Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Muhalif turan
yeni raporu niçin çıkartınız? raporu süreli miydi?
eger raporda ağır özürlü ibaresi olmazsa evde bakım aylığı baglanmaz. evde bakım aylığının baglanması için ağır özürlü engelli sağlık kurulu rapor olmak zorunda.
Snç
ablacım yaşından dolayı yapamadıkları bakıma muhtaçlık kriterlerinde degerlendirilmiyor. evde bakım aylıgında sadece hastalıgından dolayı yapamadıkları değerlendiriliyor. bakım hizmetleri değerlendirme heyeti de bundan dolayı olumsuz kanaat bildirmiştir. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip red kararına karşı itiraz edin. annenin 15 yaşından beri kör oldugunu ama başka rahatsızlıklar sebebiyle artık yapabildiği öz bakım becerilerini bile yapamadıgını söyleyin. belki de annenizin bilemediğimiz başka sıkıntıları da vardır. 15 yaşından beri kör olan 65 yaşında bir kadının bu kadar bakıma muhtaç duruma düşmesi sadece yaşından kaynaklı olamaz. itiraz etmişseniz ve itirazınız haksız bulunmuşsa bunda yeniden başvurun. gerekirse annenizi hastaneye sevk etsinler ve durumunu hastane sağlık kurulu degerlendirsin.
bu kadar detaylara girmemin sebebi sana yardımcı olmaya çalışmaktan kaynaklanıyor. sorunun kaynagını tespit etmeye çalışıyorum.
şimdi gelelim başka detaylara. ikamet degiştirdikten sonra bakıcı değişikliği talebinde bulundunuz ve bundan dolayı evde bakım aylıgı kesildi di mi?
biliyorsun bakıcı değişikliği söz konusu olunca evde bakım aylığı kesilir. yeniden bakım raporu hazırlamak için haneye bakım hizmetleri değeerlendirme heyeti gelir.
bakıcı değişikliği talebinizden sonra evinize heyet geldi. siz olumlu karar bekliyordunuz ama sonra aylıgın oynaylanmadıgını öğrendiniz. peki reddetmelerinin sebebini sordunuz mu hiç? red gerekçeleri neymiş?
red kararından sonra aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne itiraz ettiniz mi hiç?
yengen yerine yeni bakıcı olarak kim başvurdu? sen mi?
Anlıyorum sizi heyetgeldi bugün gittim bqkım hizmetlerine annem kendi ihtiyaçlarını karşılaya bilir kararı verilmiş hiç itiraz etmedim fakat itiraz etmen bişeyi değiştirmez dedi görevli evet ben bakacam anneme eşimin abisinin işyeri oda orada çalışmayı istiyor mecbur bende bakmak zorundayım ben çalışıyordum mecbur bıraktım işimi
Melek hanimcigim merhabalar
Bir kac gun once shck ten bize bir yazi geldi esimin raporunu yenilememiz istenmis gerekceyi su sekilde belirtmisler engelli ...................... in ikametinde olmadigi ve saglkm durumunun duzeldigi sosyal inceleme sonucu belirlenmis olup yeni alacaginiz raporla yeniden basvurunuzu yapin denmis aksi takdirde belirtilen haksiz odeme konusunda hakkinizda yasal islem yapilacaktir denmis simdi biz yeniden rapor alacagiz ve yeniden basvuracagiz bakalim hayirlisi olsun gelismelerden sizi haberdar edecegim kalin saglicakla
Sevgili melek hanim esim icin shck yeni rapor istedi demistim ya henuz rapor icin basvurmadik Ankara dayiz ve tedavisi henuz devam ediyor
Bu yogunluk icinde ben size bir seyi anlatmayi unutmustum
Maasimiz ilk kesildiginde shck il muduruyle gorumustum
Bana soyle bir sey dedi
Biz maasi bagladiktan iki ay sonra eve geldik ve sizi evde bulamadik
dosyaniza islendi ama muhasebe size yanlislikla 10 ay daha maas odemis dedi
Simdi ben soyle bir sey dusundum
Aile ve sosyal politikalar bakanligina sikayet dilekcesi yazacagim
kurum calisanlarinin isini duzgun yapmadigi icin suclu olduklarini ve bizi magdur ettiklerini bilir kisi gondererek dosyamizin incelenmesini isteyecegim
madem maas mesilecekti neden 10 ay odeme yapildi
bu durumda haksiz olan kim
Muhasebenin yanlisligini neden biz cekmek zorunda kalalim
Ne dersiniz yapalim mi boyle bir sey cunku yeni rapor almaya kalksak oranlar gitgide dusuyor biliyorsunuz
kalamis
şu aşamada öyle bir hamle yapmayın bence.
raporda oran önemli değil. yeter ki % 50 altına düşmesin. önemli olan % 50 ve üstü oran yanında ağır özürlü kısmın evet işaretli olması.
ağır özürlü rapor konusunda hastaneler çok cimri ve sorun çıkarıyor. o yuzden hastane konusunda titiz davranın gerekirse doktorlarla temas kurun. agır özürlü rapor alınca işiniz kolaylaşacaktır.
isterseniz rapordan önce doktor görüşü alın. agır özürlü rapor alıp alamayacagınızı sorun. adımlarınızı hep bilerek atın.
esim % 94 agir engelli raporu surekli 1 yil kadar bakim maasi aldik daha sonra
Sosyal inceleme yapildi eve geldik yoktunuz esiniz duzelmis bu parayi faiziyle alacagiz dendi
oysa esim duzelmedi durumunda devgisiklik yok saniyorum bizi sikayet etmisler
Shck yetkilileri sikayet var gibi imada bulundu
esimin bakicisi benim geri odemeye itiraz ettim
rapor surekli oldugu halde yeniden rapor istediler raporu yenilemedik tabiki
aradan yaklasik 4 ay gecti ve bana kurumu zarara ugratmaktan dava acmislar
henuz mahkeme olmadi
simdi bu davayi kazanmak istiyorum ve karsi dava acmayi dusunuyorum
Bu arada ilgilendiginiz icin teskk ederim
Iyi bayramlar diliyorum
benim anlamadığım (anlattığınız gibi ise) neden komşu olsun akraba olsun evde bakım maaaşı aldığınızı söylersiniz madalyamı takıyorlar bakın başınıza ne iş açtınız yalan yanlış ihbar ettiler çekemediler tabii kurum memurlarıda ihbarı göz önünde bulundurdular mahkeme süreci ne olur bilemem bence bir avukat tutun geliriniz yok ise baroya başvurun size avukat vereceklerdir
Rapor yenılemenızı istedıklerı tarihte sağlık kurulundan yeni rapor almış olsaydınız bu süreç olmazdı .. Komsuya da akrabaya da guven olmuyor artık .Arkadasın dediği gibi maddi durumunuz yoksa adliyeden baro avukatı talep edersınız yeni alacağınız özürlü raporuda mahkemede ibraz etmeniz gerekir.
Konu komsu bilince elbette madalya takmiyorlar
Yasadigimiz yer kucuk bir yer ve her mahallenin meraklilari vardir bilirsiniz
Shck ten gelen heyeti gorunce bize damlamislardi
Ayrica bir yandan bana yardimci olmaya calisirken ( madalyami takiyorlar)sozunuzu
Cok incitici buldum bilmeden bu kati yorumu nasil yapiyorsunuz anlamis degilim
üstelik tirnak icinde anlattiginiz gibiyse demissiniz
hic dusunuyormusunuz bir yandan bu duruma care ararken
neden farkli anlatayim
ben canim sıkıldigi icin girmiyorum bu siteye
samimiyetle verilecek cevaplar bana ve ayni durumda olanlara yardimci olsun diye
Anliyor musunuz?
kalamis
Kurumun bu yetkisi var ve her halükarde o raporu sunacaksınız neden direniyorsunuz anlamadım.
Eğer gerekli şartlara uygun bir rapor alabilecekseniz zaten aylık devam edecek, yok bu şekilde bir rapor alamıyorsanız kesilmesi de normal değil mi?