Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşımız ATV motor kullandığım için kesilebilir mi?

Konular
152
Reaksiyonlar
1
evde bakım aylığından yararlanıyorum, 1 . aylığımızı aldık çok şükür ALLAH'ım devletimizden razı olsun inşallah.

ancak geçen hafta babam bana atv motor aldı. canım sıkılmasın diye ara ara binip gidiyorum kahveye dolaşıyorum benim için çok iyi oldu bu.

kontrole gelen heyet bu motor la geziyor deyip aylığımızı kesebilir mi?

evimizle kahvenin arası uzak, köy yerinde yaşıyorum canım sıkılmasın diyede ara sıra dolaşıyorum onla.

bu konuda yorumlarınızı bekliyorum..

not:illede yataktamı geçireğiz tüm zamanımızı gezmek dolaşmak bizim hakkımız değil mi?

evde yaşayan kişi başına düşen gelir 348 tl yi geçmez ise kesilmez eve kontrole geldiklerinde evde bir defada bulunmaman sorun olmaya bilir bu memurun insiyaftina kalmış tabii bazı memurlar sıkıntı yapabilir diyeceyim elinden geldiyi kadar evde bulun motorun var diye kesilmez maaşın o yönden rahat ol tek evde ol yeter devletimiz işte parayı veriyor allah razı olsun ama verdiyi gibide boğul diyor evde :D

tükürüyüm öyle yasaya! hukukmu bu? nedemek sana üç kürüş vericem evden çıkmican...AKP kulları bana kızmasın:eek:...

ya zaten evimizle kahvenin arası çok uzak, onun için babam motor aldı onla gideyim geleyim diye.
araba alamıyoruz, akülü sandalyede vermiyor devletimiz ee evde çakılı mı kalayım..bilgilendir me için tşk ederim arkadaşlar.

köy yerinde yaşamak ve evde çakılı kalmak çok zor bir durum :(

imQ;

AKP kulu değil Allah ın kuluyuz saçma sapan yorumlar yapma.

Konuyu açan arkadaşa gelirsek rahatsızlığın nedir? Atv ye bindiğin için kesilmez ancak evde yoksan sorun olur biz dahil evde bakım aylığı alan tanıdığım kişiler evden sürekli çıkmaya müsait olmayan kişiler mesela benim kardeşim 5-10 senedir hastane harici dışarı çıkmıyor-çıkamıyor hem zihinsel engelli hemde kalbi delik vs. olduğu için kasları gelişmedi ve dışarda yürüyemiyor.Oturarak çıkarın diceksiniz oturmuyorda bebek gibi sürekli hareketli vs. yani evde bakım aylığı alanların çoğu böyle

01-01-1012 -30 -06-1012 arası Kişi başına düşen gelir 423 tl dir.....

( özürlüden özürlüye ) degişir 7-24 Evde hapis hayatı yaşamak diye bir şartyok . Bakımını üslenen kişi ile her türlü soyyal ortamlarda bulanabilir .....

mersin : Kula kulluk yoktur .....Herşey yasallarla belirlenir .....

merak etme kardeşim kesilmez sen rahat ol gezmene bak atv nin tadını çıkar. zaten bizlere verilen bu bakım maaşı bizlerin yaşam kalitesini artrırmak için degilmi , ozamn sorun yok istediğin gibi gez kardeşim korkma kesmezler ...

böle bir sorun yaşayan olursa burda yazın.
evde hapismi olacagız. yanibu resmen paralı askerlik vardır amerikada filmlerde görürsünüz.
buda paralı hapis olur ozman. ve eger evde 1 defa gelipde bulamadım diye sorun çıkaran memur varsa o o...... çocugudur

atv binebiliyorsan sana nsıl bakım aylıgı bağlamışlar?

benim bildiğim yatalak ve çok ağır hastalıgı olanlara veriyorlar..hastaya bakan kişiye veirler..atv sürmek o kadarkolay değil sadece merak eettim

bende atv motor kullanıyorum maaşının kesilmesi söz konusu bile diğil olamaz da için rahat olsun rahatcaz gez dolaş

memati;

evde bakım maaşı yatakta sadece nefes alan engellilere veriliyor diyo bir kural yok memati ayakları ile kulanmıyor sonuçta motoru :D

memati;
Bence her engellinin hakkıdır verilmesi lazım atv'binmek engellinin hakkı değilmi yaşamak hakkı değilmi ?
evde her ihtiyacımızı sonuç olarak kendimiz göremiyoruz buda bir bakımdır.

bakım maşı hayatını tek başına idame ettiremeyecek kişler için verilir illa yatalak olmaya gerek yok ayrıca atv yi kullanmak akülü sandelyeden daha kolay ayaklarımız yetersiz diye ellerimizi çöpe atmadıkya istediğimiz kadar gezeriz merak etmeyin kimsede evde yoksunuz diye maşınızı kesemez

motorsıklet kullanan kişinin bakım ücretı alması çok ilgınç.bakım ücretını bildiğim kadarıyla ağır özürlü raporu olanlar alıyor.ağır özürlü devletın gözünde bakıcıya muhtac demektır yanı bır baskasının yardımı olmadan gündelık işlerını yerıne getıremeyen özürlüllerdır.kaderımse çekerım kardesım sen anladığım kadarıyla kendı ıhtıyaclarını tek basına karsılıyorsun motora bınmek kolay iş olmasa gerek demek oluyorkı ellerın ayakların calısıyo.yanı baskasının yardımı olmadan gündelık işlerını yapabılıyorsun.bana çok ilginç geldı...bu konuda oturanboğa..ve kalem hanımdan konuya acıklamalar yaparlarsa en azından bizde bilgilenmış oluruz...tüm üye kardeslerımıze saygılar

imQ..kardesım slm...türkıyede yasalar bizler için cıkarılmıs ayrıca hıc bir kul akp kulu deildir.allahın kullarıyız.ama şunu hiç kımsede ınkar etmesın sen akp kulları diyorsun ama dönde bir arkana bak diğer hükümetler engellılere ne hak vermıskı bu zamana kadar.ben çok iyi hatırlıyorum merdıvenlerın cokluğundan hastaneye zor giriş yapabıldığımı şimdi bakın bır engellı cok rahat hastaneye girip cıkabılıyor güler yüz saygı hepsı var önceden varmıydı bunlar.hangi engellının doğru dürüst hakkını verıyordu diğer hükümetler.ltvn yedığımız ekmeğe namkörlük yapmıyalım bu akp hükümetının yaptıklarını hiç bir kımse bu kadar alaycı sekılde küçümdeyemez.insan gibi yasamaya basladık yaaa varmı bunun daha ötesı.sen devlet öle devlettkı en cok haklarıda bozlere verdı yeterkı sen haklarını ara.devlet gerekenı yapar sen canını sıkma.sanırım sen eskı türkıyeyı çokkkk özlemıssın onlar artık gerıde kaldı.yeni türkıyede yasıyoruz kardesım varsa hakkın sen ara devlet senı ve hıc bir vatandasını madur etmez merak etme...saygılar

aykız engellilere uygulanan hakları o kadar istismar edecek insan varki devlette işi sıkı tutuyor bence tutmalıda evde bakım aylığı öyle televizyon alındı diye,araba alındı diye kesilmez.Bu konudaki arkadaşın maaşının kesilme olasılığı var çünkü kendisine bakıcı atanan kişi evde kendisi evde olmayınca bu bir sorundur.Demekki tek başına dışarı çıkabilicek,ihtiyaçlarını karşılıyabilicek güçte diyebilirler.Ancak atv ye biniyor veya atv aldı diye maaşı kesilmez.

abdullah atv ile motor çok farklı önce internette atv yaz ne olduğunu anla 4 tekerli elle kullanılan akülü sandelye kullanmaktan daha kolay en azından devrilme riski yok senin mantığınla biz sağlamız bakım neyimize iyi güzelde atvye yardımla biniyoruz hatta ben evde yürüteç ile yürüyorum bana hiç vermemeleri lazım ama be güzel kardeşim biraz mantıklı olun ben ve ben gibilerin 3-4 eli yok en basiti tuvalete gitsek klozetin kapağını kim açacak eşofmanı kim çıkaracak yada su içmek için gittik iki elimiz yürüteçte iken 3 elle musluğu açıp 4. elle bardağa suyumu dolduracağız adam atvye biniyorum derken sanmaki tek başına araca gidiyor binip istediği yerde durup iniyor gezip tekrar evine geliyor o kadar basit olmuyor sen ellerini kullanma ayaklarınada 30 kiloluk ağırlıklar bağla evde tek başına yaşa bakalım oluyormu

avrupada verilen hakların yanında 600 tl bakım maaşı var bir motor biniyor çok mu ?

evde bakım aylığımı keseceklermiş

s.a arkadaşlar..
foruma daha önce yazmıştım arkadaşlar bu konuyu..
öğrenmek istediğim arkadaşlar; bakım aylığı alan hasta evde çakılı mı kalacak?
bakıma muhtaç olan kişi akülü sandalyeyle gezebiliyor burda okudum,
bakıma muhtaç olan kişi özel donanımlı araba alıp gezebiliyor,
bakım aylığı alıyor ama çalışıyor,
bende atv ye binip geziyorum ne var ki bunda sırf canım sıkılmasın evde, evde çakılı kalmaktan bıktığım için aldım,
bir nevi hayat kalitemi yükseltiyor atv ve sırf bu yüzden atv ye biniyor diye aylığımı keseceklermiş..:confused:

verdiğin üç kuruş paranla evde çakılı kalamam ben, ne yani bakım aylığı alıyor bu gezemez evde hapismi kalmalıyım ben.hiç te kusura bakma gezmek te her insan
gibi benimde hakkım. hakkım bu benim...

kaderimseçekerim sana maaşının kesileceğini kim söyledi shçk memurlarımı söyledi yazımı geldi eve atv ye veya arabaya biniyosun diye maaş kesilemez sadece hastanın evde olmaması veya refakatçinin engellinin yanında bulunmaması halinde maaş kesilme söz konusu olabilir tabi bu durumda memurun insiyaftina kalmış birşey atv ne gönül rahatlığı ile bin maaşın kesilmez bu yüzden ama seni çekemeyen birilri tutup kuruma şikayet ettiyse üstüne beş katarak araştırmaya alınırsın bakılır gelirde bir artış yok maaşa devam edersin kulaktan dolma sağ sol sözüne kanma

şikayet ediyolar abi, neden se çekememzlik söz konusu. etsinler bakalım ne olacak ellerine ne geçecek?
bende inadına binecem atv me.

bu tür şikayetlerden nasıl kurtulacam arkadaşlar.. ben haksız yere almıyorum ki bu maaşı mı?

gercekten sikayat var o zaman
sende ATV binerken dilini tut demekki gercekten fors atıyosun
böyle hatalara düsme sen cocukmusun

Üst Alt