşey isterlermi bu iş kaç gün sürer vergi indirim mücadelam 3 ay sürdü kagıdın gelmesi budamı 3 ay sürücek birde daha önceden raporum yok ilk defa vergi indirimim olucak oda 78 çıktı aslında amacım yüzde 40 dı ama fazlası geldi vergi indirimim onaylanıp geldiginde alıp sgk gidip vericem prim 4000 ssk giriş 1975 yaş 53 rapor yüzde 78 şimdiden tşkler

evet nihayet mersindede istediler hesap cüzdan fotokopisini.... bugün hallediyozzz.. ilk maaş ne zamanı bulur dersinizzzz... bilindiği üzre mersinde bir de ödenek yokluğu sıkıntısından bahsedilmekte...?????

Alperen;

2 ay surer ilk maasi almaniz.Gozun aydin.

evde bakım aylığı ile birşeyler sormuşsunuz bize de gelindi hesap açıldı ailenin eline geçen aylık gelir hesab edildi çok az bi miktar fazla olduğu için bağlanmadı
sizin özürlü aylığınız varsa onu birlikte yaşadığınız kişi ve onların maaşı hesap ediliyorr ben de hesap açtım ama yazı geldi olumsuz olduğu bildirildii

Bize 2 ay sonra sonuçlanır dendi.Hesap açtık,bekliyoruz...

evde bakım aylığı birikiyormu toplu alırımıyız 2-3 aylık birden

memettt;

Bakim ayligi birikmez .Yukardaki kisi eksik cumle kurmus.Saygilar

sağolasın umut abii,, kaderdaşlşarada nasip etsin allah inşallahhh... 1 temmuzda yatması lazım aşağı yukarı demişler,, ama dediğiniz gibiii bencede sürer o kadarrrr.... bura kadar geşdi ya buna da şükürrr... :D:D

valla bunada şükür daha çok bekleyenler varmış:::;)

Bende bu ayın 9 da başvurdum hesap cüzdanı açtım nezaman sonuç alırım acaba bunu öğrenebileceğiniz bir site yokmu

arkaddaslar bızım ewe 2 ay oldu heyet qelmıyo. ne yapabilirim?

ewe gelen heyet beledıyednmı gelıyo kaymakamlıtanmı

bir de kardes ewde nelere baktılar

Elif donat
evde bakım aylıgına yeni başvurmuşsunuz. süreçle ilgili bilgi alabileceğiniz bir site yok. gelişmelerle ilgili bilgileri ancak başvuru yaptıgınız aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğünü telefonla arayarak bilgi alabilirsiniz.
sinoplu 57
bakım aylıgına başvurunca sıraya alınıyorsunuz. demek ki yoğunluk var ve halen bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelmemiş. lakin gelecektir. bakım hizmetleri değerlendirme heyeti aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğünden gelecek.

süreç hakkında bilgi almak için aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğünü telefonla arayın.

Bende evde bakim aylığı için başvuru yaptım bugün geldiler eşime hesap açtirin demişler kesin ve kesin maaş alabiliyormuyuz Teşekkürler

Merhaba
Bugün de bize gelindi bir kaç soru sorup gitmişler biz size haber vericez demişler
sordukları sorular ve cevapları ne kadar önemli
eşim bu yardımı pek gönüllü istemediği için düzgün cevap vermemiş/verememiş
sonucu ne kadar sürede bildirirler acaba

maya
başvuruda sıze belge verıolar gelırlerınızle ılgılı orda yazan kurumları dolaşıonuz orda gelırlerınız ortaya çıkıo belgeyı teslım edıonuz sonra eve heyet gelıo ve heyette evde hesap edıp sonucuna göre hesap açın ya da açmayın dıo.eğer o az bişi fazlalıgı bıldıklerı halde hesap açın dedılerse sızı boş yere ümitlendırmışler sizden hesap açmamanzı isteyecekelrdı ya da heç bişi demeden gedeceklerıdı orda yanlışlık etmışler.bahsettıgınız şekılde olumsuz olması gayet normal.

berati.u
ebm için sadece rapor ya da gelır şartının tutması yeterlı değil.eve heyet gelır engellı ıle ılgılı sorular sorar.örnek yemegını kendı yıebılıo mu ,tuvaletını tek yardımsız yapabılıomu gibi ve o sorulara göre bağlanıo maaş o yüzden sorular çok önemlı.eşinizin durumundan çelişkili durum oldugu için ebm olmayabılır 15 güne kadar ya da daha az sürede olumlu olumsuz bi cevap alırsınız.eger gederkene hesap açtırn deselerdı ebm oldu dıyebılırdık şu an için ebm olur ya da olmaz dıye net bişi diyememekle beraber olumsuz olma ıhtımalı yüksek.en güzelı 10 güne kdar cevap gelmezse kuruma gıdıp ordan sormanız en güzelı olur.
sorulan sorular
II – GÜNLÜK HAYATIN ALIŞILMIŞ TEKRAR EDEN GEREKLERİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME
A- ÖZ BAKIM İHTİYAÇLARINI GİDERME DURUMU
Özürlünün;
Öz Bakım İhtiyacı
El, yüz, kulak, burun, ağız ve diş, ayak, saç vücut temizliğini ve bakımını yapabilme durumu
Tuvalet ihtiyacını giderme durumu
Banyo ihtiyacını giderme durumu
Yeme-içme becerilerini yerine getirme durumu
Giyinme - soyunma becerilerini yerine getirme durumu

B- HAREKET ( FİZİKSEL) DURUMU
Özürlünün;
Hareket Etme Durumu
Yürüme becerilerinde bir başkasının yardımına ihtiyaç duyma durumu
El ve kollarını kullanmada bir başkasının yardımına ihtiyaç duyma durumu
Merdiven inip çıkmada bir başkasının yardımına ihtiyaç duyma durumu

C- SOSYAL BECERİLERİ VE GÜVENLİKTE OLMA DURUMU
Özürlünün;
Sosyal Beceri DurumuBağımsızKısmen BağımlıTam Bağımlı
Kendini ifade edebilme durumu
Kendisine ve çevresine zarar verme riski hâlinde kendini kontrol edebilme durumu
Kendisine karşı oluşan (tecavüz ve taciz veya evinden biraz uzaklaştıktan sonra geri eve dönememe gibi) tehlike anında, tehlikede olduğunu algılama durumu

D- EV İŞLERİNİ VE İDARESİNİ YAPABİLME DURUMU
Özürlünün;
Ev İşleri ve İdaresi Durumu
Evde kendi başına ve başkasının yardımı olmadan yaşama durumu
Beslenme ve temizlik gibi ihtiyaçları için alış veriş yapabilme durumu
Asgari düzeyde dâhi olsa yemek pişirebilme durumu
Asgari düzeyde dâhi olsa evini temizleme, bulaşık ve çamaşırlarını yıkama işlerini yapabilme durumu
Kışın ısınmak için sobasını yakmak veya kombiyi çalıştırmak gibi işleri yapabilme durumu

Not: Yukarda belirtilen Bağımsız / Kısmen Bağımlı / Tam Bağımlı sütunları ( X ) işareti konularak doldurulacaktır. A-B-C-D bentlerinin her birinin kendi alt satırlarındaki ( X ) işaretlerinin çoğunluğu esas alınarak o bentte bağımsız / kısmen bağımlı / tam bağımlı olduğu tespit edilecektir. Alt satırlardaki (X) işareti sayılarında eşitlik olması hâlinde bağımlılık durumu yüksek olan seçenek kabul edilecektir. En az bir bentte tam bağımlı olan veya en az iki bentte kısmen bağımlı olan özürlü, günlük hayatın alışılmış tekrar eden gereklerini yerine getiremiyor olarak kabul edilecektir.

-mka

3 ekimde eve geldiler baktılar oglum için %90 otizmli, kasım 17 oldu halen arayanda yok, mektup da yok. Arayıp sorduğumda 7 bin dosya var hanfendi tek siz değilsiniz dendi bana...baglancak olursa aranırsınız..başvuru red olurda mektup yollarız dediler 6 hafta gibi bi sürede almış bu cevrede tanıdık bir kaç kişi buarada ben konya merkezdeyim.. ne kadar sürer sizce

Hayır demediler. Siz aranıcaksınız dedıler
Daha sonra sosyal hizmetleri aradığım da işe red olursa mektup, red olmasa aranırsınız dediler...

Tubamusa

süre oldugun yerdekı yogunluga göre değişir.oldugn yerde baya bi yogunluk varmış fakat yınede bi cevap verılmesı gerekıodu bu vakte kadar. eve geldıklerınde giderken hesap açtırn değip sizden hesap açmanızı istedilerse sıkıntı yoktur bağlanır ama ıstemedılerse olumsuz anlamına gelıo. genellkle böyle olmasına ragmen kesın durum değil baglanabilirde.
e devletten baktınız mı.bakmadıysanız bırde oraya bakın ne yazıyor

Kayıt bulunamamıştır!!! Diyor e devlette zaten ödeme bilgisi maaş bağlama kararı çıkmadan gözükmezki..

Ben bugün bağlı olduğum sosyal hizmetleri tekrar aradim sordum, muhakkak size dönüş olur..bekleyın dedıler bana..aranırsınız yada mektup gelir dendi yoğunluğa göre değişirmiş kesin bi zaman belirtilmez deniliyor

Nihayet dün arandım hesap dekontu getirin dediler..götürüp verdim kimlik fotokopıleri ile bırlıkte...
Fakat ocak ayında gelir ilk aylıgınız dedıler..neden öle oluyor...

Onaylandıktan sonra ki geçen süre içinde verilmeyen aylık toplu ödeniyor mu ?

Tubamusa

Aralık bakım yapılır, Ocak ayı bakım yapılan Aralık ayı alınır

Nasil anlamadim yanı...
Aralık ayı bakım parasını, ocak ayı mi alıcam..

Evet, önce bir bak sonra para diyor

Evde bakim aylığı için başvuru yaptık kasımın sonunda başvurduk Aralık ayı maaş bodromu verdim memur ocak ayının maaş bodrosınu istiyor daha ocak ayı maaşını almadım memur işlemi askıya aldım dedi ocak ayı bodromu getirdiğimde işleme alacak mış böyle bir hakkı var mı ben kasımda başvurdum neredeyse şubatta işleme koyacak.

behcetsen
başvuru yaptıgndakı bılgıelrın geçerlı olur memur nie öyle etmış hayret.şubatta işleme koyarsa kabul olsa şubatta martta bakım edersınız nısanda ilk maaşı alırsınız ebmde birikme toplu ödeme yok.
memur işlem yetısmeyınce ocakdakı maaş bilgini istemiş yeni sınırlara göre işlem edecek 1219 dan 1400 e çıktı gelır sınırı tabi sizin maaşada zam geldı o yüzden öle davranmıs olması gerekıo tahmınımce ama genede yaptıgı yanlış sizin başvurudakı bilgilerinize göre işlem etmesı gerekıodu

Üst Alt