Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşımız ATV motor kullandığım için kesilebilir mi?

akp kulu deil akp sevdalısıyız...akp hükümeti hakkında bu kadar olumsuz yorum yapan arkasların yazılarını hayretle okuyorum.yaa arkaslar biraz insaflı olun.devlet sizlere az cok maas verıyor.hemde bu maası hıc calışmadan verıyor.daha öncekı hükümetler zamanında hıç kımsenın bes kuruş gelırı yoktu hıçte sesınız cıkmazdı.3 aydan 3 aya özürlü maasını beklerdınız.akp hükümeti siz engellı arkadslarımıza bakım maası verıyor vakıf maası verıyoo yetım maası verıyoo özürlü maası verıyoo...verıyoda verıyo.hemde bu maasları benım engellı vatandasım atv motora bınsın kahveye gitsın aksama kadar kahvede artık ne yapıyorsa kahvede ne yapıldığınıda az cok bılırız kafalarına göre eğlensın diye maas veren hükümeti siz bu kadar asağılarsanız ben yuhhh derım.atv motora bınıp kahveye giden adam hersekılde calısabılır demektır.sana bu raporu hangi hastane verdi bılmıyorum ama sen gel birde istanbulda heyyete gir derim bakalım o raporu istanbuldan alabılecekmısın.oturduğum mahallede bırı vardı çok iyi biliyorum memleketınden rapor almıs %80 ağır özürlü.2 yıl sürelı raporun süresı bitmiş istanbuldan tekrar rapor aldı %41 normal özürlü.bu nasıl oluyor arkaslar acaba bılen varmı aranızda.ve bakım maasıda kesıldı.bu sahıs koltuk değneklerıyle yürüyen engellıydı.sen ise motora bınıyorsun devlet sana nasıl bakım maası verıyor anlamıs deilim.sonrada devlete isyan ediyorsunuz 3 kuruş verıyor bizi evemı hapsedecek diye.allahtan korkun ınsaflı olun.bakım massı hangi hallerde alınır yasayı okuyun ona göre yorumlar yapın işinize geldiği gibi yorumlar yapmayın.ben engellı olmaya bılırım.ama burada cevremde bulunan engellı arkadslar adına konular paylasıyorum bilgi alıyorum onlara aktarıyorum.ama böle saçma sapan yorumları okuduğum zaman sasırıyorum.bu hükümetın kıymetını bilin yatın kalkın her saat her dakıka her sanıye dua edın.baska hükümetler size bu maaslarıda vermez şükür edın derım.saygılar

doğan abi benim maaşım kesilsin sen ve senin gibiler çok sevinir.:mad:
doğan abi bende neye çok kızıyom biliyon mu engelime engel katanlaraaa.....

doğan allah aşkına sen ne saçmalıyorsun hoş daha motorla atv arasındaki farkı anlayamamışsın ağır engelliyi nasıl anlayacan senin o tanıdığına süreli rapor verilmişse bunun tek nedeni hastanın iyileşme ihtimali olmasıdır adamda düzelme varki rapor oranını düşürmüşler istanbul adana hakkari fark etmez belirli normlara göre rapor oranı verilir ağır engelli deyince senin aklına ne geliyor yatağa bağımlı hiç bir şekilde hareket edemeyen kişimi sen iki elinle yürüteci tutarken tuvalete gitmeyi bi hayal et bakalım tabi önce ellrini kullanmadan kapıyı aç açabilirsen gerisini düşünürsün ben ve benim gibiler atv kullanabiliriz ama tek başımıza asla binemez ve inemeyiz kahvede oyun oynarız ama bir saatten sonra bacaklarımızda kasılmalar başlar ayaklarımıza kan toplanır bizler marketten alış veriş yapıpta evde yemek yapamayız aman bunları senin gibi birine ne diye anlatıyorum ki sende bunu anlayacak kapasite olsa zaten böyle saçma sapan şeyler yazmazdın dilerim allahtan bakıma muhtaç yaşamanın ne olduğunu yaşayarak anlarsın

sende haklısın demırcı kardesım ..o zaman devlet herkeze kahvede akşama kadar oyun oynasın diye bakım maası versın.sahte raporlarla türkıyede neler yapıldığını bilmeyen yok .biraz haberlerı izlersen öğrenırsın.burası türkıye türk insanı herseyı yapar para için.ayrıca örnek verdiğim kişide düzelme falan yok aynı yıne koltuk değneği kullanıyor ama istanbuldan aldığı rapor %41 cok düşündürücü deilmi.adamlar sahte raporla sınava girmısler sen hiç tv izlemıyormusun.ne malum raporun sahte olmadığı.siz işinize geldiği gibi yorumlıuyorsunuz.allah göstermeye yarın bu hükümete bişi olsa siz bu hükümeti cokkk ararsınız.bu sartlarda engellı arkadslara elınden gelen kolaylığı yapıyor ama sizler beğenmıyorsunuz.şükür edin biraz.saygılar

doğan senin anlayamadığın yada anlamak istemdiğin bi şey var yahu adamın raporu sahteyse bunu benmi araştıracam devletin işi ne biz kahveye gidiyoruz diye gerçi benim kahvede işim olmaz bende camiye giderim yani sonuçta birilerinin yardımı ile bi yere gidiyoruz diye sahte raporlumu oluyoruz ayrıca ben akp hakkında bişey söylediğimide hatırlamıyorum aman işin özü işallah allah bizler hakkında sen ve senin gibi düşünenleri bizlerin durumuna düşürür bak o zaman dünyanın servetinin bir halta yaramadığını gör o 1-2 saatlik hava almanın bedelinin sabaha kadar ağrıdan uyuyamamak olduğunu gördüğünde ve en etkili ağrı kesiciler dahi bir halta yaramadığını anladığını bakalım bu kadar kolay konuşabilirmisiniz sen kendi bedeninde hapis yaşa o zaman anlarsın

Doğan akepe yi övüp duruyon git söylede sahte raporda verdirmesin o raporla Türkiye'de bişeyler döndürmesinler..?
Üstünden kuş geçse akepe'den bilecen ne iş anlamadım ya..

ya anlamadımki bu akp meselesi nerden cıktı en başta densiz bir laf söylenmiş cevabınıda almış doğanın bunu neden bu denli akpye karşı top yekün yapılan bir saldırı olarak algıladığını anlayabilmiş değilim bir de arkadaşım kusura bakmada sen eşine babasından maaşı kesilmesin diye nikah kıymayarak devlete karşı sahtekarlık yapan bi adamsın ayrıca ağır engelli çalışsın haksız yere maaş alıyor diye feryad ediyorsun ama sen utanmadan babam öldü ben sapa sağlamım bu yaşıma kadar çalışmadım şimdi rahmetlinin maaşını nasıl alırımın hesabına düşmüşsün ki bunları kendin daha önceki mesajlarında belirtmişsin şimdi ne demeye tanımadığın gerçekten durumlarını bilmediğin insanları sahtekarlıkla suçluyorsun seninki yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali olmuyormu

doğan sen baya kafamı karıştırdın ya tüm mesajlarına baktım bi yerde ağır engelliyim nasıl bakım parası alırım diyorsun başka yerde yukardada belirttiğin gibi engelli değilim diyorsun sen bizimle kafamı dolduruyorsun yoksa sahte raporla maaş alıyorsunda millete saldırıp vicdanınımı rahatlatıyoruz

form yöneticileri lütfen bu adamın mesajlarına bi göz atın

demirc;

abi sana çok tşk ederim yaa neden mi! benim yaşadıklarımı yazmışın sabahlara kadar ağrıdan kıvrandım bende. bende en kuvvetli ağrı kesicileri kullandım kesmedi ağrılarımı. içimi okumuşssun abi. 15- 20 dk gezmek doğada nefes alıp vermek ağrı sızı olmadan gezmek çok güzel. aynen dediğin gibi dünyalar kadar servetin paran olsun beni eski halime getirmiyor ağrılarımı kesmiyoo o paralar bir hiç oluyoo o zaman.

çok tşk ederim sana abi..

benım akp hükümetini övmeme gerek varmıki.siz bu hükümetin 10 yıl içinde yaptıklarını göremıyorsanız o sizin sorununuz.ben size sadece sunu hatırlatayım.daha önceki hükümetler engelli kişilerin varlığından bile haberdar deildi.doğru dürüst haklarını bile alamıyorlardı.dönüp birde şimdi bakın etrafınıza engellıye karsı devletın bir sürü projelerı var bütün haklarınıda alıyor engellı kardeslerımız insan olduğunu farkettiler.türkıyede şu an yapılan tüm faalıyetler engellılere yönelık yollar olsun hastaneler olsun otaparlar olsun hersey engellının rahat ulasabileceği şekıl dizayn ediliyor.ama siz bunları göremıyorsanız bu sizin sorununuz.adam yazmıs ismini hatırlamıyorum.akp 3kurus verıcek diye evemı kapanacağız diyo0r pesındende eklemıs.akp kulları kızmasın diyor.bunu yazan arkadsta devletten herturlü yardımı alıyorniki ımQ sanırım.ben böle kişileri anlamıyorum devlet sana hakkını verıyor kardesım .sen nden devletı asağılayıcı yazılar yazıyorsun.bu bir anlamda nankörlüktür.

Kaderimseçekerim,
evde bakım aylığı şu 3 şarta uygun bulunmadığında kesilebilir ablam:
1. bakıma muhtaçlıktan çıktığın takdirde
2. gelir kriterlerin değiştiği takdirde. Yani kişi başına düşen aylık gelir 423 TL'yi geçtiğinde. Gelir durumunuzda değişiklik yoksa burada sorun yok.

gelelim bakıma muhtaçlık durumuna. Bakımamuhtaçlık kriterleri bellidir. Sayılan günlük aktivitilerden en az birinde tam, en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyorsan aylıgına aynen devam.
ATV motor kullandın diye evde bakım aylığın kesilmez rahat ol. O motorla tuvaletini yapıyorsan, o motorla yemeğini yiyorsan, o motorla alışverişini yapıyorsan, o motorla merdiven çıkıyorsan, o motorla kıyafetini giyiyorsan, o motorla bulaşığını yıkıyor çamaşırını yıkıyorsan, o motorla markette, sinemada geziyorsan, o motorla evde sokakta cirit atıyorsan ve günlük yaşamını o motor saglıyor ve bakıcına ihtiyaç duymuyorsan bilemem:)
İşte bu durumlarda kesilir ablası:)

Sana denetimin hangi esaslar dahilinde yapılacagını şu Genelge ile izah edeyim için daha da rahat etsin:
2011/01 Sayılı Özürlü Evde Bakım Hizmetleri Denetim ve Reh. Raporu Formu Genelgesi (Değişiklik 24.02.2011 ve 848 Sayılı Yazı İle Değişiklik Yapıldı) | Shçek | Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Bu genelge Bakım Hizmetleri Değerlendirme heyeti'nin denetim sırasında dikkat etmesi gereken esasları anlatıyor. Aynı zamanda bu Genelge'nin eklerine tıkla onlara da bak. Genelge ekinde denetim sırasında Heyet bu formu dolduracaktır. Orada "günlük hayatın alışılmış tekrar eden gereklerine ilişkin degerlendirme" kısmını da dolduracaklar. Bu 4 alt başlıkta en az birinde ya da en az ikisinde "tam bagımlı" ya da "kısmen bagımlı" en çok işaretli olanlara gore degerlendirme yapılacak:)

Bu Genelge denetimde nelere dikkat edilmesi gerektiğini açık ve net yazmıştır. heyet'in doldurması gereken formu da ekinde sunmuştur özetle.

Şimdi gelelim şu yatma işine:) Yahu bakım hizmeti verilecek bakıcıya. bakıcı bakım hizmeti verdiği yakınını yataga bagımlı hale getirecek ha:) keserler onun maaşını:)
Baban iyi düşünmüş ellerine sağlık sana motor almakla. Boylece sosyal olman için gerekeni yapıyor demektir. Bu durumu sosyal hizmetlere de açsın soylesin: "Oğluma motor aldım. Canı evde çok sıkılıyordu. Arada o motorla dolaşıyor. Kahveye gidiyor. Psikolojisi gayet düzeldi. Kendini iyi hissediyor."
Sosyal hizmetler bundan memnun olacaktır:)
Ama bakım hizmetini aksatmadıklarını gidiş gelişlerini takip ettiklerini her harekletini kontrol ettiklerini de belirtsinler oldu mu?

Arkadaşlar bakım hizmeti sadece yataga bagımlı kalsın diye verilmiyor. Elbette sosyalleşecekler. Tam da bunun için veriliyor:)

Ayrıca evde bakım aylıkları ve 2022 aylıkları hükümetin bir yardımı değildir. Alanlar kimseye şükretmek zorunda değildir. Sosyal devletin gereği olarak yasalar çerçevesinde verilen bir haktır bu. Bu hak, birilerine minnet duyulması için verilmemiştir. Ortada bir hak söz konusudur.
Ha bunlara da lüzum yok belki.
Geçsin yolları, şehirleri ve butun binaları erişilebilir yapsın devlet. Geçsin engellilerin ihtiyaç duydugu tüm teknolojik urunleri alabilecek refah düzeyine getirtsin engellileri.
Bu maaşları vermese de olur yani:)
Ama ortada devletin kusuru buyukken 2 maaşa şükredecek engelli aramayın boşuna derim:)

ha başka tartışılacak konu varsa önce Genelge ve eklerini okuyun sonra tartışmaya hazırız derim.

Bu arada raporlar için bir çift laf edim. özürlü sağlık kurulu raporlarında bir işgüzarlık yapılmışsa ve bu anlaşılırsa yasal yolları var. Bir kurum bunu göze alacak ve birine sahte rapor düzenleyecek ha:)
yerler o kurumu!
Koskoca hastane bir vatandaş işe girsin diye rapor düzenleyecek ve bu buyuk kusuru ustlenecek ha!
Yahu o vatandaşa sahte rapor duzenleyene kadar kendini ateşe atana kadar gider o vatandaşa iş bulur daha iyi:)
Ben bir hastane heyet kurulu uyesi olacagım ve arkadaşlarla bir yakınımı işe girsin diye sahte rapor düzenleyeceğim ha:)
Onca okulu bu kadar aptalca girişimd ebulunayım diye okumadıgımı söyleyim ve teessüflerimi bildireyim:)

len kardaşlar bir atv dir gündeme oturdu atv li kardeş sen sağa çek diğer arkadaşlar bekleme yapma engelli olmaya devam :D ya arkadaşlar ne olacak bin kardeş sende atv ne rahat ol bak o çekememezlik harbiden piyasa yapmış nasıl bir millettir anlaşılması güç adam yemeyi içmeyi bırakmış engelliyin cebini hesaplamaya çalışıyo :D çoğu kez şahitte oldummmm karşılaştımda bende artık bi tşört bile alsam hediye saolsun sevenler diyip geçiyorum bakk işede yarıyo ha :) sende öyle yap valla bak kaçırırlar seni fidye isterler ha :D

memati;

....... bu sözcük çok saçma be kardeşim .... bir arkadaşım var diyalize giriyor ,kulakları duymuyor ,ayaklarınadan sakat yürüyemiyor ama .scotere binip dolaşabiliyor ... haaa... evden ise 5 kata annesinin ya da bacısının sırtında odasına çıkabiliyor ... bu kişi bakıma muhtaç olamaz mı ..

kare çekemeyenler istediği kadar kıvransın takma kardeşim hakkımız bu valla ben istediğimi alıyorum milletin gözüne soka sokada maaşımla aldım diyorum çok şükür şuan 1900lira devletten maaş alıyorum emeklim daha bağlanmadı o da 1500 altında olursa kıyameti koparacam hiç kimse kusura bakmasın yan gelip yatın ( sağlıklı kişler için söylüyorum) hayatınız boyunca çalışmayın devletten para koparmaya calışın hakkı olanda hakkını alınca çekemeyin yok öyle bi dünya ben emekliliğimde rahat edeyim diye primlerimi hep tavandan yatırdım hiç bir zaman primim asgari ücretin altına düşmedi şuanki kurdan 70.000lira civarı sgkya para yatırdım şimdide hakkımı alıyorum çekemeyenlere inat çatır çatır yiyorum

demırcı...sen benım mslarımı iyi oku olurmu.benım yazdığım msjlar cevremdekı tanıdığım insanların adına yazolmıs msjlardır. admın babası ölmustıur haklarını öğrenmek ister adamın ağır özürlü raporu vardır haklarını bılmez.adam özürlüdür eşi özürlüdür haklarını bilmezler.çoğu insan hakları olduğu halde nereye basvuracaklarını bilmezler.bana anlatıyorlar atıyorum%50 raporum var ne gibi haklarım var.bende bu konuları bu siteye yazaraktan kendılerıne bilgi ediniyorum.kötümü ediyorum.sen benım msjlarımı birdaha okuda o zaman kımler için yazmısım anlarsın.ayrıca motor kullanan kısının bakım maası benı hala düşündürüyor bunuda iyice arastıracağım.saygılar

demırcı kardesım bak siteye bio nıklı kardesımız bişeyler yazmış iyi oku.benım sözüm bu sekıl rapor alıpta devletten haksız yere hak alanlardır.oku.....EEEEEE şimdi yavaş yavaş geliyolar dediğimize biz burada gerçekten engelli kardeşlerimizi savunurken yırtınırken bu yüzden millet alan yine alır ölede alır bölede diodu bu haberler tvlerde duyulsunda almaya ve vermeye kim cüret eder görelim bizler 10 maddelik bişiyler yapmıştık ama ilk başta sakatlık cetvelinde mağdur edilen ve birde gerçekden kalıcı olan rahatsızlıkların cetvele eklenerek hakları elinen arkadaşların mağduriyetleri giderilsin daha sonra yeniden bütün haklarımızın net bir şekilde değerlendirildiği bir rapor istensin demiştik bazı kişiler bizi anlamasada görmezlikden gelsede işlerine gelmesede YÜCE RABBİM görüyor bu tip olaylar yüzünden yakında yeniden rapor istenirse kimse şaşırmasın yeni bir uygulama ile merkezi kontrol ve denetime sokulursa kendi şehirlerinde para ile emmi dayı tanıdığı ile rapor alıp gerçek engelli kardeşlerimin haklarını yiyenleri göreceğim o zaman

senın anlama kabılıyetın kalmamıs sanırım.adam bana demıskı %70 raporum var ne gibi hakkım vardır diye sormus bu adam dediğim benım komsum arkadsım tanıdığım biri olabılır anlıyormusun herkezın senın gibi evınde ınternetı yok nerden bilgi edinsin benım siteye üye olduğumu biliyorlar benden rıca edıyorlar bu konuyuda siteye yaz ne gibi cevap gelıcek seklınde.ama sen anlamak istemıyorsun.istersen birde senı örnek vereyım.yanı senın anlıycan dilden.sen bana diyorsunkı özürlüyüm babam vefat ettı ne gibi haklarım var diye bana sölüyorsun bende bu konuyu foruma tasıyorum edındığım bilgiyi senınle paylasıyorum.eeeeee heralde artık anlamıssındır o kadar cahılll deılsındır

ATV ile gezmeniz maaşınızın kesilmesine neden değildir ancak bakımınızı üstlenen bakıcınızın refakatinde bu tarz sosyal aktiviteleri gerçekleştirmenizin gerekliliğini de göz ardı etmeyiniz.

Üst Alt