Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım ücreti için başvurmuştuk, bugün eve gelmişler..?

mukrime

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
meraba arkadaslar ben %90 engelli kas hastasiyim
2 hafta once esim bakiciligimi ustlendi ve basvuru yaptik benimle ilgileniyor diye uzun xaman dir esimde calismiyor 1 veya 2 ay icinde geleceklerini soylediler ama 2 hafta aonra yani bugun geldiler sabah saat 00:9 da ben yatiyordum esimide sormuslar markeke gittigini soylemisler tamam daha sonra tekrar geliriz deyip gitmisler
tesadufen o an esimle yolda karsilasmislar esim onlari durdurup buytun demis bi sey aciklamadan tamam deyip gitmisler
sonuc ne olacak merak ediyorum yardimci olursaniz sevinirim

Hiçbir şekilde korkmayın, neden korku var gibi yazıyorsunuz yasal hakkınız bu sizin onlar kim oluyor?

Tekrardan mutlaka gelecektir, ilinizde yer alan bağlı bulunduğunuz il yardımlaşma ve sosyal dayanışma vakfını arayabilirsiniz.

Bağlı olduğun aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünü arayın. Bilgi edinmeye çalışın..

Gecmis olsun.ilgili kuruma telefon acip durumu ogrenin.yine gelrcek heyet.
Bu sefer hic evden aytilmayiniz.sabah 9-12 mesao saatleri 13-17 saatlero evde durun.

heyet nezaman gelir

meraba arkadaslar daha once yani 10 gun once evde bakim icin heyet eve geldiginde bakicimi yani esimi goremeyip sonradan tekrar geleceklerini soylemislerdi ama gelmediler halen, acaba bakici evde yok diye olumsus sonucmu verdiler yada bidaha kine ne zamam gelirler bilgisi olan varmi

bence kuruma sorun en iyi cevabı onlar verir gelişmeleri paylaşırsanız seviniriz

Red edilmedi .
Olumsuz mektupu gelmedigine gore yine gelirler.
Kurumada esin ugrasin.en onemli is bu.

bugun geldiler

evet arkadaslar nihayet bugun geldiler sagolsunlar hic sorun cikarmadilar sadece bakici olan kisinin yani esimin ssk sicil dokumu, hastanin 2 adet fotografi ve banka hesabi actiktan sonra hesap cuzdaninin fotokopisini kuruma teslim etmemizi istediler , islem bittimi yoksa heyet tekrar gelirmi bilemem bunlari sizlerle paylasmak istedim allah herkese kolaylik versin

hesap açtırıp belgenin fotokopisini istediklerine göre, onaylanmış demektir. hayırlı olsun.. temmuza kavuşur mu bilemem ama ağustosta kesinlikle hesabınıza yatar..

Temmuzda baslar islem agustosta maas yatar

Herkese hayırlı aksamlar ben 90 raporluyum eşim evde bakım alıyor ayrıca 2022 maaşımda var evde 5 kişiyiz eşim in emekliligi icin isteğe bağlı sigorta yatirabilirmi yaparsa 2022 maasi kesilirmi daha önceden 4a çalişan olarakta 900 günü var sonuç ne olur acaba Allah herkesten razi olsun

mukrime hanede 5 kişi kalıyormuşsunuz. evde bakım aylıgından başka gelir, mal mülk var mı hanede? varsa yaz lütfen.

Hayır ablacim yok bakım ve 2022 bide 2 veya 3 ayda verilen ufak bir çocuk parası var adımiza kayıtlı herhangi birşeyde yok

mukrime evde bakım aylıgında asla sorun olmaz.
ama 2022 aylıgında eşin sigortalı olursa bu sorun olabilir. bu biraz da vakfın inisiyatifine baglı. sonuçta haneniz kalabalık ve hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyor.
ama ablası sadece 2022 ve evde bakım aylıgı ile istege baglı sigorta öderseniz geçiminiz zorlaşır. başka bir geliriniz mi var yoksa?

Öncelikle size verdiğiniz bilgiler için tesekkur ederim.Gelir olarak ta başka gelirimiz yok ablacim 6 ay öncesine kadar eşim çalışıyordu zaten benim hastalığından dolayı sağolsun su an yanımda sadece önceden yapilan bir birik im var başkada bir gelir yok ablacim ama bu alınan marşlardan olmasaydı ozaman zora duserdik.Bugün vakfa bizzat gidip sormuş eşim 2022 için bir sorun olmicagini söylemişler ama dediğimiz gibi onların insifiyatine de kalmis olabilir.Allah razi olsun abla sagolun

Son düzenleme:
vakıf sorun olmaz diyorsa tamamdır ablam. butçenizi de sarsmayacaksa istege baglı sigorta yaptırsın. sorun çıkarsa düşünürüz gerisini artık. sorun çıkarsa da çözüm buluruz rahat ol. ya da şöyle yapalım:)
bu soruyu BİMER'e yazılı olarak sor. gelen cevaba göre hareket et. biz işimizi sağlama alalım. bir sorun olursa da elinde kanıt olur:)

Sağol ablacim seninde olumlu konuşman rahatlattı beni teşekkürler.Peki bimere yazılı dilekcemi verelim nasıl oluyor ablacim

Ablacim dediğin gibi ben az önce internetten bimere yazılı talebimi yazdım bakalım sonuç ne olacak.Allaha emanet ol ablacim

taam ablacım. gelen cevaptan beni de haberdar et tamam mı?

Başvuru sonucu ablacim şu an için sonuç bu
27.01.2017 22:34 tarihinde internet üzerinden başvuru alındı.
30.01.2017 13:51 tarihinde BİMER tarafından ADANA VALİLİĞİ tarafına sevk edildi.
30.01.2017 16:12 tarihinde ADANA VALİLİĞİ tarafından AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI tarafına sevk edild

mukrime tamam ablacım. sen takip etmeye devam et. BİMER gelen cevabı daha sonra sana gönderecektir.

Başvuru su an için bu ablacim
27.01.2017 22:34 tarihinde internet üzerinden başvuru alındı.
30.01.2017 13:51 tarihinde BİMER tarafından ADANA VALİLİĞİ tarafına sevk edildi.
30.01.2017 16:12 tarihinde ADANA VALİLİĞİ tarafından AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI tarafına sevk edildi.

ablacım yazışmalar devam ediyor daha. sonuçlanmamış. sonuçlanınca sana cevap gelecek.

İkinci yazmam yanlışlıkla oldu abla pardon ikinci kez ayci cevabi verince fark ettim

Sayın Mükrime YILMAZ;

27.01.2017 tarihli ve 1700133124 sayılı BİMER müracaatınız incelenmiş olup; engelli evde bakım ücretinden faydalanmak için eşiniz Şeyhmus YILMAZ’ın müracaat ettiği ve 01.07.2016 tarihinden itibaren de uygun görüldüğü tespit edilmiştir. Müracaatınızdaki talebinizin Müdürlüğümüzün yaptığı iş ve işlemler arasında bulunmadığı hususunu;

Bilgilerinize rica ederim.

Ferhat TAPAN

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Mdr. Yrd. V.
Ablacim gelen cevap bu ben birşey anlamadim

Diyorki; Eşim isteğe bağlı sigorta yaptırırsa aylığımız kesilir mi sorusunun, bizim Müdürlüğümüzla alakası yok, yani bu konuda yardımcı olamıyoruz diyor. Bulunduğunuz ildeki sosyal yardımlaşmaya gitsin eşiniz. En ilgili kurum burasıdır. Eğer imkanı varsa kurumdaki şefle görüşsün yüz yüze. sorun çıkmaz derse muhtemelen çıkmaz.

Kalem abla merhaba bir sorum olacak eşimin daha onceden kullanmış olduğu yuksek limitli kredi kartları var bana bakıcılık yaptığı(işinden ayrıldığı)günden beri de pek kullanmıyor demek istediğim yapılacak incelemelerde her iki maaş için sakıncalı olurmu ablacim.Tesekkurler

mukrime hanede kişi başına düşen aylık geliriniz sınırı geçmiyorsa kredi kartları sorun olmaz. zaten çalışıyorken almış o kadar yüksek limitli kredi kartlarını.

Üst Alt