Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evimiz doğal gazlı ve 2 tv var diye evde bakım aylıgı kesildi!?

Siz üç ay öncesine kadar çalışıyordum dediniz. çalışmaya başladıgınızı hiç bildirmediniz mi doğru mu anladım? onlar denetime geldiklerinde mi tespit ettiler çalıştıgınızı?

demek ki denetimde geçmiş gelirlerinizi d eöğrenmişler. ekstreleri aldıklarına göre. ama ev ve arac parasını demek ki yine geliriniz karşılamamamış ki heyet mutmain olmamış.

yani sizin beyanda bulundugunuz ve tespit edilen gelirden fazlası gerekiyor o ev ve aracı almak için.
ayrıca ev araç ya da gelir değişikliği oldugunda sizin il müdürlüğüne bildirmeniz gerekiyor.

denetlemeye gediklerinde calışmıyordum ve hala calışmıyorum ama son 7 sene hep calıştım işten cıktıgımı 3 ay önce bildirmedim

evde bakım aylıgı alıyorken çalışıyordunuz yani. 1500 tl maaş alıyordum dediniz.
şimdi çalışmıyorsunuz ama evde bakım aylıgı hariç 700 Tl gelirim var dediniz.
doğru mu anladım? işsizlik aylıgı mı bu 700?
son sorum evi ve aracı kaç liraya aldınız ve nasıl? kredi mi çektiniz vs?

700 tl işsizlk maaşşı degil serbest elde ettim gelir tabi bu 3 aydır geriye dönük daha yüksekti söylemiştim evin degeri 150 bin eve kredi cekmedim ailemden gecti elime arabada öyle acata 50 bin civarı şu an

sorun bunlardan kaynaklı işte.
Mevzuata göre bakım hizmetleri değerlendi,rme heyetinin, yaşam şartları ile beyan edilen gelir arasında fark görmesi ve bunu belgelendirmesi halinde evde bakım aylıgı kesilir.
sizin beyan ettiğiniz gelir ve tespit ettikleri gelirle bile bu aracı ve evi almanız imkansız. ekstrelere ev ve aracın fiyatlarına vs her şeye bakılmıştır yani. sorun evdeki eşyalar değil.
evin engelli lehine olacak şekilde düzenlenip düzenlenmediğine bakmışlardır bence. mesele evin lüks olması değil. engelli için onun rahat edebileceği bir ev ortamı herkesin hoşuna gider elbette.
bu alkışlanacak bir durumdur.

itiraz işe yaramaz bu durumda. itiraz yolu uzatır. eger şartlarınız uygunsa hanede kişi başına düşen aylık gelir 572,64 tl altındaysa bir süre sonra yeniden başvurun. size imzalattırılacak olan taahhutnameyi titizlikle okuyun. ve bir daha araç ev alındıgında gelir durumu değişikliğinde (çalışmaya başladıgınızda vs) haberdar edin lütfen.

melek hanım bir süre sonra kiraya cıkım ve arabayı satım ozman cünki gene vermeyecekler yada 2000 tl lik bir işe giriyim hani hangi şartlar başladıgında başvurayım

hayır öyle şeye gerek yok.
ev ve araç gelir getirmediği surece sorun olmaz.
siz evde bakım aylıgı aldıktan sonra almışsınız onları ve sorumluluklarınızı yapmamışsınız. bunları ayrıntılı yazdım.
evde bakım aylıgı için gelir önemlidir. resmi ya da gayriresmi tüm gelirleriniz sınırı geçmiyorsa evde bakım aylıgı baglanır. şu an ki şartlarınız önemli yani.
önceden durumu iyi olup iflas etmiş de olabilirsiniz. bir ev bir araç yuzunden hanede kişi başına düşen aylık geliriniz sınırı geçmiyorken başvurunuz reddedilemez.

engeli birey için evde düzenlemeler yaptınız değil mi? banyo vs?

engellinin bakımı ve ev düzeni icin hic bir sorun yok hatta cok memnun kaldılar iyi bakıldıgı icin bunuda söylediler ama kestiler düşündüm mahkemeye başvurayım

tamam o halde sorun çıkartmazlar. asıl önemli olan kısım orası zaten:) engellinin rahat etmesi.

siz dediğim gibi yeniden başvuru yapın. gelişmlerden haberim olsun.
zaten ayrıntılı olarak artık konuya vakıfsınız. o yuzden sorulu cevaplı gittim.
şu anki gelirinizde sorun yoksa evde bakım aylıgı baglanacaktır yeniden:)
resmi ya da gayriresmi ne varsa beyanda bulunun.
hanede kili başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa evde bakım aylıgı tekrar baglanacaktır. taahhutnameyi lütfen imzalamadan önce okuyun sorumluluklarınızı geciktirmeden yerine getirin.

melek hanım denetlemeye geldiler kestiler itiraz ettim müdürle konuştum tekrrar geldiler olmadı istersen bizi mahkemeye verebilirisn dediler

zaten o yuzden soru sorup durdum itiraz yolu var mı diye. ama heyetin işlemi mevzuata uygun.

heyet belgelendirmiş ki o şekilde red cevabı verilmiş size.

beyan ettiğiniz ve tespit ettikleri gelirler belgeli. alınan ev ve araç tutarları vs de ortada. aradaki fark belgelendirilmiş yani. onlar aracın da evin de ne kadara alındıgını o süreçte ne kadar geliriniz oldugunu ve aradaki gelir farkını tespit etmişler zaten. geçmişe dönük denetim titizlikle yapılmış.
o yuzden tavsiyem, yeniden başvuru yapın.

yeniden başvuruda şu anki şartlarınız dikkate alınmak zorunda.

Konuyu baştan aşagıya okudum
öncelikle geçmiş olsun

anladığım kadarı ile hiç ortada yokken bir ev bir araba gibi büyük tutarlı işlemler olmuş üzerinize.
bildiğim kadarı ile bu bakanlığın, sgk, tapu, valilik gibi diğer devlet kurumları ile entegreli çalıştığını biliyorum.
ziraa bildirilmeyen bir adres değişikliği yahut sigortalı işe başlama gibi durumlarda tespiti kolay yapıyorlar.

şu maaşı sıkıntısız bir şekilde almak için 3-5 faktöre de dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
işe giriş çıkış durumları, resmi gelir artışı , üzerinize alacağınız ev araba ( ev araba hiç bir kurum alma diyemez sadece nasıl aldığını izahı)
adres değişikliği gibi durumları bildirmek gerekiyor işte

işin garibi bunları kendileri de görüyor bu tür değişiklikleri sanki vatandaş yanlışa düşsün de keselim paralarını gibi bir yaklaşım var.

2 yıldır alıyorum şu maaşı ev aldık 70 bine bu maaş ile ödüyorum taksidini almadan gittim sordum danıştım yapılması gereken durum var mı diye
her yıl maaş artışı oluyor ve 2 dilekçe ile götürüp veriyoruz birini imzalatıp geri almak kaydı ile.

burada birine geçen buzdolabı aldık taksitle. kredi kartımı kullandık 8-9 taksit. Sırf gelirin 10 kuruş, ödemelerin 15 kuruş olmuş hayırdır sormasınlar diye bunu bile açtım danıştım .
çok basit işlemler aslında ama artık dikkat mi etmiyoruz gündelik hayatta unutuyor muyuz bu konularda biraz pasifiz hepimiz
en azından işimizi garantiye alma çabasındayım ha kesilirse gene kısmetten ötesi yok

başınızı ağrıttım. kusura kalmayın.

Üst Alt