Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evleneceğimiz kişiye psikiyatrik ilaç kullandığımızı söylemeli miyiz?

@Polmiks,

Sorun değil ödenir ayrıca benim psikoz tanım bile yok sadece 1kez atak geçirdim diye vebalı gibi dolaşamam ortalıkta valla herkes kendi karar verebilir bence bu durumda zaten gerekli sıcaklığı hissedersem anlatırım 1 kez atak yaşadım vs diye ama baktım takıntılı biri ve bunu der edinebilir gibi söylemem neresi cinayet Allah aşkına saçma Bi düşünce

@Yalnizbirisi, %90'ı kağıt üzerinde asgari alıyor. İş veren asgari ücret üzerinden sigorta primi ödesin diye. Asgari ücrete çalışan yok. Devlette biliyor, iş vereni kollamak için susuyor. Gerçekten asgari ile çalışıp evlenene de ailesi destek çıkıp evini alıyor. Karı koca çalışıp yaşıyorlar. Yoksa akıl var mantık var, kira asgari ücretten yüksekken böyle geçinilir mi.

@idosente, Bahsettiğiniz durum çok düşük bir oran geri kalanı asgari ücret alıyor.
İş veren enayi mi asgari ücretten fazla versin ? Beğenmiyorsan çık git yerine başka asgari ücretli gelir. Bir sonraki iş bulma oranın düşük bulsan bile o da asgari ücret o yüzden mecbur çalışıyoruz benım 1 arkadaşım hayatını sonlandırmak zorunda kaldı. Ailesi destek olmayan zaten hayatını sonlandırıyor

@Polmiks, ben asgari ücret alıp evleniyor dedikleri için dedim. Benim çevremde asgariden sigorta ödemek için yapılıyor bu iş. İşçiler de bunu istiyor, sigortayı asgariden öde bana normalde 40 bine mi anlaştık 43 ver diyorlar. Devlet sağ olsun yüksek prim ödemenin bir anlamı kalmadığı için, böyle şeyler oluyor. Gerçekten asgari ücret alanlar, ustalık gerektirmeyen işler bekçi, güvenlik, temizlik gibi. Üretim sektöründe asgari alan çok yok bence , en fazla yeni başlayanlar. Çünkü ustalar değerli, iş veren de onu kaybetmek istemediği için yüksek maaş ödüyor. Ama şu devirde 55-60 bin maaş bile aileyi geçindirmez. 2 kişi çalışmak mecburi.

arkadaşlar ben bizzat konuştum doktorlan kendisi yani şuanki durumunuzu karşı tarafa söyleyin sonradan duyulursa kötü sonuc alırmış ilac olsun rapor olsun engelliniz olsun hepsini söyleyin cünkü evlilikte rapor alıncak

Merhaba. Şu an karar numarası hatırlamıyorum ama yakın tarihte verilen bir Yargıtay kararında, geçmişte psikolojik tedavi gördüğünü eşinden saklayan eşin ağır kusurlu olduğu karara bağlanmıştı. Bu nedenle ağır tazminat ve ömür boyu nafaka ödemek istemiyorsanız bu konuya dikkat edin.

@letmax, peki bunu nasıl kanıtlıyorlar? diyelim ki ben söylemedim ve hakim karşısına çıktığımda dedim ki benden ayrılmak ve tazminat nafaka almak için söylemediğini söylüyor fakat ben söylemiştim geçmişte dediğimde nasıl karar veriyorlar?

Üst Alt