Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşında hasta için yaş sınırı var mı?

maximilyan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 14 aylık down sendromlu kızım var %
90 raporlu ama ağır ibaresi olmadığı için bakım hizmeti alamıyoruz..bitlis hastenesi 3 yaş sınırı koymuş yardımcı olabilirmisiniz yaş sınırı varmı?

Hayır, evde bakım aylığı için yaş sınırı yok.
Lakin evde bakım aylığı alabilmeniz için de çocuğunuz için % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu almanız şart. Bu şekilde özürlü sağlık kurulu raporu alamazsanız evde bakım aylığı başvurunuz degerlendirilemez.

Şu aşamada başka bir hastaneye gidin ve yeni rapor almaya çalışın. Sizin işiniz raporla ilgilidir şu aşamada.
Bu konuda olmazsa doktoruyla görüşün özellikle sağlık kurulu raporu almanız noktasında sorun yaşadıgınızı belirtin öneri alın doktorunuzdan.
Doktorunuz yönlendirecektir sizi.

Çocuğunuzun doktoruyla görüştükten sonra da alo 183'ü arayın rapor konusunda sıkıntı yaşadığınızı, bu sorunu aşmak için bilmeniz gereken haklarınızı ve neler yapabileceğinizi öğrenmek açısından bir uzmandan danışmanlık isteyin.

hastane sorununuzu aşmanın yolunu bulmanıza yardımcı olsunlar size. Lütfen geri dönüş yapıp gelişmeler hakkında bilgi verin buradan.

hastane resmen bize eziyet ediyor..alel acele % 90 rapor verdi hayır ibareli..bende 183 aradım ve şikayette bulundum bana dedilerki yaş sınırı yok gidin il sağlık müdürlüğüne itiraz edin dediler oda başka bir hastaneye sevk edecekmiş..tabi bunulada bitmiyor eğer o hastane aksi bi rapor verirse bu sfer de hakem hastaneye sevk ediyor hakem hastanede şehir dışında...orasıda artık beyfendilerin o günkü ruh halleriyle ilgili ben artık bıktım Allahın takdirine itirazım yok ama kulları bizi çok aciz ediyor...bir ropor için süründürecekler anlaşılan ama artık ne benim nede kızımın mecali kalmadı ALLAHA havele ediyorum...bu arada ilginiz için teşekkür ederim KALEM hanım....

"ağır özürlü" kısmı hayır yani. Bu durumda evde bakım aylıgı için o rapor uygun değil evet.

İsterseniz şöyle yapalım.

Alo 184 SABİM'i arayın bu konuda bir uzmandan hukuki danışmanlık isteyin:Belge Göster

Çocugunuzun ufak oldugunu rapor alırken sorun yaşadıgınızı, şu hastaneden rapor aldıgınızı ve agır özürlü ibareli kısmın hayır işaretlendiğini ama çocugunuzun hastalıgının agır özürlü olması gerektiğini doktorların bu yönde görüş bildirdiğini ama o hastanenin başta rapor vermediğini sonra zorla raporu aldıgınızı söyleyin.
Şimdi o rapora itiraz etmeniz duurmunda farklı olan bir oran çıkarsa bu durumda hakem hastaneye sevkedileceğinizi ama hakem hastanenin şehir dışında oldugunu ve çocugun çok yıpraqndıgını belirtin.
şehrinizde başka yetkili bir hastaneden rapor alma şansınızın olup olmadıgını ya da ne yapabileceğinizi öğrenmeye çalışın.
Bu konuyda size uzmanlar bilgi konusunda ve haklarınız konusunda yardımcı olsunlar. Size en makul ve kolay bir yöntem mevzuata uygun olarak önersinler. uzman yaqrdımı alın bu konuda onlardan.

Sonucu buradan paylaşın lütfen.

onlarda aynı şeyi diyor...hiç kimse demiyor ki şu hastaneyi arayayım diyim sen ne yapıyorsun ..insanları neden mağdur ediyorsunuz .....

devlet cıkar medyada radyod atelevizyonda özürlülere yardım ediyoruz der hastene saglık kurulu raporunda % 99,98 özür oranı olan kişiye agır özürlü ibaresini yazma der
aynı sorunları ben yaşıyorum şuan ilk rapor 88 agır özürlü hayır doktar hanım yazdıgı halde heyette cocugun yüzüne bile bakmıyorlar ve doktor hanımın raporunu degiştiriyorlar
itiraz ettim başka hastaneye % 99,98 özür oranı agır özürlü mü hayır hatta heyet raporunda da özürlü saglık kurulu raporun sonucunda da aynen şöyle yazıyor teşhis bilişsel gelişimde gecikme (agır) + ağır derecede ayakta durabilme yürüme ve hareket bozuklugu agır derecede her iki üst ekstremite de bozuklugu epilemsi.
özür durumuna göre özür durumu : balthazard :% 99,98
agır özürlümü: hayır

bence cok mantıksız ve anlamsız sizce ben mi yanlış anlıyorum yoksa onlar mı yanlış anlıyor saglık bakanlıgında arıyorum heyetin görüşü bişey diyemeyiz diyorlar
cocugumda 14 aylık yaş sınırı yoksa neden böyle oluyor

Üst Alt