Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı için geldiler, hesap açtırın dediler. Süreç nasıl işleyecek..?

merhaba benim annem emekli dul bayan olup babamdan kalan emekli maaşını alıyo 6 yıl önce allah kimseye vermesin meme kanseri ameliyatı oldu tek göğsü alındı, şimdi sormak istediğim benim eşim anneme bakarken bakım parası alabilirmi ne yapmamız gerekiyor.annem tek kalıyor babamdan veraset ile kendi evinde oturuyor.nerden başlamamız gerekiyor bu arada yaşı 67 ilginiz için teşekkürler.

turan1977
öncelikle geçmiş olsun
ebm için şartlar
raporu eskı ıse ağır engellı yenı alınacak ıse raporda tam bağımlı yazması gerekecek eger böyle bir rapor yok ise başvurusu bile alınmaz
rapor sonrası hane kişi gelirine bakılıo 2020 yılı için hane kişi geliri 1402,64 geçmeyecek.gelir hesabi haneye giren tüm gelirler toplanıp hanedekı kişi sayısına bölünerek bulunuo
bakıcı aynı hanede ıkamet edıo olması gerekıo annenız tek kalıomus size yakın mı bide eşinizhaftanın her günü en az 8 saat annenz ile kalabilecekmı gerçi başvuru edersenız buna heyet karar verıo heyetın ıkna olması gerekıo ya da annenızı sizin eve alacaksınız veya siz annenizin yanına taşınacaksınız
ayrıca aşağıdakı linke tıklayın ordakı şartlarında tutması gerekıo
https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

-mka

annem ile altlı üstlü oturuyoruz aldığımız bir rapor yok tedavi gördü şu an ara ara kontrolleri var..3 evre meme kanseri duymuştum.nerden başlamak lazım..kendisi babamdan kalma evde oturuyor 1700 tl gibi dul maaşı alıyor

turan1977

1. Sağlık Kurulu raporu almalısınız.
2. Evde bakim maaşı için Sağlık Kurulu raporunda ağır engelli yani tam bagimli ibaresi olmalı. Bu ibare olmadan maaş bağlanmaz. Annenize ağır engelli demeyebilirler.
3. Hanedeki kişi başı gelir sınırı 1402,64 tl olup, anneniz tek başına oturuyorsa ve 1700 tl dul maasi aliyorsa - gelir sinirini geçiyor.

Son düzenleme:
Üst Alt