Merhaba Arkadaşlar,
engelli ekipmanları ile ilgili olarak biraz daha açık oynanmasını rica ediyorum. Tave fiyatları yüksek olabilir, belki ürünler çok kalitelidir, estetiktir, emniyetlidir, hatta montajı belki çok ehil ve dolayısı ile daha pahalı bir ekip gerçekleştiriyordur. Bütün bu etkenler elbette fiyatın artmasına yol açan sebeplerin başında gelmektedir. Ama göz önünde bulundurmak gerekir ki, bütün bu arz edilen ürünler insan taşıyor. Şimdi şunu bu forumda söylemek istiyorum. Bir asansör ile bir otomobili kıyaslarsanız, asansör veya sektördeki asıl adıyla, özel donanımlı bir engelli kaldırma platformunun fiyatının 5000 ytl olması mümkün müdür. Örneğin tave'nin satmakta olduğu ürünü tartıya koysanız hurda fiyatı bile 5000 ytl'den çok eder. Bir firma sahibi olarak engelli insanlarla sürekli bir araya geliyor ve maddi konunun hassasiyetinin farkındayım. İstemeyen inanmasın ama elimizden geldiğince limitlerde fiyatlarla piyasada yer edinmeye çalışıyoruz. Sebebi de gayet basit. Her şeyden önce insanız. Bugün sağlığımız yerinde ancak yarın bizim veya bir yakınımızın başına gelebilecek bir kaza neticesinde bir anda kendimiz mağdur ve bu tür ekipmanlara muhtaç olabilir miyiz ? Fiyat verirken bunu kendinize sormanızı tavsiye ederim. Özetle 30.000 ytl ucuz bir seçenek değil. Ancak 5000 ytl de inanılmaz derecede düşük bir fiyat. Yani benim bir meslektaşım, 220 V ev elektriği yani motor sürücülü, kumandalı ve her türlü can emniyetini atfetiği bir ürün satabileceğini iddia ediyorsa bu en basit tabirle aldatmacaya girer. O halde sormak lazım, böyle bir ürünü var ise bunlardan binlercesini yurt dışına satma imkanı varken neden bu forumda vakit kaybediyorsun ? Bir de alay eder gibi, "size de ikramlı yaparız" deniliyor.
Hepinize sevgilerimi sunarım