Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evden ayrılan kızım yüzünden evde bakım maaşı kesilir mi?

Bakım parası şartlara yeterlimi

Kalem

Öncelikle herkese merhaba.
Ben 8 aydır evde hasta bakım parası almaktayım. Ayzaymır olan eşim,emekli maaşı alan ben, öğretmen okulunu bitirmiş ama ataması olmayan kızım, denizlide üniversiteye başlayan oğlumla beraber toplam 4 kişiydik. Başvuruda gelir seviyesi yeterliydi ve kabul edilmişti . Ama şu anda yani 02-2016 tarihi itibariyle bazı değişimler oldu.
1-Benim aldığım emekli maaşı 2016 zamlarıyla beraber son ŞUBAT ayında almış olduğum net maaş :2.042.32tl oldu.
2-Oglum üniversitede okuduğu için karşılıklı burs aldı. yeni öğrendim bunuda : 400.00tl.
3-Ataması bulunmayan kızımın ataması oldu. Yani evden ayrıldığı için 3 kişi kaldık.
Şimdi sorum şöyle olacak:
1-Yukarda belirtiğim haricinde herhangi bir gelirim yoktur. Ev kiradır.3 kişi olarak evde bakım maaşı limitlerine uyuyormu.
2-Ataması olan kızımın evden ayrıldığını bu ay içinde bildireceğim S.H.Müd.lügüne.
3-benden yeniden belge istenirmi.
4-eşimin durumu ağırlaştığı için ve ben bakımında yeterli olmadığımı düşündüğümden devlet destekli hasta bakım merkezine yatırmak için evraklarını hazırlasam bu gelir ve kişi sayısı yeterli olurmu.
Vereceğiniz bilgi ve tecrübeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı günler dilerim.

kalem hanım sorduğum konuyla ilgili bir yorum yol gösterme yok heralde.üstelik önceki yazdıklarımın sonuna iliştirtirlmiş.

geliriniz arttı diye evde bakım maaşı alamıyorsunuz eşiniz hasta iken ve geliriniz artmamışken evde bakım maaşı alıyorken eşinize bakıyordunuz şimdi işler değişince eşimi bakımevine yatıracağım diyorsunuz ksr bakmayın ama siz insanlıktan nasibini almamış kişisiniz yazıklar olsun böyle insanlığa yazıklar olsun....

2 bin lira aylığın var kızın atanmış oğlun burslu, hanımı da hastaneye gönderiyorsun ama senin derdin "bakım aylığım gider mi"? Merak ettim Hafız, O kadını hastaneye gönderdikten sonra neden hala bakım aylığı almaya çalışıyorsun?

SAVASKOCA yazık çok yazık uç kuruş para için karınısokaamı atacaksın devlet sana zaten yeteri kadar para veriyor daha bakım ücretini düşünüyorsun hicmi bu kadar yıl beraber olduğun karının hatırı yok zaten bakım maaşı muhtaclık parasıdır yani fakir fukaraya verilen bir yardımdır siz paranın bu kadar esiri olmuşsun yazık çok yazık

Son düzenleme:
Öncelikle herkese merhaba.
Ben 8 aydır evde hasta bakım parası almaktayım. Ayzaymır olan eşim,emekli maaşı alan ben, öğretmen okulunu bitirmiş ama ataması olmayan kızım, denizlide üniversiteye başlayan oğlumla beraber toplam 4 kişiydik. Başvuruda gelir seviyesi yeterliydi ve kabul edilmişti . Ama şu anda yani 02-2016 tarihi itibariyle bazı değişimler oldu.
1-Benim aldığım emekli maaşı 2016 zamlarıyla beraber son ŞUBAT ayında almış olduğum net maaş :2.042.32tl oldu.
2-Oglum üniversitede okuduğu için karşılıklı burs aldı. yeni öğrendim bunuda : 400.00tl.
3-Ataması bulunmayan kızımın ataması oldu. Yani evden ayrıldığı için 3 kişi kaldık.
Şimdi sorum şöyle olacak:
1-Yukarda belirtiğim haricinde herhangi bir gelirim yoktur. Ev kiradır.3 kişi olarak evde bakım maaşı limitlerine uyuyormu.
2-Ataması olan kızımın evden ayrıldığını bu ay içinde bildireceğim S.H.Müd.lügüne.
3-benden yeniden belge istenirmi.
4-eşimin durumu ağırlaştığı için ve ben bakımında yeterli olmadığımı düşündüğümden devlet destekli hasta bakım merkezine yatırmak için evraklarını hazırlasam bu gelir ve kişi sayısı yeterli olurmu.
Vereceğiniz bilgi ve tecrübeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı günler dilerim.
[/B]
şimdi öncelikle sorularımın ne olduğunu dikkatlice okursanız sormak istediğimi anlarsınız cevap verenler.
1-taner Türkoğlu :geliriniz arttı diye evde bakım maaşı alamıyorsunuz eşiniz hasta iken ve geliriniz artmamışken evde bakım maaşı alıyorken eşinize bakıyordunuz şimdi işler değişince eşimi bakımevine yatıracağım diyorsunuz ksr bakmayın ama siz insanlıktan nasibini almamış kişisiniz yazıklar olsun böyle insanlığa yazıklar olsun....
yazında benim daha önceki yazılarımı okumadığın belli oluyor.ben bakım maaşı peşinde değilim.ama şartlarım uyuyorsa neden almıyayım.bakım konusuda senin öle düşündüğün gibi değil zaten 4 yıldır bir fiil ben bakıyordum 7-24 bakım parası alınca bir yardımcı tutdum gündüzleri ben işlerle ve dinlenmeyle uğraşırken bakıcı bakıyordu. çocuklar dersen olan hariç hiç biri daha bir gün gelmemiştir.tabanca zoruylamı baktırayım.olanda bu sene ünv. başalayınca evden ayrıldı tatilde giliyor.yaz tatilindede calışacagı için gene tek ben kalıyorum.insanlıktan nasibini almamış derken bunları bir düşün 7 gün 24 saat nekadar bakabilirsin bir ayzaymır hastasına hiç bir işini kendisi yapamadığı gibi hayal ve sinir kırizleri girince ilaçlar bile fayda etmiyor kendisine zarar vermemesi için eterle bayıltıyorum.kendini bir koy bakalım benim yerime kaç saat dayanabilirsin ben 4 yıldır dayanmaya calışyorum doktorumuz banada pisko ilaçlardan verdi ama kullanamıyorum cünki uyutuyor ben uyursam kim bakacajk ona senmi.bir lafsöylerken 40 kez düşün bi öle söle allah sanada versin demiyorum çünki düşmanıma böle bir imtahan vermesin.sadece cahilliğine veriyorum saygılar
2-canacan rumuzlu yazan:2 bin lira aylığın var kızın atanmış oğlun burslu, hanımı da hastaneye gönderiyorsun ama senin derdin "bakım aylığım gider mi"? Merak ettim Hafız, O kadını hastaneye gönderdikten sonra neden hala bakım aylığı almaya çalışıyorsun?
Yazdıgımı ve sorduğumu iyi okursan anlarsın bakım yardımına şartlarım uyursa hasta bakım merkezinede uyar onu öğrenmek için sordum hali hazırda yatırmış değilim oğlum burslu evet 400tl karşılıksız burs alıyor ve yurt parasıda 400 tl. nerde bunun gerisi bi 400 tlde benden gidiyor.kızımın biri ataması yeni oldu daha maaş bile alamadı bide ona bakıyordum şimdiye kadar zaten yanıma pek uğramaz. ev kira 700 kira +400 olan+250 kız+ilaç ve bez parası 250&300 : :??? daha pazarlık bakkal manav et süt ceviz meyve bunları saymadım bile sen nerde yasıyorsun anlamadım
3-ali1234:SAVASKOCA yazık çok yazık uç kuruş para için karınısokaamı atacaksın devlet sana zaten yeteri kadar para veriyor daha bakım ücretini düşünüyorsun hicmi bu kadar yıl beraber olduğun karının hatırı yok zaten bakım maaşı muhtaclık parasıdır yani fakir fukaraya verilen bir yardımdır siz paranın bu kadar esiri olmuşsun yazık çok yazık
yazdığın sey okuduğunla bağdaşmıyor bile.ben sokağa atmış değilim.sonra evde hasta bakım parası muhtaçlık parası değildir.devletin yeni yapılanmasından sonra her bir bireyine bakmakla sorumlu olduğu ancak alt yapının olusmadından dolayı vatandaşın mağdur olmaması için sosyal düzende yapılmış bir iyleştirmedir. yani devlet bu vatandaşa bakmak zorunda ama bakım merkezleri yeterli olmadığından ve suiistimaller fazla olduğundan bakan kişilere verilen bir ücrettir.ayrıca ben bu bakıma başlamadan önce çalışıyordum ve üretiyordum.ama evde olmak zorunda kalınca çalışamıyorum.bilmiyorum anlatabildimmi ama sizler anlayamasınız cünki sizin derdiniz farklı olduğundan yorum yaparken daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

benim sana anlatmak istediğimi sen anlamamazlıktan geliyorsun bakım maaşı alırken eşini bakıyordunda bakım maaşı kesilince neden eşini bakım evine yatırma gereksinimi duydun bunu anlamadım

Madem hanımı bakım merkezine yatıracaksın neden bakım maaşı istiyorsun? Ben de bunu anlamadım.

bak güzel kardeşim ben bu hastalığı 4 yıldır bir fiil çekiyorum.evde hasta bakım parasınıda 8 aydır alıyorum bu güne kadar oğlum yanımdaydı bana bakım konusunda yardım ediyordu. fakat okul kazanıp gidince yalnız kaldım. ben 52 hanım 48 yaşında böyle genç bir yaşda ayzaymır olmak nasıl olur bi düşün. hiç bir ihtiyacını gideremiyor hatırlatıp nasıl yapması gerektiğini her sefer göstermez isem hatırlayıp yapamıyor.susadıgını dahi hatırlamıyor biz her iki saatde bir bardak su verirsek sonuna kadar içiyor doyduğunu bilmiyor tuvalet ihtiyacını bilmiyor ve yaşı genç olduğundan dolayı ben niye böle oldum diye sinir kırizlerine giriyor. gözümün önünde eriyor ve ben bişi yapamıyorum daha fazla beni konuşturma anlamak istemiyen sensin eger bırakmak isteseydim 4-5 yıldır niye katlanayım bu eziyete ha para için dicen sen şimdi ittirmişim parasınıparaya tamah etseydim şimdiye çoktan boşanmış ve yeni bir hayat kurmuştum bazıları gibi.bilip bilmeden yaşamadan konuşmayalım ve daha fazla yazmak istemiyorum allah sizlere böle acı vermesin verirsede sabrınıda versin.

Neyini anlamiyorsunuz bende bunu anlamadim sahisyetisemiyorum hastayla hasta oldum destekcim yok diyor para isine gelince.
Kiz evden gitti. Erkek uste para aliyo kira vs derken 2000 tl cok bi para degil bakici parasini alsa belki cevrede en azindan gunduz nefes aldiracak birini tutar ustelik 3500 tl ile cok sukur evimdeki insanlar saglikli olmasina ragmen bazen ayin sonu zor geliyor hic bi borcum olmamasina ragmen. Bunalan daralani sizde daraltmak yerine sahisa guzel bi dille asil yukumluluklerinin ne oldugunu anlatsak dahami faydali oluruz ne.
Ayrica gelir kriteri sizede sacma gelmiyormu. Bakima muhtacsa bu ucreti sorgusuz ve devamli odemeli

SAVASKOCA sen 2000tl.emekli maaşı alıyon kızın atanmış oda enaz 2000tl alır senin evde bakım maaşın gidecek ama sen eve bir kaç kişial ozaman maaşın kesilmez allah insanı dört dörtlük yaratmamıştır sağlık verir para vermez para verir sağlık vermez bunu çevremizdeki insanlardan görüyoruz allah sabır versin ben mesela sabit gelirim yok zihinsel engelli çocuk var 20 yıldır onunla uraşıyom bende bazen isyan ediyom atsan atılmaz ama başa gelen çekilecek allah yardımcımız olsun

savaskoca
1. sadece sizin maaş gelire dahil edilirse hanede kişi başına düşen aylık gelir uygun. lakin karşılıklı burs da dahil edilirse hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 784,97 TL'yi geçtiğinden gelir uygun çıkmaz. karşılıklı bursun gelire dahil edileceğini düşünüyorum ama tam da emin değilim. bunu alo 183'ü arayıp sorun lütfen. alo 183 haftanın 7 gunu 24 saat hizmet verir.
2. hanede kişi sayısında değişiklik oldugunda en geç 1 ay içinde bildirilmesi gerekiyordu. siz çok geç kalmışsınız. ekim 2015'te bu konu hakkında sordugunuzda bildirimi en geç 1 ay içinde yapmanızı söylemiştim size. bu bildirimi lütfen en kısa sürede yapın. siz bidlirim yaptıktan sonra onlar inceleme yapacaktır. Kızınız Ekim ayından önce adres değiştirdiği için 2015 yılının son 3 aynın gelir hesabını yapacaklardır.
3. kızınızın adres değişikliğine sistem üstünden ulaşabilirler. belge isterler mi unuttum. bunu da alo 183'e sorun lütfen. emin olamadım.
4.eşinizin bakım merkezlerinden devlet destekli yararlanabilmesi için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 784,97 TL altında olamsı gerekiyor yine. karşılıklı burs gelire dahil edilmezse hane geliri uygun çıkar. ama burs gelire dahil edilirse gelir uygun çıkmaz.

şu an en önemli sorununuz hanedeki kişi sayısındaki değişikliği vaktinde bildirmemeniz. en kısa sürede lütfen aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip kızınızın evden ayrıldığını, oğlunuzun karşılıklı burs aldığını, maaşınızın arttıgını bildirin.
eger karşılıklı bursu da dahil ederlerse gelire bu durumda yersiz ödeme iddiasıyla borçlandırılabilirsiniz. bu işi çok geciktirmeyin lütfen.

lakin eşinizin hastalıgını, başka kimsenin bakmadıgını, sizin de artık bakmak istemediğinizi,bunaldığınızı belirtin.
burada öncelik bakıma muhtaç hastanın durumudur. lütfen tüm sorunlarınızı il müdürlüğüne anlatın. karşılıklı istişarede bulunun. kendi tavrınızı net ortaya koyun. bakmak isteyip istemediğinizi vs. hastanın lehine en uygun yolun bulunması için il müdürlüğü ile görüşme yapın,rehberlik alın. il müdürlüğü engelli lehine tutum sergileyecektir.
gelişmelerden de haberdar edin lütfen.

Üst Alt