Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşından dolayı 2022 maaşı kesildi! Ne yapabiliriz?

akaale

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba melek hanım

abimle ben aynı evde iki kişi olarak kirada kalıyorum. abim in yüzde 80 ağır engelli raporu var. ben de vasiyim abime..
evde bakım maaşı alıyorum. ama abimin 2022 maaşını kestiler. gerekçe bakım maaşım gelir kriteri geçiyormuş.
tekrar 2022 maaşı almak için ne yapmamızı öneririsiniz..?

Hükümet sadece İzmir'in Buca ilçesinde geçtiğimiz ay itibari ile 1400 engellinin bakım maaşını kesmiş durumdadır.

Nedeni ortada Suriyelilere verilen paralarda yaşanan eksiklikler dolayısı ile bu kesintiler yaşanıyor ancak sizin durum daha farklı eve bir kişi daha almadan 2022 maaşınız bağlanmaz maalesef.

annemi alacam böylelikle 3 kişi olucaz ama...? annemde sosyal yardımlaşma kurumundan 2 ayda bir 500 tl dul maaşı alıyor.. dulmaaşı engel olurmu....

Evet eğer annenizi alırsanız gelir tutuyor ve bağlanacaktır. Ancak zaman zaman zorluklar ve engeller çıkarıp bağlamadıkları da oluyor dikkatli olun ve sakin olmayın hakkınızı arayın. akaale

teşekkürler.... hesaplamayı nasıl yapıyorsunuz..? dul maaşını gelir saymıyorlarmı...

eve giren toplam geliri kişi sayısın böleceksiniz engelli maaşı+annenizin aldığı aylık 250:kişi sayısı .

Yine olmaz.
Cünku 2017 de her maasta zamli artis olacak.
2022 3 aylik gelir kriteri kisi başi 423tl.
3 kisinin aylik geliri galiba 1250 tl yi geçer.
Ama ev kirada olursa kira gider fazla miktar kontrat varsa,kesin baglanir maasa.

ev kira aylık 300 lira... kirayı gelirden düşürlermi sizce... mesele ben bakım maaşı annwmin dul maaşı gelir sayılıyorsa kira gelirde düşermi...?

akaale emsal kira bedeli hanenin toplam aylık gelirinden düşülür. vakfa gidip kirada oturdugunuzu ve emsal kira bedelinin gelirden düşülüp düşülmediğini, emsal kira bedelini kaç lira olarak belirlediklerini öğrenin. sonra durumdan beni haberdar edin. gerekirse tekrar başvurun ve yönetmeliğin geçici 1. maddesine göre emsal kira bedelinin hane toplam gelirinden düşülmesini isteyin.

NOT: emsal kira bedeli farklıdır. kira parası 300 tl ama emsal kira bedeli kaç tl? evin emsal kira bedelini öğrenmeye çalışın.

Kalem

merhaba melek hanım emsal kira bedeli 170 lira ymış.. yine tekrar başvursam alabilirmiyim..? not: evde abimle iki kişiyiz ben bakim maaşı alıyorum.

akaale evde bakım aylıgından başka gelir yoksa, 2022 aylıgını alırsınız tekrar merak etme ablası:) kaymakamlıkta bulunan vakfa gidin kirada oturdugunuzu ve emsal kira bedelinin hanenin toplam aylık gelirinden düşülmesi gerektiğini soyleyin. gelirinizi tekrar hesaplasınlar ve kararı düzeltsinler.
sorun çıkartırlarsa vakıf müdürüne çık ve emsal kira bedelinin hanenin toplam aylık gelirinden düşülmesi gerektiğini soyle.
gelişmelerden de haberim olsun ablam:)

merhaba
melek abla
2022 maaşı için form verdiler. bankaları dolaş dediler. evde bakım maaşı yatırmaları için ziraatbank hesabım çıktı. ziraatbank hesabımda. son sekiz aylık işlemi form kağıdına eklediler. 8 aylık işlemde evde bakım maaşı dahil 15.411 tl işlem var. şuan hesabımda para yok. 2022 maaşına engelmi.?

Bu kanun yenimi cikdi.
Ilkdefa duyarim bankalari gezin hesap varmi diye.
Hangi bankalar gecer ozel bankalar varmi?

çoktan var. yaşadığınız yerde kaç tane banka varsa geziyorsunuz bankaları. onun dışında da tarım müdürlüğünü, sgk, tapu müdürlüğü, icra müdürlüğü, PTT, ziraat odası, trafik tescil büro, belediye, muhtarlık ve icra müdürlüğü bunların hepsini geziyorsunuz. imza ve mühür alıyorsunuz. üstünüzde birşeyler varmı diye....

ne kadar acı bir olay.engellinin aldıgı üç ayda bir maaş için bir millet vekillerinin çay parası bile olmayacak bir para için insanların burnundan getiriyolar.yazıklar olsun...

iyi günler melek abla
170 tl kira sözleşmesi vermeme rağmen yine red ettiler. ne yapmalıyım şimdi bana tavsiyeniz varmı..?

Annenizi hanenize aldirsaydiniz olurdu ve kira 300 yada daha fazla olmali.

Son düzenleme:
kalem apla bende bir soru soracagım ev kiraysa eve giren gelirden toplam gelirden düşüyorrmu ilk kez duyuyorum yönetmenlikte yazıyormu nerde yazıyor kopyalarmısınız 2022 maaşı için

Son düzenleme:
Paranoya böyle yazdin diger foruma hatirladinmi.
(Benimde agır özürlü raporum mevcut ekpss yle atandım bakım maaşımı kestiler çalışıyorsan alamazsın dediler müdür öyle dedi şerefsiz yönetmenlikte alabilecegi yönünde açıklama var çalışanların.
bende bakıma muhtaçlık kıriteri tutuyor herşey tutuyor
fakat sırf çalışıyorum diye kestiler) böyle yazdin.

Halbuki yönetmelik maddede yaziyor kamuda calisan engellide bakim maasi alabilir diye.
Ama kurumlarin yönetmeligi farkli.
Mesela,ankarada biri kosuyor,düzgün konusur,markete gider,eve tasir cikar,sapasaglam. şizofreni diye raporu var.babasi asgari ücretle sigortasiz calisir.
Ev kirada,anne bakim maas alir
3 kisi var hanede.
Sizofreni engelli,2022 3 aylik maasda alir,odun,kömür yardimida alir.
Neden?kiraci olduklari icin.iş burda.

bende kiracıyım erdal hizmetli maaşı yetmiyor
rezilim kıredi kartına dayanmışım

akaale ben şurada ne dedim sana? :http://www.engelliler.biz/forum/202...maasi-kesildi-ne-yapabiliriz.html#post1764647

2022 aylıgın gelir sınırını geçti diye kesilmedi mi? ben de yukarıda linkini verdiğim mesajımda "vakfa git, hane gelirinden emsal kira bedeli düşmüşler mi öğren" demedim mi? sen de "emsal kira bedeli 170 tl dediler" demedin mi?
170 TL kira sözleşmesi ne yahu? senin kiran 300 TL değil miydi? bana öyle demedin mi? 170 tl emsal kira bedeli, 300 TL kira bedeli dedin.
bu 170 kira sözleşmesi ne şimdi? geçtin ev için 170 TL kira mı ödüyorum dedin? ya da 170 TL kira kontratı mı yaptın?
bana düzünce detaylı anlat her şeyi lütfen.

paranoya aşağıda kopyaladığım yönetmelik hükmüne göre hanenin toplam gelirinden emsal kira bedeli düşülür.

ilgili yönetmeliğin geçici 1. maddesinin 1. fıkrasının d bendi şöyle der:
"d) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Harcamalar, hanenin gelir seviyesinin bir göstergesi olarak dikkate alınır. Emsal kira bedeli dışındaki harcamalar birinci fıkranın (a) bendine göre hesaplanacak gelir tutarından hiçbir şekilde çıkarılamaz."

özür dilerim melek abla konuyu çarpıttım. doğalgaz elektrik ve su faturasıyla beraber 300 tl ödüyorum diye yazacaktım. sadece ev kirası 170 tl ödüyorum. emsal kira bedelim de 170 lira olarak hesaplanmış. sonuç red .. oldu.

akaale 170 tl kira kira bedelinmiş. peki emsal kira bedelinin 170 tl oldugunu sana kim soyledi?
ben sana vakfa git gelir hesabı yaparken emsal kira bedelini hane toplam gelirinden düştüler mi sor demedim mi? ayrıca emsal kira bedelini kaç olarak hesaplamışlar sor demedim mi?
seni yönlendirmek için bu 2 sorunun cevabına ihtiyacım var.
tek geliriniz evde bakım aylığı ise (960,58 TL), hanede 2 kişiysen abine 2022 aylıgı baglanabilmesi için emsal kira bedelinin 113 TL'den düşük olmaması lazım.
ayrıca vakıf hesap yaparken emsal kira bedelini düşmüş mü bilmem lazım. eger düşmediyse yönetmeliğe aykırı işlem yapmış demektir.
2022 aylıgın tekrar reddedildiyse emsal kira bedelini baya düşük göstermişler ya da hiç hesaba katmamaışlardır.
vakfa gidip bunları tek tek öğreneceksin.

Emsal Kira nedir anlamadım metrekare mi yoksa ev sahibine verilen kira para miktarı mı?

iyi akşamlar. melek abla
vakfa gittim senin dediğin gibi sosyal inceleme uzmanı na sordum 170 lira emsal kira bedelin dediler. bizde hane gelirinden 170 lira kira bedeli düştük. ama benim 750 tl daha gelirim varmış. sözde ben çalışıyormuşum evde bakım maaşımdan başka hiçbir gelirim yokki. ayrıca ben de engelliyim yüzde 50 işitme engelli raporum var. kolum da ve bacağımda platin var sakatım yani çolakım. benim çalıştığıma dair şahitler var dediler bana. bende itiraz ettim çalışmıyorum diye. zaten çalışamıyorum. bana iki şartları olduğunu söylediler. tekrar dilekçe yaz çalışamıyorum diye. ve birde hastaneden çalışamaz raporu al. dediler. 1 kılı kırk yardırıyorlar. bana... zor durumdayım bana yardım et ablacığım..!

tekrar dilekçe yaz çalışamıyorum diye. ve birde hastaneden çalışamaz raporu al.
Bunları yaptır bari AkAle,
Geçmiş olsun, Ne iş yapıyordunda şikayet etmişler* pazarlardami?
İyiki evde bakım için yakalanmamışin memurlara.

750TL ayrı geliriniz oldugunu nasıl tespit ediyorlar çalışmıyorsanız sokaktan geçene sorup bu çalışıyormu diyemi soruyor sosyal hizmet görevlileri böyle bir durum çok saçma olur sordugu kişi sizi sevmeyen biri olabilir hakkınızda yalan beyanda bulunabilir resmi bir belge yoksa sizin 750TL geliriniz oldugunu nasıl savunuyorlar

hiçbir iş yapmıyorum artı yapamıyorumda... şikayet olsa kanıt yok.

kunta
aynen yolda geçenlere soruyorlar.

Kurum gorevlileri kendileri yakalamis olabilir.gizli fotograf cekerler ispat olarak.
Yada yerin kulagi var komsulari sikayet etmistir.

Üst Alt