Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakim maasimiz kesildi! Ne yapmamız gerek?

kalamis

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sevgili melek hanim lutfen yardim edin esim %94 agir engelli yaklasik bir yildir evde bakim maasi aliyorduk aralik ayinda kesildi eve yazi geldi eve gelmis bulamamislar ve hastanin saglik durumu duzelmis diye biza 8 bin tl geri odeme cikarmislar bu parayi odeme gucumuz yok ne yapabilirim ne olur yardimci olun gelir durumumuzda degisiklik yok

kalamis
peki dedikleri gibi eşinizin hastalıgında bir iyileşme oldu mu? hastalıgı neydi?
evde bakım aylıgı bağlandıktan sonra eşiniz için engelli sağlık kurulu raporu çıkartmış mıydınız sonradan?

Melek hanim oncelikle ilginize teskk ederim nete giremedigimden size cevap yazamamistim esimin%94 agir engelli surekli raporu var bakim maasi baglandiktan sonra rapor almadik gelir durumumuzda degisiklik yok ikamet adresimiz ayni esimin saglik durumunda da iyilesme yok neye gore bunu belirlediler anlayamadim dogrusu aslinda ben dava acmayi dusundum ama bir dostumuzun tavsiyesi lie gelen cezaya itiraz ettik yeniden sosyal inceleme yapacaklarini soylediler simdi bekliyoruz eve mi gelecekler yoksa dosya uzerinden mi inceleme yapilacak bilmiyorum bu cezayi iptal ederlermi bundan kurtulma sansimiz varmi acaba veya dava yoluna gitmelimiyim herkese yardimci oluyorsunuz Allah sizden razi olsun

kalamis
öncelikle itiraz etmeniz iyi olmuş. itiraz etmeden mahkeme işi olmazdı zaten.
evde bakım aylığının eşinizin bakıma muhtaçlıktan çıktığı gerekçesiyle kesildiğini ve borç çıkartıldıgını söylediniz. gerekçeleri buysa ve siz itiraz ettiyseniz evinize bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelecektir. eğer heyet olumlu kanaat bildirirse yani yersiz ödemeye konu olan bir durum değişikliğinin olmadığı kanaatine varırsa ve belgelerse bu durumda borçlarınız silinip tekrar evde bakım aylıgı baglanacaktır.
ama yersiz ödeme konusu olan durum değişikliğinin oldugunu tespit etmiş ve belgelemişse o borcu vermek zorundasınız. tabi bu aşamada mahkeme yolu açık. dava açarsınız.

eşinizin hastalığı neydi? başkasının bakımına ihtiyaç duyuyor mu? şu linki inceler misiniz lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

size daha iyi yardımcı olabilmem için detaylara ihtiyacım var. borç yazısı geldi mi size? borç çıkarma gerekçeleri neymiş? gerekçelerini kesin bilmem lazım.

Evet borc yazisi geldi gelen yazida (esiniz .................... bakim yardimi almakta iken saglik durumunun iyi oldugu ve farkli adreste yasadigi tespit edilmistir ) deniyor oysaki ne ikametimizde nede esimin saglik durumunda degisiklik yok melek hanim ben soyle tahmin ediyorum biz akrabalarimizla ayni mahallede yasiyoruz ve aile ici cekismeler var sikayet edildi galiba cunku ben shck e gittigimde bana imali bir sekilde biz duyum aldik denildi esimin Rahatsizligi ise agir noropatik agri ve gunluk aktiviteleri engelliyen koah yani gelipte bizi evde bulamayan heyetin verdigi kanaat bu hatta bir sey daha anlatayim size ben evde bulamadiniz ama biz o gun hastaneye gittik dedigimde bunuda bildirmek zorundasiniz denildi allah askina il sinirlari icinde hastaneye gidilse bunu bildirmek zorundamiyim engelli insana resmen hapis hayati yasatmak hangi mevzuatta var veye komsuya goturemezmiyim simdi eve gelmelerini bekliyoruz bir sey daha soracagim esimin raporu surekli ama bizden yeniden rapor isterlermi boyle bir haklari varmi malum rapor sureci oldukca zor bir surec

Evet borc yazisi geldi gelen yazida (esiniz .................... bakim yardimi almakta iken saglik durumunun iyi oldugu ve farkli adreste yasadigi tespit edilmistir ) deniyor oysaki ne ikametimizde nede esimin saglik durumunda degisiklik yok melek hanim ben soyle tahmin ediyorum biz akrabalarimizla ayni mahallede yasiyoruz ve aile ici cekismeler var sikayet edildi galiba cunku ben shck e gittigimde bana imali bir sekilde biz duyum aldik denildi esimin Rahatsizligi ise agir noropatik agri ve gunluk aktiviteleri engelliyen koah yani gelipte bizi evde bulamayan heyetin verdigi kanaat bu hatta bir sey daha anlatayim size ben evde bulamadiniz ama biz o gun hastaneye gittik dedigimde bunuda bildirmek zorundasiniz denildi allah askina il sinirlari icinde hastaneye gidilse bunu bildirmek zorundamiyim engelli insana resmen hapis hayati yasatmak hangi mevzuatta var veye komsuya goturemezmiyim simdi eve gelmelerini bekliyoruz bir sey daha soracagim esimin raporu surekli ama bizden yeniden rapor isterlermi boyle bir haklari varmi malum rapor sureci oldukca zor bir surec

bu konuda bnde sölyım bişisize bi evrak gelmiştir rapor güncelleme istiyorlar o üncellemeyı yapmadıysanız aylığınız kesilmişditr

kalamis
oyle doktora gidince haber vereceksiniz diye bir şey yok, atmışlar. bakıcısı yanında olduktan sonra hastaneye de gider, sinemaya da. bunları bildirmeye gerek yok.
tahmininiz doğru olabilir sizi şikayet etmiş olabilirler.
sizden yeni rapor isteyeceklerini sanmıyorum. yeni rapor istemezler.
eşiniz dediğiniz gibi bakıma muhtaçsa itirazınız olumlu sonuçlanacaktır. gelişmelerden haberdar edin lütfen.

Kalem

Melek hanimcigim bu siteye uzun zamandir bakiyorum ama yeni uye olabildim Allah askina nasil guzel bir kalbiniz var bikmadan usanmadan herkesin derdiyle dertleniyorsunuz binlerce dua aliyorsunuz Allah size ve sevdiklerinize saglikli uzun omurler versin heyetin gelmesini bekliyoruz ama bu arada ankaraya esimin kontrolu icin gitmek zorundayiz dr sevk yapacak sevkin fotokopisi ile birlikte dilekcemi yazip dondukten sonra gelin desem olurmu

kalamis
rica ederim, asıl ben teşekkür ederim...

siz heyetin gelmesini bekliyordunuz. ama eşinizi sağlık KOntrolü için Ankara'ya götürmeniz gerektiği için bir süre hanenizde olamayacaksınız. haliyle o tarihlerde heyet gelirse diye endişeleniyorsunuz. haklısınız tabi. çözümünüz de gayet uygun bence. İl müdürlüğüne gidip dediğiniz gibi yapın, heyetin Ankara'dan dönüşten sonra gelmesini isteyin.
hem gitmişken de süreç hakkında bilgi edinmiş olursunuz.

Benimde bakım maaşına ret geldi annem % 90 ağır engelli iki gözü görmüyor fakat bursa osmangazi komisyonu kişi kendi ihtiyaçlarını karşılar diye karar vermiş itiraz etme hakkında yok dediler annem evin içinde duvarlara tutunarak geziyor dışarı çıkarsan kolundan tutan olmazsa hiç bıyere gidemez baston kullanmıyor ve annem 65 yaşında gelir seviyesi 5 kişi yasıyoruz 1 kişi çalışıyor. Melek abla ne yapmamm gerekiyor komisyon işine geldigi gibi davranıyor

Snç
şu linki dikkatle incele lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
linkte sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam olarak veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyorsa bakıma muhtaç sayılır.
bakıma muhtaçlık değerlendirilirken yaşından bağımsız olarak sadece engelinden dolayı yapamadıkları dikkate alınır.
eger annen en az bir bentte tam veya en az iki bentte kısmen bir bakıcıya ihtiyaç duyuyorsa karara itiraz edip farklı personelden oluşan heyet talep edin.

İtiraz hakkım olmadığını söylediler annem saçından banyosundan tırnağına kadar ben ilgileniyorum

Dilekçe versen bile yine olmaz dediler hakkın dolmuş dediler

Bana bir dilekçe örneyi yollarmısınız www.lawilladus@hotmail.com

İki ay oluyor hiç ıtiraz etmedim ben cocuğumu okula götürdüm o ara gelmişler içeriye girmemişler kapıdan konuşmuşlar komşularda söylemiş cocuğu okula bırakmaya gitti ve tekrar gelirz demişler gelmediler ve telefon ettim reddedilmiş bakım maaşı başvurusu dedileer bende bakım hizmetleri müdürlüğüne gittim durumu anlattım arşivdeki görevliye oda yapacak bişey yok dedi

Ogün internet pakedim bitti daha bugün aldım 2022 maaşı sayende düzeldi annem yengemde kalırken 2 yıl kadar kesilen maaşı yatırmışlar geriye dönük eksiklikler verilmedi şimdi düzetdi senin sayende

Melek abla bana bir dilekçe örneği yollarmısın

Ozaman yengem bakıyordu anneme bakıcı ve hikametkah değişti ocakta alırız diye düşündüm için onda sorun yo diye yazdım

Snç
yukarıda en son yazdıklarımı bir netliğe kavuştur önce. 4 Ocak'ta evde bakım aylıgında sorun yok demişsin başka yerde. bugün ise burda evde bakım aylığına yeni başvurdugunuzu ve reddedildiğini söylüyorsun.

Gelir kırıterim eve aylık giren asgari ücret eşim çalışıyor 2 kızım annem ben topla 5 kişiyiz üzeřimize cöp dahi yok

Yengem aralıkta yanlış hatırlamıyorsam ayın 20sinde bakım maaşı aldı ayın 28de anneni alın ben bakmak istemiyorum dedi ayın 30 ben başvuru yaptım hemen bağlanır zannettim bu yüzden onda sorun yok dedim purosodürleri bilmediğim için

Snç
ha şimdi anlaşıldı mesele. annene yengen bakıyordu. ssiz de bakıcı ve ikametgah değişikliği yaptınız evde bakım aylığı kesildi.ilçe dışına mı taşındınız peki?

annenin ikametgah adresini size aldırdınız di mi?

Annemin ses tanıma hafızası kuvvetli eve gelen heyet yengemlere gelen kişiler dedi

Karacabeyden bursaya

Evet bize aldık

Karacabeyde bursaya baglı

Bimere dilekçe yazdım fakat oradaki görevli farketmez değişen bişey olmaz dedi yardımcı olmak yerine köstek oluyorlar iliilenmiyorlar bi

Snç

ilçe dışına taşındınız yani. bu yüzden annenin aldığı 2022 aylıgı da kesildi tabi. sonra da Bursa'daki adresinizin baglı oldugu vakfa başvurdunuz ve 2022 aylıgı tekrar baglandı.

annen 15 yaşından beri görme engelliymiş. 65 yaşında sanırım. artık baya alışmıştır ve tecrübesi artmıştır.sese karşı duyarlılığının kuvvetli olması bundan. benim de tanıdığım körler oldu. yemeğini kendisi yiyor, kendi özel bakımını yapıyor, istediği yere tek başına gidebiliyor vs. neredeyse kimseden yardım almıyor diyebilirim. sese de baya duyarlı.

annen hangi konularda başkasının bakımına ihtiyaç duyuyor?

Dışarı kesinlikle tek çıkamıyor tırnaklarını kesemiyor banyo ihtiyaçlarnı karşılayamıyor tuvalete gidiyor ama temizleyemiyor yemek yapma şansı hiç yok ellerini bile düzgün yıkayamıyor sadece duvarlara tutunarak yürüyor

Alışkınlıkları çok iyiydi 10 yıl önce köyde kendi evinde ama oradada evi bazen bulamıyordu garibim kedisi vardı onun onunla beraber bahçede dolaşıyordu kedi ölünce eli ayağı tutmaz oldu

ellerini yıkayamıyor mu, banyo yapamıyor mu? Görmemesi ellerini yıkamasını nasıl etkiliyor ki? 15 yaşından beri görmeyen birinin evinde duvarlara tutunarak yürümesi de çok ilginç. artık bir yere tutunmadan yürüme becerisi kazanması lazım? başka rahatsızlıgı var mı? 15 yaşından beri kör olan birinin bunları yapamıyor olmasını nasıl açıklıyorsunuz?

Ah be melek abla ne çektiğimizi bi allah bir ben bilirim 8 evlat büyüttü bitanesi arayıp sormaz

son yazdığım mesajı okuyup cevaplar mısın?
annenin 15 yaşından beri kör olduğunu düşünürsek öz bakım becerilerinin çoğunu yapabilmesi lazım. ama anlattıgına göre neredeyse yeni kör olmuş gibi hiçbir şey yapamıyor? bu durumu neyle açıklıyorsunuz? başka hastalıgı mı var?
evinde bile duvarlara tutunarak yürümesinin,ellerini yıyamamasının, banyo yapamamasının sebebi sizce nedir? Görmemesinden dolayı mı yapamıyor bunları?

Annem duvara tutundan yürüdüğü zaman tahminimce düşücem korkusu var banyo yapıyor ince temizlik yapamıyor birde annem 65 yaşında dakat 80 90 yaşında gibi

Annemde kalp var

bunları yapamamasının sebebi yaşından kaynaklı olması mı diyorsun?
ablacım bak, bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bakıma muhtaçlığı degerlendirirken 15 yaşından beri kör olan birinin artık hangi becerilere sahip olacagını aşağı yukarı tahmin eder. annenin bakıma muhtaç olup olamağına heyet karar verecek. olumsuz karar verirse evde bakım aylıgı baglanmaz.
ellerini yıkayamıyor dedin mesela. buna heyet inanmaz. 15 yaşından beri kör olan biri ellerini yıkayabilir, banyo yapabilir, evinde neredeyse bagımsız dolaşabilir.
sekiz çocuk büyüttü diyorsun. eviyle ilgili hiç mi iş yapamıyor? siz küçükken nasıl yapıyordu peki? o zaman yapabiliyor muydu bunları?

Cocuklaşıyor geçenlerde ona ayakabı aldım ayakabıları öpüyordu sevinçten görünce şaşırdım üžüldüm onun öyle davranmasına

Ablamın kız çocuğu dört yaşında otizm. Raporu %80 Gecen yıl bakımaası alıyordu. Bu yıl kestiler, gerekçe gecen yil ki raporda agır özürlü: evet yazıyordu, yeni raporda agır özürlü: hayır yazıyor. Simdinne yapmaliyiz.

Üst Alt