Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım yardımı yönetmeliği yayınlandı | 26 Mayıs 2023

İnternetten bir araştırma yaptım,

26 mayıs da genelge yayınlanıyor. Gelir kriterleri kalemleri 14 e çıkarılmış.araba tarla v.s...
14 kaleme dikkat çekiliyor kesilecek deniyor bir çok kimsenin.(genelge böyleyse köy görünüyor zaten.su götürmez gerçek)

Başbakanlık dezenformasyon yalanlıyor kesilmeyecek diyor.olur mu öyle şey diyor.

Sabah gazetesi sonraki gün manşetlerde müjde başlığıyla haberi veriyor.evde bakım maaşlarına süper büyük zam,üstelik de sigortalarda yatacak emekli olunacak.bu sayede..

Forumda herkes şaşkın araştıran soran yok..

Yukardaki tablodan anladığım şu ki,birçoğumuza geçmiş olsun.korkarım ödemeler kesilecek.umarım yanılıyorumdur.

tahribatt

Aynı fikirdeyim malesef.
Aşağıdaki yazıyı da daha önce başka bir form'a atmıştım 😔

https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20230526-2.htm

Arkadaşlar yeni yönetmelik kriterlerini üsteki linkten okuyabilirsiniz.
Hane gelirleri ile ilgili örneğin hanede ki aracını bile rayiç bedelinin 120 de 1 inin hane gelirine ekleneceği belirtilmiş.
Araç ister ÖTV indirimli alınsın ya da alınmasın.
Mesela çocuğunuz burs alıyorsa burs miktarı bile hane gelirine eklenmiş. vs. vs.
Ama eviniz kira ise kira bedelini veya herhangi bir zorunlu harcamanızı (fatura vs) giderinizden düşmüyorlar. Kurumu arayıp sordum.Biz sadece hane gelirine bakarız dediler.
Anladığım kadarı ile ve üzgünüm ki bir çok sosyal yardım ödemeleri kesilecek malesef.

ONUNCU BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Haciz, devir ve temlik yasağı

MADDE 20- (1) Bu Yönetmelik uyarınca yapılan evde bakım yardımı ödemeleri devir, temlik ve haciz edilemez.

Geçiş hükümleri

MADDE 21- (1) Evde bakım yardımı kapsamında kullanılacak form ve belgeler Bakanlık tarafından bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde çıkarılacak genelgeyle belirlenir.

(2) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce yardımdan yararlanmaya başlamış kişilerin, hane, gelir, sağlık ve benzeri nedenlerle yardımdan yararlanma koşullarında değişiklik olması halinde bu kişilerin durumu bu Yönetmelik kapsamında değerlendirilir.

Yürürlük

MADDE 22- (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 23- (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı birlikte yürütür.

Sondan 21 e 2. Madde yi okuyalım.

Yanlış anladıysam uyarın.ya da aynı şeyleri mi anlıyoruz.

"Bu genelgeden önce aylık alanların gelir kriterlerinde bir değişiklik olursa yukardaki maddeler geçerli olacaktır deniyor kısaca.
Yani aylık alanlar almaya devam edecekler.yalnız durumlarında (gelir)değişiklik olursa genelgedeki şartlara bakılacak hüküm verilecek.dolayısıyla kesinti olmayacak.
Aynı şekilde yeni başvuru yapacaklarda bu kriterler geçerli olacak diye anladım ben.

merhaba arkadaşlar %97 kısmi engelli raporum var süresiz t4 omurilik yaralanması paraplejiyim benim gibi olup tam bağımlı rapor alan varmıdır

dün denetlemeye geldiler. şu an e-devlette görünmüyor 130000 tl rayiç ev aldık üstümüze ne kadar etkiler ki kesildi mi acaba

1 tane ev olunca o gelire girmiyor.2.bir ev olursa o hesaplanıyor o etkiliyor diye biliyorum

Resmen maaşı nasıl kesebiliriz diyerek araştırıp geliri olmayan ama vergisi ödenen malın mülkü gelir gibi göstererek asgari ücretin 3/2 sini geçirmek. çocuğun 863 tl burs parasına bile göz dikmişler.

tekerlekli sandalye fiyatlarınada baksın devlet resmen maaş vermemek için insanları araştırıyor

İnşALLAH temmuza kadar bir düzenleme olur Temmuz da asgari ücret 11.000 TL olursa ve memur maaşı en az 22.000 TL olursa bazı ailelerin maaş kesilme riski olabilir.
Umarım bir çözüm yolu bulunur.

Temmuz Asgari ücret net 11.402 oldu..
Evde bakım aylığı gelir hesaplama..
Asgari ücret 3 / 2 kuralı
11.402 / 3 = 3800.66 TL
3800.66 × 2 = 7601.22 TL kişi başı gelir

Evvde bakım heyeti ne kadar sürede geliyor eve cvp veren olursa sevinirim yada hastane işlerinden dolayı teşekkür vde bulamazsa ne olur ... Tşk ler

Kaç günde geldiler denetlemeye acaba Başvurudan kaç gün sonra @mcaglare

Merhaba Songulozz
Biz başvuru yaptıktan sonra bir hafta sonra denetime gelmişlerdi.
Gelmeden önce arayıp haber vermişlerdi.
Bilginize

Evrakları verirken aramazlar dedilerde orada inşallah ararlar

Üst Alt