Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşından dolayı 2022 maaşı kesildi! Ne yapabiliriz?

akaale sakın çalışamaz raporu alma. mevzuatta öyle bir şey yok, kaldı ki alaksı da yok.sakın rapor almaya kalkma.
çalışmıyorsan, evde bakım aylıgından başka gelirin yoksa vakfa gidip karara itiraz et. gerekirse alı alo 150 BİMER'i ara, evde bakım aylıgından başka gelirin olmadıgını ama vakfın etraftan duydugu duyumlara bakarak gelirin oldugunu iddia ettiğini, böyle bir şeyin olmadıgını aylıgın tekrar baglanmasını talep et.
şimdi okuldan yazıyorum. sakın raporla ugraşma direkt şikayet et ve karara itiraz et.

erdal71
sizde anlama yeteneği yok galiba.
ben sakatım iş falan yapamıyorum. siz fotoğraf çekmişler diyorsunuz. elim bacağım tutmuyor. anla artık..

sağol melek ablacım
dediğiniz gibi yapacağım
allah seni başımızdan eksik etmesin. dertlerimize umut olma cesaretinize hayranım sağlıcakla kal. iyi günler dilerim.

akaale çalışamaz raporu almak zorunda değilsin alma. akla mantıga aykırı bir çözüm önerisi sunmuş hangi memur dediyse sana bunu. sen çalışamaz raporu alsan da geçip de bu o 750 TL'lik gelirin olmadıgının ispatı olmaz zaten. sen çalışamaz raporu da alsan o 750 TL'yi bulacak bir iş yapabilirsin zaten. kaldı ki çalışamaz raporu verilmez sana. hastalıklarından dolayı şu şu işlerde çalışamaz denilir ancak. onca engelli istihdam ediliyor sen mi çalışamayacaksın?
uzun uzadıya yazmak istemiyorum artık. ha gidip bir akıllının sözüne uyup çalışamaz raporu almaya hevesliysen git al ugraş müstehaktır sana:)
mevzuatta boyle bir şey yok. sen çalışmıyorsan evde bakım aylıgından başka gelirin yoksa geçeceksin BİMER kanalıyla evde bakım aylıgından başka gelirinin olmadıgını ama vakfın 750 TL gelir yazdıgını bundan dolayı maaşının kesildiğini, bu karara itiraz ettiğini gelir şartlarının uygun oldugundan dolayı maaşının tekrar baglanmasını talep edeceksin.
ha hakikaten 750 TL'lik bir gelirin varsa vakfın dediği doğruysa çalışamaz raporu bile kurtarmaz seni:) o maaşı asla baglatamazsın.

sen BİMER'e yazdın diye ya da alo 150 BİMER hattını aradın diye başına iş gelmez merak etme. bu sitede en ufak olayda bimer'e yazanlar var. erdal71 BİMER'in işleyişi hakkında bir şey bilmiyor yazmış gitmiş. yazmak bedava nasılsa.
yorulacak olan sensin:) o değil.
sen o vakfı mahkemeye bile versen geçip de vakıf aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayıp evde bakım aylıgını kestiremez. evde bakım aylıgının şartları bellidir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'Yi geçerse kesilir ve bu gelir hesabına alınan evde bakım aylıgı dahil değildir.

evde bakım aylıgına kimse bir şey yapamaz şartların değişmedikçe rahat ol:)
asla çalışamaz raporu alma. bunun senin konuyla alakası bile yok.

melek abla
dediğiniz gibi bimer 150 hattı aradım.
bana yazdığın konuyu bimere illettim. onlarda kaymakamlığa iletticez dediler. konuya ilişkin size en kısa zamanda dönüş sağlancaktır. çalışamaz raporu almak için uğraşmam. iyi günler dilerim.

melek abla
vakıf müdürüne çıktım abimin 2022 maaşını tekrar bağlatmak istiyorum dedim. bana abinin 2022 parasını almaya hakkın yok. dedi. bende onun vasisi oluyorum mahkeme kararı var. dedim. o da bana sen ona bakmıyorsun onun hakkını yiyorsun dedi.
oysa ki ben gündüz gece abimle beraber aynı evde kalıyorum. abimin ilacını banyosunu yemeğini temel ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. maaş vermemek için kılı kırk yarıyor. vallahi pes diyorum. bıktım gerçekten hakkımızı aramaktan gücü bize yetiyorlar.

@akaale evde bakım aylıgına vakıf karışamaz rahat ol. bakım hizmetini aksatmaığın sürece evde bakım aylıgı sorun olmaz.

Son düzenleme:
erdal71

evde bakım aylığınla sorunum yok.
sorunum abimin 2022 maaşı yani 3 ayda bir ödenen para. o maaş kesildi bağlatmak için uğraşıyorum sen unut gitsin diyorsun. bu arada hakkımızı arıyoruz sadece...

Kalem

teşekkürler
melek ablacım
abimin 2022 maaşını mart 1 inde yani ay başında
onaylandı..
fakat 2022 maaşınız hazirandan itibaren toplu yatacak dediler.
toplu maaş derken geriye dönük maaşımı damı yatırcaklar..not. geriye dönük maaşım sadece ocak şubat mart ayı bu ayların farkıda yatacakmı..?

buradaki son mesajımı hangi yönetici sildi? OturanBoğa sen mi sildin son mesajımı? begenmediysen gel kendin yaz! buradaki mesajlarımın hepsini de sil tamam olsun temizliğin!
çıldırtırsınız adamı ya siz!
haklı yere mesajım silindiğinde ses çıkarmam. ama haksız yere mesajım silinirse ortalığı yıkarım. bir işi yapan sonuna kadar yapacak. temizlik mi sonuna kadar temizlik. oyle ki kalem'den tek bir mesaj kalmayacak bu sitede! yapacaksan temizliği tam yapacaksın OturanBoğa !

akaale yazımın silindiğini görünce sinirden sana yazamadım ablası özür.
ablacım abinin maaşı henüz 1 mart'ta onaylanmış. BİMER işe yaramış yani:)
maaşınız 1 mart'ta onaylandığı için mart dönem maaşı ödenemedi size. mart dönem maaşı haziran dönem maaşıyla birlikte haziran'da ödenecek size.
toplu paranı hesaplamam için vakfa başvuru tarihini (başvuru alındı belgesi veriliyor başvuru tamamlanınca) hangi tarih olarak yazmışlar bilmem lazım. biliyorsun şubat'ta da "başvurum reddedildi" demiştin. şimdi müsait bir zamanında vakfa başvuru tarihin olarak hangi tarihi yazdıklarını sormanı istiyorum.aylık başlangıç tarihini de sorabilirsin.

2022 aylıklarında başvuru tarihini takip eden aybaşı aylık başlangıç tarihidir yönetmeliğe göre. eger sen şubat'ta başvurduysan aylık başlangıç tarihin 1 mart'tır. aylık başlangıç tarihinden (eger 1 Mart'sa) 1 haziran'a kadar olan ödemelerle birlikte haziran dönem maaşı (haziran,temmuz ve agustos) haziranda topluca ödenecek sana.
aylık farkını karıştırma sen. aylık miktarlar belli zaten. hesap ona göre yapılacak. bu işleri sana anlatmaya kalkmayım.sen başvuru tarihini ya da aylık başlangıç tarihini öğren ben haziranda elinize ne kadar geçecek hesap yaparım.

merhaba melek abla
başvuru alındı belgesi
27.02.2017 tarihinde alındı. yani 27 şubat

o zaman aylık başlangıç tarihi 1 Mart.
rapor oranı kaç?

akaale mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) = 1589,47 TL
haziran dönem aylığı (haziran, temmuz ,agustos) = 1589,47 TL
olmak üzere toplam 3178,94 TL alacaksınız haziranda.

Hazirandaki temmuz ve agustosun farkını da eylül maaşıyla birlikte eylülde alacaksınız.
ama ben daha 2017 yılının 2. altı ayı (1.7.2017-31.12.2017) maaşlarını hesaplamadım. haziran sonunda enflasyon farkına göre memur katsayısının yeniden düzenlenmesini bekleyeceğim.

çok ama çok teşekkür ederim sana melek ablacım. adın gibi insanların meleğisin.. hayırlı akşamlar...

Üst Alt