Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım ücreti için başvurmuştuk, bugün eve gelmişler..?

Kalem abla selamunaleykum kafama takılan bir mevzu var yardımcı olursan sevinirim.İsteğe bağlı tarım yaptırdı eşim vakıf ta 2022 maasi icin sorun olmaz demişti(5kisiyiz) bugün sisteme baktı ginda esim ve çocuklar ek5 tarım çalışan olarak gozukuyor ama çalışan yok eşim bana bakıcı çocuklarda öğrenci ekranda çalışıyor gozukmeleri sorun olurmu , yoksa gidip duzelttirmesimi gerekiyor.Tesekkur ederim.

mukrime ve aleykum selam
ablası eşin istege baglı tarım sigortası yatırmaya başlamış. bu durumda tarım çalışanı olarak görünür. tarım çalışanı olarak belli bir geliri de var kabul edilir (bildiğim kadarıyla).
eşin çalışan sigortalı olduğu için sistemde senin ve çocuklarının sağlık guvencesinde "çalışan" olarak yazar:)
çocuklarının da senin de saglık guvencesinde hiç hiç sorun yok. sizlerin çalışmadığı anlaşılıyor merak etme:)

mukrime yukarıda 2022 aylığı yazmış olmana ragmen ben sadece evde bakım aylığı açısından bakmış ve cevap vermişim sana ablası. ssonradan bu durum aklıma gelir gelmez hemenyazayım dedim.
ablası 2022 aylıgı alıyordun di mi sen? senin sağlık guvencen 60/c 3 olmalı. eger bu değişirse zaten aylıgının kesildiği anlamına gelir.
çocuklarının sağlık guvencesinde yukarıda dediğim gibi "ek5 tarım çalışan" yazmasında sorun olmaz. ama sende yazarsa senin eşinin sağlık guvencesine geçtiğin anlamına gelir. bu da 2022 aylığının kesildiği anlamına gelir.

senin sağlık guvencende 60/c 3 yazıyorsa sorun yok demektir.

Bir kez daha içimi rahatlattın kalem ablacim teşekkür ediyorum ve seni allaha emanet ediyorum.

1- Biliyorsunuz son kanunla evde bakım aylıkları SYDV'lere devredildi. Bu devrin tamamen gerçekleşmesi için Yönetmelik düzenlenmesi yapılması gerekiyordu. Bu da tamamlanmak üzere. Son olarak Maliye Bak. görüşü için gönderildi.yönetmelik için bazı duyumlar öğrendim. Sadece duyumdur, yönetmelik çıkmadan kesin diyemem ama genel hatları ile engelliler lehine ciddi değişiklikler var. Şöyle ki;
2- Yeni yapılan yönetmelikle artık engelli bakım aylığı bakım elemanına değil engelliye verilecek, bedensel engelli kendisi alacak, ruhsal ve zihinsel engelliler için kısıtlılık kararı ile vasileri alacak.
3- Sağlık raporu yine ağır engelli şartları aynen kalırken gelir kıstası 2/3 olarak devam edecek bununla birlikte arık bakım değerlendirme heyetleri olmayacak. Yani sosyal çalışmacı gelip te tam bağımlı mı kismen bağımlı raporu düzenlemeyecek. bu sayede bir çok mağduriyet giderilecek diye düşünüyorum.
4-SYDV'er 2022 gibi engelli gelir testi ve sağlık raporu ile maaş bağlanmasına karar verecek.

Bu iyiymis.
Engellinin kendi maas almasi cok daha iyiymis.

Bu gerçekten çok güzel bir haber bu sayede hastasına bakmayan kimsede kalmaz yani parayı engelliye verecekse vay bakicinin haline isterse hastayla ilgilenmesini bakim::))

Bakicida engelliden alir parayi
Daha iyi ya.ne kadar bakarsa o kadar para.
Isine gelirse.

TKFK

anladığım kadarıyla eve kontrole (baskına) gelmeyecekler doğru mu?

haberin kaynağını da yazarmısınız link halinde.

Eve giren gelirle ilgili bir değişiklik yok yani...

Sevgili Ahmet, yönetmeliği hazırlamaya katkıda bulunan bir arkadaştan öğrendim. Tabiki maliye'de değişiklik olabilir ama gelir değişikliğini bildirmeniz gerekli, gelir kıstası olduğu için bu baskın olayı her zaman olabilir ;)

eş ve aile fertleri dışında aile dışından bir kişi bakıcılığı üstlenebiliyor mu?

turbo

Bu üstlenme olayi zaten var.
Vasi olmasi gerekiyor yabanci kisi icin 3 ayda vasi tayini mahkemeyle tamamlaniyor.

Son düzenleme:
erdal71
Yani bir kişi üstlenmek için ayrıca vasi olarak mı tayin edilmeli. 1 yıl bakıcılığı üstlenemiyor mu mesela? yoksa 3 ayda bir mi yenilenmeli?

Vasi tayini kimi atayacaktan mahkemeyle 3 ayda tamamlanir.önce arastirilir sonra hakim cagirir onayi verir.
Sonra vasi olan kisinin duruma bagli,ister ayrilabilir ister ömur boyu vasi olarak kalir.

Eşimin ustune aldık bakım maaş nı esim engel li maaş alıyor ben babamdan kalan bagkur maaş annemle alıyorum 510 tl esim bakıcı maaş alırsa esimin aldıgı engelli maaş kesilirmi evde 3 kişiyiz eşim bebe yimiz başka da gelirimiz yok

2 ay surec bekleyeceksiniz.
Esin almaya baslayacaksiniz.
Hane 3 kisi geliri asmiyorsunuz.bi sey olmaz esin bakkm maasa baglanir

Üst Alt